רוצה לקנות תקליטים אבל לא כלום על איכות של הדפסים. עזרה..
שלום לכם,
רציתי לקנות כמה תקליטים, הרשימה למטה.
איזה הדפסים נחשבים ליותר איכותיית בצליל שלהם מבחינה של חום, חיות וכו'. (באופן כללי וספציפית לרשימה כאן)
King Crimson - In the Court of the Crimson King
King Crimson - In the Wake of Poseidon
Dave Brubeck - Take Five
Pink Floyd - The Dark Side of the Moon
Genesis - Foxtrot
בעקרון אני חושב להזמין מהאינטרנט. גם אם זה יד שניה, כי אין לי מכונת ניקוי והתקליטים בחנויות יד שניה תמיד מלאים אבק.
משהו שאגב מאוד מרגיז. הרבה פעמים אתה נתקל בתקליט שהוא ממש חדש, אבל כשאתה מנגן אותו הוא נשמע כמו מאה שערים בל"ג בעומר. (גם אחרי ניקוי בסיסי)
תודה לכם מראש על העצות.
רציתי לקנות כמה תקליטים, הרשימה למטה.
איזה הדפסים נחשבים ליותר איכותיית בצליל שלהם מבחינה של חום, חיות וכו'. (באופן כללי וספציפית לרשימה כאן)
King Crimson - In the Court of the Crimson King
King Crimson - In the Wake of Poseidon
Dave Brubeck - Take Five
Pink Floyd - The Dark Side of the Moon
Genesis - Foxtrot
בעקרון אני חושב להזמין מהאינטרנט. גם אם זה יד שניה, כי אין לי מכונת ניקוי והתקליטים בחנויות יד שניה תמיד מלאים אבק.
משהו שאגב מאוד מרגיז. הרבה פעמים אתה נתקל בתקליט שהוא ממש חדש, אבל כשאתה מנגן אותו הוא נשמע כמו מאה שערים בל"ג בעומר. (גם אחרי ניקוי בסיסי)
תודה לכם מראש על העצות.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לפי דעתי, הדפסות מארה"ב ומיפן הן באופן כללי הטובות ביותר (אם כי לא בהכרח תמיד). אגב, איש לא מבטיח לך שגם תקליט במצב מעולה שתקנה ברשת לא יהיה מאובק. אם זה רק אבק שהתיישב על התקליט (ולא שקע בתוכו והפך לבוץ עקב לחות),בד"כ מברשת ידנית טובה מספיקה כדי להסיר אותו, לא חייבים מכונת ניקוי.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לדעתי, אין תחליף למכונת ניקוי.
לעניין הדפסות – כן, בגדול אמריקאיות ויפניות – אם כי יש יוצאים מהכלל.
דבר נוסף, פעמים רבות, הדפסות ישנות, מקוריות – עדיפות על הדפסות חדשות.
לעניין הדפסות – כן, בגדול אמריקאיות ויפניות – אם כי יש יוצאים מהכלל.
דבר נוסף, פעמים רבות, הדפסות ישנות, מקוריות – עדיפות על הדפסות חדשות.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
יש לי את DAVE BRUBECK TAKE FIVE בהדפסה ישראלית והוא נשמע מצוין (מפתיע לגבי CBS בארץ)ץ אולי קניתי בזמנו את אחת ההדפסות הראשונות של ה-STAMPER ולכן הוא נשמע כך.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
גם לי היה דייב ברובק כזה. אחר כך קניתי הדפסה תוצרת חוץ. ההבדל תהומי. כל מה שניתן לקנות בתוצרת חוץ - עדיף באופן דרמטי. הדפסות מוקדמות עדיפות לרוב על מאוחרות (לא מדובר בתהליך חדש). הדפסות אמריקאיות עדיפות בתלקיטים שמקורם שם. בכאלו שהוקלטו באירופה יש לפעמים ירידה באיכות.
חלק ממה שהזכרת הודפס מחדש לאחר מסטרינג. בדוק באתרים רלוונטיים
מכונה לניקוי הכרחית למי שיש לו אוסף רציני. האיכות טובה בהרבה גם עם תקליטים נקיים. תקליטים משומשים אפשר לקנות ב"חור בשחור" שם יש מבחר גדול מאוד ומתחדש במחירים סבירים.
חלק ממה שהזכרת הודפס מחדש לאחר מסטרינג. בדוק באתרים רלוונטיים
מכונה לניקוי הכרחית למי שיש לו אוסף רציני. האיכות טובה בהרבה גם עם תקליטים נקיים. תקליטים משומשים אפשר לקנות ב"חור בשחור" שם יש מבחר גדול מאוד ומתחדש במחירים סבירים.
לגבי הstamper. כבר הרבה זמן עוברת לי השאלה הזאת בראש.
האם יש איזו דרך לזהות, נניח לפי מספר קטלוגי, האם התקליט מהראשונים שיצא לאותו הstamper או לא?
לגבי החנויות. מכיר את המקומות שהמלצתם לי לגביהם.
את of the record אני מכיר פחות כך שהבעיה שלי היא יותר עם חור בשחור שהתקליטים שם מתמלאים באבק. אותו הדבר עם פניקה ברחובות למי שמכיר.
העניין עם חנויות מחו"ל הוא שאתה יכול לשיג שם תקליטים במצב מינט וזה יתרון.
האם יש איזו דרך לזהות, נניח לפי מספר קטלוגי, האם התקליט מהראשונים שיצא לאותו הstamper או לא?
את of the record אני מכיר פחות כך שהבעיה שלי היא יותר עם חור בשחור שהתקליטים שם מתמלאים באבק. אותו הדבר עם פניקה ברחובות למי שמכיר.
העניין עם חנויות מחו"ל הוא שאתה יכול לשיג שם תקליטים במצב מינט וזה יתרון.
נכון , ועדיין התקליט תוצרת חוץ היה תמיד יותר טוב , אני זוכר שהייתי לקוח קבוע בחנות תקליטים , והם היו אומרים לי מתי יצאה הדפסה , ושומרים לי תקליטים מהמאסטר הראשון , אבל אח"כ כשהיו מייבאים את התקליט תוצרת חוץ , הוא היה הרבה יותר טוב , וזה על מחרשה אמיתית ועל ראש פשוט של שור (בתחילת דרכי כילד בעולם האודיופיליהchalmh כתב:יש לי את DAVE BRUBECK TAKE FIVE בהדפסה ישראלית והוא נשמע מצוין (מפתיע לגבי CBS בארץ)ץ אולי קניתי בזמנו את אחת ההדפסות הראשונות של ה-STAMPER ולכן הוא נשמע כך....
היום אין אפשרות לדעת מה היה הדפסה ראשונה ומה לא , אז היו לי מקורות , ולכן ידעתי (וכן הייתי מזהה מיידית את ההבדל והם לא "עבדו עלי"kadaneR כתב:לגבי הstamper. כבר הרבה זמן עוברת לי השאלה הזאת בראש.
העניין עם חנויות מחו"ל הוא שאתה יכול לשיג שם תקליטים במצב מינט וזה יתרון....
KING CRIMSON לא יצאו בוויניל במהדורות חדשות, וההדפסות בארץ היו מחרידות, מה גם שאיכות ההקלטה במקור לא היתה מדהימה.
דוקא דייב ברובק, בהדפסה של 200 גרם שרכשתי לפני כשנה (הדפסה 2007 אם אני לא טועה, של QUIEX), פשוט מדהימה!!
גם ג'נסיס יצאו לאחרונה במהדורות של 200 גרם (בתוך קופסא של 5 אלבומים), והאיכות מצויינת.
דוקא דייב ברובק, בהדפסה של 200 גרם שרכשתי לפני כשנה (הדפסה 2007 אם אני לא טועה, של QUIEX), פשוט מדהימה!!
גם ג'נסיס יצאו לאחרונה במהדורות של 200 גרם (בתוך קופסא של 5 אלבומים), והאיכות מצויינת.
The Black Wax
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
הדפסות מארה"ב ומיפן הן באופן כללי הטובות ביותר! 
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- MASTERMIX
- חבר ותיק

roeek
יש תמונות..?, אתה גורם לנו להזיע...
במיוחד כאחד שמאזין קבוע לג'נסיס
יש תמונות..?, אתה גורם לנו להזיע...
במיוחד כאחד שמאזין קבוע לג'נסיס
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
משה יש לי את כל הגנססים של שנות ה 70 בהדפסות מעולות במצב מעולה...
רוצה לעשות החלפה ?
רוצה לעשות החלפה ?
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

חיוביtascam כתב:משה יש לי את כל הגנססים של שנות ה 70 בהדפסות מעולות במצב מעולה...
רוצה לעשות החלפה ?...
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
http://www.amazon.com/1970-1975-6-LP-18 ... 643&sr=8-8
שים לב ששם מדובר על 180 גרם. להערכתי, מהדורת ה-200 גרם אזלה כרגע.
שים לב ששם מדובר על 180 גרם. להערכתי, מהדורת ה-200 גרם אזלה כרגע.
The Black Wax
קודם כל הדפסות מקור ממהדורה ראשונה
הדפסות מקוריות תמיד ישמעו אותנטיות יותר, אם כי גם מאוחרות יותר ישמעו בסדר. זה כמובן עניין של מזל או ניסוי וטעיה.
אם אתה לא מבין גדול, תתרחק מהדפסות ישאליות. ההדפסות משנות השבעים באיכות ירודה והמעטפה היא לא כפולה (getfoald) כמו בחו"ל.
רצוי תקליט אנגלי, יפני או אמריקאי.
מבחינת מחיר, בדרך כלל האמריקאי יהיה זול יותר, אחריו האנגלי ולבסוף היפני שעשוי להיות יקר בצורה קיצונית.
בדרך כלל תקליטים קונים ב EBAY, מוכר רציני ירשום שזו הדפסה ראשונה ואת מספר המהדורה. תוכל אחר כך באתרים שונים (אפילו ויקיפדיה לפעמים) או בגוגל לברר את מספרי ההדפסות.
כמובן שרצוי עד חובה שהתקליט יהיה במצב של VG לפחות (Very Good) וכמובן שעדיף Mint אם כי קשה יותר למצא.
אני נמנע מרכישת תקליטים שהודפסו בשנות האלפיים, חלקם עברו לפני כן המרות דיגיטליות וכו'.
אני אישית, לקוח קבוע של off the record ליד כיכר דיזנגוף אבל מזמין לא מעט גם ב EBAY.
עדי.
אם אתה לא מבין גדול, תתרחק מהדפסות ישאליות. ההדפסות משנות השבעים באיכות ירודה והמעטפה היא לא כפולה (getfoald) כמו בחו"ל.
רצוי תקליט אנגלי, יפני או אמריקאי.
מבחינת מחיר, בדרך כלל האמריקאי יהיה זול יותר, אחריו האנגלי ולבסוף היפני שעשוי להיות יקר בצורה קיצונית.
בדרך כלל תקליטים קונים ב EBAY, מוכר רציני ירשום שזו הדפסה ראשונה ואת מספר המהדורה. תוכל אחר כך באתרים שונים (אפילו ויקיפדיה לפעמים) או בגוגל לברר את מספרי ההדפסות.
כמובן שרצוי עד חובה שהתקליט יהיה במצב של VG לפחות (Very Good) וכמובן שעדיף Mint אם כי קשה יותר למצא.
אני נמנע מרכישת תקליטים שהודפסו בשנות האלפיים, חלקם עברו לפני כן המרות דיגיטליות וכו'.
אני אישית, לקוח קבוע של off the record ליד כיכר דיזנגוף אבל מזמין לא מעט גם ב EBAY.
עדי.
פינק פלויד - עדיף בריטי, אבל ישן, לא ANNIVERSARY EDITIONS למיניהם, ישראלי נשמע גם בסדר, ה-TREBLE קצת מוקפץ. ברובק - 6-EYE COLUMBIA. קרימסונים יש לי אמריקאים, נשמע בסדר, אבל אחרים לא שמעתי. תקליטים יפנים - קצת סטרילי מדי לטעמי.
כל הנאמר כמובן בתנאי שהתקליטים באותו מצב.
אם לא - להעדיף מצב טוב יותר למהדורה מוערכת יותר
לגבי EBAY - צריך לגשת בזהירות, לי ולא רק לי בטח יצא לקנות תקליטים המוכרזים NM - שבפועל היו ג'אנק גמור. כדאי להיזהר מתקליטים
VISUALLY GRADED . סיכוי גבוה ליפול על ג'אנק
לגבי EBAY - צריך לגשת בזהירות, לי ולא רק לי בטח יצא לקנות תקליטים המוכרזים NM - שבפועל היו ג'אנק גמור. כדאי להיזהר מתקליטים
VISUALLY GRADED . סיכוי גבוה ליפול על ג'אנק
ב EBAY יש תמיד סיכוי לנפילה
חלק מהקטע של לקנות מוצר ביד שניה ממוכר במדינה זרה, לכן רצוי לקנות ממוכר בעל פידבקים רבים ואחוז פידבקים חיובי גבוה.sergeit כתב:כל הנאמר כמובן בתנאי שהתקליטים באותו מצב.
VISUALLY GRADED . סיכוי גבוה ליפול על ג'אנק...
תמיד יש סיכוי השתקליט לא באיכות המובטחת או שנתקליט לא יגיע בכלל. הסטטיסטיקה שלי היא 5-10 אחוז.
כלל אצבע הוא שהדפסה ישראלית תשמע פחות טוב או שהתקליט חרוש. יש יוצאים מהכלל אבל הם נדירים.
בהשוואות שעשיתי בבית מול תקליטים בהדפסה ישראלית להדפסות חו"ל תמיד נשארתי עם הלסת למטה למול ההבדלים באיכות. היו מקרים שבהם פשוט לא האמנתי, החוויה שונה לחלוטין.
ככלל, אני ממליץ לבקר באופן סדיר בחנויות התקליטים בת"א. סיבוב של שעה-שעתיים פעם בשבועיים יניב אוסף תקליטים נאה לאורך זמן.
אם מחפשים משהוא מאוד ספציפי כדאי לשאול את המוכר בחנות או לגשת ישר ל EBAY.
דרך אגב, אני מעוניין בעותק מקורי אנגלי של החומה. אם יש למישהוא עותק למכירה, אני אשמח להודעה בפרטי.
עדי.