שאלה...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כי בסרט די וי די הסאונד מתחלק לתפקידים בין הרמקולים...הצלילים הנמוכים לסאב וופר ה VOIVE לסנטר, פיצוצים וכד' קדמיים..
במוסיקה יש לך 2 ערוצים (2 רמקולים) שכל העבודה "נופלת" עליהם והם צריכים להוכיח את עצמם כמה שיותר..
במוסיקה יש לך 2 ערוצים (2 רמקולים) שכל העבודה "נופלת" עליהם והם צריכים להוכיח את עצמם כמה שיותר..
פירוט על השאלה..
יש לי רמקולים של אלפא טכנולוגי שהם מאוד לא טובים בלשון המעטה..(יש לי כמובן מערכת הרבה יותר טובה אבל זה לא הנושא)..
העניין הוא שכשאני שומע דיסקים של מוזיקה הטוויטר חורק בווליום לא גבוה במיוחד ושומעים ממש לא טוב..
וכשאני שם סרט שומעים הרבה יותר טוב והטוויטר לא חורק ...
מכאן הסקתי שיש איזשהו הבדל בין המדיה אחת לשניה ואין לי שום מושג מהו...
אשמח לעזרה ותגובות...
העניין הוא שכשאני שומע דיסקים של מוזיקה הטוויטר חורק בווליום לא גבוה במיוחד ושומעים ממש לא טוב..
וכשאני שם סרט שומעים הרבה יותר טוב והטוויטר לא חורק ...
מכאן הסקתי שיש איזשהו הבדל בין המדיה אחת לשניה ואין לי שום מושג מהו...
אשמח לעזרה ותגובות...
התשובה נמצאת בגוף השאלה: אני אפרטNba כתב:כי בסרט די וי די הסאונד מתחלק לתפקידים בין הרמקולים...הצלילים הנמוכים לסאב וופר ה VOIVE לסנטר, פיצוצים וכד' קדמיים..
במוסיקה יש לך 2 ערוצים (2 רמקולים) שכל העבודה "נופלת" עליהם והם צריכים להוכיח את עצמם כמה שיותר.....
בדיסק סטנדרטי יש לך שני ערוצים (ימין ושמאל) והצלילים כולם מחולקים לשניהם
בדרך כלל ברמקולים נורמלי י שלך רכיס אלקטרוני וברוב המקרים זה בנוי מסלילי נחושת
(אם אני לא טועה זה נקרא קרוס) והרכיב הזה אחראי להעביר לכול דריבר את תחום התדרים הנכון - ז"א באס טרבל ומיד מקבלים את הצלילים שהם מיועדים להשמיע.
במקרה שלך נראה שאין לך את הרכיב הזה ולכן הרמקול חורק - כנראה שמגיעים צלילים בתדר נמוך (באס או....) לטיוטר.
בDVD יש לך חלוקה לערוצים בדרך כלל 5.1 = 6
ולכול ערוץ יש אופי שונה - כמובן שערוץ הסאב מיועד לתדרים הנמוכים,
וכך לקדמיים מגיע סאונד בתדרים פחות נמוכים וכך גם לרמקולים האחוריים,
כמובן שהערוצים מאפשרים חלוקה של צלילים שונים לגמרי בכול אחד מהרמקולים.
אתה אומר ש...
אתה אומר שעם אני ישים DVD וישמע אותו בסטריאו אז תיהיה לי אותה בעיה עם הטוויטר החורק וכו'..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
goodofer,
מה שכתבת לא נכון.
לא יכול להתקיים רמקול ללא קרוס אפילו מדבקה סיני.
YMS,
אין לי הסבר למה קורה מה שאתה מתאר.
לדעתי רמקול רע יישמע רע גם בסרטים וגם במוסיקה.
יכול להיות שבפס קול של סרט (נניח פיצוצים או סתם סאונד אוירה) אין ממש עיניין של "אוטנטיות" כמו שיש במוסיקה.
נסה לשמוע קטע מוסיקלי מ-DVD (הופעה של ה-CORRS UNPLUGGED למשל, או את קטע השירה של הדיווה באלמנט החמישי) ואתה תראה שגם מ-DVD המערכת לא תישמע לך טוב.
מה שכתבת לא נכון.
לא יכול להתקיים רמקול ללא קרוס אפילו מדבקה סיני.
YMS,
אין לי הסבר למה קורה מה שאתה מתאר.
לדעתי רמקול רע יישמע רע גם בסרטים וגם במוסיקה.
יכול להיות שבפס קול של סרט (נניח פיצוצים או סתם סאונד אוירה) אין ממש עיניין של "אוטנטיות" כמו שיש במוסיקה.
נסה לשמוע קטע מוסיקלי מ-DVD (הופעה של ה-CORRS UNPLUGGED למשל, או את קטע השירה של הדיווה באלמנט החמישי) ואתה תראה שגם מ-DVD המערכת לא תישמע לך טוב.