למי שלא יודע, הסיבה הרשמית שגוגל VOICE לא יכול להיכנס ל-APP STORE זה בגלל שזה משכפל פונקציונליות של הטלפון עצמו ולכן עלול לגרום לכך שמשתמשים יתבלבלו ולא ידעו עם איזו אפליקציה להתקשר בטלפון...
לא, אני לא צוחק, זו הסיבה הרשמית של אפל!
המקבילה של זה היא שמיקרוסופט היתה דוחה שימוש בדפדפנים חוץ מ-INTERNET EXPLORER בגלל שזה משכפל פונקציונליות של מע' ההפעלה ועלול לגרום לאנשים להתבלבל ולא לדעת עם איזה דפדפן להשתמש.
לכן כל דפדפן היה צריך (באנלוגיה שלי) להציג את הדף אחרת לחלוטין בכדי למנוע בלבול בקרב המשתמשים.
היום התבלבלתי כשצפיתי שעה במיקרו במקום להסתכל בטלויזיה. בשניהם יש מספר ערוץ - מה יכולתי לעשות?!
התירוץ האווילי של אפל לגבי אי קבלת GOOGLE VOICE
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
עפר,
מחכה בקוצר רוח לסקירה נרחבת על המיקרו שלך
ושוב, כתבתי על זה בעבר.
עם כל ההערכה העצומה שיש לי לאפל
הייתי מצפה שאנשים ילמדו אותם לקח ויצרכו חכם
פשוט להוריד להם את הפוזה שהם תפסו.
מצד שני גם גוגל מתחילים לחטוא במגלומניות
כנראה כשהחברות האלו מגיעות לגודל מסוים האלימות הכרחית להשרדות
מחכה בקוצר רוח לסקירה נרחבת על המיקרו שלך
ושוב, כתבתי על זה בעבר.
עם כל ההערכה העצומה שיש לי לאפל
הייתי מצפה שאנשים ילמדו אותם לקח ויצרכו חכם
פשוט להוריד להם את הפוזה שהם תפסו.
מצד שני גם גוגל מתחילים לחטוא במגלומניות
כנראה כשהחברות האלו מגיעות לגודל מסוים האלימות הכרחית להשרדות
העם דורש..... כל מיני דברים
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אין מה לעשות..זו דרכה של הכלכלה. מה שמעניין חברה זה רווח, לא להיות נחמדה למתחרות שלה. מה שכן - אולי זה באמת יביא לאיזה התעוררות שם כשאנשים יפסיקו לקנות אייפון.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נקווה ששתי החקירות שכרגע מופעלות כנגד אפל (של ה-FTC ושל ה-FCC) יאפסו להם את המגלומניה. שמעתי ניתוח מרתק מהחברים מ-ENGADGET שפשוט טוענים שאפל לא יודעת לעבוד כשידה על העליונה והיא תמיד פועלת כאילו היא השחקן הקטן בשוק שצריך להגן על הצרכנים מפני עצמם.
אני מבין את המנטליות הזו, אבל כשאתה מגיע לשליטה (כמעט אבסלוטית) בשוק כלשהו, אתה חייב להתנהג אחרת והמשמעות המיידית היא שהמוצרים של אפל שהם כבר פלטפורמות חייבים להישאר פתוח לכל אפליקציה כל עוד היא לא זדונית (זו צריכה להיות המטרה היחידה של ה-APPROVAL PROCESS)!
גם חנות האייטיונז וגם האייפון/אייפוד חייבים להיות פתוחים - גם שניתן יהיה לפתח עבורם לא רק על גבי מק, וגם שכל אפליקציה (חסרת טעם או "משכפלת פונקציונליות" חייבת לעלות על המכשיר). לא הגיוני שמישהו ישקיע הון עתק בפיתוח משחק/אפליקציה/יכתוב ספר ואחרי התהליך הארוך היקר והמיגע הזה אין לו מושג מתי (או אם בכלל) הוא יכנס ל-APP STORE. תהליך הקבלה ל-APP STORE חייב להיות שקוף, ברור ואפילו לא בטוח שאפל היא זו שצריכה לעשות אותו אלא קבוצה בלתי תלויה וחיצונית שתפקידה יהיה אך ורק לדרג את האפליקציה (מתאים לצעירים או מבוגרים יותר) ולקבוע שהיא בטוחה לשימוש ולא זדונית.
האבסורד הוא שאפל מתנהגת בדיוק כפי שמיקרוסופט התנהגה בשנות התשעים ועד לתחילת העשור התנהגות דורסנית שמונעת תחרות הוגנת. אפל היתה אחת הקולניות כנגד המדיניות הזו ולמזלם מיקרוסופט התאפסה על עצמה (עד היום מיקרוסופט סובלים קשות מבעיה תדמיתית ומאוד נזהרים עם עצמם בנושאים הללו) ולא רק שמיקרוסופט עזרה לאפל לשרוד בתקופות הקשות, אלא שהיא כיום מאוד מאוד פתוחה - הרבה יותר מכפי שאפל אי פעם היתה.
אני מבין את המנטליות הזו, אבל כשאתה מגיע לשליטה (כמעט אבסלוטית) בשוק כלשהו, אתה חייב להתנהג אחרת והמשמעות המיידית היא שהמוצרים של אפל שהם כבר פלטפורמות חייבים להישאר פתוח לכל אפליקציה כל עוד היא לא זדונית (זו צריכה להיות המטרה היחידה של ה-APPROVAL PROCESS)!
גם חנות האייטיונז וגם האייפון/אייפוד חייבים להיות פתוחים - גם שניתן יהיה לפתח עבורם לא רק על גבי מק, וגם שכל אפליקציה (חסרת טעם או "משכפלת פונקציונליות" חייבת לעלות על המכשיר). לא הגיוני שמישהו ישקיע הון עתק בפיתוח משחק/אפליקציה/יכתוב ספר ואחרי התהליך הארוך היקר והמיגע הזה אין לו מושג מתי (או אם בכלל) הוא יכנס ל-APP STORE. תהליך הקבלה ל-APP STORE חייב להיות שקוף, ברור ואפילו לא בטוח שאפל היא זו שצריכה לעשות אותו אלא קבוצה בלתי תלויה וחיצונית שתפקידה יהיה אך ורק לדרג את האפליקציה (מתאים לצעירים או מבוגרים יותר) ולקבוע שהיא בטוחה לשימוש ולא זדונית.
האבסורד הוא שאפל מתנהגת בדיוק כפי שמיקרוסופט התנהגה בשנות התשעים ועד לתחילת העשור התנהגות דורסנית שמונעת תחרות הוגנת. אפל היתה אחת הקולניות כנגד המדיניות הזו ולמזלם מיקרוסופט התאפסה על עצמה (עד היום מיקרוסופט סובלים קשות מבעיה תדמיתית ומאוד נזהרים עם עצמם בנושאים הללו) ולא רק שמיקרוסופט עזרה לאפל לשרוד בתקופות הקשות, אלא שהיא כיום מאוד מאוד פתוחה - הרבה יותר מכפי שאפל אי פעם היתה.