מחפש ייעוץ בנושא חוק הטכנאים מול חברת YES.
טכנאי היה אמור להגיע להתקין ממיר.
בשעה הייעודה הוא לא הגיע, ורק לאחר מכן התקשרו מיס לומר שהוא לא יבוא. ותיאמו למחרת התקנה.
הם אמרו לי שיתנו לי זיכוי בגובה 129 ש"ח על המתנת טכנאי. באותו זמן לא הייתי מודע לח"חוק הטכנאים" שאומר שמעל שעתתים המתנה אני זכאי לפיצוי של 300 ש"ח ומעל שלוש שעות לפיצוי של 600 ש"ח.
הנציגה לא אמרה לי שאני זכאי לפיצוי בגובה 300 ש"ח, ולא יידעה אותי שאני זכאי לדרוש או פיצוי כספי/או זיכוי.
זיכויים שהיו מגיעים לי מיס היו 159 ש"ח על התקנה שחייבו בטעות, 129 ש"ח על המתנת טכנאי שאמרו, + 72 ש"ח הפרשי מחיר שמשום מה קפצו.
סה"כ 359 ש"ח.
לאחר מספר ימים התקשרתי לברר כמה פרטים ומשום מה מופיע אצלהם במחשב אמנם סכום הסיכוי אך בצורה אחרת:
300 ש"ח המתנת טכנאי + 59 ש"ח זיכוי חלקי על התקנה.
שאלתי אותם מדוע במערכת לא מופיעים הפרטים כפי שאמרו לי (129+159+72) והם טוענים שזה שקלול וככה הם מכניסים למערכת.
כאשר טענתי בפניהם זאני זכאי להתקנה חינם שהובטחה לי + על פי חוק מחיר מלא של הברזת הטכנאי 300 ש"ח ואולי600 ש"ח היות והטכנאי לא הגיע בכלל באותו יום, הם טענו כי היות והנציגה הציע לי זיוכי של 129 ש"ח והסכמתי הם לא מחוייבים עכשיו לתת את הפיצוי המלא.
אשמח למידע בנדון והאם אני זכאי לדרוש מהם את הפיצוי המלא.
נראה לי שהם מנסים לכסות על עצמם בכך שמכניסים למחשב זיכוי 300 ש"ח כאילו הם באמת פועלים על פי חוק.
לשון החוק אומרת:
" (ד) הפר נותן השירות את הוראות סעיף קטן (ג), יהיה הצרכן זכאי, בשל אותה הפרה, לפיצוי ללא הוכחת נזק, כמפורט להלן:
(1) תואם מועד לביקור טכנאי בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;
(2) פעל נותן השירות בניגוד להוראות סעיף קטן (ג)(2) לעניין הקריאה הטלפונית – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים.
(ה) נותן השירות רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי לפי הוראות סעיף קטן (ד), פיצוי בשווה כסף, בטובין או בשירותים, ובלבד שהודיע לצרכן כי הוא רשאי לבחור בין הפיצוי הכספי לבין הפיצוי המוצע והצרכן נתן את הסכמתו לכך; נטל ההוכחה כי הצרכן הסכים לפיצוי לפי סעיף קטן זה הוא על נותן השירות.
בשעה הייעודה הוא לא הגיע, ורק לאחר מכן התקשרו מיס לומר שהוא לא יבוא. ותיאמו למחרת התקנה.
הם אמרו לי שיתנו לי זיכוי בגובה 129 ש"ח על המתנת טכנאי. באותו זמן לא הייתי מודע לח"חוק הטכנאים" שאומר שמעל שעתתים המתנה אני זכאי לפיצוי של 300 ש"ח ומעל שלוש שעות לפיצוי של 600 ש"ח.
הנציגה לא אמרה לי שאני זכאי לפיצוי בגובה 300 ש"ח, ולא יידעה אותי שאני זכאי לדרוש או פיצוי כספי/או זיכוי.
זיכויים שהיו מגיעים לי מיס היו 159 ש"ח על התקנה שחייבו בטעות, 129 ש"ח על המתנת טכנאי שאמרו, + 72 ש"ח הפרשי מחיר שמשום מה קפצו.
סה"כ 359 ש"ח.
לאחר מספר ימים התקשרתי לברר כמה פרטים ומשום מה מופיע אצלהם במחשב אמנם סכום הסיכוי אך בצורה אחרת:
300 ש"ח המתנת טכנאי + 59 ש"ח זיכוי חלקי על התקנה.
שאלתי אותם מדוע במערכת לא מופיעים הפרטים כפי שאמרו לי (129+159+72) והם טוענים שזה שקלול וככה הם מכניסים למערכת.
כאשר טענתי בפניהם זאני זכאי להתקנה חינם שהובטחה לי + על פי חוק מחיר מלא של הברזת הטכנאי 300 ש"ח ואולי600 ש"ח היות והטכנאי לא הגיע בכלל באותו יום, הם טענו כי היות והנציגה הציע לי זיוכי של 129 ש"ח והסכמתי הם לא מחוייבים עכשיו לתת את הפיצוי המלא.
אשמח למידע בנדון והאם אני זכאי לדרוש מהם את הפיצוי המלא.
נראה לי שהם מנסים לכסות על עצמם בכך שמכניסים למחשב זיכוי 300 ש"ח כאילו הם באמת פועלים על פי חוק.
לשון החוק אומרת:
" (ד) הפר נותן השירות את הוראות סעיף קטן (ג), יהיה הצרכן זכאי, בשל אותה הפרה, לפיצוי ללא הוכחת נזק, כמפורט להלן:
(1) תואם מועד לביקור טכנאי בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;
(2) פעל נותן השירות בניגוד להוראות סעיף קטן (ג)(2) לעניין הקריאה הטלפונית – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים.
(ה) נותן השירות רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי לפי הוראות סעיף קטן (ד), פיצוי בשווה כסף, בטובין או בשירותים, ובלבד שהודיע לצרכן כי הוא רשאי לבחור בין הפיצוי הכספי לבין הפיצוי המוצע והצרכן נתן את הסכמתו לכך; נטל ההוכחה כי הצרכן הסכים לפיצוי לפי סעיף קטן זה הוא על נותן השירות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
שני דברים
א. ברגע שהסכמת - לדעתי באמת ויתרת - הם לא צריכים לציין בפניך מה החוק - כרגיל - מצפים שתדע - והם יודעים שאתה לא יודע - אז הם נותנים לך משהו שיוצא להם שווה.
ב. חבל על המאמץ והעצבים שלך - אם מזכים אותך בסכום שחישבת שמגיע לך - העוד X כסף - יעלה לך רק בריאות, עצבים וחשוב מכל זמן וכסף (על השיחות).
תיקון...
עכשיו שקצת התעמקתי יותר - יש לך פה קייס ושווה לבדוק שוב מול יס (כתוב להם מכתב מודפס - שווה להתחיל משם)
אם לא כמו שעופר אמר (התיקון נעשה אחרי ההודעה של עופר
)
א. ברגע שהסכמת - לדעתי באמת ויתרת - הם לא צריכים לציין בפניך מה החוק - כרגיל - מצפים שתדע - והם יודעים שאתה לא יודע - אז הם נותנים לך משהו שיוצא להם שווה.
ב. חבל על המאמץ והעצבים שלך - אם מזכים אותך בסכום שחישבת שמגיע לך - העוד X כסף - יעלה לך רק בריאות, עצבים וחשוב מכל זמן וכסף (על השיחות).
תיקון...
עכשיו שקצת התעמקתי יותר - יש לך פה קייס ושווה לבדוק שוב מול יס (כתוב להם מכתב מודפס - שווה להתחיל משם)
אם לא כמו שעופר אמר (התיקון נעשה אחרי ההודעה של עופר
נערך לאחרונה על ידי Itay_Pollak ב 14/08/2009 13:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני אישית לא חושב שהסכמה באי ידיעה היא חוקית ושמגיע לך מלוא הסכום שנקבע עפ״י חוק.
יש את המשרד להגנת הצרכן (לא זוכר את הדם המדוייק, תברר איתם את זכויותיך)
יש את המשרד להגנת הצרכן (לא זוכר את הדם המדוייק, תברר איתם את זכויותיך)
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
א. אתה צודק (בחלק השני)9000es כתב:שלום לכולם .
יש דברים שגם צריך לדעת להתפשר בחיים .
בסופו של דבר זה שווה הרבה בריאות .
יום טוב...
ב. זה מעצבן. על ניתוק YES רצו 3500 ש"ח, שאחרי זה צנח ל-2400 ולאחר מכן ל-1800.. ולא מדובר על מיקוח, פשוט ניסו לרמות אותי. לא מגיע להם גרוש, אולי להפך
אני לפני כמה ימים חיכיתי שעתיים
לטכנאי של יס שלא הגיע.
כשהתקשרתי אליהם לברר למה הוא
לא מגיע הם טענו שהוא התקשר ובגלל
שלא ענו לו אז הוא חשב שאין אף אחד בבית ולא בא.
רשומים אצלם 3 טלפונים וכמובן שבאף אחד לא התקבלה שיחה.
המצחיק הוא שבאותו יום בבוקר התקשרתי אליהם לוודא
שהוא מגיע ויש להם את הטלפון על כל מקרה
והם אמרו שהוא גם ככה לא מתקשר ופשוט שמישהו יהיה בבית.
לדעתי הם מנסים בכל דרך להתחמק מתשלום פיצוי כמתחייב בחוק.
לטכנאי של יס שלא הגיע.
כשהתקשרתי אליהם לברר למה הוא
לא מגיע הם טענו שהוא התקשר ובגלל
שלא ענו לו אז הוא חשב שאין אף אחד בבית ולא בא.
רשומים אצלם 3 טלפונים וכמובן שבאף אחד לא התקבלה שיחה.
המצחיק הוא שבאותו יום בבוקר התקשרתי אליהם לוודא
שהוא מגיע ויש להם את הטלפון על כל מקרה
והם אמרו שהוא גם ככה לא מתקשר ופשוט שמישהו יהיה בבית.
לדעתי הם מנסים בכל דרך להתחמק מתשלום פיצוי כמתחייב בחוק.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
michael123 שלום לך .
תאמין לי שאתה צודק ואני עצמי יודע כמה שהדברים האלה מקוממים ומעצבנים .
אתה כנראה שכחת שאתה חי בישראל . הכל קומבינות במדינה הזאת .
אתה יודע כמה עמלות לוקחים ממך בבנק פשוט גונבים אותנו בכול מקום .
יום טוב לך ואני מאחל שתכופף ליס את היד .
תאמין לי שאתה צודק ואני עצמי יודע כמה שהדברים האלה מקוממים ומעצבנים .
אתה כנראה שכחת שאתה חי בישראל . הכל קומבינות במדינה הזאת .
אתה יודע כמה עמלות לוקחים ממך בבנק פשוט גונבים אותנו בכול מקום .
יום טוב לך ואני מאחל שתכופף ליס את היד .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
סופה של הסאגה מול יס.....אני מקווה.
בסופו של דבר חזרו אלי מחברת יס ביום שני.
אמרו לי שביררו במחלקה המשפטית שלהם את טענותיי, ואכן, היות והנציגה שהציעה לי זיכוי של 128ש"ח על המתנת טכנאי לא בצעה איתי "תאום ציפיות", כלומר לא אמרה לי כי יש לי האפשרות לבחור בין הפיצוי הכספי שמגיע לי לבין הזיכוי שהיא מציעה, מגיע לי מלוא הזיכוי על הברזת הטכנאי...... 600 ש"ח.
מסתבר שהם בסדר בסופו של דבר.
גם 600 ש"ח זיכוי על הברזת הטכנאי, גם 159 ש"ח זיכוי על התקנה של היס MAXHD שחייבו למרות שהובטח לי שהתקנה תהיה בחינם וגם זיכוי 72 ש"ח על הפרש בין המחיר שהובטח לי לבין מה שמופיע להם המערכת.
חבל שהייתי חייב לבזבז הרבה זמן בשיחות איתם ולהתעקש, אבל בסופו של דבר להתעקש זה משתלם.
וגם....חשוב חשוב להקליט ולתעד את השיחות איתם.
מקווה שזו סופה של הסאגה מולם, ולא אצטרך שוב לחזור על כל זה.
אמרו לי שביררו במחלקה המשפטית שלהם את טענותיי, ואכן, היות והנציגה שהציעה לי זיכוי של 128ש"ח על המתנת טכנאי לא בצעה איתי "תאום ציפיות", כלומר לא אמרה לי כי יש לי האפשרות לבחור בין הפיצוי הכספי שמגיע לי לבין הזיכוי שהיא מציעה, מגיע לי מלוא הזיכוי על הברזת הטכנאי...... 600 ש"ח.
מסתבר שהם בסדר בסופו של דבר.
גם 600 ש"ח זיכוי על הברזת הטכנאי, גם 159 ש"ח זיכוי על התקנה של היס MAXHD שחייבו למרות שהובטח לי שהתקנה תהיה בחינם וגם זיכוי 72 ש"ח על הפרש בין המחיר שהובטח לי לבין מה שמופיע להם המערכת.
חבל שהייתי חייב לבזבז הרבה זמן בשיחות איתם ולהתעקש, אבל בסופו של דבר להתעקש זה משתלם.
וגם....חשוב חשוב להקליט ולתעד את השיחות איתם.
מקווה שזו סופה של הסאגה מולם, ולא אצטרך שוב לחזור על כל זה.