שלח ודרוקר חשפו כיצד המשטרה עצרה את החשודים ברצח בתל ברוך

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
dizingof פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

בפינתם" שלוף מהמותן" - במטרה להתנגח בח"כ מיכאל איתן הטוען שהחוק הביומטרי מסוכן לפרטיות אזרחי ישראל -חשפו כבדרך אגב מידע "רגיש" כיצד המשטרה לכדה במהירות את 10 החשודים ברצח בחוף תל ברוך.

חוק התקשורת החדש "האח הגדול" הופעל והוצא צו ללא אישור שופט חתום אך ורק ע"י קצין משטרה בכיר ,
בו נדרשות חברות הסלולאר להמציא למשטרה במיידית דוח על מספרי הסלולאר ששהו באיזור הספציפי של הרצח.
10 החשודים לא העלו בדעתם שיואותרו , כולם נעצרו בבתיהם.

במילים אחרות אם לא ידעתם מתבצע איכון תמידי על מכשיר הסלולאר שלכם ונשמר בלוג.
האח הגדול יודע כל דקה ודקה היכן אתם נמצאים. 8O

טוב או לא טוב.. זה כבר ויכוח אחר.

yosifon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

מוסר השכל:
כשאתה הולך לרצוח מישהו-אל תיקח איתך את הטלפון הסלולארי.
8O

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #3 

אבל מה זה קשור לחוק הביומטרי ? שהוא מאגר טביעות אצבע ודנא .
חוץ מזה איזה ניגוח יש פה בדיוק ? בלי קשר לחוק הזה על חברות הסלולר לספק את המידע זה
ככה שלא הבנתי איזה "ניגוח " יש פה

dizingof פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #4 

udii כתב:אבל מה זה קשור לחוק הביומטרי ? שהוא מאגר טביעות אצבע ודנא .
חוץ מזה איזה ניגוח יש פה בדיוק ? בלי קשר לחוק הזה על חברות הסלולר לספק את המידע זה
ככה שלא הבנתי איזה "ניגוח " יש פה
...
אם לא הבהרתי הם התנגחו בח"כ מיכאל איתן בשאלת חשיפת פרטיות אזרחי המדינה שלה הוא מתנגד ..
ונתנו כדוגמא את חשיפת הסלולארים של 10 החשודים שהתאפשרה בזכות חוק אחר .. חוק האח הגדול .

בנוסף התריסו כנגדו שאם החוק הביומטרי היה קיים היום אולי היינו יודעים מי 2 הגופות המבותרות
שהתגלו בימים האחרונים...

מכל מקום, הקטע הסלולארי היה נראה לי כרלוונטי לפורום זה.

oriberko
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 403
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

Re: שלח ודרוקר חשפו כיצד המשטרה עצרה את החשודים ברצח בתל ברו

שליחה #5 

dizingof כתב:בפינתם" שלוף מהמותן" - במטרה להתנגח בח"כ מיכאל איתן הטוען שהחוק הביומטרי מסוכן לפרטיות אזרחי ישראל -חשפו כבדרך אגב מידע "רגיש" כיצד המשטרה לכדה במהירות את 10 החשודים ברצח בחוף תל ברוך.

חוק התקשורת החדש "האח הגדול" הופעל והוצא צו ללא אישור שופט חתום אך ורק ע"י קצין משטרה בכיר ,
בו נדרשות חברות הסלולאר להמציא למשטרה במיידית דוח על מספרי הסלולאר ששהו באיזור הספציפי של הרצח.

...
לגבי עניין האיכון, שמעתי על כך כבר בצהריים בגל"צ.
אין ספק שהקדמה הטכנולוגית מסייעת מאד במקרים מהסוג הזה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

עניין האיכון נאמר עוד ביום שבת.

מעניין איך זה בכל העולם
זה די מזעזע שיש לוג עם הנתונים האלו
העם דורש..... כל מיני דברים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

קודם כל, טוב לראות כיצד מיניין נבלות נאספו תוך שעות מספר והובאו למעצר. בעיניין זה לא משנה לי אם זה בוצע על ידי איכון הטלפונים, מצלמות מעקב בחוף או שימוש במדיום והעלאה באוב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #8 

העניין עם הסלולארי תקין לחלוטין מבחינתי, ואין לי בעיה עם ה- logging הזה.
כן יש בעיה עם בסיס נתונים של טביעת אצבע עבור כל האוכלוסיה.
במדינתנו המושחתת, המידע הזה עדיף שלא יהיה קיים..

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #9 

ככה איתרו את OJ Simpson, אנשים שמאיימים בהתאבדות, טרוריסטים. כמו הרבה טכנולוגיות, אפשר להשתמש לטוב ולרע. הבעיה שאנחנו מדינה חפיפניקית. כמו שמאגר מרשם התושבים דלף לאינטרנט, וספר הטלפונים ההפוך, כך כנראה גם הביומטרי. ואז זו כבר זוועה אמיתית. אולי מצלמות זה פתרון טוב, למרות שהאנגלים שמים מצלמה כל חמישים מטר בערך ולא ראיתי שזה עוזר להם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #10 

בסה״כ זה לא דבר רע שזה טכנית ניתן. חשוב רק שזה יהיה זמין רק דרך צו בית משפט.

חבל רק שזה נחשף. תחשבו שעכשיו גנבים ואנסים באמת ישאירו את המכשיר בבית.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

Re: שלח ודרוקר חשפו כיצד המשטרה עצרה את החשודים ברצח בתל ברו

שליחה #11 

oriberko כתב:
dizingof כתב:בפינתם" שלוף מהמותן" - במטרה להתנגח בח"כ מיכאל איתן הטוען שהחוק הביומטרי מסוכן לפרטיות אזרחי ישראל -חשפו כבדרך אגב מידע "רגיש" כיצד המשטרה לכדה במהירות את 10 החשודים ברצח בחוף תל ברוך.

...
לגבי עניין האיכון, שמעתי על כך כבר בצהריים בגל"צ.
אין ספק שהקדמה הטכנולוגית מסייעת מאד במקרים מהסוג הזה.
...
מה בדיוק הסיוע ? לאח הגדול ? :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

Catskinner כתב:קודם כל, טוב לראות כיצד מיניין נבלות נאספו תוך שעות מספר והובאו למעצר. בעיניין זה לא משנה לי אם זה בוצע על ידי איכון הטלפונים, מצלמות מעקב בחוף או שימוש במדיום והעלאה באוב.
...
נכון , ורק תגיד לי מה היה קורה אם מישהו היה גונב/לוקח/מכייס לך את הפלאפון , והיו מוצאים שהפלאפון שלך היה בזירת רצח ולך אין אליבי ? לך תוכיח עכשיו שלא רצחת
אין לי בעיה עם טכנולוגיה אבל כשהמשטרה מטעמי פרסומת/עבודה קלה , שולחת קצין בכיר לדעת את זה , וע"פ זה יש לה חשודים ולא ע"פ עבודה של בדיקה , אזי עבריין עם שכל מחר ילך לרצוח מישהו הוא יקח כמה פלאפונים של אנשים שונים , (ואם יש לו מספיק שכל הוא יבחר עברינים לשעבר ), וישתול אותם באיזור . עד שהמשטרה תגמור איתם היא כבר לא תגש אליו . אם מפני שהיא הרשיעה אותם בפשע שלא ביצעו , ואם מפני שאחרי שניסו להרשיע הרבה אנשים ולא הצליחו , העקבות שלו כבר כ"כ קרות עד שאף אחד לא יגיע אליו
הבריונים הקטנים , להם אין שכל הם ילכו עם הפלאפון , אבל העבריינים הבכירים יותר ו/או המקצוענים , הם פשוט יעשו מה שכתבתי , וינצלו את העובדה שהמשטרה משתמשת בטקטיקות פסולות כאלו , שבשום מדינה לא היו עוברות את הפרקליטות בכלל , כדי להרשיע ולספר בעיתון עד כמה הם מוצלחים

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #13 

truejoker כתב:
Catskinner כתב:קודם כל, טוב לראות כיצד מיניין נבלות נאספו תוך שעות מספר והובאו למעצר. בעיניין זה לא משנה לי אם זה בוצע על ידי איכון הטלפונים, מצלמות מעקב בחוף או שימוש במדיום והעלאה באוב.
...
נכון , ורק תגיד לי מה היה קורה אם מישהו היה גונב/לוקח/מכייס לך את הפלאפון , והיו מוצאים שהפלאפון שלך היה בזירת רצח ולך אין אליבי ? לך תוכיח עכשיו שלא רצחת
אין לי בעיה עם טכנולוגיה אבל כשהמשטרה מטעמי פרסומת/עבודה קלה , שולחת קצין בכיר לדעת את זה , וע"פ זה יש לה חשודים ולא ע"פ עבודה של בדיקה , אזי עבריין עם שכל מחר ילך לרצוח מישהו הוא יקח כמה פלאפונים של אנשים שונים , (ואם יש לו מספיק שכל הוא יבחר עברינים לשעבר ), וישתול אותם באיזור . עד שהמשטרה תגמור איתם היא כבר לא תגש אליו . אם מפני שהיא הרשיעה אותם בפשע שלא ביצעו , ואם מפני שאחרי שניסו להרשיע הרבה אנשים ולא הצליחו , העקבות שלו כבר כ"כ קרות עד שאף אחד לא יגיע אליו
הבריונים הקטנים , להם אין שכל הם ילכו עם הפלאפון , אבל העבריינים הבכירים יותר ו/או המקצוענים , הם פשוט יעשו מה שכתבתי , וינצלו את העובדה שהמשטרה משתמשת בטקטיקות פסולות כאלו , שבשום מדינה לא היו עוברות את הפרקליטות בכלל , כדי להרשיע ולספר בעיתון עד כמה הם מוצלחים
...
מדובר גם בהפעלת שכל ישר...
קבוצת שיכורים נמצאו ביער מתהוללים בזמן ששעה לפני כן היו בדיוק אותה קבוצת נבלות בזירת הפשע...אמממ...חשוד משהו..
אף אחד לא בא לעוד אנשים שהסלולר שלהם היה באזור באותו הזמן.
טוב מאוד שתפסו אותם ולא, אין לי בעיה עם השיטה הזו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

מזל שהחייל שגנב לרמטכ"ל את כרטיס האשראי והאקדח לא חשב לקחת לו את הפלאפון ולבצע עבירות...

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #15 

sam22 כתב:עניין האיכון נאמר עוד ביום שבת.

מעניין איך זה בכל העולם
זה די מזעזע שיש לוג עם הנתונים האלו
...
הלוג הזה הוא הכרחי למערכות הנדסיות.
מה שמזעזע שיש למשטרה נגישות אליו :x
Need more cowbell

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #16 

truejoker, העילתי רק את דעתי לגבי המקרה הספציפי הזה. באופן כללי יותר אני מאוד נגד מעורבות של הממשלה בכל אספקט של החיים השגרתיים שלי, החל מתקנות לשעת חירום המונעות הביאס קורפוס ועד לאכיפת דיני כשרות במקומות ציבוריים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

גם אותי זה די מזעזע. גישה חופשית אפילו ללא צו בית משפט? 8O
Silence speaks louder than words

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #18 

חוק המאגר הביומטרי חמור הרבה יותר ומעניק לגורמים שונים הרבה יותר כוח מחוק ה"אח הגדול" שעל פיו המשטרה חשפה את הסלולרים שהיו בים.

1. הרשות המחזיקה במאגר ואשר רשאית לשלוף ממנו כל נתון בכל רגע מוגדרת כרשות חשאית, בדיוק כמו המוסד והשב"כ. המשמעות היא שלציבור לא תהיה שום דרך לפקח על פעילות הרשות הזו, ולמעשה היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה.
2. מי שממנה את ראש הרשות הזו הוא לא אחר מאשר... השב"כ.
3. המידע המוחזק במאגר המידע הנ"ל מאפשר הרבה יותר מזיהוי קורבנות או חשודים בזירת פשע על פי טביעות אצבעות. הוא מאפשר לדעת מי היה בהפגנת ימין / שמאל, מי הלך ברחוב X בשעה Y ונכנס לבית Z ועוד.
הנה תרחיש לא דמיוני בכלל: הועוץ המשפטי לממשלה מחליט להגיש כתב אישום נגד שר בכיר בממשלה (למשל: שר החוץ). אחד מחברי מפלגתו של שר החוץ הוא השר לבטחון פנים, והוא משתמש בכוח שיש לו על מנת לדלות פרטים מביכים ו/או שערוריות על היועץ המשפטי לממשלה (אולי הוא בוגד באשתו? אולי היה בהפגנה אלימה לפני שלושים שנה?) ומאיים בחשיפת המידע/ חושף אותו לציבור על מנת לבצע ספין ולהסיט את האש ממנו.

בתרחיש קצת יותר גרוע, מפלגת שלטון תשתמש במידע על מנת לזהות נטיות פוליטיות / מיניות / דתיות של הציבור ותדכא את הציבור הנ"ל. לא מאמינים שזה יכול להתרחש? אתם מוזמנים לנסות לדווח מסין בצורה חופשית על ארוע שהמשטר שם מנסה להסתיר.

בעיה נוספת וקשה של המאגר הביומטרי הוא שברגע שהוא דולף - אזרחי המדינה נמצאים בסכנה בכל פעם שהם עולים על טיסה לחו"ל, ובמיוחד סוכנים הפועלים תחת כיסוי או אזרחות זרה.

מה שהכי מעצבן אותי בכל הסיפור הזה, זה הנסיון לקשור כביכול את הצורך בתעודת זהות חכמה לבין הקמת המאגר. אין צורך במאגר בשביל תעודת זהות חכמה.
You are never fully dressed without a smile

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #19 

לא ברור איך מידע כזה לא מצריך צו מבית משפט,

מה שכן אני שמח שזה קיים ושזה עבד,

בקשר לחשיפה של קיום המאגר, אני גם חושב שזה משהו שהיה עדיף לשמור בשקט,

אבל בסוף החבורה הזאת, אני מניח, לא יצאה מהבית עם כוונה לרצוח אז במקרה זה ובמקרים דומים המכשירים הסלולריים בכל מקרה יהיו אתם,
ו"המקצוענים" בתחום אני די בטוח שהם כבר שנים לא מסתובבים עם פלאפון כשהם עובדים,

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

זה נכון שאין שום צורך במאגר כזה בשביל תעודת זהות חכמה, לשם כך יש הרבה טכנולוגיות טובות לפחות כמו מאגר ביומטרי (הולוגרמות, SMART CHIP וכו').

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”