10 הדיברות לבת הזוג של גיימר

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73360
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

1. לא תעברי מול המסך ותסתירי את המשחק. (רק אחרי שהודעת שאת רוצה לעבור לפני שקמת, שהמשחק נעצר, ורק אחרי שקיבלת אישור מפורש - את יכולה לעבור, וגם זה רצוי שיקרה מהר).

2. לא תתחילי להתעניין במשחק ולשאול שאלות. (כולנו יודעים שזה רק בגלל שאת חושבת שאנחנו זומבים ואת רוצה תשומת לב למרות שאין לך שום עניין במשחק).

3. לא תשאלי את השאלה המטומטמת של כל בחורה. (אני לא מבינה איך אתם יכולים לשבת שעות ולשחק באותו משחק מטומטם.. כאילו שהשיחות נפש עם החברות שלכן על איזה ג'ינס ללבוש יותר מעניינות).

4. לא תעזי להגיד ש(הכנס פה שם של משחק) זה משחק מטומטם! (אם את לא אנג'לינה ג'ולי... אז מי את בכלל!).

5. לא תבקשי לעולם לנסות לשחק בזמן ששני אנשים (או יותר) משחקים. (אנחנו מבינים שאת מיואשת ואת רוצה לנסות כי אולי אז את תצליחי להבין שזה משחק אדיר, אבלללל... את בחורה, אין לך קורדינציה לזה, ותאמיני לי שזה לא יקרה ואת רק תפריעי ותעצבני אותנו ואת עצמך).

6. לא תציבי שום אולטימטום מול הקונסולה. (אם נראה לך שזאת בחירה מסובכת בגלל שמדובר בך, ומצד שני יש "רק" את הקונסולה... תדעי שהקונסולה מעלייך בכל כך הרבה דרגות ושאת סתם נכנסת לקרב אבוד מראש).

7. לא תעצבני את חבר שלך לעולם אם הוא קיבל גול. (אפילו שאת מתה כבר שהוא יפסיד בשביל שתוכלו ללכת, תביני שאין דבר יותר מעצבן מזה ושבדיוק בגלל זה הוא יעשה לך דווקא ויחכה עד שהוא יעלה עוד פעם).

8. לא תתפסי מקום שרואים ממנו יותר טוב את המשחק במקום מישהו שמשחק כבר. (כי כמה שרואים יותר טוב - ככה משחקים יותר טוב, ומרוכזים הכי הרבה. ואל תתחכמי ותגידי שזה שטויות... מילה שלנו שווה יותר מכל מחקר שתעשי על זה).

9. לא תשאלי אותנו למה אנחנו משחקים רק בזה ולא במשחק אחר. (כמו שלא תביני בחיים איזה כיף לשים גול בבעיטה חופשית, או לגנוב נצחון בדקה 90 ותגידי שזה רק משחק... ככה אנחנו לא נבין למה בכלל ממציאים משחקים אחרים חוץ מהפרו)

10. אל תחשבי אפילו בצחוק שיש כאן דבר אחד מיותר. (בשבילנו הדברים האלה זה ברזל וזה ה - א'-ב' שלנו בקונסולה).

ד"א, אני מאז ומתמיד לפני שנכנסתי למערכת יחסים שהתחילה להיות רצינית הייתי מודיע לבת הזוג שלי שבמערכת היחסים שלנו תהיה בת זוג נוספת מההתחלה - שלא יהיו אי הבנות 8)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

הובר - סעיף 5... הגזמת לטענתה של אישתי. היא מאוד אלימה כשזה מגיע לHALO... אני לא צוחק, טווחתי עשרות פעמים על ידה עם משגר טילים. זו אחת הסיבות שלא קניתי אקס בוקס. היא יודעת אגב לתרגל את סעיף 1 טוב. :)
Vocare Ad Regnum

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5399 פעמים

שליחה #3 

יש לי קרוב משפחה שאשתו היא גיימרית כבדה.

תהפוך את הכל על פיו (כולל הקואורדינציה של הבעל) ולדעתי החוקים עדיין יעבדו.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #4 

עפר, מי זה הקרוב המשפחה הבר מזל הזה? ועוד גיימרית כבדה... זה נדיר בערך כמו למצוא את זיו רואה סרט שהוא לא בפורמט DTS-HD...

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

נדמה לי שקראתי את עשרת הדברות האלה באיזה חשבון פייסבוק שמוקדש למשחק פרו אבולושיין, מה שמסביר את סעיפים 7,9 :roll:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

בימים שיש לנו את USERIT, ויש איזה חבר פה בפורום שאישתו לוקחת לו את הקונסולות (כן ברבים) מהידיים - בשביל לשחק כמובן - קצת קשה לי עם רוב האמרות...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

כבר לא מדויק...
במפגש אסאדו אצל חברים, גיליתי שאשתו של המארח קורעת את כולנו ב Tekken בלי להזיע אפילו :-D

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #8 

מי זה חבר הפורום הזה, שקנה אקסבוקס כי אישתו לא הפסיקה לשחק קילזון, ואז אישתו התחילה לשחק פייבל 2, מה שנתן לו זמן לסיים את אינפאמוס?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

gorelshv כתב:נדמה לי שקראתי את עשרת הדברות האלה באיזה חשבון פייסבוק שמוקדש למשחק פרו אבולושיין, מה שמסביר את סעיפים 7,9 :roll:
...
כן, שלחו לי את זה במייל ורב הסעיפים היו על משחק כדורגל ממוחשב, עשיתי לזה אדפטציה על מנת שיתאים למגוון רחב יותר של משחקים ולא רק למשחקי ספורט :wink:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

אני מודע לכך שתמיד יש יוצאות דופן ושיש כמה גיימריות שיקרעו לרובנו את הצורה, אבל בואו ונהיה כנים, כמה כאלו באמת יש? :roll:

כולנו יודעים שאחוז הנשים שמשחקות במשחקים (ולא, אני לא מדבר על שולה המוקשים או סימס) הוא שולי במקרה הטוב. רב הנשים באוכלוסיה לא נגעו בג'ויסטיק בחייהן ורב הנשים שנשואות לגיימרים לא מבינות למה הדביל שלהן מבלה כ"כ הרבה מהזמן הפנוי שלו עם החתיכת פלסטיק הזו ביד והאורות המרצדים במסך - וכל זה במקום להשקיע את הזמן הפנוי הזה בה ובזוגיות שלהם. תגידו לי שאני טועה... :wink:

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

בימינו לא חסרות נשים גיימריות. ברור שיש יותר גברים, כי התחום מנסה לפנות יותר לגברים, אבל בהחלט יש.
לך לכתובת הבאה ותראה:
http://www.pmsclan.com/

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

MAL - לא אמרתי שאין, אבל בגלל שזה יוצא דופן עושים סביב זה הרבה רעש ולכן יש תחושה שבפועל יש הרבה יותר נשים גיימריות ממה שיש במציאות. אני מוכן להמר שבפועל אחוז הנשים מכל הגיימרים בארץ הוא חד ספרתי (באחוזים) ולא יותר. לדעתי גם אחת הסיבות שלאחרונה יש יותר גיימריות זה התופעה ההזויה סביב ה WII, לכן אני חייב להבהיר שמבחינתי מי שמנופפת במקל לבן אינה נכנסת אצלי להגדרה של גיימרית :lol:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

ד"א - נתקלתי בזה :lol:

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אני לא בטוח שהתמונה היא של שחקניות קונסולות. המונח גיימר מתייחס לכל סוגי המשחקים - לוח, תפקידים וכו'. אני יכול להגיד שיש הרבה נשים שמשחקות במשחקים כאלה, כי הייתי בכנס בתחום בחו"ל, ואחוז הבנות היה הרבה יותר גבוה ממספר חד ספרתי.
בקשר לשחקניות בקונסולות, בקשר לזה באמת שאין לי נתונים מדוייקים. המאמר הזה (http://www.reuters.com/article/technolo ... 2W20081003) מדבר על 38% מאוכלוסיית הגיימרים בארה"ב. נכון, זה כולל כאלה ש"מנופפות במקל לבן", אבל זה כולל גם כאלה ש"מנופפים במקל לבן", כך שמשפטים כמו "בטח 90% מהן רק משחקות בווי" לא באמת תופסים כאן.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #15 

חפשו את התוכנית ULTIMATE GAMER - תוכנית ריאליטי שבמקרה נתקלתי בה - של גיימרים וגיימריות מתחרים אחד בשני...
יש שם דברים ובנות מפחידות
יש שם מישהי שהיא בין 10 הטובים בעולם בGUITAR HERO (או ROCK BAND)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

אני מודע לכך שבחו"ל התופעה הרבה יותר רווחת, הנחתי שכל הדיון סובב סביב החור בו אנו חיים :wink:

בכל מקרה, תראה את זה:

http://www.womengamers.com/news/2009/07 ... s-rise-09/

[left]Since the rise in console usage among Console Gamers can be mainly attributed to the Wii, which increased in usage by 19 percentage points from last year, this underscores the finding that more females are using console systems, especially the Wii.[/left]

הסיבה המרכזית לעלייה המשמעותית באחוז הגיימריות בחו"ל היא החדירה המאסיבית של ה WII לשוק. אחוז הגידול האדיר (יחסית) בשנתיים האחרונות נובע בעיקר מהגידול ב"שחקניות שמנפנפות מקל לבן". אז נכון שאני לא מגדיר את המושג גיימרית במילון, אבל בעיניי כל השוק של ה WII לא ממש נתפס כשוק "גיימרי" ואני די בטוח שאם יבדקו כמה מאלו שנספרו כגיימריות לא נגעו בחייהן במשחק "רציני" או בקונסולה אחרת/PC, האחוז יפחת משמעותית.

אני חושב שצריך לעשות הפרדה בין CASUAL GAMER ל HARDCORE GAMER, ואז ההנחה הראשונית תקבל חיזוק משמעותי :wink:

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #17 

bee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #18 

אולי הגיע הזמן שבחורה תגיב לכתבה הכלכך סקסיסטית.
א. מר Huber, זה ממש לא לעניין
בבית יש לי גם פלייסטישן 3 וגם ווי
ואני משחקת בשניהם אומנם לא הייתי מגדירה את עצמי גיימרית , כי נכון יש לי דברים יותר חשובים בחיים לעשות חוץ מלשבת מול מסך ולשחק, אבל זה בגלל שהתבגרתי.
אני שחקתי מול מלא אנשים בבית שלי , אנשים שיודעים לשחק וקרעתי אחד אחד Tekken, אז בבקשה...... (6)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

bee - לשם הבהרה גם אני לא מגדיר את עצמי כ HARDCORE GAMER וגם לי יש אישה, ילדה וחיים מעבר - במקרה הטוב אני GAMER Wannabe :lol:

אבל שוב, אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי פה (אני מתכוון לתגובות בת'רד, לא לפוסט הראשוני שנכתב כהומור גרידא ללא כוונת זדון או רצינות יתרה), אחוז הנשים בקהילת הגיימרים בארץ קרוב לזניח, את זה אני לא חושב שמישהו יכול להפריך. זה שאת קיימת כגיימרית בעלת כמה קונסולות וכאחת שסביר להניח שגם איתי תנגב את הריצפה בטייקן לא אומר שזו תופעה נפוצה - בדיוק להיפך.

לצערי אין לי את הכלים לעשות סקר מדויק ולכן אין לי דרך להוכיח חד משמעית את טענותיי, אבל אם בחול בדקו ורב הגיימרים הם גברים (ושוב, אני לא מדבר על CASUAL אלא על HARDCORE, למרות שגם ב CASUAL עדיין יש רב גברי) אני נוטה להאמין שבארץ המצב יותר קיצוני. אז שוב, אני מתנצל אם נפגעת הת'רד ורוצה להבהיר שהפוסט הראשון נכתב בהומור (הנחתי שזה די מובן מאליו), אבל כל שאר הדיון והמסקנות שלי בנושא עומדות ושרירות ללא שום קשר לשובניסטיות אלא בקשר ישיר למציאות הקיימת.

אני בטוח שאם כל אחד פה יעצור ויספור כמה גיימרים הוא מכיר וכמה גיימריות תגיעו לאותה המסקנה כמוני.

דרך אגב, הרשי לי לשאול אותך שאלה, כשאת משחקת בטייקן - מול כמה נשים יצא לך לשחק ולעומת זאת מול כמה גברים?

bee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

קודם כל אני פשוט לא חושבת שצריך להוריד לנשים את הבטחון לגבי משחקים ודווקא להפך לבוא ולמצוא איזה דרך לגרום ליותר ויותר נשים לבוא ולהנות ממשחקים.
בוא נקדם את העניין שגם נשים יהנו ממשחקים , ואז אולי הנשים יצטרכו לומר לך "אל תפריע לי" או "בוא אני אסביר לך על המשחק הזה ....".
חוץ מזה אצלי בבית די כולם אוהבים לשחק , אמא שלי ניצחה את חבר שלי בפיאפא והיא די אוהבת את המשחק ... באותו ערב ששחקנו כולנו היו בערך 4 בנות וכפול בערך בנים.

אז בוא נחושב מה עושים , איך גורמים שיהיה יותר גיימריות :D

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”