iPhone 3GS - לקנות סימפרי בצרפת, או לחכות לשיווק בישראל?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

דילמה גדולה לפני. שבוע הבא אני אהיה בפריז, ואני מתלבט אם לקנות iPhone שם (Sim free), או להמתין לשיווק בארץ. אני לא כל כך לחוץ, ויכול לחכות לשיווק הרשמי באוקטובר, אבל יש יתרונות רבים למכשיר סימפרי. קראתי קצת על הנושא, אבל עדיין יש שאלות לא ברורות, ואם למישהו יש תשובות, אשמח לשמוע.

1) אני לא רוצה להתעסק בפריצות, ולכן אני רוצה לקנות sim free באופן רשמי. הבנתי שיש תהליך של אקטיבציה שצריך לבצע בארץ שבו קנית את המכשיר. נניח שאני עושה את האקטיבציה בצרפת והכל בסדר. האם ייתכן מצב שבו אני צריך לפרמט ולהתקין מחדש את המכשיר, ואז האקטיבציה מתבטלת, ואני צריך לפרוץ את המכשיר כדי שהוא יעבוד?

2) אם המכשיר מתקלקל, האם האחריות תופסת גם בארץ? האם יש דרך לתקן אותו בארץ?

עוד חסרונות או בעיות שלא חשבתי עליהן?

הייתרונות ברורים - אני לא אהיה כבול לחברת סלולר מקומית. אין תשלומים אינסופיים וחבילות שכופים אלי. בחו"ל אין בעיה לרכוש סים מקומי ולהשתמש בו עבור חיבור data זול בהרבה מ- roaming.

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

עוד שאלה - האם יש דברים מסויימים שלא יעבדו כמו שצריך לעומת מכשיר שיירכש בארץ? זכור לי שראיתי משהו לגבי בעיות בתפעול MMS, או מספרי טלפון ישראלים שלא מזוהים.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #3 

adsagi כתב:דילמה גדולה לפני. שבוע הבא אני אהיה בפריז, ואני מתלבט אם לקנות iPhone שם (Sim free), או להמתין לשיווק בארץ. אני לא כל כך לחוץ, ויכול לחכות לשיווק הרשמי באוקטובר, אבל יש יתרונות רבים למכשיר סימפרי. קראתי קצת על הנושא, אבל עדיין יש שאלות לא ברורות, ואם למישהו יש תשובות, אשמח לשמוע.

1) אני לא רוצה להתעסק בפריצות, ולכן אני רוצה לקנות sim free באופן רשמי. הבנתי שיש תהליך של אקטיבציה שצריך לבצע בארץ שבו קנית את המכשיר. נניח שאני עושה את האקטיבציה בצרפת והכל בסדר. האם ייתכן מצב שבו אני צריך לפרמט ולהתקין מחדש את המכשיר, ואז האקטיבציה מתבטלת, ואני צריך לפרוץ את המכשיר כדי שהוא יעבוד?

2) אם המכשיר מתקלקל, האם האחריות תופסת גם בארץ? האם יש דרך לתקן אותו בארץ?

עוד חסרונות או בעיות שלא חשבתי עליהן?

הייתרונות ברורים - אני לא אהיה כבול לחברת סלולר מקומית. אין תשלומים אינסופיים וחבילות שכופים אלי. בחו"ל אין בעיה לרכוש סים מקומי ולהשתמש בו עבור חיבור data זול בהרבה מ- roaming.
...
1- לא, אין בעיה לעשות אקטיבציה בכל מקום, מדובר סה"כ בחיבור לאייטונס וזיהוי המכשיר, זה הכל.
2 - לא, לפחות לא היום, ואני לא חושב שהמדיניות הזו תשתנה (אלא אם כן איידיגיטל יפתיעו). יש דרכים לתקן את המכשיר, בתשלום כמובן.

היתרונות כפי שציינת ברורים, אתה לא מחויב לאף אחד, המכשיר הוא שלך, עשה בו כרצונך.
גם החסרונות די ברורים, המכשיר יהיה בלי אחריות.

תעשה את החשבון שלך ותראה מה עדיף לך, כמובן שכמו שציינת, חשוב שהמכשיר יהיה סימפרי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

אתה בטוח שהוא SIMFREE בצרפת

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #5 

Itay_Pollak כתב:אתה בטוח שהוא SIMFREE בצרפת
...
כבר בעידן ה-3G מכרו בצרפת מכשירים סימפרי.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #6 

adsagi כתב:עוד שאלה - האם יש דברים מסויימים שלא יעבדו כמו שצריך לעומת מכשיר שיירכש בארץ? זכור לי שראיתי משהו לגבי בעיות בתפעול MMS, או מספרי טלפון ישראלים שלא מזוהים.
...
נכון, כרגע יש בעיה, ואם המכשיר שלך לא פתוח לקבל תוכנות חיצוניות ולא יותקן בו סידיה (JailBreak), אז אתה "תסבול" מהבעיות הללו.
לפי מה שהבנתי אלו הם חלק מהתיקונים שיהיו לגרסה 3.1 שאמורה להשתחרר בעוד מספר שבועות.

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה על התשובות. נראה לי שאני אחכה לשיווק הרשמי בארץ. נושא האחריות די מטריד אותי, כמו גם הצורך לפרוץ למכשיר כדי שדברים מסויימים יעבדו כמו שצריך. מדובר בסכומים גבוהים למדי מכדי לשחק איתם.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #8 

adsagi כתב:תודה על התשובות. נראה לי שאני אחכה לשיווק הרשמי בארץ. נושא האחריות די מטריד אותי, כמו גם הצורך לפרוץ למכשיר כדי שדברים מסויימים יעבדו כמו שצריך. מדובר בסכומים גבוהים למדי מכדי לשחק איתם.
...
סתם כדרך אגב, אם גרסת מערכת ההפעלה שתימכר פה תהיה הגירסה הנוכחית, 3.01 (מה שלא סביר, כי כנראה רק בגלל זה יש עיכוב בהשקה), אז אותן בעיות יופיעו, זה לא שאם הוא נמכר בארץ אז מישהו פותר את הבעיות הללו.
הגירסה היא אחידה בכל העולם.

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

theAman כתב:
adsagi כתב:תודה על התשובות. נראה לי שאני אחכה לשיווק הרשמי בארץ. נושא האחריות די מטריד אותי, כמו גם הצורך לפרוץ למכשיר כדי שדברים מסויימים יעבדו כמו שצריך. מדובר בסכומים גבוהים למדי מכדי לשחק איתם.
...
סתם כדרך אגב, אם גרסת מערכת ההפעלה שתימכר פה תהיה הגירסה הנוכחית, 3.01 (מה שלא סביר, כי כנראה רק בגלל זה יש עיכוב בהשקה), אז אותן בעיות יופיעו, זה לא שאם הוא נמכר בארץ אז מישהו פותר את הבעיות הללו.
הגירסה היא אחידה בכל העולם.
...
נשמע הגיוני. נראה לי עדיין שעדיף לחכות. אני יודע שאני לא אהיה שקט בלי אחריות. אם חיכיתי עד עכשיו... בינתיים אמשיך להנות מהאיטיות של ה- HTC Diamond :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #10 

לדעתי השאלה היא כמה יעלה המכשיר בישראל.
יש כל מני שמועות וספקולציות, אך אף אחד עדיין לא יודע בוודאות.
אם אתה לא לחוץ, הייתי ממליץ לחכות ולשמוע מה המחיר שידרש.

אני מצפה, אגב, שהוא יהיה גבוה להחריד (חבילות תוכן משוגעות) - כשדרכן בקודש של החברות הישראליות.
במקרה כזה, אני הייתי מביא מחו"ל ופורץ.

שים לב שכשאומרים "פריצה" יש שני נושאים שונים וחשובים שצריך להתייחס אליהם:
1. פריצת SIM-FREE. כאן, ללא ספק, עדיף מכשיר SIM-FREE מראש ואז לא יהיו לך בעיות של ניתוקים, קליטות ושאר מינין בישין.
2. פריצת JAILBREAK שמאפשרת להתקין תוכנות צד שלישי. את זה אני ממליץ לעשות בכל מקרה, ולא רק בשביל תיקוני ה-MMS וכו'.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #11 

moti_r כתב:אני מצפה, אגב, שהוא יהיה גבוה להחריד (חבילות תוכן משוגעות) - כשדרכן בקודש של החברות הישראליות.
במקרה כזה, אני הייתי מביא מחו"ל ופורץ.
...
אני לא מצליח להבין , למה אתם חושבים שכשהאייפון יהיה חבילת DATA לא תהיה יקרה מאוד כדי להצדיק את זה ? ואם היא תהיה יקרה , למה אתם חושבים שאם תקנו נוקיה זה לא יעלה לכם אותו דבר ?
אתם חושבים שחברות הסלולר טפשות רק בגלל ההסכם עם אפל? יש להן את המונופול על חבילת הDATA , היום בסלקום חבילה בלתי מוגבלת עולה אאל"ט כ169 ש"ח לחודש . אני אתפלא מאוד אם חבילת הDATA הזו לא תעבור שינויים שיסרסו אותה או שהיא תתומחר במחיר גבוה מאוד

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #12 

אני לא בטוח שהצלחתי להבין אותך.

בכל העולם התמחור נקבע בשיתוף (או אולי רק ע"י) אפל. הרעיון הוא למכור את המכשיר במחיר נמוך יחסית (200$ - 300$) ולסבסד זאת ע"י חבילות יקרות בהתקשרות לאורך זמן עם המפעיל.

למעשה, חברות הסלולר בארץ עושות את זה כבר המון זמן. אתה מקבל מכשיר במחיר זול מאוד (לפעמים אפילו 0 ש"ח בחודש) אבל אתה משלם המון כסף כל חודש על חבילת דקות יקרה (הן בד"כ נותנות זיכוי על הדקות, כלומר, מכריחות אותך להשתמש במכשיר בכמות דק' מסוימת בחודש, לפחות).

במקרה של האייפון, אנחנו יודעים שהחבילות תהינה יקרות, כי כך זה בכל העולם.

מה שאני טענתי הוא שהיות ואנחנו מכירים את מדיניות התמחור הגבוהה של חברות הסלולר הישראליות, כנראה שהחבילות שתתאמנה לאייפון תהינה יקרות עוד יותר מהסטנדרט. מחירים כאלה, והתחייבות כזו, עשויים להביא אותנו למצב בו יהיה עדיף לקנות את המכשיר בחו"ל כדי להשתמש בו בארץ ללא כל התחייבות.

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אתם מכריחים אותי לחשוב על זה שוב?
ה- Jailbreak הזה זה מסוג הפריצות שאח"כ אני צריך להיזהר לא לעדכן את ה- iTunes, אחרת המכשיר שלי יינעל?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

לא וכן.

לא - כי המכשיר ננעל רק בגלל SIM-FREE (בד"כ כי עדכונו גורם גם לעדכון גרסת המודם ואז הוא ננעל). זה עלול להביא אותך למצב של מכשיר מת. כמו שאמרנו, אתה תקנה SIM-FREE אז זו ל בעיה.

כן - כי אם אתה מעדכן גרסת קושחה, אתה חייב לוודא שכבר יצאה פריצת JAILBREAK. אם עדיין אין - אתה תקבל מכשיר תקין ועובד, אך בלי העדכונים והתוספות שהוספת ב-JAILBREAK.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #15 

לפי העיתונים, כל אחת מחברות הסלולר צריכה למכור 100000 מכשירים בשנה, במשך שלוש שנים. אתם באמת חושבים שהם יצליחו לעשות את זה אם המחירים יהיה כל כך גבוהים. חכו בסבלנות, לשוק כמו ישראל 300000 מכשירים בשנה זה המון (900000 במשך שלוש שנים, הרבה יותר מ10% מהמכשירים הפעילים בישראל). בסוף יחלקו אייפונים בסופר, במבצע עם שישית קולה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #16 

drixie כתב:בסוף יחלקו אייפונים בסופר, במבצע עם שישית קולה.
...
אז זהו שלא, החברות עדיין מחוייבות למחירים מול אפל, הם צריכים שהמחירים יהיו אחידים כמו בכל העולם.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #17 

drixie - זו הספקולציה הכי נפוצה בשוק. כולם מדברים על זה שההתחייבות תהרוג את חברות הסלולר.
לדעתי זה לא כ"כ פשוט כי המחירים מוכתבים ע"י אפל העולמית. אי אפשר להוריד את האייפון למחיר רצפה בשם מקרה.

למרות זאת, אולי יהיו הנחות למיניהן (קנה אייפון, קבל שיחות טלפון ביתי בחינם) או משהו בסגנון.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #18 

המחירים המקסימליים מוכתבים, לא המינימליים. כמעט בכל המדינות בעולם הכתבת מחיר מינימום היא בעייתית מבחינת הגבלים. מקסימום - רק לפעמים.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #19 

drixie כתב:המחירים המקסימליים מוכתבים, לא המינימליים. כמעט בכל המדינות בעולם הכתבת מחיר מינימום היא בעייתית מבחינת הגבלים. מקסימום - רק לפעמים.
...
בחוזה מול אפל מוכתבים גם מחירי מינימום, הם לא ייתנו שביצת הזהב שלהם תהפוך לחתיכת פלסטיק שתקבל בקניית זוג גרביים בסופרמרקט.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #20 

drixie כתב:המחירים המקסימליים מוכתבים, לא המינימליים. כמעט בכל המדינות בעולם הכתבת מחיר מינימום היא בעייתית מבחינת הגבלים. מקסימום - רק לפעמים.
...
חד משמעית, המחירים המינימליים מוכתבים.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”