רמקול diy חדש וראשון!
טוב לאחר מחשבות רבות על איזה רמקול לבנות , הגעתי למסקנה שזה הרמקול שאני רוצה.
המידות הן גובה 1 מטר , קוטר הרמקול 30 ס"מ ,אלמנטים כנראה של מורל אוקטב (גם בגלל זמינות, גם בגלל ששמעתי אותם ואהבתי וגם בגלל שהם יפיפיים בעיני!) 5.25 אינצ', על טויטר אני לא סגור עדיין אשמח לקבל המלצות לטויטר מפורט אך מעודן בעל נצילות לא גבוהה (שלא יתבלט על גבי המיד וופרים) של מורל כמובן.
שאלות:
- בwinisd הומלצה לי תיבה בנפח 6.6 ליטר לשתי האלמנטים גם יחד ו3.3 לאחד האם כדאי להפריד לשתי תיבות קטנות?
- האם מישהו יודע איזה אלמנט ישנו באוקטב של מורל (יש שם כמה דומים מאוד...)?
- אם שני המיד וופרים מקבלים את אותו סיגנל מהקרוס? זה נחשב 2way או 3way?
- האם אני יכול להשתמש בקרוס המקורי של מורל? או שהקרוס תלוי גם בתיבה ולא רק באלמנטים?
זה בינתיים , אני יודע שזה פרויקט מסובך לפרויקט ראשון אבל אמרתי אם כבר אז כבר...
בטח יהיו לי עוד מליון שאלות , אבל כל מה שתוכלו לתרום בשלב זה יתקבל בברכה , אפילו אם אתם רואים בעיות או דברים שנראים לכם לא נכונים אשמח לשמוע...
אני לא לחוץ בזמן ואנסה לבצע את הפרוייקט בסבלנות ולהבין מה אני עושה.
תודה מראש לכל התורמים.
המידות הן גובה 1 מטר , קוטר הרמקול 30 ס"מ ,אלמנטים כנראה של מורל אוקטב (גם בגלל זמינות, גם בגלל ששמעתי אותם ואהבתי וגם בגלל שהם יפיפיים בעיני!) 5.25 אינצ', על טויטר אני לא סגור עדיין אשמח לקבל המלצות לטויטר מפורט אך מעודן בעל נצילות לא גבוהה (שלא יתבלט על גבי המיד וופרים) של מורל כמובן.
שאלות:
- בwinisd הומלצה לי תיבה בנפח 6.6 ליטר לשתי האלמנטים גם יחד ו3.3 לאחד האם כדאי להפריד לשתי תיבות קטנות?
- האם מישהו יודע איזה אלמנט ישנו באוקטב של מורל (יש שם כמה דומים מאוד...)?
- אם שני המיד וופרים מקבלים את אותו סיגנל מהקרוס? זה נחשב 2way או 3way?
- האם אני יכול להשתמש בקרוס המקורי של מורל? או שהקרוס תלוי גם בתיבה ולא רק באלמנטים?
זה בינתיים , אני יודע שזה פרויקט מסובך לפרויקט ראשון אבל אמרתי אם כבר אז כבר...
בטח יהיו לי עוד מליון שאלות , אבל כל מה שתוכלו לתרום בשלב זה יתקבל בברכה , אפילו אם אתם רואים בעיות או דברים שנראים לכם לא נכונים אשמח לשמוע...
אני לא לחוץ בזמן ואנסה לבצע את הפרוייקט בסבלנות ולהבין מה אני עושה.
תודה מראש לכל התורמים.
בכל מקרה בקונפיגורציה של האלמנטים (דאיפוליטו ) אתה צריך לתכנן קרוס 2.5 WAY .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
אוזו, אי אפשר לבנות ככה רמקולים (בטח שלא בתור פרוייקט ראשון). עדיף שתלך על קיט מוכן, או לחילופין
על פרוייקט שפורסם באתרי ה DIY השונים וכמה כבר בנו אותו - זה הימור הרבה יותר בטוח. ישנם כל כך הרבה
פרוייקטים שונים שאני בטוח שתמצא משהו שתאהב.
על פרוייקט שפורסם באתרי ה DIY השונים וכמה כבר בנו אותו - זה הימור הרבה יותר בטוח. ישנם כל כך הרבה
פרוייקטים שונים שאני בטוח שתמצא משהו שתאהב.
אחי קח עוד משהו בחשבון התיבה שאתה רואה פתירה לחלוטין ואני יכול לייצר בפנים כל נפח וכל צורה שאצטרך...
אני מעצב תעשייתי במקצועי ולפחות בקטע של התיבה יודע בדיוק מה אני עושה.
מבחינת האלמנטים וכל זה אני צריך קצת עזרה... (-:
אני מעצב תעשייתי במקצועי ולפחות בקטע של התיבה יודע בדיוק מה אני עושה.
מבחינת האלמנטים וכל זה אני צריך קצת עזרה... (-:
הזום צודק,
כל פרט חשוב. לא רק הנפח. גם הצורה החיצונית, גם הפנימית, גם עובי הקירות, וגם הצורה של עובי הקירות... אין שום אפשרות לדעת מראש את איכות המוצר בצורה בה אתה מנסה להתקדם... ההצעה של הזום להתחיל עם מוצר שכבר תוכנן ונוסה היא הטובה ביותר, אם כי בטח פוגעת בגאוות היחידה של המעצב...
לתכנן רמקול מאפס בלי ידע מקיף זה קשה מאוד. בלי ידע מינימלי זה בלתי אפשרי...

.
כל פרט חשוב. לא רק הנפח. גם הצורה החיצונית, גם הפנימית, גם עובי הקירות, וגם הצורה של עובי הקירות... אין שום אפשרות לדעת מראש את איכות המוצר בצורה בה אתה מנסה להתקדם... ההצעה של הזום להתחיל עם מוצר שכבר תוכנן ונוסה היא הטובה ביותר, אם כי בטח פוגעת בגאוות היחידה של המעצב...
לתכנן רמקול מאפס בלי ידע מקיף זה קשה מאוד. בלי ידע מינימלי זה בלתי אפשרי...
.
גורו אני מסכים איתך , אבל מה כבר יכול להיות?
תאמין לי את מה שאתם אומרים אני יודע , אני לא מצפה לקבל פה איזה סונוס פייבר גווארנרי או משהו כזה...
אני רוצה להתנסות, הבנייה נראית מסובכת אולי לאנשים מן השורה תאמין לי שאני מתקתק אותה...
מה שמשאיר לי יותר משאבים לחקר ובדיקות של דרייברים וקרוסים...
ואם יצא נפילה? אז יצא! לא נמות מזה אלא רק נחכים...
תאמין לי את מה שאתם אומרים אני יודע , אני לא מצפה לקבל פה איזה סונוס פייבר גווארנרי או משהו כזה...
אני רוצה להתנסות, הבנייה נראית מסובכת אולי לאנשים מן השורה תאמין לי שאני מתקתק אותה...
ואם יצא נפילה? אז יצא! לא נמות מזה אלא רק נחכים...
להפך אוזו,
דווקא בגלל שתתקתק את הבניה היה עדיף שיצא משהו מצוין... ולמה לא להחכים מניסיון של אחרים?
אני מניח שהגליל בנוי מלוחות MDF שחתוכות כטבעות ומונחות אחת על רעותה.
אני מבין שחשבת שצורת החלל הפנימי לא חייבת להיות עגולה אלה כל צורה שתרצה.
מה יבוא בחלק התחתון של הרמקול?
תנסה למצוא ב DIY רמקול עם תכנית שמוצא חן בעיניך ושיהיה אפשר להמיר אותו לקונספט שלך. זו יכולה להיות פשרה בדרך שיכולה להצליח.
.
דווקא בגלל שתתקתק את הבניה היה עדיף שיצא משהו מצוין... ולמה לא להחכים מניסיון של אחרים?
אני מניח שהגליל בנוי מלוחות MDF שחתוכות כטבעות ומונחות אחת על רעותה.
אני מבין שחשבת שצורת החלל הפנימי לא חייבת להיות עגולה אלה כל צורה שתרצה.
מה יבוא בחלק התחתון של הרמקול?
תנסה למצוא ב DIY רמקול עם תכנית שמוצא חן בעיניך ושיהיה אפשר להמיר אותו לקונספט שלך. זו יכולה להיות פשרה בדרך שיכולה להצליח.
.
בדיוק !אוזו כתב:גורו אני מסכים איתך , אבל מה כבר יכול להיות?
ואם יצא נפילה? אז יצא! לא נמות מזה אלא רק נחכים......
אמנם זו לא ה"מחלקה" שלי אבל מצאתי לנכון להגיב
אוזו כל הכבוד ! על היוזמה , התיכנון והרצון בעיקר לא ללכת על הקווים
בבסיס הרעיון של DIY זה לעשות משהו משלך , עם טאצ' שלך וללמוד מכל התהליך.
גם אם לא ייצא הלימוד והכיף מהתהליך שווים את זה.
אוזו, אשמח אם תעיף מבט בשירשור הבא ותגיב שם ,כמעצב תעשייתי, עד כמה / או אם זה אפשרי לייצר את הקונספט הזה אצל בעל מקצוע + סדר גודל של תקציב - תודה !
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 797#889797
אוזו - אם אתה שואל את כל השאלות האלו סימן שאתה לא ממש יודע מה אתה עושה... קודם כל תקרא קצת
על בניה ותכנון של רמקולים - זה יענה על רוב השאלות שבטח תרצה לשאול כאן, ולאחר מכן תראה מה אתה
חושב על העניין ואיך אתה רוצה לעשות את זה.
לא סתם לוקחים תיבה יפה ותוקעים בפנים דרייברים יפים עם כמה קבלים/נגדים/סלילים והופ יש רמקול
צריך לבנות כל מיני גרסאות לתיבה, לבדוק דרייברים שונים, קרוסים שונים וכמובן המון מדידות אקוסטיות.
על בניה ותכנון של רמקולים - זה יענה על רוב השאלות שבטח תרצה לשאול כאן, ולאחר מכן תראה מה אתה
חושב על העניין ואיך אתה רוצה לעשות את זה.
לא סתם לוקחים תיבה יפה ותוקעים בפנים דרייברים יפים עם כמה קבלים/נגדים/סלילים והופ יש רמקול
צריך לבנות כל מיני גרסאות לתיבה, לבדוק דרייברים שונים, קרוסים שונים וכמובן המון מדידות אקוסטיות.
הזום יקירי, תקן אותי אם אני טועה אבל אתה נראה לי בחור שמבין חצי דבר בבניית רמקולים.
השאלות שאני שואל הן מן הסתם של מישהו שלא מבין בגלל זה אני שואל.
אני יודע שאי אפשר לקחת דרייברים וסתם לתקוע אותם בתיבה, אם הייתי חושב כך הרמקול כבר היה מוכן מזמן.
אבל מה שאני כן יודע זה שלדרייברים יש נתונים וישנם כללי אצבע מסויימים שאפשר לעבוד לפיהם, אני יודע שזה לא מספיק! אבל זה מה יש, לא? ואם לא ננסה לא נגיע לכלום!
אם התכוונת לקחת קיט של דרייברים מוכן ללא תיבה ולנסות להסב אותו לתיבה שאני רוצה לבנות אז אין לי בעיה עם זה, אני פשוט חשבתי שבגלל שמורל נמצאים פה לידי אז יהיה לי יותר קל , אם אתם טוענים שעדיף לקחת קיט מוכן ולהתאים אותו לתיבה סבבה!
אתה רואה כבר התקדמנו לאן שהוא
השאלות שאני שואל הן מן הסתם של מישהו שלא מבין בגלל זה אני שואל.
אני יודע שאי אפשר לקחת דרייברים וסתם לתקוע אותם בתיבה, אם הייתי חושב כך הרמקול כבר היה מוכן מזמן.
אבל מה שאני כן יודע זה שלדרייברים יש נתונים וישנם כללי אצבע מסויימים שאפשר לעבוד לפיהם, אני יודע שזה לא מספיק! אבל זה מה יש, לא? ואם לא ננסה לא נגיע לכלום!
אם התכוונת לקחת קיט של דרייברים מוכן ללא תיבה ולנסות להסב אותו לתיבה שאני רוצה לבנות אז אין לי בעיה עם זה, אני פשוט חשבתי שבגלל שמורל נמצאים פה לידי אז יהיה לי יותר קל , אם אתם טוענים שעדיף לקחת קיט מוכן ולהתאים אותו לתיבה סבבה!
אתה רואה כבר התקדמנו לאן שהוא
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אוזו,
כל הכבוד על הדבקות במטרה!!
אני ממש מסכים עם מה שאמר דיזינגוף לגי המטרה של DIY, תעשה, תהנה, תלמד. מקסימום תצטרך לעשות עוד פעם...
אני יכול להגיד שהתחלתי לא מעט פרויקטים, עם די הרבה ידע יחסית לחובב DIY ומסתבר שמעט מאוד ידע יחסית לבעלי מקצוע, בניתי הבנתי פירקתי ובניתי שוב. קשה ולפעמים מייגע. אבל תמיד כיף והנאה!
שיהיה המון בהצלחה
כל הכבוד על הדבקות במטרה!!
אני ממש מסכים עם מה שאמר דיזינגוף לגי המטרה של DIY, תעשה, תהנה, תלמד. מקסימום תצטרך לעשות עוד פעם...
אני יכול להגיד שהתחלתי לא מעט פרויקטים, עם די הרבה ידע יחסית לחובב DIY ומסתבר שמעט מאוד ידע יחסית לבעלי מקצוע, בניתי הבנתי פירקתי ובניתי שוב. קשה ולפעמים מייגע. אבל תמיד כיף והנאה!
שיהיה המון בהצלחה
של כל דבר עם 4 גלגלים!
תודה רבה על האמונה...
להזום ורמקול , אני מבין את מה שאתם אומרים , תאמינו לי שניסיתי לקרוא ולהבין בתכנון רמקולים כבר הרבה זמן...
כל המידע שיש הוא עדיין חוקים יבשים , אז אני מתחיל וזהו אם תרצו לעזור - ברכה ואם לא גם בסדר.
אני יכול להגיד לכם משהו אחד - כבר שמעתי הרבה רמקולים מוכנים (של חברות) שנשמעים ***! עם כל המדידות ובלבולי המוח , אז אם יצא לי רמקול מחורבן אני עדיין גאה שניסיתי.
ועוד משהו לבנות קיט מוכן עם כמה פלטות mdf רגילות זה לא בשבילי אני מעדיף לקנות ביד 2 , כמו שאמרתי מטרת הפרוייקט אינה למצוא רמקול בתקציב מועט או לבנות איזה הרבס אלא לעשות ולהשתדל שיצא הכי טוב שאפשר.
תודה.
להזום ורמקול , אני מבין את מה שאתם אומרים , תאמינו לי שניסיתי לקרוא ולהבין בתכנון רמקולים כבר הרבה זמן...
כל המידע שיש הוא עדיין חוקים יבשים , אז אני מתחיל וזהו אם תרצו לעזור - ברכה ואם לא גם בסדר.
אני יכול להגיד לכם משהו אחד - כבר שמעתי הרבה רמקולים מוכנים (של חברות) שנשמעים ***! עם כל המדידות ובלבולי המוח , אז אם יצא לי רמקול מחורבן אני עדיין גאה שניסיתי.
ועוד משהו לבנות קיט מוכן עם כמה פלטות mdf רגילות זה לא בשבילי אני מעדיף לקנות ביד 2 , כמו שאמרתי מטרת הפרוייקט אינה למצוא רמקול בתקציב מועט או לבנות איזה הרבס אלא לעשות ולהשתדל שיצא הכי טוב שאפשר.
תודה.
הרעיון לבנות רמקול בבניה עצמית הוא נהדר.כאשר יש לך יכולת לבנות ארגז לבד ולא זקוק לעזרתו של נגר זה מצויין .
הכוונה בבניה עצמית שזה ינגן בצורה מאוזנת זה אומר שבהתחלת הבניה צריך להבין מה יוצא בסופו של הפרוייקט
יש לתאם בין כמה דברים בסיסים ברמקול הארגז הדרייברים והקרוס בגלל זה תבדוק בכוון של קיטים מוכנים
יש לך אפשרות להזמין את הדרייברים את הקרוס והתכנון של הארגז וכאן הסיכוי לקבל תוצאה טובה יותר הוא רב.
לי אישית יש כוונות ללכת בכיוון של קיט בגלל זה בדקתי באינטרנט המון אפשרויות וגם שוחחתי רבות בנושא
עים אנשים שבנו רמקולים ויש להם נסיון רב בזה . אני רוצה לדבר על הנושא בצורה חופשית אם אתה מעוניין אז
תיצור קשר ל[email protected]
הכוונה בבניה עצמית שזה ינגן בצורה מאוזנת זה אומר שבהתחלת הבניה צריך להבין מה יוצא בסופו של הפרוייקט
יש לתאם בין כמה דברים בסיסים ברמקול הארגז הדרייברים והקרוס בגלל זה תבדוק בכוון של קיטים מוכנים
יש לך אפשרות להזמין את הדרייברים את הקרוס והתכנון של הארגז וכאן הסיכוי לקבל תוצאה טובה יותר הוא רב.
לי אישית יש כוונות ללכת בכיוון של קיט בגלל זה בדקתי באינטרנט המון אפשרויות וגם שוחחתי רבות בנושא
עים אנשים שבנו רמקולים ויש להם נסיון רב בזה . אני רוצה לדבר על הנושא בצורה חופשית אם אתה מעוניין אז
תיצור קשר ל[email protected]
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
לך על זה. בשביל זה בדיוק קיים הDIY.אוזו כתב:תודה רבה על האמונה...
אני יכול להגיד לכם משהו אחד - כבר שמעתי הרבה רמקולים מוכנים (של חברות) שנשמעים *** עם כל המדידות ובלבולי המוח , אז אם יצא לי רמקול מחורבן אני עדיין גאה שניסיתי.
תודה....
בהצלחה!