מחפש לקנות רמקולים בנפרד

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
Wrecker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שליחה

שלום,
רציתי לדעת איפה אפשר לקנות רמקולים לקולנוע ביתי ללא התיבות תהודה..רק אלמנטים..
מקווה שזה המקום המתאים
תודה!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אתה מתכוום לדרייברים.
לאיזו מטרה?
חברה מסויימת?
יש דרישות ספציפיות?
באיזה תקציב?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Wrecker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

MartinHSabag כתב:אתה מתכוום לדרייברים.
לאיזו מטרה?
חברה מסויימת?
יש דרישות ספציפיות?
באיזה תקציב?
...
מטרה : מוזיקה
אני שומע מספר סגנונות אבל אפשר להגיד להיטים\טרנסים..
חברה: אני פחות מתמצא בחברות, חשוב לי משהו טוב.
דרישות: לא גדולים מידי אני פחות מחפש את הבאס (יש לי סאב) ויותר את החדות ,אבל גם שיהיה עומק לצליל
תקציב: זה כבר בעיה קצת כי אני באמת לא יודע מזה טוב או פחות טוב בהשוואה לרמקולים בנפרד אבל נגיד
באיזור ה 1000 שח שישמשו רק לזוג הקידמיים כרגע..
את התיבות אני בונה בעצמי מעץ מלא.
תודה על העזרה (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

לפי איזו תוכנית ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

Wrecker
שלום לך .

למה אתה חושב שבניית רמקול מעץ מלא יתן לך צליל טוב .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Wrecker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

9000es כתב:Wrecker
שלום לך .

למה אתה חושב שבניית רמקול מעץ מלא יתן לך צליל טוב .
...
האמת שאני לא..עם זאת שאני נותן להאמין שכן, אבל עוד לא ניסיתי..
יש לי יותר נסיון בתיבות שבניתי לרכב מ MDF אבל רמקולים עטופים בבד בחדר זה לא מראה הכי אסטטי..
עץ מלא יראה יותר יוקרתי..
דבר שני הציעו לי פעם לעשות תיבות משיש, אמרו לי שזה אקוסטיקה ממש טובה.. אבל גם בזה אני לא בטוח
אם זה נכון או לא.
יש לי כרגע קולנוע ביתי ונמאס לי קצת ממנו אז אמרתי מקסימום אם לא יצא כמו שצריך נרכיב את הדרייברים על התיבות הקיימות..

בקיצור אני רק רוצה לדעת איפה אפשר לקנות ומה מומלץ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אני חושב שפורום DIY יתאים יותר מאשר הפורום הזה.

מעביר את ההודעה לשם.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

אני מציע לך לקרוא ולבחון את הפרויקטים באתר.

יש כאן המון אנשים מוכשרים (ממש מוכשרים!) שבנו תיבות בעצמם ברמות גבוהות.
תבדוק באיזה חומרים הם השתמשו, על מה הם הסתמכו וכו'

אם תקנה דרייברים טובים ואיכותיים ותשקיע את זמנך בתיבות שלא יעבירו את איכות הדרייברים, מה עשית כאן?
של כל דבר עם 4 גלגלים!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

תוספת להודעות מעליי - תכנון של רמקולים DIY אינו רק עניין של בחירת דרייבר, כי אם תכנון מדוקדק ומותאם בין הדרייברים, התיבה והקרוס (אם יש).
ה"מקסימום לא יצליח אני ארכיב את הדרייברים בתיבות הקיימות" הוא טעות מיסודה - ממש לא בטוח שהם יתאימו תכנונית לתיבות שיש לך כבר.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

בהמשך לשרשור, רציתי לדעת איפה אני משיג גלגלים טובים, אני רוצה לבנות אוטו

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73420
שם מלא: ערן

שליחה

yairf כתב:בהמשך לשרשור, רציתי לדעת איפה אני משיג גלגלים טובים, אני רוצה לבנות אוטו
...
אני יכול להראות לך אינספור פרויקטים (במקרה הזה בארה"ב כי בארץ יש עם זה בעייה לא קטנה מבחינת הרישוי) של רכבים שנבנו ע"י "חובבנים" שלא היו מביישים רכבי יוקרה. והרי כבר ציינו פה שיש באתר כמה וכמה חברים שכבר בנו לבד רמקולים וחלקם ברמה ממש גבוה, אז למה לזלזל? :roll:

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

Huber כתב:
yairf כתב:בהמשך לשרשור, רציתי לדעת איפה אני משיג גלגלים טובים, אני רוצה לבנות אוטו
...
אני יכול להראות לך אינספור פרויקטים (במקרה הזה בארה"ב כי בארץ יש עם זה בעייה לא קטנה מבחינת הרישוי) של רכבים שנבנו ע"י "חובבנים" שלא היו מביישים רכבי יוקרה. והרי כבר ציינו פה שיש באתר כמה וכמה חברים שכבר בנו לבד רמקולים וחלקם ברמה ממש גבוה, אז למה לזלזל? :roll:
...
(Y)

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833

שליחה

Huber כתב:
...
...
נראה לי שהוא התכוון יותר בקטע של: "מחפש כפתורים טובים, אני רוצה לתפור להם חולצה".

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

Huber,
אני לא מבין מה אתה הבנת מההודעה של yairf...
אבל אין שם שום זלזול בפותח השרשור, אלא כניסה לרמת רכיב בודד כעיקרי ולא כחלק ממכלול רכיבים...

Wrecker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

התחלנו עם בילבולי שכל..
אולי לא שמתם לב אבל אני חדש באתר, לא כלכך חדש בתחום..
סה"כ ביקשתי לדעת איפה אפשר לקנות, ואת הידע שלכם בבחירת דרייברים
לא ביקשתי יעוץ או לדעת כמה גרוע אני יכול לבנות רמקולים.. אתם יכולים לזלזל כמה שאתם רוצים.
בינתיים התיבות שבניתי לרכב נשמעות מעולה ולא רק לדעתי..
יש לי מגבר של YAMAHA לא הכי חדש אני חושב שהוא מספיק איכותי, מה שלא איכותי זה הרמקולים שאצלי
כבר 8 שנים ואז נקנו ב1000 שקל..אני מאמין שלקנות רק דרייבים ולבנות תיבה יתנו איכות יותר טובה מלקנות מוכנים חדשים באותו המחיר, זו רק דעתי.
הייתי מרחיב עוד על מה שאני מתכנן אבל אני כבר לא רואה טעם, תודה למי שניסה לעזור (Y)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

Wrecker,
אף אחד לא זילזל בך, בהיסטוריה שלך או בבנייה שלך.
כל מה שאמרו, הוא שאתה צריך לתכנן את הרמקולים שלך ולא לקנות דרייברים טובים ואז לחשוב מה הלאה.
אם תעיין קצת בפורום, תראה שלא מעט אנשים בנו פה רמקולים, קיבלו המון עזרה ותמיכה לאורך הדרך - וזאת ע"י אותם חברי פורום שענו פה.

אם תפרט מה אתה מחפש, מה אתה מתכוון לעשות, קצת יותר פרטים על התכנון שלך - תקבל תשובות יותר משכילות, אבל בהתחשב בצורה בה ניסחת את השאלה והתגובה הראשונה שלך, לא נראה היה שאתה באמת מבין במה מדובר.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

יש עוד דבר , לכול רמקול טוב יש ברייסינג , מתוכנן , ראה ברשת תכנונים לרמקולים קלון ותראה שהתיבה היא די שונה ע"פ הקלון שרוצים להעתיק , אז אולי כדאי שתתן קצת יותר אינפורמציה , ואז יוכלו לעזור לך במקום להעילב היכן שלא צריך

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433

שליחה

אני חושב שנאמרו כאלה תגובות בגלל שנושא של בניה עצמית הוא מסובך ויקר יותר מאשר לקנות רמקולים יד שניה
לדעתי אתה צריך להאזין לרמקולים יד-שניה ולבחון בסובלנות מה ניראה לך מתאים לסיגנון המוזיקה שלך.
אני בוחן לעצמי בניית רמקולים של קיטים .יש באינטרנט מיגוון של אפשרויות שצריך וכדאי ליבחון עים אנשים
שבנו רמקולים ולהבין מה יצא להם מהפרוייקט שבנו.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol

שליחה

horngad כתב:אני חושב שנאמרו כאלה תגובות בגלל שנושא של בניה עצמית הוא מסובך ויקר יותר מאשר לקנות רמקולים יד שניה
לדעתי אתה צריך להאזין לרמקולים יד-שניה ולבחון בסובלנות מה ניראה לך מתאים לסיגנון המוזיקה שלך.
אני בוחן לעצמי בניית רמקולים של קיטים .יש באינטרנט מיגוון של אפשרויות שצריך וכדאי ליבחון עים אנשים
שבנו רמקולים ולהבין מה יצא להם מהפרוייקט שבנו.
...
יקר זה ענין יחסי. כמו שעלות קנית מוצר חדש או מיד שניה משתנה לפי טיב המוצר.
אם המטרה שלך בבנית רמקול היא רק לחסוך בעלויות, אני לא בטוח שאני ממליץ לך להכנס לפרויקט כזה. בנית רמקול לא חייבת להיות מסובכץ או מורכבת, אבל דורשת דיוק וסבלנות ולא מעט שעות עבודה. אם זו לא מלאכה שתהנה ממנה אל תתחיל. בחירת דריברים, תיבה, וקרוס מתאימים יכולה להביא לתוצאות מרשימות מאד גם במראה וגם באיכות השמע.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Wrecker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לא נעלבתי, פשוט הרגשתי שהתשובות חסרות עיניין..
דבר שני, כמו שאמרתי הנסיון שלי הוא יותר עם רכבים, אולי אני טועה אבל מבחינתי זה כאילו אמרתי שאני רוצה לקנות רמקולים ושאלתם
אותי איזו דלת יש לי ברכב..
התכנון שלי זה רמקול צר ולא מגושם, חשבתי גם לעשות אותו רחב למטה וצר למטה , את הרעיונות לבניה אני לוקח מהאנטרנט ומנסה לחכות
תיבות רמקולים יוקרתיות גם מבחינת מחיצות פנמיות או מימדים.. ברגע שיהיו לי רמקולים אדע מה אני רוצה או מה לבנות, אולי מבחינתכם זה תהליך הפוך
אני לא יודע אבל אני בד"כ עובד הפוך והדברים מצליחים לא רע חח

עוד שאלה שרציתי להוסיף, אם אני קונה למשל רמקולים של רכב (קומפוננט למשל) יש הבדל מרמקולים של בית?
ואם כן מה ההבדל?
תודה.

חזור אל “DIY והדפסות 3D”