השקת האייפון בארץ נדחתה שוב, הפעם לאוקטובר
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 12_1106842
ההשקה של האייפון בארץ נדחתה בפעם השלישית, הפעם לאוקטובר, זאת לאחר שדובר בתחילה על השקה באמצע אוגוסט (אח"כ דובר על סוף אוגוסט ואז על אמצע ספטמבר).
חברות הסלולר שוב צריכות לשנות תוכניות לאחר שכבר שיריינו פעמיים זמני פרסום במדיה.
ההשקה של האייפון בארץ נדחתה בפעם השלישית, הפעם לאוקטובר, זאת לאחר שדובר בתחילה על השקה באמצע אוגוסט (אח"כ דובר על סוף אוגוסט ואז על אמצע ספטמבר).
חברות הסלולר שוב צריכות לשנות תוכניות לאחר שכבר שיריינו פעמיים זמני פרסום במדיה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בטח מותחים את הזמן כדי שיוכלו להפר את עניין כמות המכשירים... סופרים מתעניינים בינתיים. אח"כ יפילו את זה על אפל.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

גם אם כן, לפי ההתנהלות של אפל עד עכשיו, הם לא בדיוק לחוצים.Itay_Pollak כתב:בטח מותחים את הזמן כדי שיוכלו להפר את עניין כמות המכשירים... סופרים מתעניינים בינתיים. אח"כ יפילו את זה על אפל....
החברות יבואו ויגידו לאפל שיש להם צפי של בסה"כ 200,000 - 100,000 מכשירים (נראה לי שזו בערך הכמות הריאלית) לכל החברות ביחד ולכל ה-3 שנים, ואז מה?
אם אתה חושב שאפל תגיד להם "טוב בסדר, בואו נעשה הסכם חדש" אז נראה לי שטעות בידך.
השוק פה לא מספיק גדול בשביל לנסות וללחוץ על אפל, מבחינתם, אין להם מה לחפש פה, הרי גם בלי שיווק רשמי יש פה כבר קרוב ל-80,000-100,000 מכשירים, לא תהיה להם בעיה להמשיך כך.
מישהו הביא באחד השירשורים שהחברות הסלולאר ברוסיה מנסות לצאת מחוזה כזה עם אפל, אם אתה חושב שאם אפל לא התרשמה שם למרות ששם זה גם ארץ ענקית וגם סמי דיקטטורה, שהיא תתרשם מהחברות כאן , כנראה חי בסרט .Itay_Pollak כתב:בטח מותחים את הזמן כדי שיוכלו להפר את עניין כמות המכשירים... סופרים מתעניינים בינתיים. אח"כ יפילו את זה על אפל....
אני חושב שאפל הכניסה את כול ההסתייגויות לחוזה שלה ואפילו את התשלום על הדחיה בפרסום הן לא יקבלו ממנה
אתם יודעים מה עלה לי לראש ? תיאוריית קוספירציה אמיתית לחלוטין
אפל יודעת שיהיו לה בעיות עם החברות , ולכן היא עושה להם עכשיו טירונות כדי שהם לא יחשבו אפילו לצרוח
כי אחרת אני לא מבין למה אחרי החגים ולא לפני כן ? אל אם כן רוצים לגרום להם להפסיד
כי אחרת אני לא מבין למה אחרי החגים ולא לפני כן ? אל אם כן רוצים לגרום להם להפסיד
-
AviBiton
- גורו HTmobile

שוב בעיות בגזרת האייפון בארץ:
חברות הסלולר מבקשות מאפל לתקן את המכשירים בארץ (די צפוי), הסיבה היא רשות המיסים.
אם במעבדה לא יוכלו לתקן מכשיר ובמקומו יספקו מכשיר חליפי, הרי שכאשר המכשיר ייכנס לארץ, חברות הסלולר יצטרכו לשלם עליו מס.
יותר מכך, גם אם מחליפים רק סוללה במכשיר (פעולה שתתבצע רק במעבדה), גם אז יצטרכו לשלם מס בדרך חזרה לארץ.
אם בסוף אפל תסכים לביצוע מהלך שכזה, הרי שבגלל שצריך הכשרות לעובדי החברות, ההשקה של האייפון בארץ שוב תידחה.
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... 22,00.html
חברות הסלולר מבקשות מאפל לתקן את המכשירים בארץ (די צפוי), הסיבה היא רשות המיסים.
אם במעבדה לא יוכלו לתקן מכשיר ובמקומו יספקו מכשיר חליפי, הרי שכאשר המכשיר ייכנס לארץ, חברות הסלולר יצטרכו לשלם עליו מס.
יותר מכך, גם אם מחליפים רק סוללה במכשיר (פעולה שתתבצע רק במעבדה), גם אז יצטרכו לשלם מס בדרך חזרה לארץ.
אם בסוף אפל תסכים לביצוע מהלך שכזה, הרי שבגלל שצריך הכשרות לעובדי החברות, ההשקה של האייפון בארץ שוב תידחה.
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... 22,00.html
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא צריך לשלם מיסים על סחורה שחוזרת מתיקון בחו"ל כל עוד יש התאמה לרשימון היצוא ויש לך את ה RGA מהספק
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

אני לא מבין בזה כ"כ, אבל הטענה היא שסוללה חדשה במכשיר תחוייב במיסים, כמו גם מכשיר חליפי.Catskinner כתב:לא צריך לשלם מיסים על סחורה שחוזרת מתיקון בחו"ל כל עוד יש התאמה לרשימון היצוא ויש לך את ה RGA מהספק...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זו גם לא בעיה כל עוד הניירת תקינה ואפשר להוכיח שהמכשיר החדש הגיע במקום מכשיר תקול שהוחזר לספק. רשות המכס היא גוף קשה אבל לא צורר הדורש ממך לשלם כפל מס, מניסיון.
הבעיה של חברות הסלולר היא כנראה לא בנוהל אלא בכמויות המכשירים והם כנראה מעולם לא היו ערוכים לטפל בכמות הניירת הנדרשת לכל מבצע של החזרת סחורה פגומה מתוקף אחריות היצרן. במצבים כאלה כמעט בטוח שהם לעולם לא יוכלו להוכיח למכס שהמכשירים החדשים מחליפים את הקודמים.
הבעיה של חברות הסלולר היא כנראה לא בנוהל אלא בכמויות המכשירים והם כנראה מעולם לא היו ערוכים לטפל בכמות הניירת הנדרשת לכל מבצע של החזרת סחורה פגומה מתוקף אחריות היצרן. במצבים כאלה כמעט בטוח שהם לעולם לא יוכלו להוכיח למכס שהמכשירים החדשים מחליפים את הקודמים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

הבעיה שלהם היא שהם לא יודעים איך "לאכול" את החוזה שהם חתמו מול אפל, אז עכשיו הם מנסים בכל כוחם להקל בחלק מהגזרות.
Catskinner,
אם כפי שאתה מציין, אין בעיה עם רשויות המס בעניינים אלו, הרי שהבעיה היחידה של החברות היא עצם התיקון בחו"ל והלוגיסטיקה מסביב (שינוע, מכשירים חלופיים, זמני תיקון וכו'...), וגם את זה הם ידעו במעמד החתימה על החוזה.
אז כפי שציינתי, החברות מנסות בכל כוחן לשנות את הסעיף הזה בחוזה.
אפל לא פראיירים, והם ילמדו את החוק בארץ לפני שהם ייתנו הקלות לחברות (מה שהחברות בארץ מבקשות מהווה תקדים בכל העולם), כי אז הם יפתחו פתח לכל אותן ספקיות בכל העולם.
נראה לי שאם המצב יימשך כך, אנחנו לא נזכה לראות אייפונים בארץ בזמן הקרוב...
Catskinner,
אם כפי שאתה מציין, אין בעיה עם רשויות המס בעניינים אלו, הרי שהבעיה היחידה של החברות היא עצם התיקון בחו"ל והלוגיסטיקה מסביב (שינוע, מכשירים חלופיים, זמני תיקון וכו'...), וגם את זה הם ידעו במעמד החתימה על החוזה.
אז כפי שציינתי, החברות מנסות בכל כוחן לשנות את הסעיף הזה בחוזה.
אפל לא פראיירים, והם ילמדו את החוק בארץ לפני שהם ייתנו הקלות לחברות (מה שהחברות בארץ מבקשות מהווה תקדים בכל העולם), כי אז הם יפתחו פתח לכל אותן ספקיות בכל העולם.
נראה לי שאם המצב יימשך כך, אנחנו לא נזכה לראות אייפונים בארץ בזמן הקרוב...
ברור שאפשר להוכיח אבל הנה ציטוט מהכתבה:Catskinner כתב:זו גם לא בעיה כל עוד הניירת תקינה ואפשר להוכיח שהמכשיר החדש הגיע במקום מכשיר תקול שהוחזר לספק. רשות המכס היא גוף קשה אבל לא צורר הדורש ממך לשלם כפל מס, מניסיון.
הבעיה של חברות הסלולר היא כנראה לא בנוהל אלא בכמויות המכשירים והם כנראה מעולם לא היו ערוכים לטפל בכמות הניירת הנדרשת לכל מבצע של החזרת סחורה פגומה מתוקף אחריות היצרן. במצבים כאלה כמעט בטוח שהם לעולם לא יוכלו להוכיח למכס שהמכשירים החדשים מחליפים את הקודמים....
מרשות המסים נמסר: "בהתאם לחוק, מכשיר היוצא לתיקון בחו"ל, במסגרת האחריות, ניתן לפטור ממס בחזרתו לארץ. במידה שמיובא מוצר חליפי במקום המוצר התקול, מדובר באירוע מס חדש הדורש תשלום מסים מלאים".
עכשיו לך תסביר להם שאין בעיה
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני ממש לא אצטער..theAman כתב:נראה לי שאם המצב יימשך כך, אנחנו לא נזכה לראות אייפונים בארץ בזמן הקרוב......
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
קשקוש,
עם RMA כל אחד יכול לקבל פטור ממס - זה סתם תירוצים כרגע בשביל לנסות וללחוץ על אפל (שזה דבר מבורך). הלוואי והם באמת יצליחו עם זה.
יש לי תחושה שהם מאמינים שזה כמו מכרז ממשלתי - קודם זוכים בו ועכשיו מכופפים את הפקידים בשביל לעגל פינות. אפל לא מעגלת פינות (היא תוקעת אותם בעין שלך)...
עם RMA כל אחד יכול לקבל פטור ממס - זה סתם תירוצים כרגע בשביל לנסות וללחוץ על אפל (שזה דבר מבורך). הלוואי והם באמת יצליחו עם זה.
יש לי תחושה שהם מאמינים שזה כמו מכרז ממשלתי - קודם זוכים בו ועכשיו מכופפים את הפקידים בשביל לעגל פינות. אפל לא מעגלת פינות (היא תוקעת אותם בעין שלך)...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
הלוואי ויתקעו להם כבר משהו בעין!!oferlaor כתב: יש לי תחושה שהם מאמינים שזה כמו מכרז ממשלתי - קודם זוכים בו ועכשיו מכופפים את הפקידים בשביל לעגל פינות. אפל לא מעגלת פינות (היא תוקעת אותם בעין שלך)......
הרמאים מאורנג' חייבים לי החזר על מכשיר לתקופה של 19 חודשים.
עליתי על זה לפני חודש וחצי, בתאריך ה- 15/07, ומאז הם מתעלמים ממני.
כל יומיים אני מדבר עם נציג אחר שאומר לי "אתה צודק, אני לא יודע איך זה קרה, תוך שעתיים אני חוזר עם פתרון!!"
מיותר לציין שאף אחד לא חזר אליי.
העדכון האחרון מלפני כמה דקות, נציג אורנג':
"אתה תזוכה בסכום, אף אחד באורנג' לא יכול להגיד לך מתי.."
אני אהיה הראשון לשמוח איך Apple קורעת אותם לגזרים..
מצטער אם סטיתי קצת מהשרשור, אבל הייתי חייב להוציא..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
nokobik,
מכונת ה-PR של אפל במיטבה. לדעתי עם יצרני חומרה רציניים (סמסונג/נוקיה) וגירסא מתקדמת יותר (2.0 ?), האנדרויד יכול בהחלט להיות תחרות משמעותית לאייפון. גם ה-PRE נראה מבטיח ביותר וכשיפתרו לו את הבעיות והבאגים (או, טפו טפו, נוקיה תרכוש את פאלם) אז הוא בהחלט יעלה לרשימות הפוטנציאליות שלי כמחליף לאייפון.
אני בינתיים לא חושב על לעבור בשנה הקרובה.
מכונת ה-PR של אפל במיטבה. לדעתי עם יצרני חומרה רציניים (סמסונג/נוקיה) וגירסא מתקדמת יותר (2.0 ?), האנדרויד יכול בהחלט להיות תחרות משמעותית לאייפון. גם ה-PRE נראה מבטיח ביותר וכשיפתרו לו את הבעיות והבאגים (או, טפו טפו, נוקיה תרכוש את פאלם) אז הוא בהחלט יעלה לרשימות הפוטנציאליות שלי כמחליף לאייפון.
אני בינתיים לא חושב על לעבור בשנה הקרובה.