HUM עם מגבר מרשל לגיטרה
-
sagioto
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
שלום,
התחדשתי היום עם מגבר מרשל וגיטרה אפיפון לס-פול,
לצערי יש HUM כאשר אני לא מנגן גם בערוץ הנקי,
אם אני נוגע באחד המיתרים המתכתיים או בחיפוי מתכתי בנקודת החיבור של הכבל עם הגיטרה (רו בקיצור בכמעט כל משטח מתכתי בגיטרה) הHUM נפסק,
הפלאג בגיטרה היה רופף אז הלכתי לחנות וחיזקו, כמו כן קניתי כבל קצת יותר רציני - 7 מ"מ עם קצוות זהב, (אני לא ידע אם מסוכך ואיך בודקים)
המגבר גם מחובר לנקודת חשמל מאולתרת (נמשכה מנקודה אחרת),
וגם את זה פסלתי על ידי ניסיון בנקודת חשמל רגילה, כלום לא עובד התופעה עדיין קיימת,
תקע החשמל עצמו של המגבר הוא רק עם שני פינים ובמקום פין הארקה יש חור- כאילו מקום להכניס לשם פין,
יש לקנות כזה? זה יעזור לי?
איך פותרים את הבעיה?
תודה
התחדשתי היום עם מגבר מרשל וגיטרה אפיפון לס-פול,
לצערי יש HUM כאשר אני לא מנגן גם בערוץ הנקי,
אם אני נוגע באחד המיתרים המתכתיים או בחיפוי מתכתי בנקודת החיבור של הכבל עם הגיטרה (רו בקיצור בכמעט כל משטח מתכתי בגיטרה) הHUM נפסק,
הפלאג בגיטרה היה רופף אז הלכתי לחנות וחיזקו, כמו כן קניתי כבל קצת יותר רציני - 7 מ"מ עם קצוות זהב, (אני לא ידע אם מסוכך ואיך בודקים)
המגבר גם מחובר לנקודת חשמל מאולתרת (נמשכה מנקודה אחרת),
וגם את זה פסלתי על ידי ניסיון בנקודת חשמל רגילה, כלום לא עובד התופעה עדיין קיימת,
תקע החשמל עצמו של המגבר הוא רק עם שני פינים ובמקום פין הארקה יש חור- כאילו מקום להכניס לשם פין,
יש לקנות כזה? זה יעזור לי?
איך פותרים את הבעיה?
תודה
נערך לאחרונה על ידי sagioto ב 11/08/2009 18:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
-
sagioto
-
- חבר ותיק

תודה על התשובה המהירה,
אז האפשרות היחידה היא להחליף תקע? זאת בעיה כי הכבל מחובר קבוע למגבר,
למה מלכתחילה שלא יגיע עם הארקה?
מדובר במגבר הזה: http://www.diez.co.il/98174/גיטרות-חשמל ... HALL-MG-15
דרך אגב מה זה DI?
אז האפשרות היחידה היא להחליף תקע? זאת בעיה כי הכבל מחובר קבוע למגבר,
למה מלכתחילה שלא יגיע עם הארקה?
מדובר במגבר הזה: http://www.diez.co.il/98174/גיטרות-חשמל ... HALL-MG-15
דרך אגב מה זה DI?
- JEXY
-
- עוסק בתחום

לפני הכל תקח כבל חשמל שמחבר את המחשב שלך לחשמל, יש לו ארקה, תבדוק האם זה עוזר...
אם לא, תבדוק את המגבר עם הכבל המקורי אצל מישהו מהחברים שלך בבית, כך תדע שאם הכל טוב אצלהם, הבעיה היא חוסר ארקה אצליך בבית.
כאשר אתה פותח ברז מים ואתה עומד יחף, אתה מרגיש זרמים??
לגבי DI, (נקרא גם DIRECT BOX), זאת יחידה שבדרך כלל מחברים מיקרופונים לא מוארקים, גיטארות חשמליות ובאס והקופסה עושה נורמלייז לאות כניסה, קיום גראונד לופ, הפחתת רעשים וכו'...
אם לא, תבדוק את המגבר עם הכבל המקורי אצל מישהו מהחברים שלך בבית, כך תדע שאם הכל טוב אצלהם, הבעיה היא חוסר ארקה אצליך בבית.
כאשר אתה פותח ברז מים ואתה עומד יחף, אתה מרגיש זרמים??
לגבי DI, (נקרא גם DIRECT BOX), זאת יחידה שבדרך כלל מחברים מיקרופונים לא מוארקים, גיטארות חשמליות ובאס והקופסה עושה נורמלייז לאות כניסה, קיום גראונד לופ, הפחתת רעשים וכו'...
-
sagioto
-
- חבר ותיק

תודה על המידע,
לקחתי פשוט paper-clip כופפתי אותו שיתאים ושמתי צד אחד בשקע וצד שני בחור הכנה שנמצא בתקע להארקה,
עבד כמו קסם,
פשוט ממש לא הבנתי למה מלכתחילה הם לא מוכרים את המגבר עם פין הארקה, אולי באמת על מנת להימנע מתופעות כמו GL?
לקחתי פשוט paper-clip כופפתי אותו שיתאים ושמתי צד אחד בשקע וצד שני בחור הכנה שנמצא בתקע להארקה,
עבד כמו קסם,
פשוט ממש לא הבנתי למה מלכתחילה הם לא מוכרים את המגבר עם פין הארקה, אולי באמת על מנת להימנע מתופעות כמו GL?
- JEXY
-
- עוסק בתחום

כבל חשמל ארופאי ולא תמיד הכל עובר דרך מכון התקנים...
תחליף כבל או רק את התקע, זה יעלה כמה שקלים בודדים, או דבר איתי ביום ראשון, אני עובד בתל אביב, אשמח לתת לך כמה כבלים כאלה.
תחליף כבל או רק את התקע, זה יעלה כמה שקלים בודדים, או דבר איתי ביום ראשון, אני עובד בתל אביב, אשמח לתת לך כמה כבלים כאלה.
-
sagioto
-
- חבר ותיק

הבעיה שהכבל לא יוצא מהמגבר אז זה סיפור לקחת אותו לחשמלאי שיעשה את זה,
בינתיים הפתרון עובד טוב,
אבל אני מפחד שאיכשהו המהדק נייר יתעקם ויקצר את הגבר
בינתיים הפתרון עובד טוב,
אבל אני מפחד שאיכשהו המהדק נייר יתעקם ויקצר את הגבר
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
קודם כל תתחדש! דבר שני, אם התחדשת, למה לא להחזיר לחנות ולתת להם לטפל?למה לתקוע אטבי מתכת לשטקר?
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
אה! עכשיו נפל לי האסימון - אתה הבחור שייעצתי לו לגבי גיטרה ומגבר לפני כמה שבועות!
Silence speaks louder than words