התלבטות בין panasonic 50V10 ל 5090 /krp-500a של פיוניר
שלום,
לאחר הרבה זמן של קריאת ביקורות וכתבות בכל הרשת, אני מתלבט מאד בין מסך פלזמה 50V10 החדש של פנסוניק לבין KRP-500A או 5090 של פיוניר. קראתי ביקורות מדהימות על ה KRP-500A ואני שוקל לקנות אותו מיבואן מקביל (כי מט.ר הוא מתומחר מטורף).
נתוני הצפייה:
מרחק צפייה 4.20 מ' נטו, 80% תכני SD של HOT (ממיר רגיל כרגע אך בקרוב ממיר HD של HOT או YES) ו DVD, חיבור מחשב נייד עם יציאת HDMI לצפייה בתכני HD ושיעורי וידאו של האוניברסיטה הפתוחה. יש חלון עם צלון בקיר מול המסך אך 90% מהצפיות הן בשעות הערב כשכבר חשוך.
אשמח לקבל חוות דעת מחברי פורום אשר יש להם את ה KRP-500A בבית (האם מישהו קנה אותו דרך יבואן מקביל ?) - בטח בהצגת תכני HD היא מעולה אך איך היא בתכני SD ? קראתי ושמעתי מכמה מקורות שמסכי הפיוניר מעט מאכזבים בתכני SD - האם זה גם נכון לדגם הזה ? האם ה V10 טובה יותר בקטגוריה זו ?
מה לגבי ההשתקפויות - האם בפנסוניק זה יותר בעייתי מבפיוניר ?
דרך אגב, לגביי אישית יש חיסרון לפלזמות פיוניר כי הם בלי רמקולים ואין לי כלכך מקום לרמקולים צמודים נוספים למסך...
תודה רבה !
לאחר הרבה זמן של קריאת ביקורות וכתבות בכל הרשת, אני מתלבט מאד בין מסך פלזמה 50V10 החדש של פנסוניק לבין KRP-500A או 5090 של פיוניר. קראתי ביקורות מדהימות על ה KRP-500A ואני שוקל לקנות אותו מיבואן מקביל (כי מט.ר הוא מתומחר מטורף).
נתוני הצפייה:
מרחק צפייה 4.20 מ' נטו, 80% תכני SD של HOT (ממיר רגיל כרגע אך בקרוב ממיר HD של HOT או YES) ו DVD, חיבור מחשב נייד עם יציאת HDMI לצפייה בתכני HD ושיעורי וידאו של האוניברסיטה הפתוחה. יש חלון עם צלון בקיר מול המסך אך 90% מהצפיות הן בשעות הערב כשכבר חשוך.
אשמח לקבל חוות דעת מחברי פורום אשר יש להם את ה KRP-500A בבית (האם מישהו קנה אותו דרך יבואן מקביל ?) - בטח בהצגת תכני HD היא מעולה אך איך היא בתכני SD ? קראתי ושמעתי מכמה מקורות שמסכי הפיוניר מעט מאכזבים בתכני SD - האם זה גם נכון לדגם הזה ? האם ה V10 טובה יותר בקטגוריה זו ?
דרך אגב, לגביי אישית יש חיסרון לפלזמות פיוניר כי הם בלי רמקולים ואין לי כלכך מקום לרמקולים צמודים נוספים למסך...
תודה רבה !
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
lz שלום לך .lz כתב:שלום,
נתוני הצפייה:
תודה רבה !...
איך אתה מכניס לאותה קטגוריה את הפיוניר 5090 עם הפנסוניק v-10 פיוניר זה המסך הפלזמה הטוב ביותר שקיים .
ואם יש באפשרותך לרכוש פיוניר 5090 . תרכוש ותהנה .
זה הכי טוב שיש .
- odi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 468
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
איזו התלבטות מלבבת.
שניהם עם ביקורות טובות ברשת.
שניהם נראים טוב.
יש חסרון ביבוא מקבילי מה גם שהפיוניר הפסיקו לייצר.
מה המחירים של שנהם ואיזו תמונה אהבת יותר
זה יעזור לך לפתור את הדילמה המלבבת.
זה כמו לשאול מה עדיף בר רפאלי או שירלי בוגנים.
עניין של טעם
שניהם עם ביקורות טובות ברשת.
שניהם נראים טוב.
יש חסרון ביבוא מקבילי מה גם שהפיוניר הפסיקו לייצר.
מה המחירים של שנהם ואיזו תמונה אהבת יותר
זה יעזור לך לפתור את הדילמה המלבבת.
זה כמו לשאול מה עדיף בר רפאלי או שירלי בוגנים.
עניין של טעם
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78911
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
שאלה אחת שצריך לשאול את עצמך.
נניח ויש תקלה במסך בעוד חצי שנה כשיהיה קשה להשיג תחליף למסך. האם היבואן המקבילי יוכל לפתור לך את הבעיה?
נניח ויש תקלה במסך בעוד חצי שנה כשיהיה קשה להשיג תחליף למסך. האם היבואן המקבילי יוכל לפתור לך את הבעיה?
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אני חוזר שוב : ה 5090H שלי מרגש אותי בכל פעם שאני מדליק אותו 
שורת סיכום מביקורת שתסגור את כל העניין:
is the P42V10 a Pioneer 'KURO' killer? No, it isn't. The latest KURO plasmas still outgun the P42V10 on black levels and colour response - though of course, they cost considerably more.
is the P42V10 a Pioneer 'KURO' killer? No, it isn't. The latest KURO plasmas still outgun the P42V10 on black levels and colour response - though of course, they cost considerably more.
Utopia
תודה רבה לכל העונים.
כן - גם אני קראתי את כל הביקורות הנהדרות על מסך ה 5090 שנחשב reference בכל סקירה על פלזמה.
אבל כמה דברים מפריעים לי איתו:
1. המחיר הגבוה מאד - הייתי בטוח שיירד עד עכשיו, אבל בקושי ירד ועדיין יקר מאד.
2. ביצועי ה SD שלא כל כך מרשימים ואני צופה בהרבה SD יחסית (ערוצים 2, 10 והשאר). אשמח לשמוע מחברים שיש להם את המסך אם הם מרוצים משידורי ה SD הישראלי על המסך...("רונן" - האם המסך מרגש אותך גם כשמראה SD ?)
3. אין רמקולים ותוספת הרמקול המקורי תופס מקום ומכער את המסך היפה.
4. שרות ואחזקה בשנים הבאות - עקב הפסקת הייצור של פיוניר.
לגבי ה V10 - לא ראיתי אותה עדיין כי היא עדיין אינה בארץ לצערי - ההתרשמות היא רק מהסקירות השונות ברשת. אני מודע שהיא פחות טובה באיכות התמונה ב HD אך השאלה היא איך ביצועי ה SD שלה - אולי טובים יותר מה 5090.... כמוכן אין לה את ה"בעיות" שציינתי למעלה.
אני מקווה שיחס עלות-תועלת שלה יהיה טוב ואז אולי ניתן להתפשר קצת באיכות תמונת ה HD...
בכל מקרה אני חושב שהחלטתי לא להסתכן ולא לקנות את הפיוניר מיבואן מקביל. גם מט.ר. זה מעורר חשש מספיק עקב הפסקת הייצור של פיוניר...
כן - גם אני קראתי את כל הביקורות הנהדרות על מסך ה 5090 שנחשב reference בכל סקירה על פלזמה.
2. ביצועי ה SD שלא כל כך מרשימים ואני צופה בהרבה SD יחסית (ערוצים 2, 10 והשאר). אשמח לשמוע מחברים שיש להם את המסך אם הם מרוצים משידורי ה SD הישראלי על המסך...("רונן" - האם המסך מרגש אותך גם כשמראה SD ?)
לגבי ה V10 - לא ראיתי אותה עדיין כי היא עדיין אינה בארץ לצערי - ההתרשמות היא רק מהסקירות השונות ברשת. אני מודע שהיא פחות טובה באיכות התמונה ב HD אך השאלה היא איך ביצועי ה SD שלה - אולי טובים יותר מה 5090.... כמוכן אין לה את ה"בעיות" שציינתי למעלה.
אני מקווה שיחס עלות-תועלת שלה יהיה טוב ואז אולי ניתן להתפשר קצת באיכות תמונת ה HD...
בכל מקרה אני חושב שהחלטתי לא להסתכן ולא לקנות את הפיוניר מיבואן מקביל. גם מט.ר. זה מעורר חשש מספיק עקב הפסקת הייצור של פיוניר...
ביצועי הSD של הטלויזיה טובים מאוד, אני מרוצה עד הגג.lz כתב:תודה רבה לכל העונים.
בכל מקרה אני חושב שהחלטתי לא להסתכן ולא לקנות את הפיוניר מיבואן מקביל. גם מט.ר. זה מעורר חשש מספיק עקב הפסקת הייצור של פיוניר......
רמקול תחתון נראה כחלק מהטלויזיה ומפיק סאונד מדהים.
יש חוק שעל-פיו היבואן מחוייב להחזיק חלקי חילוף לכל דגם למשך מספר שנים (7 אם אני לא טועה).
kipikipod - תודה. האם תוכל בבקשה לשים תמונה של המסך שלך עם הרמקול התחתון ?
אני מכיר את החוק שציינת. השאלה היא מה קורה במקרה שצריך להחליף את המסך כולו ? מהיכן יביאו מסך חליפי בעוד שנתיים שלוש או אפילו בעוד שנה ??
דרך אגב - במקרה של החלטה על ה 5090, האם שווה להוסיף את ההפרש לדגם המשופר 5090H ?
אני מכיר את החוק שציינת. השאלה היא מה קורה במקרה שצריך להחליף את המסך כולו ? מהיכן יביאו מסך חליפי בעוד שנתיים שלוש או אפילו בעוד שנה ??
דרך אגב - במקרה של החלטה על ה 5090, האם שווה להוסיף את ההפרש לדגם המשופר 5090H ?
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
5090 מסך מעולה ומרשים ללא ספק, אין מצב להיות לידו ולא להתפעל מהתמונה בתוכן HD
למרות זאת , אני ארכוש פלמה רק עם מנגנון הכפלת פריימים (100HZ וכו')
אני חושב שזה יתרון גדול ובאופן אישי אני אוהב את זה,
לגבי עיבוד התמונה ב SD , ראיתי מסכים עם עיבוד תמונה טוב יותר כדוגמת ה PY800
למרות זאת , אני ארכוש פלמה רק עם מנגנון הכפלת פריימים (100HZ וכו')
אני חושב שזה יתרון גדול ובאופן אישי אני אוהב את זה,
לגבי עיבוד התמונה ב SD , ראיתי מסכים עם עיבוד תמונה טוב יותר כדוגמת ה PY800
לצערי אין בידי מצלמה נורמלית כרגע, צילמתי לך עם המצלמה הגרועה של הפלאפון שלי (יש שריטה בעדשה של המצלמה כמו שאתה רואה) תוך הפרעה לאמא שלי ב"צעירים חסרי מנוח"lz כתב:kipikipod - תודה. האם תוכל בבקשה לשים תמונה של המסך שלך עם הרמקול התחתון ?
דרך אגב - במקרה של החלטה על ה 5090, האם שווה להוסיף את ההפרש לדגם המשופר 5090H ?...
http://www.israup.net/images/ac094c78ee ... f87be1.JPG
רמקולים צדדיים אכן מכערים את המסך, אבל התחתון נראה כחלק אחד.
היבואן יביא לך מסך חלופי, זה לא אמור להיות אכפת לך כל עוד אתה במסגרת האחריות, תן להם לשבור את הראש.
ובמידה ולא יהיה, הם מחוייבים לספק לך מסך אחר עד שתהיה שבע רצון. תזכור שבעוד שנה סביר להניח שייצא משהו טוב יותר מהקורו (אם כי המסך כל כך מדהים שקשה לי להאמין, אבל תמיד יש טוב יותר), אז ככה שאם יקרה משהו לטלויזיה חס ושלום, אולי זה יהיה אפילו לטובה.
ואכן ה"חסרון" היחיד שיש למסך זה מחסור במנגנון 100HZ (הוספת תמונת ביניים על-מנת שהתנועה תראה חלקה יותר) אם כי אומרים שלדגמים הבריטיים של המסך יש 100HZ - אני בעל דגם בריטי ועדיין יש את תופעת ה"הבהוז".
אבל היות ואני משתמש בHTPC יש דרכים לגרום למחשב לעשות את זה במקום למסך.
- רונן
- חבר מכור קשה

לגבי SD :
ישנם ערוצים עם מקור איכותי , לדוגמא MEZZO , בערוץ זה אני רואה נהדר ושומע נפלא !
ישנם ערוצים מאכזבים , לדוגמא ערוץ 10
,
המסקנה פשוטה : אם המקור איכותי , התוצאה בהתאם וה 5090H לא מאכזבת ב SD ,
( בל נשכח כי מדובר על גודל "50 .....והגודל כן קובע )
לעניין ה 100HZ : מסתבר כי המסך שלי תוצרת אנגליה ויש עליו מדבקה כזאת :

גם נמסר לי כי המסכים מאנגליה הינם 100HZ
לעניין הרמקולים :
לי יש את הרמקולים הצידיים , בחרתי כך מפני שכך ניתן להנמיך את המסך לגובה העיניים .
( רמקול תחתון מחייב הגבהת המסך שבין כה וכה הוא גדול )
ישנם ערוצים עם מקור איכותי , לדוגמא MEZZO , בערוץ זה אני רואה נהדר ושומע נפלא !
ישנם ערוצים מאכזבים , לדוגמא ערוץ 10
המסקנה פשוטה : אם המקור איכותי , התוצאה בהתאם וה 5090H לא מאכזבת ב SD ,
( בל נשכח כי מדובר על גודל "50 .....והגודל כן קובע )
לעניין ה 100HZ : מסתבר כי המסך שלי תוצרת אנגליה ויש עליו מדבקה כזאת :

גם נמסר לי כי המסכים מאנגליה הינם 100HZ
לעניין הרמקולים :
לי יש את הרמקולים הצידיים , בחרתי כך מפני שכך ניתן להנמיך את המסך לגובה העיניים .
( רמקול תחתון מחייב הגבהת המסך שבין כה וכה הוא גדול )
kipikipod ורונן - תודה על המידע והתמונות. בעקבות תשובותיכם יש לי מספר שאלות:
1. האם כל הדגמים של 5090 שנמכרים דרך ט.ר. באים מאנגליה או שזה עניין של מזל ?
2. מה בדיוק אומר ה 100Hz של הדגם האנגלי - האם מדובר באמת באפקט הידוע שעוזר לתמונת תנועה או במשהו אחר ? האם יש מוד הפעלה של זה בתפריטים של המסך ?
3. שאלה אחרת - הבנתי שממיר ה maxhd החדש של YES עושה up-scaling לתוכן SD טוב יותר מממיר HD הקודם - האם זה יכול לעזור בהצגת SD ב 5090 - האם זה משפר לעומת העיבוד הפנימי של המסך ?
שוב תודה על כל העזרה.
2. מה בדיוק אומר ה 100Hz של הדגם האנגלי - האם מדובר באמת באפקט הידוע שעוזר לתמונת תנועה או במשהו אחר ? האם יש מוד הפעלה של זה בתפריטים של המסך ?
3. שאלה אחרת - הבנתי שממיר ה maxhd החדש של YES עושה up-scaling לתוכן SD טוב יותר מממיר HD הקודם - האם זה יכול לעזור בהצגת SD ב 5090 - האם זה משפר לעומת העיבוד הפנימי של המסך ?
שוב תודה על כל העזרה.
- רונן
- חבר מכור קשה

סורי , אבל אינני יודע את התשובות וגם אין לי YESMAXHD ( רק YESHD )
אולי מישהו אחר ?
אולי מישהו אחר ?
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
עופר,oferlaor כתב:שאלה אחת שצריך לשאול את עצמך.
נניח ויש תקלה במסך בעוד חצי שנה כשיהיה קשה להשיג תחליף למסך. האם היבואן המקבילי יוכל לפתור לך את הבעיה?...
אני מסכים איתך שסטטיסטית יש יותר סכוי שיורוקום (במקרה זה של פנסוניק) או כל יבואן רשמי אחר יצליחו לטפל בבעיה אך גם זה לא בטוח...הכל עניין של מזל ותקציב
1. אמרו שרוב המסכים שהם ייבאו לא היו אנגליים, אבל עכשיו זה השתנה לדעתי - לא בטוח בזה.lz כתב:kipikipod ורונן - תודה על המידע והתמונות. בעקבות תשובותיכם יש לי מספר שאלות:
שוב תודה על כל העזרה....
2. אכן מדובר במנגנון שמוסיף תמונת ביניים על-מנת "להחליק" את התמונה, אין אפשרות הפעלה בתפריטים.
3. האמת היא שלא מצאתי שום הבדל באיכות בין ה MAX הישן שלי ל MAX HD החדש בשידורי SD, אולי בגלל שהשתמשתי בכבל SCART איכותי בMAX הקודם (MONSTER SCART 3).
- nadavrut
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
1. ט.ר מייבאים היום רק מאנגליה ולכן יש שקעי סקארט במסכים שלהםlz כתב:kipikipod ורונן - תודה על המידע והתמונות. בעקבות תשובותיכם יש לי מספר שאלות:
שוב תודה על כל העזרה....
2. ה-100HZ של פיוניר אינו מנגנון של הכפלת פריימים כמו שקיים בפנסוניק (ובדגמי פלזמה ו-LCD אחרים כדוגמת סוני, LG וכו'). מדובר במנגנון Refresh Rate בלבד כמו זה המוכר ממסכי CRT מתקדמים (סוני, טושיבה, לווה אופטה). לרוב האנשים קשה להתרגל לאפקט 'החלקת התמונה' של פנסוניק שאינו נותן תחושה טבעית והם מכבים אותו. לסוני יש מנגנון מוצלח יותר במעבדי ה-BRAVIA ENGINE 3 ואפילו ב-ENGINE 2 שאכן מצליח בד"כ לתת אפקט של תמונה חלקה יותר אך למרות זאת גם טבעית.
בפיוניר אתה תראה בדיוק את מה שהבמאי התכוון שתראה, בלי גימיקים, יותר טוב מכל מסך אחר בפלנטה.
בקישור הבא תוכל להתרשם משלל הפיצ'רים שיש בפיוניר שמטרתם לתת לך את התמונה הטובה ביותר הקיימת:
http://www.pioneer.eu/files/eur/Plasma0 ... ule02.html כולל הסברים על השימוש שהם עושים בטכנולוגית ה-100HZ.
3. כשתחבר את ממיר ה-HD למסך (כל מסך) תוכל לראות למי (ממיר או מסך) יש את מעבד ה-UPSCALE הטוב יותר.
תוכל, לדוגמא, לחבר את הממיר דרך סקארט לפיוניר (לפנסוניק אין סקארט...) ולתת למסך לעשות את העבודה ולהשוות את זה לחיבור HDMI כשהממיר עושה את העבודה (בכל מקרה המסך הוא זה שיבצע DEINTERLACING מכיוון שהממיר מוציא 1080I ולא 1080P. ישנה גם אפשרות להוציא מהממיר 720P ואז המסך יצטרך לבצע UPSCALE נוסף בעצמו).
לפנסוניק יכולות DLNA ומולטימדיה אמיתיות (אם זה חשוב לך) לעומת ה-KRP500A וה-5090H ובזה, אם תשאל אותי, מסתכם היתרון של הפנסוניק (העיצוב זה כבר העדפה אישית. וה-KRP500 ללא רמקולים הוא לדעתי המסך המדהים ביותר שישנו. פשוט ויפה). ה-KRP500A היא הטלוויזיה הטובה בעולם (עדיין...).
דרך אגב, אתה יכול לרכוש מוניטור KRP500M דגם צפון אמריקאי מיבוא מקביל, עם אותם ביצועים כמו של ה-500A מלבד מצבי ה-ISFccc וסנסור הקול ב - Optimum Mode (זהו מוניטור בלבד, ללא טיונר וממיר דיגיטלי DVB-T או DVBS וללא קופסת החיבורים אך עם חיבור אופציונלי לרמקולים תואמים) במחיר של כ-16K מדי.וי.די. סנטר. במקרה זה, כל הנאמר על הסקארטים לא תקף (דגם צ. אמריקאי כאמור). ניתן בתשלום של 100$ לקנות PATCH שפותח את מצבי ה - ISFccc, רק שללא כיול מקצועי לא יהיה לך כ"כ מה לעשות איתם.
לסיום, מצ"ב קישור לסיכום השוואתי של מבחן 4 מסכי ה-LCD ו-4 הפלזמות 50 אינצ' הטובות ביותר בארה"ב (כולל ה-Panasonic) שנערך לפני כחודשיים בהשתתפות המומחים הכי גדולים בארה"ב (D-NICE הידוע, נחשב לאחד המכיילים הטובים בעולם שקבע שה-500M הוא המסך הטוב בעולם; אין את 500A בשוק האמריקאי אבל זה אותו פאנל).
אתה יכול לראות שם שחור ע"ג לבן את ההפרש העצום של הפיוניר על כל מסך אחר, כולל ה-LEDים הכי טובים בשוק.
http://www.valueelectronics.com/images/ ... endees.pdf
בהצלחה !
נערך לאחרונה על ידי nadavrut ב 23/08/2009 23:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.