Dolby TRUE HDו DTS HD
שלום, קניתי כרטיס מסך חדש HD4870 עם יציאת HDMI, הכרטיס מחובר לרסיבר yamaha rxv465, אשר תומך בפורמטים החדשים.
הורדתי קובץ SAMPLE של dts HD, וניסתי לנגן אבל על הרסיבר כתוב DTS (ולא DTS HD כמו שרשום במדריך), האם אני צריך להוריד קודקים מסויימים או לשנות הגדרות ? עם DTS ו DD אין בעיות, רק עם הפורמטים החדשים...
הורדתי קובץ SAMPLE של dts HD, וניסתי לנגן אבל על הרסיבר כתוב DTS (ולא DTS HD כמו שרשום במדריך), האם אני צריך להוריד קודקים מסויימים או לשנות הגדרות ? עם DTS ו DD אין בעיות, רק עם הפורמטים החדשים...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ה-HD4870 לא תומך חומרתית בהעברת DTS HD ו-TrueHD, אלא רק ב-LPCM 7.1.
קרא כאן לקצת יותר הסברים על הפורמטים הדיגיטליים החדשים ו-HTPC:
http://www.hometheater.co.il/vt76745
http://www.hometheater.co.il/vt76745
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אוקיי אז קראתי והחכמתי, אבל עדיין מופיע לי DTS ולא LPCM, אז בכל זאת מה אני צריך לשנות ? אני משתמש ב K LITE CODEC PACK , ffdshowpixies כתב:ה-HD4870 לא תומך חומרתית בהעברת DTS HD ו-TrueHD, אלא רק ב-LPCM 7.1.
http://www.hometheater.co.il/vt76745...
זה בגלל שהFFDSHOW לא תומך ב DTS-HD ?
אוקיי עכשיו ניסתי גם קובץ אחר DD THD 5.1, וזה מציג לי DD..... אחרי זה הורדתי את TMT3 וסידרתי שם את ההגדרות וזה עדיין מציג לי DD.... מה לעזאזל? יש לי אפשרות ברסיבר שנקראת DIRECT יכול להיות שאני צריך להשתמש בזה? כשאני משתמש בזה המסך של הרסיבר נכבה ואז זה כאילו עובר דרכו בלי שום עיבוד
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מצב Direct מיועד לסטיריאו ואינו מסוגל לטפל באודיו רב ערוצי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20187
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2609 פעמים
- יצירת קשר:
זה כנראה אומר שאתה מגדיר משהו לא נכון.
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
ב TMT3 יש אפשרות להגדיר ב SOUND איך אתה רוצה להוציא את הAUDIO.
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- קיבל תודות: 25 פעמים
אולי תנסה להוציא דווקא 5.1 או 7.1 ולא HDMI.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני מציע לך לחכות ש-staticx יחזור מחו"ל. פה בפורום רק הוא ניסה לנגן פורמטי אודיו חדשים בהמרה ל-LPCM 7.1.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- קיבל תודות: 195 פעמים
גם אני ניסיתי, הצלחתי, התרשמתי (ואפילו רשמתי על זה ראשון בפורום אאל"ט), ומשתמש בנוסף ל-4670 (השתנמכתי מ-4850 אליו כי הוא לא נכנס לי במארז עם הכונן BD) גם ב-Xonar HDAV 1.3.
בכ"א, לפי איך שזה נשמע TMT על אף שמכוון להוציא על גבי HDMI (וזה אומר פענוח של הפורמטים החדשים ל-LPCM) בכל זאת מוציא לך SPDIF Passthrough על גבי ה-HDMI.
האם אתה בטוח שאכן בזמן שהסרט רץ האודיו מוגדר בתוכנה על HDMI (לפעמים זה נוטה לאבד את ההגדרה) ?
האם אתה משתמש במתאם ה-DVI ל-HDMI שהגיע עם כרטיס המסך (לא מדובר במתאם DVI ל-HDMI סטנדרטי אלא משהו שמותאם במיוחד עבור הכרטיסים הללו) ?
ובאותו נושא - ביומיים האחרונים עובדים על אפשרות Pass-through לפורמטים החדשים ע"י FFDShow - יש כבר בטא חמישית לעניין.
מקווה שהיום יצא לי להתעסק עם זה קצת ולראות מה הולך.
בכ"א, לפי איך שזה נשמע TMT על אף שמכוון להוציא על גבי HDMI (וזה אומר פענוח של הפורמטים החדשים ל-LPCM) בכל זאת מוציא לך SPDIF Passthrough על גבי ה-HDMI.
האם אתה בטוח שאכן בזמן שהסרט רץ האודיו מוגדר בתוכנה על HDMI (לפעמים זה נוטה לאבד את ההגדרה) ?
האם אתה משתמש במתאם ה-DVI ל-HDMI שהגיע עם כרטיס המסך (לא מדובר במתאם DVI ל-HDMI סטנדרטי אלא משהו שמותאם במיוחד עבור הכרטיסים הללו) ?
ובאותו נושא - ביומיים האחרונים עובדים על אפשרות Pass-through לפורמטים החדשים ע"י FFDShow - יש כבר בטא חמישית לעניין.
מקווה שהיום יצא לי להתעסק עם זה קצת ולראות מה הולך.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אכן חזרתי והיה מהנה מאוד
- אתה --חייב-- להשתמש במתאם שבא עם הכרטיס אחרת לא תקבל אודיו.
- בשימוש עם TMT3, אתה צריך שהתוכנה תהיה מכוונת על 5.1/7.1 ולא על HDMI, כי ב HDMI אתה תקבל את זה ישירות למגבר שיפענח את זה כ DD רגיל כיוון שהכרטיס לא יודע להוציא ביטסטרים. לכן אם אתה עושה 5.1/7.1 הכרטיס מוציא את זה כ LPCM והמגבר אמור לרשום לך MULTICHANNEL LPCM וגם בבדיקות אודיו של TRUEHD ו DTS MA אתה תשמע צלול ונקי כמו שצריך להיות.
- תוודא שאתה משתמש בדרייבר של ATI HDMI AUDIO מאתר REALTEK ולא מאתר ATI. אני ממליץ על גרסה 2.25.
- תוודא שאתה משתמש בגרסת TMT3 3.0.1.120 ולא מאוחרת יותר, אצלי לפחות ששידרתי לגרסה האחרונה, נעלם האודיו לחלוטין.
- כל פתרון PASS-THROUGH לא יעבוד לך כי מדובר בביטסטרים שהכרטיס לא יודע לפענח, אתה חייב פענוח תוכנה כמו שיש ב TMT3. (אין ב PDVD9 למשל)
- FFDSHOW אכן גם יודע לפענח אך הבעייה אצלם, שהם עשו טעות בקוד של התוכנה ובשימוש עם 7.1 רמקולים, ה BACK וה SIDE הפוכים, לכן זה לא שמיש כל כך.
אין מה לכוון משהו מיוחד במגבר, הוא אמור לזהות אוטומטית. אני עובד עם HD4850 ומגבר אונקיו 605.
- אתה --חייב-- להשתמש במתאם שבא עם הכרטיס אחרת לא תקבל אודיו.
- בשימוש עם TMT3, אתה צריך שהתוכנה תהיה מכוונת על 5.1/7.1 ולא על HDMI, כי ב HDMI אתה תקבל את זה ישירות למגבר שיפענח את זה כ DD רגיל כיוון שהכרטיס לא יודע להוציא ביטסטרים. לכן אם אתה עושה 5.1/7.1 הכרטיס מוציא את זה כ LPCM והמגבר אמור לרשום לך MULTICHANNEL LPCM וגם בבדיקות אודיו של TRUEHD ו DTS MA אתה תשמע צלול ונקי כמו שצריך להיות.
- תוודא שאתה משתמש בדרייבר של ATI HDMI AUDIO מאתר REALTEK ולא מאתר ATI. אני ממליץ על גרסה 2.25.
- תוודא שאתה משתמש בגרסת TMT3 3.0.1.120 ולא מאוחרת יותר, אצלי לפחות ששידרתי לגרסה האחרונה, נעלם האודיו לחלוטין.
- כל פתרון PASS-THROUGH לא יעבוד לך כי מדובר בביטסטרים שהכרטיס לא יודע לפענח, אתה חייב פענוח תוכנה כמו שיש ב TMT3. (אין ב PDVD9 למשל)
- FFDSHOW אכן גם יודע לפענח אך הבעייה אצלם, שהם עשו טעות בקוד של התוכנה ובשימוש עם 7.1 רמקולים, ה BACK וה SIDE הפוכים, לכן זה לא שמיש כל כך.
אין מה לכוון משהו מיוחד במגבר, הוא אמור לזהות אוטומטית. אני עובד עם HD4850 ומגבר אונקיו 605.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
[left]mp3lll כתב:איך יודעים בעצם במה הכרטיס כן תומך? כי זה לא כתוב באתר של ATI....
Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD4, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI
[/left]
http://www.amd.com/us/products/desktop/ ... tions.aspx
מה זאת אומרת אני חייב להשתמ במתאם, המחשב מחובר HDMI ל HDMI, חשבתי שזה החיבור האופטימלי.
המתאם שמגיע הוא מHDMI לDVI... לחבר את המתאם ואז DVI ל HDMI ? מה הפואנטה ?
המתאם שמגיע הוא מHDMI לDVI... לחבר את המתאם ואז DVI ל HDMI ? מה הפואנטה ?
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.
Buy first, Ask questions later.