ה- "National Endowment for the Arts’" בארה"ב עורך סקרים ומצא לאחרונה כמה נתונים מדאיגים בקשר למוזיקת ג'אז:
בשנת 2002 10.8% מהאמריקאים הלכו לפחות להופעת ג'אז אחת. בשנת 2008 רק 7.8% מהאמריקאים הלכו לפחות להופעת ג'אז אחת.
הגיל הממוצא של חובב ג'אז בארה"ב בשנת 2002 היה 29 שנים. הגיל הממוצע בשנת 2008 הוא 46 שנים.
המסקנה ברורה: קהל חובב הג'אנר מתכווץ והגיל הממוצע עולה.
למאמר המלא מתוך הוול סטריט ג'ורנאל:
http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 50572.html
"האם אפשר לשמור על הג'אז"?
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
כמו בכל תחום באמנות. אם לא יהיה עידוד או תמיכה מלמעלה תרבות של מאה שנה יכולה לרדת לטמיון ברגע...
זה משקורה כשנותנים לכל מיני נכי תרבות לנהל את התחום ברדיו ובטלוויזיה.
גם אם הם מכירים או אוהבים מוזיקה איכותית אין להם את הב..... לעמוד על שלהם וזורמים עם המכנה המשותף הנמוך ביותר.
אני גם רואה לכל אחד מאיתנו תפקיד - כל הזמן לחשוף ולעניין את הקרובים אלינו במוזיקה טובה ובעיקר להיות סבלניים. בסוף זה משתלם.
זה משקורה כשנותנים לכל מיני נכי תרבות לנהל את התחום ברדיו ובטלוויזיה.
גם אם הם מכירים או אוהבים מוזיקה איכותית אין להם את הב..... לעמוד על שלהם וזורמים עם המכנה המשותף הנמוך ביותר.
אני גם רואה לכל אחד מאיתנו תפקיד - כל הזמן לחשוף ולעניין את הקרובים אלינו במוזיקה טובה ובעיקר להיות סבלניים. בסוף זה משתלם.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
מעניין מה קרה לכל הבני 35 שהיו בני 29 ב2002?....
ובנימה יותר רצינית..אני חושב שגם במוזיקה קלאסית זה דומה. בקוצרטים של הפילהרמונית יש בעיקר פנסיונרים. דווקא כשהולכים להופעה בשבלול רואים חבר'ה בני 20-30. מעניין מה הסטטוס בארץ
ובנימה יותר רצינית..אני חושב שגם במוזיקה קלאסית זה דומה. בקוצרטים של הפילהרמונית יש בעיקר פנסיונרים. דווקא כשהולכים להופעה בשבלול רואים חבר'ה בני 20-30. מעניין מה הסטטוס בארץ