שאלה לגבי מצב PC Mode במסך פיליפס 37PFL5604
שלום לכולם.
התחדשתי במסך הנ"ל אשר מחובר ל-DVD ומחשב דרך כבל DVI-HDMI.
לפי ההסברים וה-User Manual כאשר אני עובד עם המחשב אני אמור להעביר ב-settings למצב PC Mode ON כדי לעבוד ברזולוציה טיבעית.
אך האופציה PC Mode לא מאופשרת. היא מופיעה שם אבל היא Grayed out.
מה לא בסדר? האם גם לכם, בעלי 37PFL5604 האופציה הזאת לא מאופשרת?
התחדשתי במסך הנ"ל אשר מחובר ל-DVD ומחשב דרך כבל DVI-HDMI.
לפי ההסברים וה-User Manual כאשר אני עובד עם המחשב אני אמור להעביר ב-settings למצב PC Mode ON כדי לעבוד ברזולוציה טיבעית.
אך האופציה PC Mode לא מאופשרת. היא מופיעה שם אבל היא Grayed out.
מה לא בסדר? האם גם לכם, בעלי 37PFL5604 האופציה הזאת לא מאופשרת?
איך המחשב מחובר למסך אצלך? גם דרך HDMI?mimo כתב:גם אצלי האופציה נעולה....
ביררתי עם סחר אלקטרה והם טוענים שאם המחשב מחובר דרך HDMI האופציה נעולה מכיוון ש-HDMI מוציא רזולוצית HD. האופציה תהיה מאופשרת רק דרך חיבור VGA.
עוד לא בדקתי זאת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אין שום סיבה במסכי FULL HD לעבוד ב-PC MODE וזה מאוד לא רצוי (בין היתר זה משנה פרמטרים של עיבוד תמונה, מוריד את הגאמה ועושה עוד מני סלט ב-PRIMARIES).
אם אתה בעיקר עובד עם המחשב עבור תכני וידאו, עדיף לך לא להשתמש בו.
במקום זה תוודא שאתה עובד ברזולוצית 1080P תקנית ותעבוד ב-UNSCALED (או איך שהמסך יקרא למוד הזה).
אני יוצא מתוך הנחה שהמסך הוא FULL HD (לא בדקתי זאת עקב עצלנות כרונית).
אם אתה בעיקר עובד עם המחשב עבור תכני וידאו, עדיף לך לא להשתמש בו.
במקום זה תוודא שאתה עובד ברזולוצית 1080P תקנית ותעבוד ב-UNSCALED (או איך שהמסך יקרא למוד הזה).
אני יוצא מתוך הנחה שהמסך הוא FULL HD (לא בדקתי זאת עקב עצלנות כרונית).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה לא בהכרח נכון כי היכולות של VGA ו HDMI זהות, זה יותר קשור ליישום שבחר יצרן המסכים.danielby כתב:זה אכן חיסרון.
חיבור HDMI יותר איכותי מ-VGA לכן הוא נותן רזולוצית HD.
לא מבין למה זה בנוי כך....
במצב PC MODE יש בדרך כלל השינויים הבאים:
מעבר לרזולוציות 4:3
שינוי מרחב צבעי ה RGB מ 16-235 ל 0-255 (זה לא בהכרח טוב כי זה גורם לכיווץ מרחב הצבעים של הסרטים)
ביטול או ביטול חלקי של מנגנוני עיבוד התמונה
אין ממש תקן למה אמור לעשות PC MODE וכל יצרן בוחר ליישם אותו לפי רצונו, אם בכלל.
כפי שאמר עפר, אם המסך נושא את המדבקה HD Ready 1080p (כלומר הוא FHD), עדיף לכוון את המחשב להוציא 1080p ואם הוא ישמש למשחקים כדאי לבדוק אם אין במסך מצב של Game Mode שבו רוב מנגנוני עיבוד התמונה מושבתים לטובת שיפור זמן התגובה.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 12/08/2009 7:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
המסך הוא אכן FHD.oferlaor כתב:אני יוצא מתוך הנחה שהמסך הוא FULL HD (לא בדקתי זאת עקב עצלנות כרונית)....
חיברתי את המחשב גם ב-VGA וגם ב-HDMI ובשניהם ה PC MODE הוא אופציה נעולה והיא על OFF.
כאשר אני מעביר ל-UNSCALED רואים תמונה שהיא 4:3 וזה נישאר כך.
אם אני מעביר למצב Wide Screen אז התמונה נמתחת על כל המסך. אבל אז היכן בא לידי ביטוי ה-NR?
Catskinner כתב:הגדרתי את המסך לעבוד כ-Game Console, כלומר כניסת ה-HDMI אליה מחובר המחשב מוגדרת כרגע כ- Game Console ולא Computer וזהו המצב היחיד שבו PC MODE מאופשר וניתן להעביר ל- ON.danielby כתב: ואם הוא ישמש למשחקים כדאי לבדוק אם אין במסך מצב של Game Mode שבו רוב מנגנוני עיבוד התמונה מושבתים לטובת שיפור זמן התגובה....
ויש הבדל בחדות.
זה ניראה לי באג של הדגם הזה. פיליפס היו צריכים לאפשר מצב זה גם אם הגדרתי חיבור COMPUTER....
לפי התאור, הבעיה היא בהגדרות כרטיס המסך במחשב. אתה צריך להגדיר אותו כ 1920X1080 ואז כשהמסך הוא ב-unscaled התמונה תמלא את המסך במלואו בצורה טבעית ולא מתוחה.danielby כתב:oferlaor כתב:אני יוצא מתוך הנחה שהמסך הוא FULL HD (לא בדקתי זאת עקב עצלנות כרונית)....
אם אני מעביר למצב Wide Screen אז התמונה נמתחת על כל המסך. אבל אז היכן בא לידי ביטוי ה-NR?...
ניסיתי את זה. זה ממלא קצת יותר מהמסך. ה-toolbar בורח מהמסך.amirs כתב:לפי התאור, הבעיה היא בהגדרות כרטיס המסך במחשב. אתה צריך להגדיר אותו כ 1920X1080 ואז כשהמסך הוא ב-unscaled התמונה תמלא את המסך במלואו בצורה טבעית ולא מתוחה.danielby כתב:oferlaor כתב:אני יוצא מתוך הנחה שהמסך הוא FULL HD (לא בדקתי זאת עקב עצלנות כרונית)....
אם אני מעביר למצב Wide Screen אז התמונה נמתחת על כל המסך. אבל אז היכן בא לידי ביטוי ה-NR?......
טוב זו התקדמות, ונראה כמו בעיה של overscan. תלוי בכרטיס מסך שיש לך, יש אפשרות להתגבר על ה-overscan באופציות של הכרטיס מסך עד ש-toolbar מופיע במלואו.danielby כתב:ניסיתי את זה. זה ממלא קצת יותר מהמסך. ה-toolbar בורח מהמסך.amirs כתב:לפי התאור, הבעיה היא בהגדרות כרטיס המסך במחשב. אתה צריך להגדיר אותו כ 1920X1080 ואז כשהמסך הוא ב-unscaled התמונה תמלא את המסך במלואו בצורה טבעית ולא מתוחה.danielby כתב:oferlaor כתב:אני יוצא מתוך הנחה שהמסך הוא FULL HD (לא בדקתי זאת עקב עצלנות כרונית)....
אם אני מעביר למצב Wide Screen אז התמונה נמתחת על כל המסך. אבל אז היכן בא לידי ביטוי ה-NR?.........