הבדלי אחריות בין מוצרי סוני בעולם לבין אחריות ישפאר סוני ...
-
9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
שלום לכולם .
במשך שנים רכשתי מוצרי חשמל ואלקטרוניקה מישפאר יבואנית הרשמית של סוני .
לגבי המוצרים אין שום תלונה .משובחים ביותר ועוד יותר משובחים הם מוצרי האלקטרוניקה הבידורית של סוני סידרת ה ES . מדובר על מוצרים מאוד מאוד יקרים .
כל מוצר שמוטבע עליו האותיות ES לדוגמה STR-DA5300ES . מקבל בין 3 ל5 שנות אחריות בכל העולם.
רק ישפאר ישראל שהיא סוני נותנת אחריות של שנה אחת בלבד .
האם זה לא עובר על חוק היבוא והמסחר .
תודה אשמח לקבל את תשובת המומחים בתחום .
במשך שנים רכשתי מוצרי חשמל ואלקטרוניקה מישפאר יבואנית הרשמית של סוני .
לגבי המוצרים אין שום תלונה .משובחים ביותר ועוד יותר משובחים הם מוצרי האלקטרוניקה הבידורית של סוני סידרת ה ES . מדובר על מוצרים מאוד מאוד יקרים .
כל מוצר שמוטבע עליו האותיות ES לדוגמה STR-DA5300ES . מקבל בין 3 ל5 שנות אחריות בכל העולם.
רק ישפאר ישראל שהיא סוני נותנת אחריות של שנה אחת בלבד .
האם זה לא עובר על חוק היבוא והמסחר .
תודה אשמח לקבל את תשובת המומחים בתחום .
-
9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
בעיית מסחר שיווק ושרות של ישפאר
שלום חברים .
חשבתי שחברי הפורום מאוד מתענינים במסחר שווק ושרות .
אני חושב שישפאר אינה מספקת אחריות חוקית לפי מה שהיצרן סוני נותן .
עדיין ממתין לתשובה .
חשבתי שחברי הפורום מאוד מתענינים במסחר שווק ושרות .
אני חושב שישפאר אינה מספקת אחריות חוקית לפי מה שהיצרן סוני נותן .
עדיין ממתין לתשובה .
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73365
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
יבואן מחויב לתת אחריות עפ"י חוק הגנת הצרכן ולא עפ"י האחריות הניתנת ע"י היצרן - לידיעתך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
ישאפר היא יבואנית.
אבל היא לא נציגה רשמית מטעם סוני. במרבית המקומות בעולם יש נציגים מקוריים של סוני באותה מדינה.
אני מניח שזו גם הסיבה ש-PSN לא קיים בארץ וכו' - לסוני אין נציגות רשמית בישראל.
אבל היא לא נציגה רשמית מטעם סוני. במרבית המקומות בעולם יש נציגים מקוריים של סוני באותה מדינה.
אני מניח שזו גם הסיבה ש-PSN לא קיים בארץ וכו' - לסוני אין נציגות רשמית בישראל.
במקרה אישי שלי נציג שרות לקוחות של ישפאר אמר לי במפורש שהם מביאים מוצרים של סוני ובזאת זה מסתיים מבחינתם הם לא מייצגים את סוני בשום מקרה ושלחו אותי להתקשר עם נציגות סוני באירופה או ביפן.
המקרה שלי היה בכרטיסון של הפיקוד הראשי של הטלביזיה שב-serial number מסויימים נפל פגם ייצור בלוח המודפס עצמו והפתרון היה רק עלידי החלפת הכרטיס.התופעה כמובן הופיעה אחרי תום האחריות. תיאור הבעיה באופן ברור הופץ באמצעות מסמך רשמי של סוני שמתאר את התקלה ואת דרכי הפתרון - כלומר הפגם ייצור היה ידוע היטב לסוני יפן ואמור היה להיות ידוע גם לטכנאים של ישפאר שאמורים לפתור את התקלות.
היבואן כמובן החליט שלמכשירים עם הכרטיסונים התקולים כמו שלי אין צורך לעשות recall בטענה שלא התקבלה שום הודעה מסוני עליהם בנושא זה.
אצלי זה הנזק הסתכם ב-400 שקל עבור קניית כרטיסון חדש, אבל ההרגשה שלי היתה שיצאתי מרומה.
המקרה שלי היה בכרטיסון של הפיקוד הראשי של הטלביזיה שב-serial number מסויימים נפל פגם ייצור בלוח המודפס עצמו והפתרון היה רק עלידי החלפת הכרטיס.התופעה כמובן הופיעה אחרי תום האחריות. תיאור הבעיה באופן ברור הופץ באמצעות מסמך רשמי של סוני שמתאר את התקלה ואת דרכי הפתרון - כלומר הפגם ייצור היה ידוע היטב לסוני יפן ואמור היה להיות ידוע גם לטכנאים של ישפאר שאמורים לפתור את התקלות.
היבואן כמובן החליט שלמכשירים עם הכרטיסונים התקולים כמו שלי אין צורך לעשות recall בטענה שלא התקבלה שום הודעה מסוני עליהם בנושא זה.
אצלי זה הנזק הסתכם ב-400 שקל עבור קניית כרטיסון חדש, אבל ההרגשה שלי היתה שיצאתי מרומה.