חנויות מומלצות עם מגוון מערכות רמקולים לק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

שלום,
בהמשך לפוסט הקודם שלי

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 367#881367

אני מעוניין לעשות מחר סבב ולחפש מערכת רמקולים לקולנוע ביתי ולמוזיקה.
הייתי כבר בסטריאו סטאר בפ"ת וב- Audio Club ברמת גן ועדיין לא הצלחתי לקבל החלטה (הציעו לי מוצרים שונים כך שלא יכלתי להשוות)
בסטריאו סטאר הציעו לי את מוצר הבית - Paradigm דגם פלקון v3
ב- Audio Club סט של מגנט מוניטור 1000
אני מעוניין להאזין לעוד אלטרנטיבות אפשריות בתחום של עד 5000 ש"ח כאשר הזוג הקדמי רצפתי.

עברתי על רשימת החנויות ב"איפה קונים", אשמח לקבל ממכם המלצות לחנויות טובות בתחום מאיזור המרכז אשר יש בהם מגוון דגמים ומותגים בתחום התקציב שלי כדי להקל את ביצוע ההשוואה.

תודה רבה.
נערך לאחרונה על ידי shlompis ב 13/08/2009 15:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

העולם הדיגיטלי ברמה"ש

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

שלום,
אני מאוד מזדהה עם תחושת התסכול כאשר לא ניתן לבצע השוואה באותו מקום כי המגוון המוחזק לא מאפשר השוואה סבירה.

אני יכול להמליץ על פיוז, שמחזיקים מגוון רחב למדי. אתה יכול להכנס לאתר שלהם ולהתרשם.

אם אתה בכיוון של רמקולים אנגליים, אתה יכול להגיע לאולם התצוגה של ס.ג. אלקטרוניקה (פינסקר 59 תל אביב) ולהתרשם ממגוון די גדול של רמקולים וורפדייל, MISSION , קנטון וקוואד.

במגבלת התקציב שלך מוצרי יד 2 ייתנו לך איכות טובה יותר משמעותית מרכישת רמקולים חדשים.
אגב, אל תשכח לשאול אם יש להם מוצרים מיד 2 (טרייד אין) או מוצרים מתצוגה. זה יכול להשתלם.

ארז

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

שלום לכולם .

רק טיפ קטן רמקולים נשמעים אחרת בבית .
לכן עדיף לבדוק אותם בבית ולא בחנות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oriberko
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 403
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

eagle75 כתב:העולם הדיגיטלי ברמה"ש
...
רק אם אתה חובב B&W

shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

הייתי ביום שישי בפיוז, מאוד נהנתי מהאירוח והמקצועיות (Y)
ממש השקיעו בלהסביר לי את ההבדל בין היצרנים ( בריטים, אמריקאים, צרפתים, גרמנים דנים...) מבחנת הסאונד.
הטעם שלי יקר מידי למה שאני מוכן להוציא, לא בגלל שלא נהנה מההשקעה, פשוט עניין של סדר עדיפויות.
התחברתי לסאונד הגרמני - סט זוג של Elac שרק הזוג יעלה לי כ- 4000 ש"ח וצריך להמתין שיגיע הסט בצבע שחור.
אהבתי גם את הסט חדש של Dali שעלותו גבוהה (Lector) את הסט הישן לא אהבתי (Content).
2 הזוגות נמצאים בין הסאונד/גישה של האמריקאים לבריטים והרגשתי שזה השילוב המתאים לי.
כרגע אני די תקוע ומתוסכל. :( אני חושב אולי לרדת מהדרישה להאזנה למוזיקה ולחפש סט סביר/איכותי לקולנוע ביתי ואולי בעתיד אחליף את הזוג הקדמי לרמקולים איכותים.
הציעו לי גם לרכוש מערכת בשלבים, בהתחלה מגבר וזוג קדמי, שלב שני סנטר וזוג אחורים ושלב שלישי סאב (או לחילופין לרכוש סאב בשלב השני ואת האחורים בשלב האחרון)

אגב, שאלה, במקום אחד נאמר לי שניתן לוותר על הסאב בקולנוע ביתי במידה ואני רוכש סט קדמי איכותי ובמקום שני אמרו לי שלסאב יש תפקיד חשוב והוא נדרש בכל מקרה. מה נכון ? או שגם פה זה עניין של טעם ?!

עוד לא חשבתי מה לעשות, אני בשלב של ההדחקה והבילבול :?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

סאב זה הכרחי - כי
א. הוא מתמחה במה שהוא עושה - להוציא באסים.
ב. הוא מאפשר לרמקולים להתמקד בתחומים שהם העיקר מבחינתם וכך הסאונד אמור לצאת טוב יותר.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #8 

נסה את POLK AUDIO , הדגמים TSI300 -עוצמה 150, או הTSI400 -עוצמה 200 , את ה400 יש לי בבית ורכשתי באודיו קלאב (הם מדהימים לקולנוע ביתי, במוסיקה הם קצת פחות מהדגמים היוקרתיים שציינת, אם כי אני עדיין בוחן אותם בפורמטים שונים של FLAC).
הסנטר שלי CSI3 - מגיע ל180 וואט, והאחוריים TSI100 .
העניין זה כשאתה קונה רמקולים בלבד אני לא יודע כמה הנחה יהיה אפשר לקבל, אבל אם אתה קונה עם מגבר אז אפשר להשיג סטים יפים במחיר מוזל.
ממקומות שהיתי היו הפרשים של 2K בין המחירים של החנויות שזה משמעותי מאוד.

כמו כן שים לב שמה שמשמיעים לך בחנויות זה דיסק הדגמה עם איזה רסיבר איכותי שמכוון בדיוק למטרה הזאת.
זה לא יהיה איזה רוק כבד שאתה יכול לשמוע את הגבוהים או הנמוכים של הרמקול והקול של הזמר קורע את האוזניים.

יש אגב חנויות שיתחייבו לך על רמקולים לניסיון בבית, אבל רק בתנאי שתקנה אצלהם כמובן, לכן תעשה סקר שוק ומחירים לפני שאתה מתחייב לדיל כזה.
לי לא היה כוח להתעסק עם נסיעות והחזרות, וגם לא נסיעות ל5 חנויות כדי לשמוע קונפיגורציה אחידה שאני אלך עליה, תמיד היה חסר משהו, פעם מגבר פעם רמקולים.
הלכתי על המלצות וסקירות מקצועיות בחו"ל+המלצות בפורומים בחו"ל עם אותה קונפיגורציה.
אצלינו כאן יש מחסור בחוות דעת מקצועיות על סטים שלמים+רסיבר ייעודי.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

sheva23 כתב:נסה את POLK AUDIO , הדגמים TSI300 -עוצמה 150, או הTSI400 -עוצמה 200 , את ה400 יש לי בבית ורכשתי באודיו קלאב (הם מדהימים לקולנוע ביתי, במוסיקה הם קצת פחות מהדגמים היוקרתיים שציינת, אם כי אני עדיין בוחן אותם בפורמטים שונים של FLAC).
הסנטר שלי CSI3 - מגיע ל180 וואט, והאחוריים TSI100 .
העניין זה כשאתה קונה רמקולים בלבד אני לא יודע כמה הנחה יהיה אפשר לקבל, אבל אם אתה קונה עם מגבר אז אפשר להשיג סטים יפים במחיר מוזל.
ממקומות שהיתי היו הפרשים של 2K בין המחירים של החנויות שזה משמעותי מאוד.

כמו כן שים לב שמה שמשמיעים לך בחנויות זה דיסק הדגמה עם איזה רסיבר איכותי שמכוון בדיוק למטרה הזאת.
זה לא יהיה איזה רוק כבד שאתה יכול לשמוע את הגבוהים או הנמוכים של הרמקול והקול של הזמר קורע את האוזניים.

יש אגב חנויות שיתחייבו לך על רמקולים לניסיון בבית, אבל רק בתנאי שתקנה אצלהם כמובן, לכן תעשה סקר שוק ומחירים לפני שאתה מתחייב לדיל כזה.
לי לא היה כוח להתעסק עם נסיעות והחזרות, וגם לא נסיעות ל5 חנויות כדי לשמוע קונפיגורציה אחידה שאני אלך עליה, תמיד היה חסר משהו, פעם מגבר פעם רמקולים.
הלכתי על המלצות וסקירות מקצועיות בחו"ל+המלצות בפורומים בחו"ל עם אותה קונפיגורציה.
אצלינו כאן יש מחסור בחוות דעת מקצועיות על סטים שלמים+רסיבר ייעודי.
...
תודה,
אגש לשמוע את הרמקולים, POLK AUDIO זה מותג אמריקאי ?

רשמת משהו לגבי "FLAC" תוכל להסביר מה הכוונה ?
אין לי בעיה לנסוע ולטרוח ולהאזין לרמקולים במוזיקה (שאני מביא איתי) ולבדוק גם בקולנוע כדי להיות סגור על הבחירה שלי.
הבעיה מתחילה שכל חנות ממליצה על מה שיש לה וקשה למצוא את מה ששמעת במקום אחר וכמובן לבצע השוואה.
ומעבר לכך שבכל חנות אומרים לי משהו הפוך מהחנות הקודמת כך שלאדם שלא שולט בתחום זה גורל לבילבול.
דוגמא ?
סנטר, לא חשוב איזה תיקח, המינימאלי יעשה את בעבודה בעוד שבמקום אחר ופה בפורום ראיתי שהוא בעל חשיבות גדולה לק"ב וכדאי לנסות ולקחת את אותו הסט של הזוג הקדמי והסנטר.
עוד דוגמא ?
סאב, אם תקח זוג קדמי טוב+ שיש בהם אלמנט של באס טוב תוכל לוותר על הסאב לקולנוע הביתי עד שתחליט שאתה רוצה/יכול.
אני יכול גם לספר שבחנות אחת אהבתי יותר את הסאונד של harman/kardon מול Yamaha ברסיבר והמוכר שלא הבין איך זה יכול להיות, שיחק, כיוון ולפתע זה התהפך.
אין דברים שמבלבלים או מרתיעים יותר מהדוגמאות שהבאתי פה.
לסיכום כמו שאמרתי לפני, אני עוד מתלבט מה לעשות, לרכוש משהו שיתאים רק לק"ב ואלי בעתיד להתאים לפי בצרכים שלי, או לרכוש רק זוג קדמי ורסיבר.
כרגע טיפה ירד לי מהנושא, צריך לישון על זה כמה ימים.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כן הפולק מיוצר בארה"ב, אפשר לאמת גם באתר הרשמי שלהם. זה רמקול שיחסית לא יקר, ומפיק צליל לא פחות ממדהים, אבל שוב כל אחד עם הטעם שלו והתקציב

בעניין הבלבלול, אתה לא הראשון ולא האחרון, ככה זה עובד ולא רק באודיו.
מה ששיחד אותי זה ששמעתי אותם אצל חבר בבית, ואז בחנות הציעו לי דגם אחד מתקדם יותר. זה התאים לי לתקציב+לא מעט המלצות, ולא תרחתי לעשות יותר מדי השוואות עם רמקולים אחרים כדי לא להיכנס לסרטים האלה.
בעניין הסנטר, צריך להשקיע עליו, אין 0. גם אם אתה מגביר אותו דרך הרסיבר למקסימום, עדיין אם יהיה לך סנטר איכותי יותר אתה תשמע צליל הרבה יותר צלול ונעים לאוזן, וגם המבטא הבריטי ישמע סביר.
שוב ממליץ לך לפנות לביקורות בחול לגבי דגמים של סנטר X , את שלי גם שמעתי באוזן וגם קראתי עליו אחלה פידבקים ברשת, דבר שעזר לי להחליט.
במיוחד כשזה מגיע כסט של סדרה שיוצאת בשנה מסויימת, ולא משהו רנדומלי שאתה מוסיף זה יכול להוסיף לדינאמיקה בין הרמקולים.

בעניין לשמוע מגברים בחנות, שוב זה מאוד בעייתי. לקח לי כמה ימים לכוון/לכייל את המגבר לאוזן ולרמקולים שלי בבית, מה בדיוק האמינות של שמיעה באורך דקה
אם היתה לך אפשרות לשמוע סרט מסויים באותו מגבר עם רמקולים שונים, אולי זה היה עזור לך להחליט.
סתם למשל בכל הסקירות שראיתי לגבי מגברים של הפורמטים החדשים היאמהה לא כל כך נספר, ודווקא יש יותר פידבקים לאונקיו בטווח מחירים של 3-4.
לגבי הקארדון יש לו תמורה טובה למחיר, אבל קטלו אותו לגמריי בWHATHIFI
http://www.whathifi.com/Review/Harman-Kardon-AVR-255/
ואלה אנשים שעושים לא מעט בדיקות, וזה לא המגבר הראשון שהם בדקו.

בנוגע לסאב, הרמקולים אצלי מחוזקים ב3 וופרים, עם יותר באס מהסדרה של 300, הבאס שלהם מדהים אין מה להגיד, אבל כשהוספתי את הסאב שכבר היה לי בבית הרגישו בהבדל (ואני מדבר על סאב בשקל וחצי של פירלס, 9 אינץ'). אני בהמשך ככל הנראה יוסיף סאב איכותי בהרבה, אבל ביינתים מספיק לי באס.

לסיכום כל החלקים בק"ב חיוניים לחוויה המושלמת, כשאתה מתחיל לגזור חלקים , נוצרת ההרגשה שחסר משהו לפאזל.

FLAC זה פורמט לא דחוס של אודיו, קרוב לאיכות של CD מקורי , הרבה יותר איכותי מMP3 .

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

whathifi הם לא קרטריון לכלום. ממזמן הם הפכו להיות מוטים לצד אלה שמפרסמים אצלהם.
בעולם כבר לא כל כך סופרים את הסקירות שלהם.

תבדוק בגוגל (אם צריך עזרה אני יכול לאתר מחדש). יש מספר השוואות ראש בראש, בחלק מהם ההרמן קרדון לקח מקום ראשון נגד אונקיו/דנון וכו'. (אני זוכר במעורפל סקירה מאחת המדינות הסקנדינביות).

חוץ מזה, אם האיש שמע את שניהם ואהב את ההרמן על פני ימהה, מי אני ואתה שנגיד לו שהוא טועה?
רק כדי להיות פייר, אני אוסיף ואגיד שיש לי הרמן 255 ואני מאוד אוהב את הסאונד שלו.

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #12 

אודיו דרימס ברמת השרון:
http://www.hifimusic.co.il/links_store_ ... dio+Dreams
הגיע הזמן לחתוך רקמות

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מסכים לגבי WHATHIFI לפעמים יש להם זיופים, לכן שיבדוק בכמה אתרים במקביל ביחס למכשירים אחרים שהוא בדק
אם אהב את השמע אז אין מה לדבר. העניין שהשמיעו לו כנראה דיסק הדגמה, ועם רמקולים יקרים מהתקציב שלו, גם הימהאא 596 שלי, שיצא לפנסיה לפני שבוע, לא היה יוצא פארש עם הSETUP שיש שם בחנות. שיעשה מבחן לKARDON ביחס לאונקיו וליאמהה , עם איזה סרט שמפיק באסים וצלילים גבוהים, ואיזה קטע אלטרנטיבי ששומעים שם זמר . בשביל זה צריך למצוא חנות שיש להם את המגברים הללו בתצוגה
יש לא מעט אנשים שמביאים חומר מהבית כדי לשמוע אותו, בהחלט יותר יעיל מלהסתמך על הדגמות.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

sheva23 כתב:מסכים לגבי WHATHIFI לפעמים יש להם זיופים, לכן שיבדוק בכמה אתרים במקביל ביחס למכשירים אחרים שהוא בדק
אם אהב את השמע אז אין מה לדבר. העניין שהשמיעו לו כנראה דיסק הדגמה, ועם רמקולים יקרים מהתקציב שלו, גם הימהאא 596 שלי, שיצא לפנסיה לפני שבוע, לא היה יוצא פארש עם הSETUP שיש שם בחנות. שיעשה מבחן לKARDON ביחס לאונקיו וליאמהה , עם איזה סרט שמפיק באסים וצלילים גבוהים, ואיזה קטע אלטרנטיבי ששומעים שם זמר . בשביל זה צריך למצוא חנות שיש להם את המגברים הללו בתצוגה
יש לא מעט אנשים שמביאים חומר מהבית כדי לשמוע אותו, בהחלט יותר יעיל מלהסתמך על הדגמות.
...
(Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”