סוני v4000 , האם מוצג לי RGB ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
PMAN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני מחובר עם ממיר HOT רגיל מסקארט לסקארט.
בסוני שלי יש שתי כניסות סקארט. אחת מהן מקבל RGB והשנייה SVIDEO בין היתר.

אם אני משנה בממיר ל SVIDEO ואני מחובר ל -SCART 1 אז אני רואה שחור לבן וכשאני מחליף בין יציאות ה SCART אז הצבע חוזר...

הגדרתי בממיר RGB ורואים תמונה במסך. האם זה אומר שעובר אות RGB או שיכול להיות שהטלויזיה מציגה קומפוזיט במידה והכבל הוא לא FULL SCART?

אני מקווה שהייתי ברור. הטכנאי שהתקין רצה למכור לי כבל סקארט איכותי יותר ואמר שהסקארט שיש לי (מחברת HOT) הוא לא FULL SCART ...

תודה

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

PMAN כתב:אני מחובר עם ממיר HOT רגיל מסקארט לסקארט.

אם אני משנה בממיר ל SVIDEO ואני מחובר ל -SCART 1 אז אני רואה שחור לבן וכשאני מחליף בין יציאות ה SCART אז הצבע חוזר...

הגדרתי בממיר RGB ורואים תמונה במסך. האם זה אומר שעובר אות RGB או שיכול להיות שהטלויזיה מציגה קומפוזיט במידה והכבל הוא לא FULL SCART?

אני מקווה שהייתי ברור. הטכנאי שהתקין רצה למכור לי כבל סקארט איכותי יותר ואמר שהסקארט שיש לי (מחברת HOT) הוא לא FULL SCART ...

תודה
...
PMAN שלום לך .

ראשית תראה שהכבל שלך יש לו את כל 21 הפינים .
לפי מה שאני יודע בסוני שתי הכניסות תומכות RGB .

אבל אם אתה אותר שבכניסה מספר 2 הוא נותן לך תמונה אז כנראה שי לך RGB .
תראה מאחורי הכניסות של הסקרט במסך יש את הסימון של ה RGB שהוא כמו 3 עיגולים קטנים .
כך תוכל לדעת איזה מבין הכניסות תומך .

PMAN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

9000es כתב:

תודה
...
PMAN שלום לך .

ראשית תראה שהכבל שלך יש לו את כל 21 הפינים .
לפי מה שאני יודע בסוני שתי הכניסות תומכות RGB .

אבל אם אתה אותר שבכניסה מספר 2 הוא נותן לך תמונה אז כנראה שי לך RGB .
תראה מאחורי הכניסות של הסקרט במסך יש את הסימון של ה RGB שהוא כמו 3 עיגולים קטנים .
כך תוכל לדעת איזה מבין הכניסות תומך .
...

יש את כל הפינים אבל לפי בירור בפורומים רק בעזרת רב מודד, או משהו כזה, ניתן לבדוק שהפינים הרלוונטיים ל RGB אכן פעילים.

2 הכניסות בטלויזיה יכולות לקבל RGB אבל גם יכולות לקבל קומפוזיט ולכן אני לא בטוח שמה שמשודר לי זה לא קומפוזיט בטעות.

Aladin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

השקעת הרבה בטלויזיה, תשקיע עוד קצת בכבל איכותי

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

כבל אייכותי

שליחה #5 

Aladin כתב:השקעת הרבה בטלויזיה, תשקיע עוד קצת בכבל איכותי
...
(Y)

שלום לך .
אני תמיד תומך בכבל אייכותי .
הנה דוגמא קלאסית להבדל בין כבל פשוט לבין כבל אייכותי .

יום טוב לכולם. (f)

PMAN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

Re: כבל אייכותי

שליחה #6 

9000es כתב:
...
(Y)

שלום לך .

יום טוב לכולם. (f)
...
לצורך העניין, ולמרות שזה לא קשור למה ששאלתי, כבל פשוט שמעביר RGB וכבל של מונסטר ב 300 ש"ח שמעביר RGB , ייתנו לי את אותה תמורה.
זה שקונקטורים מצופים זהב מונעים התפתחות של קורוזיה לטווח ארוך, לא מצדיק מבחינתי את עלות הכבל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

זה מאוד פשוט. מעבירים בין PAL ו-RGB, אתה צריך לראות הבדל. אם אין שום שינוי זה רק קומפוזיט.

לגבי הכבלים, היו לי כבלים פשוטים שהיו בהם הפרעות. השקעתי קצת ועכשיו יש תמונה טובה. לא צריך כבל של 300 שקל אבל אני אישית מחליף את הכבל הפשוט שמגיע עם הדי.וי.די למשהו סביר.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

Re: כבל אייכותי

שליחה #8 

PMAN כתב:
9000es כתב:
...
(Y)

שלום לך .

יום טוב לכולם. (f)
...
לצורך העניין, ולמרות שזה לא קשור למה ששאלתי, כבל פשוט שמעביר RGB וכבל של מונסטר ב 300 ש"ח שמעביר RGB , ייתנו לי את אותה תמורה.
זה שקונקטורים מצופים זהב מונעים התפתחות של קורוזיה לטווח ארוך, לא מצדיק מבחינתי את עלות הכבל.[/quote ]PMAN שלום לך .

כבל סקרט חייב להיות עם ראש יצוק . אחרת זה מקור לבעיות .
...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

תודה
...
האמת שאלת כאן שאלות שאיאפשר לענות אליהם בלי בדיקה (שלך כמובן).
כמו שרשמו לך, לך תקנה כבר איכותי... אז לא, קודם תבדוק מה יש לך, מה אתה צריך ורק אז לך תקנה.
כמו שאמרת שיש לך שני כניסות שתומכות בRGB ורק אחד תומכת גם בS-VIDEO, עד כאן ברור... מה שלא ברור שאתה בעצמך אמרת שכאשר אתה מגדיר, אתה רואה תמונה, אך אתה לא יודע האם זה RGBS אמיתי או COMPOSITE... את זה ניתן לדעת רק על ידי בדיקת רציפות בין פינים בכבל שלך, שרק לאחר בדיקה הזאת אתה יכול לדעת האם הכבל מעביר אות RGBS או לא.
בממירי HOT יש תמיכה מלאה בRGBS ובYES יש ממירים ישנים שקיימת אופציה אך בסופו של דבר זה COMPOSITE לגמרי.
אם הטכנאי של HOT אמר שהכבלים שהוא מביא הם לא FULL אז 99.9 אחוז שהוא יודע על מה מדובר, ואכן שני החברות גם HOT וגם YES לא מספקים כבלים איכותיים אלא פשוטים, ומזלך שקיבלת SCART ולא איזה RCA COMPOSITE ב2ש"ח.

אז כמו שאמרתי, קודם תבדוק את ההגדרות, רציפות בכבל ורק אז תחליט מה טוב לך, לקנות ביוקר או להיצאר עם מה שיש לך.
לגבי בדיקת רציפות ושרטוט -> כאן: http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/faq/ ... T_BNC4.gif
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

JEXY כתב: לגבי בדיקת רציפות ושרטוט -> כאן: http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/faq/ ... T_BNC4.gif
...
סלח לי שאני שואל, אבל מה אומרת התמונה בלינק המצורף?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #11 

PMAN, הכי פשוט: קנה לך רב מודד ב 30 שקלים, תניח את הכבל שלך כשהראשים שלו קרובים ובדוק עם הרב מודד שאתה מצליח לסגור מעגל חשמלי כשאתה נוגע עם הפרובים של המודד בפינים מספר 7 11 ו 15 האחראים להעברת הצבעים כחול, ירוק ואדום בהתאמה. יש בוויקיפדיה שרטוט שיעזור לך לאתר את הפינים: http://en.wikipedia.org/wiki/SCART

אתה צריך לחבר עם הפרובים של הרב מודד את הפינים הזהים בכל צד של הכבל, כלומר, בדוק שאתה סוגר מעגל כשאתה נוגע בפין 7 בכל קצה של הכבל למשל.

אם אתה מצצליח לסגור מעגל בכל הפינים אז הכבל שלך תקין ומסוגל להעביר RGB. אם אתה מצליח לסגור מעגל רק על פינים 7 ו 15 סימן שהכבל מחווט להעברת S-Video אבל לא RGB ואם אתה לא מצליח לסגור מעגל באף אחד מהפינים הנ"ל סימן שהכל מחווט רק להעברת Composite.

ד"א ה Composite מועבר על פין 19 ו 20 בהצלבה (כלומר פין 19 בצד אחד מחוב לפין 20 בצד שני של הכבל) ואין לך מה לבדוק כי אם זה לא היה מחווט הכבל לא היה עובד בכלל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

PMAN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה לעוזרים

שליחה #12 

מי שאמר לי שהכבל הוא לא FULL היה המתקין של הטלויזיה שרצה למכור לי כבל. (הפתיע אותי שמגן ברקים הוא דווקא לא ניסה).

תודה על העזרה (Y)

שאלה נוספת, ראיתי סרט בדי וי די שמחובר בקומפוננט לקומפוננט. היה חיווי במסך הטלוויזיה שהסרט הוא 576i .
האם החיווי הזה הוא אותנטי וקשור לסרט המוצג ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #13 

סרטים מוקלטים על DVD בפורמט 576i וזו אחת הסיבות מדוע איכות ה Deinterlacer של נגן ה DVD או המסך כל כך חשובים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

PMAN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

Catskinner כתב:סרטים מוקלטים על DVD בפורמט 576i וזו אחת הסיבות מדוע איכות ה Deinterlacer של נגן ה DVD או המסך כל כך חשובים.
...
1. האם גם לאחר פעולת ה Deinterlacer הפורמט נשאר 576i ?
2. אם המסך יודע להציג 576i , האם זה אומר שהוא יודע להציג חיווי אודות הסיגנל שהוא מקבל ממקורות אחרים
(SVIDEO;RGB;720P וכו') ?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #15 

בשביל מה אתם מסבכים אותו עם כל הבדיקות האלה? כשמעבירים בתפריט הממיר בין PAL ו-RGB צריך לראות שינוי. (התפריט יהיה חד יותר). אם התמונה נשארת סטטית זה קומפוזיט בלבד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”