המלצה/כיוון למסך
מרחק צפיה: 5 מטרים(!)
יחובר בלעדית HTPC.
80-90 אחוזים מהתוכן הנצפה הוא 720P. השאר ערוצי ישראל דרך כרטיס לווין.
חשבתי על מסך פלזמה 50" HD READY. מה דעתכם?
אם כן תמליצו על דגמים.
אם לא - תנו כיוון אחר.
המסך חייב להיות לפחות ברזולוציה של 768*1366 ולתמוך ב Native Rate.
יחובר בלעדית HTPC.
80-90 אחוזים מהתוכן הנצפה הוא 720P. השאר ערוצי ישראל דרך כרטיס לווין.
חשבתי על מסך פלזמה 50" HD READY. מה דעתכם?
אם כן תמליצו על דגמים.
אם לא - תנו כיוון אחר.
המסך חייב להיות לפחות ברזולוציה של 768*1366 ולתמוך ב Native Rate.
מעדיף מסך ולא מקרן מסיבות של פרקטיות. המסך אמור להיות בשימוש במשך רוב שעות היום, לסירוגין, וגם אין לי אנרגיה לחציבות עבור מקרן. אין לי בעיה עם מסך גדול יותר אבל פה התקציב אומר את דברו... אני לא רוצה לעבור את אזור ה 8K, ורצוי פחות (אני גם לא לחוץ, ויכול לחכות לסוף השנה אם יהיו ירידות מחירים וחיסולים).
הרבה מהדגמים של פלזמה HD READY של 50 '' נכנסים לתקציב שלך. את סמסונג אפשר להשיג בסביבות 6500 ש''חhrox כתב:PH10 לא בתקציב? או שכבר אין להשיג?
אין לסמסונג דגמי פלזמה HD READY של 50" באזור המחירים הללו?...
בכדי שתהנה מהתכני 720P , תחשוב אולי על איזה כורסת טלוויזיה שתוכל למקם אותה במרחק של 3 מטר
לא הבנתי. קטן מידי נקודה? או קטן מידי עבור תכני HD?איינשטיין כתב:"50 מסך קטן מידי עבורו לתכני HD....
אם זה השני אני לא מבין מה הקשר. בבקשה תסביר.
אם זה הראשון - בוא נניח ש 50 אינץ' מספיק טוב לי (כרגע יש לי 32 אינץ'...), לא היה אכפת לי לעלות אבל אני מסופק אם מסכים גדולים יותר יגיעו אי פעם לרמות המחירים שאני מחפש.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
כדי לצפות בתכני 720p בצורה אופטימלית ממרחק של 5 מטר, נדרש מסך של כ-"83. אני לא מדבר על תכני 1080p - שם נדרש מסך של כמעט "130.
מה שאני מנסה לומר, זה שצפייה במסך כמו "50 ממרחק של 5 מטר לא תאפשר להבחין באיכות ה-HD (שזה רוב התכנים שלך). למעשה לא תבחין בין תמונת HD לתמונת SD מ-DVD למשל.
לכן שאלתי אם יש אופציה למקרן. אפשרות אחרת (אם רלוונטי) - היא לצמצם את מרחק הצפייה ב-2 מטר לפחות...
מה שאני מנסה לומר, זה שצפייה במסך כמו "50 ממרחק של 5 מטר לא תאפשר להבחין באיכות ה-HD (שזה רוב התכנים שלך). למעשה לא תבחין בין תמונת HD לתמונת SD מ-DVD למשל.
לכן שאלתי אם יש אופציה למקרן. אפשרות אחרת (אם רלוונטי) - היא לצמצם את מרחק הצפייה ב-2 מטר לפחות...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!