תמחור מסכים חדשים
רציתי לשאול כיצד עובד עולם המחירים של הטלויזיות החדשות.
אני מעונין לקנות מסך philips 8404 בגודל 37".
החלטתי לחכות כמה חודשים שהמחירים יירדו קצת.
היה איזה מוכר בחנות שניסה לשכנע אותי לקנות עכשיו בגלל שמה שהיצרנים עושים זה, כל כמה חודשים מביאים דגמים חדשים ומפסיקים למכור דגמים ישנים. כך שלא יהיה את ה 8404 עוד כמה חודשים ובעצם יוציאו דגם חדש "משופר" במקצת מהדגם הזה ושוב יחזיקו את המחיר גבוה.
האם זה נכון?
כדי להוזיך עלויות אני אצטרך רק לקנות מיד שנייה?
אני מעונין לקנות מסך philips 8404 בגודל 37".
החלטתי לחכות כמה חודשים שהמחירים יירדו קצת.
היה איזה מוכר בחנות שניסה לשכנע אותי לקנות עכשיו בגלל שמה שהיצרנים עושים זה, כל כמה חודשים מביאים דגמים חדשים ומפסיקים למכור דגמים ישנים. כך שלא יהיה את ה 8404 עוד כמה חודשים ובעצם יוציאו דגם חדש "משופר" במקצת מהדגם הזה ושוב יחזיקו את המחיר גבוה.
האם זה נכון?
כדי להוזיך עלויות אני אצטרך רק לקנות מיד שנייה?
זה מה שקורה בדרך כלל במסכי ה LCD נכון להיום.
עתידי - הכל פתוח.
למשל ראה ירידת המחירים החדה של מסכי הפלאזמה (אולי בגלל התחרות עם מסכי ה LCD)..
בעתיד הקרוב (כבר החל) יתחילו להיכנס חזק מסכי ה LED ואז אולי גורל ה LCD יהיה כמו גורל הפלאזמה היום,
והמחירים ירדו אפילו אם נכנסו דגמים חדשים.
שוב, הכל פתוח.
אני זוכר פעם שמסך SONY 29 TRINITRON עלה 10,000 ש"ח !! היום במחיר כזה אתה קונה סמסונג FHD עם
100 הרץ בגודל 46 אינטש...
השאלה האם אנשים בזמנו לא קנו את הסוני הנ"ל והמתינו והמתינו עד היום ל 46 אינטש של סמסונג?
שורה תחתונה: בכל נקודת זמן אפשר לטעון ששווה לחכות עוד כמה חודשים ונקנה ביותר זול או באותו מחיר דגם יותר
מתקדם. וכך תיאורתית לא קונים בכלל.
עתידי - הכל פתוח.
למשל ראה ירידת המחירים החדה של מסכי הפלאזמה (אולי בגלל התחרות עם מסכי ה LCD)..
בעתיד הקרוב (כבר החל) יתחילו להיכנס חזק מסכי ה LED ואז אולי גורל ה LCD יהיה כמו גורל הפלאזמה היום,
והמחירים ירדו אפילו אם נכנסו דגמים חדשים.
שוב, הכל פתוח.
אני זוכר פעם שמסך SONY 29 TRINITRON עלה 10,000 ש"ח !! היום במחיר כזה אתה קונה סמסונג FHD עם
100 הרץ בגודל 46 אינטש...
השאלה האם אנשים בזמנו לא קנו את הסוני הנ"ל והמתינו והמתינו עד היום ל 46 אינטש של סמסונג?
שורה תחתונה: בכל נקודת זמן אפשר לטעון ששווה לחכות עוד כמה חודשים ונקנה ביותר זול או באותו מחיר דגם יותר
מתקדם. וכך תיאורתית לא קונים בכלל.
יש לי סבלנות לחכות כמה חודשים,
הטענה של המוכר היא שלא משתלם לחכות כי עוד כמה חודשים ייצא דגם חדש במחיר של הדגם "הישן" שיש היום, ואני לא אוכל לקנות את הדגם של היום בגלל שיפסיקו לייצר אותו, ולא יהיה במלאי. (אולי רק מיד שנייה).
הטענה של המוכר היא שלא משתלם לחכות כי עוד כמה חודשים ייצא דגם חדש במחיר של הדגם "הישן" שיש היום, ואני לא אוכל לקנות את הדגם של היום בגלל שיפסיקו לייצר אותו, ולא יהיה במלאי. (אולי רק מיד שנייה).
כל כמה חודשים יוצאים מסכים חדשים, אבל זה תהליך שלא נגמר אז בסופו של דבר אתה לא תקנה טלוויזיה אם תמיד תגיד לעצמך שעדיף כבר לחכות לדגמים הבאים..
הטלוויזיות שיש היום מעולות, והLED זה רק טכנולוגיה חדשה, והיא לא באמת נותנת איכות יותר טובה מהטלוויזיות היום אז אין סיבה לחכות
הטלוויזיות שיש היום מעולות, והLED זה רק טכנולוגיה חדשה, והיא לא באמת נותנת איכות יותר טובה מהטלוויזיות היום אז אין סיבה לחכות
לא יוצא דגם חדש כל חודש
אלא בערך כל שנה.
עוד כמה חודשים עדיין יהיה את 8404 ואכן הוא יעלה
יותר זול מהיום.
גם כשיצא דגם חדש יש תקופה מסוימת של חפיפה
ששני הדגמים נמכרים ביחד.
עדיין, אם תחכה מספר חודשים נניח שתחסוך כמה מאות שקלים,
(אל תשכח שאתה רוצה 37" אז כמה הוא כבר ירד)
אבל בינתיים לא נהנית מהמוצר.
מספר החודשים הללו שכבר יכולה להיות לך הטלוויזיה שווים
כסף וזה בדיוק מה שאתה כביכול חוסך.
למעשה זה כמו שתגיד אני לא אתחבר היום ליס אלא
רק בעוד חצי שנה וככה אני אחסוך כסף.
לפי התאוריה הזו אם יש מספיק סבלנות אפשר לחכות
כל החיים, לחסוך את כל הכסף ולא להנות מכלום.
אלא בערך כל שנה.
עוד כמה חודשים עדיין יהיה את 8404 ואכן הוא יעלה
יותר זול מהיום.
גם כשיצא דגם חדש יש תקופה מסוימת של חפיפה
ששני הדגמים נמכרים ביחד.
עדיין, אם תחכה מספר חודשים נניח שתחסוך כמה מאות שקלים,
(אל תשכח שאתה רוצה 37" אז כמה הוא כבר ירד)
אבל בינתיים לא נהנית מהמוצר.
מספר החודשים הללו שכבר יכולה להיות לך הטלוויזיה שווים
כסף וזה בדיוק מה שאתה כביכול חוסך.
למעשה זה כמו שתגיד אני לא אתחבר היום ליס אלא
רק בעוד חצי שנה וככה אני אחסוך כסף.
לפי התאוריה הזו אם יש מספיק סבלנות אפשר לחכות
כל החיים, לחסוך את כל הכסף ולא להנות מכלום.
אתה צודק.
רציתי להעלות לדיון את העניין , שבעצם המחירים אף פעם לא יורדים. תמיד החברות שמייצרות "ימציאו" דגם חדש והוא יעלה כמו הדגם הישן. ואת הישן יפסיקו לייצר, וכך הם ממשיכים וממשיכים להרוויח.
חוץ מ (אולי) כאשר נכנס טכנולוגיה חדשה, ואז נוצר תחרות בין טכנולוגיות שמוזילה את המחיר של הטכנולוגיה הותיקה והמבושלת יותר לעומת הטכנולוגיה החדשה.
אולי עוד שנה שנתיים כאשר מסכי ה LED יתבשלו קצת, והמחירים שלהם יהיו קצת יותר "עממיים", אז המחירים של ה LCD יירדו בצורה משמעותית
רציתי להעלות לדיון את העניין , שבעצם המחירים אף פעם לא יורדים. תמיד החברות שמייצרות "ימציאו" דגם חדש והוא יעלה כמו הדגם הישן. ואת הישן יפסיקו לייצר, וכך הם ממשיכים וממשיכים להרוויח.
חוץ מ (אולי) כאשר נכנס טכנולוגיה חדשה, ואז נוצר תחרות בין טכנולוגיות שמוזילה את המחיר של הטכנולוגיה הותיקה והמבושלת יותר לעומת הטכנולוגיה החדשה.
אולי עוד שנה שנתיים כאשר מסכי ה LED יתבשלו קצת, והמחירים שלהם יהיו קצת יותר "עממיים", אז המחירים של ה LCD יירדו בצורה משמעותית