שאלה שאלתית - תמונה נוראית - וסאונד חולה במדיה סנטר חדש.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
nimberg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בוקר טוב ותודה מראש על היחס והרצון לסייע!!

התקנתי אתמול לראשונה מדיה סנטר ונתקלתי במספר בעיות שאשמח לסיוע
נתחיל בקונפיגורציה, מסך LCD 47 HD, רסיבר של DENON 1709 מדיה סנטר חזק מאוד (מפרט של 7PC) עם כרטיס טלויזיה מסך וכו...
מחובר ל YES בממירים רגילים לא HD עדיין ומחובר בין הממיר למגבר בקבל 21 - קומפוזיט.. רגיל.
נכון לעכשיו ישנם 2 בעיות עיקריות, הראשונה שידורים של הממיר לא רציפים, ואני עדין - כלומר לא ניתן לראות דבר יש קפיצות ותקיעות ברמה שלא מאפשרת לצפות בכלל בשום ערוץ. - הטענה היא שהממיר לא מעביר טוב או לחילופין שבחיבור 21 הוא לא מתאים לעבודה נכונה עם מדיה, או שדרוש קבל איכותי (השתמשנו בקבל שהגיע הYES....)
האם החלפה של הממיר לממיר HD תפתור את הבעיה, האם המעבר לחיבור בקבל HDMI ישירות למגבר במקום 21 תעשה את העבודה, או /שזו בעיה של המחשב ? (חלונות 7 64 BIT ).

בעיה שניה, בהתקנה חיברנו את הרסיבר (שמהווה HUB של החיבורים) למסך בקבל HDMI, וראינו תמונה טובה אבל ללא קול, נאמר לי שיכול להיות שהרסיבר לא מוציא סאונד נ HDMI אלה רק תמונה, ואז הוצאנו קול בקבל אופטי בין המחשב לרסיבר ועכשיו שומעים (יכול להיות שהרסיבר הזה לא תומך ? - הוא דגם שמיועד לקולנוע ועולה כמה אלפים ).
עכשיו שומעים יופי מוזיקה בכל הרמקולים, אבל סרטים שומעים רק ב 2 הקידמיים, ולא בכל ה 5, למרות שהם עובדים כולם בתוכנת בדיקה של המערכת הפעלה שומעים את כל הרמקולים, אולי במגבר משהו מוגדר לא נכון כי לא משנה איזה סרט אבחר - שומעים רק בקדמיים, אבל מוזיקה מהספריה שומעים כמו שצריך.

סורי על האורך, היה חשוב לי לציין כמה שיותר נתונים ע"מ שניתן יהיה להתייחס לבעיה ברצינות.

מקווה שימצא מישהוא שיכול לסייע במעט.

בברכה,
נמרוד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1. התמונה לא אמורה לקפוץ כלל. האם אתה עובד עם ויסטה מדיה סנטר? אם כן, נסה להגדיר אותו על פי המדריך הזה:
http://www.hometheater.co.il/article01454
2. יש סיבה מיוחדת לכך שהתקנת Windows 7 של 64 ביט? מאוד מאוד לא מומלץ, ולא נותן שום ערך מוסף למשתמש HTPC, אלא רק צרות ובעיות עם קודקים ודרייברים. כמו כן, אם יש לך כרטיס טלוויזיה מסוג PVR 150 MCE, הכרטיס הזה לא תואם מערכות הפעלה של 64 ביט! מומלץ בחום להתקין ויסטה 32 ביט, על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ בראש הפורום.
3. על פי נתוני הרסיבר שלך, הוא רק ממתג HDMI ולא מפענח את האודיו שלו. לכן, חיבור נוסף של SPDIF (כבל אופטי או קואקסיאלי) כמו שכבר עשית הוא אכן הדרך הנכונה לחיבור האודיו מהמחשב.
4. כדי שתוכל לשמוע גם בסראונד ולא רק סטריאו, עליך להגדיר בהתאם את מערכת ההפעלה. יש בשרשור המדריכים בראש הפורום לינק למדריכים בנושא (באגף אודיו דיגיטלי).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

nimberg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על היחס,
הומלץ לי ע"י עידן מ 7pc לעבוד עם 7 כי היא חזקה מהירה והרבה יותר מתאימה לעניין.
האם כדאי לי לעבוד עם 32 ? ולהשאר ב 7 או חד משמעית לעבור לויסטה ?
אני עובד עם המדיה סנטה של 7...
בעיה מוכרת ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

איזה דגם של כרטיס טלוויזיה יש לך?

nimberg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Hauppauge PVR-150MCE
הייתי שמח להשאר עם 7 אפילו בגירסת 32 אם ניתן...
מה אומרים ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

אני אישית לא בעד להתקין Windows 7, אבל אין ספק שאתה צריך גירסה של 32 ביט, אחרת כרטיס הטלוויזיה לא יעבוד.
ה-PVR 150 MCE עובד מצויין ב-Windows 7 32 bit ובויסטה 32 ביט.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”