מספר שאלות בנוגע לכרטיס מסך
שלום לכולם
בחדר שלי מחשב פשוט מאד ומסך LCD 32" של פיילוט, המחשב מחובר ל-LCD.
בפברואר אקבל מחשב טוב מאד בו יהיה כרטיס מסך geforce 9800 של ג'יגהבייט 512MB(כיום יש לי כרטיס מסך מובנה בלוח אם).
בחצי שנה שנותרה לי עד פברואר אני מאד רוצה לראות סרטים באיכות HD עם כתוביות, עד עכשיו ביררתי לגבי מספר סטרימרים אבל עכשיו זה נראה לי שטותי לקנות סטרימר רק בשביל חצי שנה.
השאלה שלי היא כזו, האם אני יכול לקנות את כרטיס המסך שציינתי למעלה, לחבר אותו למחשב שיש לי כיום(אם זה משנה, פנטיום 4, 1 ג'יגה RAM) ובעוד חצי שנה כשאקבל את המחשב החדש אעביר את הכרטיס אליו?
שאלה נוספת, שמתי לב שלכרטיס המסך אין יציאת HDMI, האם קיים הבדל גדול בין HDMI ל-VGA/DVI?
האם DVI/VGA מעביר איכויות HD בלי בעיה?
כרטיס המסך:
http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=728656
תודה רבה מראש
בחדר שלי מחשב פשוט מאד ומסך LCD 32" של פיילוט, המחשב מחובר ל-LCD.
בפברואר אקבל מחשב טוב מאד בו יהיה כרטיס מסך geforce 9800 של ג'יגהבייט 512MB(כיום יש לי כרטיס מסך מובנה בלוח אם).
בחצי שנה שנותרה לי עד פברואר אני מאד רוצה לראות סרטים באיכות HD עם כתוביות, עד עכשיו ביררתי לגבי מספר סטרימרים אבל עכשיו זה נראה לי שטותי לקנות סטרימר רק בשביל חצי שנה.
השאלה שלי היא כזו, האם אני יכול לקנות את כרטיס המסך שציינתי למעלה, לחבר אותו למחשב שיש לי כיום(אם זה משנה, פנטיום 4, 1 ג'יגה RAM) ובעוד חצי שנה כשאקבל את המחשב החדש אעביר את הכרטיס אליו?
שאלה נוספת, שמתי לב שלכרטיס המסך אין יציאת HDMI, האם קיים הבדל גדול בין HDMI ל-VGA/DVI?
האם DVI/VGA מעביר איכויות HD בלי בעיה?
כרטיס המסך:
http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=728656
תודה רבה מראש
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
תלוי בלוח אם שיש לך.
אני מניח אם זה P4 1.4GHZ אז התשובה היא לא.
כי במקרה הטוב תיהיה לך כניסת AGP, ובמקרה הרע אפילו כניסת AGP לא תיהיה לך.
אם יש AGP, תוכל לקנות כרטיס מסך זול עם תמיכה בפיענוח בחומרה של ATI (כי אין משהו מקביל של NVIDIA בכל מקרה), ולהשתמש בו עד שתקבל את המחשב החדש.
ורק כהערה, ההיתי מציע לחכות עם רכישת הכ.מסך החדש.
בפברואר כבר יהיה דור חדש של כרטיסים תומכים DX11, ה-GF9800 אפשר להגיד שהוא כבר מיושן ואיטי.
אני מניח אם זה P4 1.4GHZ אז התשובה היא לא.
כי במקרה הטוב תיהיה לך כניסת AGP, ובמקרה הרע אפילו כניסת AGP לא תיהיה לך.
אם יש AGP, תוכל לקנות כרטיס מסך זול עם תמיכה בפיענוח בחומרה של ATI (כי אין משהו מקביל של NVIDIA בכל מקרה), ולהשתמש בו עד שתקבל את המחשב החדש.
ורק כהערה, ההיתי מציע לחכות עם רכישת הכ.מסך החדש.
בפברואר כבר יהיה דור חדש של כרטיסים תומכים DX11, ה-GF9800 אפשר להגיד שהוא כבר מיושן ואיטי.
תבדוק בתוכנה כמו sisoft sandra מה הלוח אם שלך ואז תבדוק אם יש לו AGP באתר היצרן (אני בספק מאוד רב שאין אבל לך תדע..) או שלחילופין תפתח את המארז ותבדוק אם יש AGP. אני ממליץ ליתר ביטחון לבדוק בתוכנה כמו זו שציינתי קודם שכן במחשבי פנטיום D שאני ראיתי אנשים שמחשיבים לפנטיום 4 יש PCI אקספרס.
אם יש לך סלוט AGP אתה יכול לקנות את הHD2400 PRO באזור ה250 שקל באופן זמני. יש לו האצת חומרה והוא אמור להוריד הרבה מאוד עומס מהמעבד שלך בניגון סרטי HD.
מה שכן, יצא לי להתקין מחשב עם כרטיס מסך AGP לא מזמן וזה די בעייתי להשיג לו דרייברים (זה היה 2600 PRO) וצריך לחפש גרסת HOT FIX של הדרייבר האחרון\לפני אחרון (הגרסה הזו יוצאת בערך שבוע אחרי הדרייבר הרגיל) בשביל שההאצת חומרה תעבוד.
http://www.overclock.net/hardware/showp ... 75/cat/all
HDMI הוא כבל דיגיטלי ולכן על הנייר הוא צריך להיות יותר טוב מVGA - במציאות זה לא ממש כך. הוא אמור להיות יותר טוב מDVI בגרסאות המתקדמות שלו אבל גם פה לא ממש רואים הבדל. יש לHDMI יתרונות אחרים (כמו למשל העברת סאונד דרך אותו הכבל) אבל בסופו של דבר זה לא ממש צריך לעניין אותך בנוגע לחיבור למסך.
אם יש לך סלוט AGP אתה יכול לקנות את הHD2400 PRO באזור ה250 שקל באופן זמני. יש לו האצת חומרה והוא אמור להוריד הרבה מאוד עומס מהמעבד שלך בניגון סרטי HD.
מה שכן, יצא לי להתקין מחשב עם כרטיס מסך AGP לא מזמן וזה די בעייתי להשיג לו דרייברים (זה היה 2600 PRO) וצריך לחפש גרסת HOT FIX של הדרייבר האחרון\לפני אחרון (הגרסה הזו יוצאת בערך שבוע אחרי הדרייבר הרגיל) בשביל שההאצת חומרה תעבוד.
http://www.overclock.net/hardware/showp ... 75/cat/all
HDMI הוא כבל דיגיטלי ולכן על הנייר הוא צריך להיות יותר טוב מVGA - במציאות זה לא ממש כך. הוא אמור להיות יותר טוב מDVI בגרסאות המתקדמות שלו אבל גם פה לא ממש רואים הבדל. יש לHDMI יתרונות אחרים (כמו למשל העברת סאונד דרך אותו הכבל) אבל בסופו של דבר זה לא ממש צריך לעניין אותך בנוגע לחיבור למסך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קנה סטרימר יד שניה, יש לא מעט הצעות זולות כאן בלוחות האתר
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.