מה קורה למדינה הזאת?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

חבל היה לי לראות שנעלו את השרשור על הרצח הנורא בשבת, צריך לתת פה מקום להתבטא (לא בצורה גזענית או פוגעת!) גם על נושאים חשובים כאלה, אחרת אפשר למחוק את כל פורום 'ללא קשר' וזהו. אפשר למחוק הודעות פוגעות אבל בחייכם, תנו לאנשים להתבטא כמו על כל נושא אחר. אם אנשים כתבו 4 עמודים כנראה זה יושב להם בלב.

בכל אופן, בהנחה שלא ינעלו גם אותי, כמו רבים פה הידיעה הזאת עשתה לי ממש רע. בשבת כזאת יפה על הבוקר עם הקפה, אני פותח YNET ולא מאמין שדבר כזה קרה בים, בטיילת בתל אביב, למשפחה שרק יצאה לבלות בשישי בערב, זה כל הפשע שלהם. באופן אירוני תכננתי ללכת להרגע בים בשבת אחרי הרבה זמן שלא הייתי, ופשוט לא יכולתי. לקחו בן אדם והטביעו אותו בים אחרי שפיצצו אותו במכות בגלל מילה, מילים. זה בלתי נתפס בכלל.

המזעזע ביותר הוא העובדה שזה לא סכסוך עבריינים או משהו רחוק, זה דבר שקרה למישהו רגיל שרק יצא לאכול גלידה ליד הים, לאדם מבוגר אמא ובת. זה יכל לקרות לכל אחד מאיתנו.

מה קורה פה? מה הלאה, יטבחו משפחה שלמה בצימר בצפון? בשמורת טבע בדרום? ושלא יגידו לי שבגלל שזה בבועה התל אביבית אז יש כותרות, אין בועה מזמן, זה כבר מזמן מכת מדינה. עצם זה שזה קרה בת"א צריך עוד יותר להדאיג.

לדעתי, צריך להתחיל פה בשיטת ג'וליאני או המערב הפרוע. אתה עבריין מוכר ונכנסת לעיר? ישר לכלא. הרמת יד על שוטר? אתה וחבריך תקבלו אלה מרסקת לפנים וחודש מעצר בכלא, לא מעצר בית עם החבר'ה להעביר צחוקים. רק ככה, חברים, המערכת המשפטית לא מדגדגת לחיות-אדם האלה. מי שמרים יד על שוטר...אתם מבינים. הם נכנסים לשנה ויוצאים שוב להרוג. אנשים כבר מדברים על ללכת עם נשק ולהקים מילציות אזרחיות כדי למלא את תפקיד המשטרה, וזה לא טוב בהכרח.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

נכון , מדיניות סגירת שרשורים פה היא פשוט עם יד קלה על ההדק.
אני שוב מזכיר כי יש באתר הזה פורום שנקרא "ללא קשר"

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

המערכת המשפטית והמשטרה גיבורות עלינו, שומרי החוק. עולם הפשע כבר מזמן מצפצף עליהן.
Silence speaks louder than words

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

הטרדות של בני מעוטים (חבורות שכאלו) יש הרבה גם בצפון וגם בדרום , אני אישית היייתי עד לכמה מקרים כאלו , אין באמירה זו משם גזענות אלא ציון עובדות .
יתכן כי תחושת הקיפוח והנחיתות (שלא בצדק) גורמות לאותם צעירים לשחרר אלימות וזעם מול אוביקט (יהודי) אשר מסמל באותו רגע את כל תיסכולם.
את אותם חיות יש להעניש בחומרה ובעונש אכזרי (גם אם לא מוות)
לא יוכל להיות שנפחד לנסוע בכבישים (מצב קבוע בדרום) עקב הפרעויות נהגים , נפחד לשלוח את בנותינו לטיול בחוץ הים בגלל כל חבורות החוליגנים למנהם , ונפחד לגדל את הבקר והשדות שלנו מבלי שיגנבו לנו את הרכוש בכל פעם (מצב קבוע גם כן)
המשטרה והמדינה חייבת להתעורר ולהתחיל לטפל ביד קשה בכל חוליגן שמרים ראש.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328

שליחה

גם אני התאכזבתי שהשירשור הקודם נסגר, אבל לפי הדברים שם הבנתי שלא היתה כל כך ברירה. בואו נשמור כאן על שיח נקי.

בדיוק כמו Mulder, גם אני התעוררתי אתמול לקפה ן- Ynet ומצב רוחי נפל. מה קרה לנו?

לדעתי הבעיה בארץ היא לא "מה הפתרון"... יש מספיק אנשים חכמים (יש?) בשלטון שיודעים מה ניתן לעשות, דוגמת שיטת ג'וליאני וכו'.
הבעיה בארץ היא בין השאר תקציב. כאשר אנחנו מפנים את מרבית תקציב המדינה לביטחון ולא לביטחון פנים, לחינוך ותרבות אנחנו בבעיה. ואני לא מתעלם מהבעייה הבטחונית של מדינת ישראל, אבל... כולנו יודעים איזה ממשלה נמצאת בשילטון וכמה שרים ללא תיק נמצאים בחסות ממשלה זו ומי בכלל היה צריך שר לענייני אירן??

ועוד משהו... בכל פעם שאני מודאג מפעילות אלימה של חיילים ושוטרי מג"ב, אני מיד מותקף תחת הכינויים "שמאלני, הומו, תל אביבי, שונא ישראל", אז לגבי שלושת הראשונים - נכון, אני אשם... לגבי שונא ישראל - חד משמעית לא. אני מודאג מרמת המוסר הכללית של המדינה.
כאשר מותר לנו לשדוד ולפגוע באזרחים חפים מפשע הנמצאים תחת כיבוש, כאשר מותר לנבחרי ציבור לשלוח יד לתוך כספת המדינה לעשות בכספים כשלהם בלי בושה, כאשר חבר כנסת ממפלגה מסויימת מנסה לגונן על חברו למפלגה תוך שימוש בתירוצים עדתיים וכולנו מקבלים את כל אלה בשלוות נפש... הם לזעתי הזרזים לאלימות ברחובות.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 388

שליחה

MetalliJoe כתב:המערכת המשפטית והמשטרה גיבורות עלינו, שומרי החוק. עולם הפשע כבר מזמן מצפצף עליהן.
...
יש כאן מערכת משפטית בכלל? :מת מצחוק:

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116

שליחה

הדג מסריח מהראש ,כאשר קברניטי המדינה נאשמים בגנבה ואונס ,שיבוש מהלכי חקירה מרמה וכו
אין פלא שהציבור מרשה לעצמו להגיעה לרמה כזו :(
נערך לאחרונה על ידי shay820 ב 16/08/2009 14:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מדיניות האתר היא ברורה מאוד - כל שרשור שיתלהם, יעבור על החוק או יסטה מקוי ההנחיה שלנו (מין, געזנות, פוליטיקה, וכו') יסגר או יועלם.

בשרשור ההוא היו לא מעט גילויי אנטישמיות. זה לא מקובל לחלוטין.

כפי שכתבתי אין ספור פעמים לפני כן - אם אתם לא רוצים או לא יכולים לכתוב יפה, אל תכתבו את זה כאן.

זה לא מעניין אותי אם ההתקפות הן על ימנים, שמאלנים, הומואים, סטרייטים, נשים, גברים, יהודים, ערבים או צרפתים.

מטרת האתר כולו והאג'נדה שעומדת מאחוריו היא ברורה לחלוטין - אנחנו מקום מפלט מהדברים הללו. אתם מחפשים מקום להביע את כל הדברים הללו שאנחנו חוסמים, אני יכול לתת לכם כתובות של שני פורומים שאני ממליץ בחום להשתמש בהם בכדי לתעל את הכעס שלכם: tapuz.co.il ו- fxp.co.il בשניהם אתם כמעט יכולים לכתוב ככל העולה על דעתכם.

הייחוד של האתר הזה הוא בכך שאנחנו לא מוכנים להתפשר על כך, גם אם משמעות הדבר היא שפחות אנשים יכתבו כאן ואם אנשים ירגישו שיש כאן מדיניות של סתימת פיות. זה המחיר של תרבותיות.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מחיר התרבותיות הינו סתימת פיות?? 8O

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

UltraMagnus כתב:
MetalliJoe כתב:המערכת המשפטית והמשטרה גיבורות עלינו, שומרי החוק. עולם הפשע כבר מזמן מצפצף עליהן.
...
יש כאן מערכת משפטית בכלל? :מת מצחוק:
...
כן. ויש לה לא מעט קורבנות חפים מפשע, לצד הנענשים הלגיטימיים.

ואני לא יכול להתאפק: אחרי שקראתי את השרשור ההוא, שננעל, שבו דובר בכזאת התלהבות על עונש מוות, אני שוב ממליץ למי שמעוניין בספר מדהים - "חף מפשע" של ג'ון גרישם, שמספר סיפור (אמיתי לחלוטין, ללא אף שינוי או שיפוץ של האמת) של שני אנשים, שאחד נדון למאסר עולם והשני למוות, בנוסף לעוד כמה עלילות משנה של אנשים שישבו איתם בתא הנידונים למוות. כל האנשים שבסיפור נידונו במהלך שנות ה-80 של המאה העשרים, בארה"ב הנאורה, מול חבר מושבעים ובערכאות גבוהות לערעורים. על האנשים היו חפים מפשע, וכתבי האישום נגדם היו מופרכים ברמה שגורמת לך לתלוש את השערות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

MetalliJoe,

חד משמעית כן. רוצה שיפסיקו לצעוק צעקות גזעניות במשחקי כדורגל? כל משחק שיש בו צעקות כאלה, סוגרים אותו מיד ומוציאים את הקהל וצופים בו רק בטלויזיה. רוצה לראות תוך כמה זמן לא יהיו צעקות גזעניות במשחקים כאלה?

כאשר אתה נותן לכל אחד לצעוק כל מה שעולה על רוחו ללא ביקורת, או מגבלה, זה רק יכול לצאת רע, זה לא ברור ?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני רוצה שיפסיקו לצעוק צעקות גזעניות, אבל לא במחיר של הפסקת משחקים. כמו שאני רוצה שיפסיקו גניבות מחנויות, אבל לא במחיר שבירת ידיים כמו באיראן.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

זה ברור , השאלה היא היכן למתוח את הקו.
(בין חופש הביטוי לחופש השיסוי)
זה האתר שלכם ואתם קבעתם לכם קו (שבמצב רגיל מותר להתווכח עליו) ,אבל כאן אנחנו רק אורחים ...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

MetalliJoe כתב:אני רוצה שיפסיקו לצעוק צעקות גזעניות, אבל לא במחיר של הפסקת משחקים. כמו שאני רוצה שיפסיקו גניבות מחנויות, אבל לא במחיר שבירת ידיים כמו באיראן.
...
סגירת שירשור מקביל ל"שבירת ידיים"?
בכלל לא נסחפת.

אני לא מתיימר להיות ההורה של הגולשים פה או משרד החינוך ולנסות לתקן משהו שמערכת החינוך/ההורים לא עשו או עשו רע.
לעומת זאת יש לי את הפרבילגיה לבחור איך יידברו אצלי בבית.
שים לב להדגשה....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Ofer,
אני יכול להבין את הכוונה שלכם כמנהלי האתר, אבל אתה בטח מכיר אתרים דומים בחו"ל, גם בגדולים בהם יש פורומי general discussion פוריים, לפעמים לא פחות קטנים מנושאי הליבה של האתר. אני יותר נאמן לאתר הזה מאשר לתפוז (והחברה שלי עובדת שם) או FXP שלדעתי הם יותר המוניים ופה מצאתי קהילה אינטימית של חבר'ה מעניינים שנעים לדבר איתם גם על דברים שהם לא התקנת מקרנים או כבלים. אם המטרה היא לקבץ קהל נאמן (שבין השאר נחשף לפרסומות פה) אז זה גם במחיר של לתת לדבר ולפתח נושאים, ולמען האמת קצת נפגעתי מזה שאתה מציע "אז לכו לדבר באתרים אלה ואלה אם לא מתאים לכם" לא ממש דרך להתייחס לגולשים ותיקים...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

MartinHSabag כתב:
MetalliJoe כתב:אני רוצה שיפסיקו לצעוק צעקות גזעניות, אבל לא במחיר של הפסקת משחקים. כמו שאני רוצה שיפסיקו גניבות מחנויות, אבל לא במחיר שבירת ידיים כמו באיראן.
...
סגירת שירשור מקביל ל"שבירת ידיים"?
בכלל לא נסחפת.

אני לא מתיימר להיות ההורה של הגולשים פה או משרד החינוך ולנסות לתקן משהו שמערכת החינוך/ההורים לא עשו או עשו רע.
לעומת זאת יש לי את הפרבילגיה לבחור איך יידברו אצלי בבית.
שים לב להדגשה....
...
דוגמא תמיד מובאית קיצונית יותר מהנושא המקורי, וזאת לשם המחשה. לא השוותי בין סגירת שרשור לבין שבירת ידיים.

הפריבילגיה הזאת שמורה לכם, כמו עוד פריבילגיות אחרות, אבל אם רבים חשים שסגירת השרשורים מתבצעת עם יד קלה מדי על ההדק, אז אולי יש בזה משהו.

mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אם לחזור לעניין, אז אני לא חושב שזו בעיית תקציב, זו בעיה שאין הנהגה החלטית ואין מדיניות חברתית. כלומר, רווחת האזרחים פה בכלל לא על השולחן בשום נושא (חינוך, ביטחון, תרבות, תשתיות). האלימות פה הגיעה לדרגה שזה כבר מתחת לבית וברחוב גם לא במקומות מסוכנים.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

אכן ראיתי שהרבה העירו בכל מיני שרשורים לגבי" היד הקלה על ההדק" לא נראה כי מנהלי האתר חושבים שזה נכון .
ובכל מקרה זכותם כבעלי הבית לעשות מה שהם רוצים.

(רק צריך לזכור שהבית זה לא שווה הרבה בלי הגולשים שבו)

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

כעקרון לדעתי מרטין ועפר צודקים.

יש שתי נקודות לעניין.
האחת היא ששרשורים בנושאים "חמים" ושאינם מתחום התמחותו של האתר, עלולים להתדרדר מהר מאוד להטלת רפש אחד על השני... וכולנו יודעים שזה מתי שהו יקרה.. :) אי אפשר לדרוש מהמנהלים כאן שיבזבזו את זמנם בפיקוח על שרשור, שכלל לא מעניינו של האתר, כדי למנוע התדרדרות.

הנקודה השנייה היא תוכן השרשור וההודעות בו. בשני שרשורים בשעה האחרונה, נכתבו דברים שאסור להם להיכתב בשום מקום בעולם. באחד כתבו בצורה סקסיסטית מעליבה ובשני בצורה גזענית.
למנהלי האתר אין שום אפשרות אחרת, אלא למחוק את הכתוב.

אפשר אבל אולי, למרות מה שכתבתי, לנסות לפתח דיון ענייני שלא יגיע להתלהמות ושלא יכיל חומר גזעני או דומה...

.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

mulder,
פורום ללא קשר הוא פורום פעיל מאוד ואנחנו בהחלט מעודדים שיחות בו.
שירשור ה-ROOMBA או שירשור על אקוואריומים או קפה ואפילו ספורט, אבל מצטער, לא ניתן בשם "חופש הביטוי" הודעות גזעניות או התלהמות.
אין לזה קשר ל"לשלוח גולשים למקום אחר" אלא, עיקרון שאני מוכן שהאתר ייסגר עליו וזה תרבות דיון ושיהיה לי כיף לנהל את האתר ולא להתעסק בלהיות גננת.

מבין את ההבדל?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

חזור אל “ללא קשר”