זקוק לעצתכם בנוגע לשיפורים אקוסטיים שאפשר לעשות בחדר האזנה ייעודי.
תיאור המצב תחילה:
גודל החדר: בערך 3.3 על 3.2, גובה ~2.7 מטרים. ריצוף פרקט (סינטטי 8מ"מ עם ספוגים, לא עץ).
מיקום הרמקולים: ממש "בתוך" החדר (2 מטר מנק' ה sweet באופן סימטרי), במרחק של יותר ממטר מהקיר האחרורי וכ 50 ס"מ מהקירות הצדדיים, ממוקמים כך כדי שהסטנד שבינהם יהיה מאחוריהם בעצם.
הסטנד ממוקם "בין" הרמקולים אבל מאחר ומרחקם מהקיר הוא יותר ממטר אז יוצא שהוא מאחורי הרמקולים.
נק' האזנה, גם היא "בתוך" החדר והיא בערך 70-80 ס"מ מהקיר האחורי ומאחוריה ממש יש כוורת 3X3 שמלאה בתקליטים (הכוונה היתה שהיא תשמש מעין בולע מאחורי נק' ההאזנה). מרחק של בעצם 2 מטר מהרמקולים.
קיר שבין הרמקולים - זה שממול נק' ה sweet, יש חלון מטרXמטר שפתוח בדר"כ (מה שעוזר לסאונד, אלא אם השכנה מפעילה מזגן ואז יש רעש נוראי שגורם לי בעצם לסגור את החלון ולהפעיל מזגן... כמה רעש
הערה: מאחורי הרמקול השמאלי, יש ספריה (עומק 50 ס"מ, רוחב 1.2 מטר, גובה 2.4 מטר (כמעט עד התקרה).
אני מתלבט אם להעיף אותו... יש כבר אישור מ"ההנהלה"
בעבר, החדר בעיקרון סבל מהידהודים רבים (במחיאות כף למשל, במיד ובבאס - לא ביצעתי מדידות של ממש).
בעקבות זאת, עשיתי מס' דברים בסיסיים כדי לשפר את הסאונד:
1. כפי שציינתי קודם, הכוורת של התקליטים ממוקמת מאחורי נק' ההאזנה לצורך בליעה. האם זה טוב?
2. מס' כריות בפינה החשופה של החדר, כלומר מאחורי הרמקול השמאלי + שטיח - מאוד עזר.
3. ניסיתי גם מיקום אסימטרי של הרמקולים (נניח על האלכסון של החדר) - זה נתן תוצאות מעניינות ביותר, אך לאחר הביקור באולפני DB שוכנעתי שעדיף לעבוד בחדר במיקומים סימטריים ולפתור את הבעיות במצב הזה.
4. באופן זמני הנחתי "בולעים" שהם כריות סלון + לוח שעם עבה בנק' ההחזרה הראשוניות לצד הרמקולים, היה שיפור בתוצאה. האם כדאי להשתמש בדיפיוזרים דווקא ולא בבליעה? מה מומלץ?
בעקרון, מה אפשר לעשות בחדר בצורה רצינית כדי לשפרו מבחינה אקוסטית? ברור לי שמשחקי מיקום והוספת כריות עושים אפקט, אך הייתי רוצה לעשות זאת כמו שצריך.
האם שווה להעיף את הספרייה שמאחורי הרמקול?
מה לגבי גלים עומדים?
דיפיוזרים או בולעים? מה כדאי למקם ואיפה?
להשאר עם השטיח?
המצב כרגע הוא כזה שלא מורגשת "בעיה" של ממש, הסאונד די מאוזן, לא בהיר, לא חריף, מיד ריאליסטי עם באס שאינו מהדהד או בומי. השאלה אם לעצור כאן?
תודה מראש,
יובל
תמונות
http://picasaweb.google.com/yuvalberger1