מעבר דירה
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
שלום לכולם,
הנני לקוח מרוצה מעל שנה וחצי של מקרן HC1100 (כ-1,000 שע').
המרחק בין המסך החשמלי (EBS80) למקרן הוא כ-3 מ' כאשר ההקרנה היא הרוחב של 2.03 מ'.
מעבר הדירה דורש התקנה של כ-5.3 - 5.5 מ' ולכן המסך הנוכחי לא יכול להתאים.
כמו שאני רואה זאת יש לי שתי אפשרויות:
1. החלפת המסך הקיים במסך ברוחב 2.74 מ' ואז אוכל להתקין את המקרן במרחק של עד 5.4 מ' מהמסך.
2. החלפת המקרן במקרן דומה, AX200, אם זום שמאפשר התקנה של עד 6.1 מ' למסך ברוחב 2.03 מ'.
נראה כי הבחירה העדיפה היא אופציה 1 בגלל עלותה הנמוכה, בגלל שאני לא מאבד בגודל (נראה לי שצפייה מ-5 מ' במסך ברוחב 274 דומה לצפייה מ-2.8 מ' במסך ברוחב 2.03 מ'), ובגלל האופציה להשתדרג במקרן FHD בעוד כשנה וחצי (מנורה תלך + מחירים FHD ירדו).
השאלה היא האם בגלל התאורה הנמוכה יחסית של המקרן התמונה תהיה חשוכה במידה כזו שממש תפגע בהנאת הצפייה (גם במרחק היום התמונה קצת חשוכה)?
אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שיש ברשותו או היה ברשותו מקרן HC1100 כאשר מרחק ההקרנה היה של כ-5 מ'.
הנני לקוח מרוצה מעל שנה וחצי של מקרן HC1100 (כ-1,000 שע').
המרחק בין המסך החשמלי (EBS80) למקרן הוא כ-3 מ' כאשר ההקרנה היא הרוחב של 2.03 מ'.
מעבר הדירה דורש התקנה של כ-5.3 - 5.5 מ' ולכן המסך הנוכחי לא יכול להתאים.
כמו שאני רואה זאת יש לי שתי אפשרויות:
1. החלפת המסך הקיים במסך ברוחב 2.74 מ' ואז אוכל להתקין את המקרן במרחק של עד 5.4 מ' מהמסך.
2. החלפת המקרן במקרן דומה, AX200, אם זום שמאפשר התקנה של עד 6.1 מ' למסך ברוחב 2.03 מ'.
נראה כי הבחירה העדיפה היא אופציה 1 בגלל עלותה הנמוכה, בגלל שאני לא מאבד בגודל (נראה לי שצפייה מ-5 מ' במסך ברוחב 274 דומה לצפייה מ-2.8 מ' במסך ברוחב 2.03 מ'), ובגלל האופציה להשתדרג במקרן FHD בעוד כשנה וחצי (מנורה תלך + מחירים FHD ירדו).
השאלה היא האם בגלל התאורה הנמוכה יחסית של המקרן התמונה תהיה חשוכה במידה כזו שממש תפגע בהנאת הצפייה (גם במרחק היום התמונה קצת חשוכה)?
אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שיש ברשותו או היה ברשותו מקרן HC1100 כאשר מרחק ההקרנה היה של כ-5 מ'.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ללא קשר להתקנה החדשה, לפני שאתה רץ להחליף מקרן רצוי לראות שהתמונה במקרן החלופי מוצאת חן בעיניך ורק לאחר מכן להכניס את השיקול הנ"ל כאופציה.
לי אישית יש את ה-HC3100 (מוגבל בהתקנה בדיוק כמו ה-1100) והחלפה למקרן שציינת לא באה בחשבון מבחינת הטעם שלי בתמונה (שחורים במיוחד), לכן אחרי כל שיקולי ההתקנה אני מאמין שכולנו גם רוצים להנות "קצת" מהתמונה
אולי תשקול איזו שהיא מסילה + כיסוי דקורטיבי שתתוקן על התיקרה בצמוד לקיר הרחוק מהמסך, על המסילה תתקין מנוע חשמלי קטן כאשר בזמן צפיה בלבד יקדם את המקרן לכיוון המסך. (ראיתי את זה פעם באיזה שהוא אתר, במידה ואני אמצא את זה אני יעביר לך את הלינק).
לי אישית יש את ה-HC3100 (מוגבל בהתקנה בדיוק כמו ה-1100) והחלפה למקרן שציינת לא באה בחשבון מבחינת הטעם שלי בתמונה (שחורים במיוחד), לכן אחרי כל שיקולי ההתקנה אני מאמין שכולנו גם רוצים להנות "קצת" מהתמונה
אולי תשקול איזו שהיא מסילה + כיסוי דקורטיבי שתתוקן על התיקרה בצמוד לקיר הרחוק מהמסך, על המסילה תתקין מנוע חשמלי קטן כאשר בזמן צפיה בלבד יקדם את המקרן לכיוון המסך. (ראיתי את זה פעם באיזה שהוא אתר, במידה ואני אמצא את זה אני יעביר לך את הלינק).
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
- נתן תודות: 212 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
ride כתב:מרטין צודק, לא הייתי מקרין ממרחק כזה. חשבת לבדוק אלמנט גבס מעוצב על התקרה ששם ישב המקרן, וכך גם תוכל להסתירו וגם לקרבו למסך?...
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
המון תודה על התגובות.
שכנעתם אותי כי לא כדאי להתקין במרחק של 5.3 מ' במיוחד למסך כל כך גדול.
יש לי 2 אופציות:
1. להתקין באמצע התקרה בצורה דקורטיבית על אלמנט גבס (אחרת לא יהיה אישור מהאישה).
2. פיתרון המסילה.
נראה לי שאופציה 1 זולה יותר ופשוטה יותר ואני אלך עליה.
בברכה,
עידן
שכנעתם אותי כי לא כדאי להתקין במרחק של 5.3 מ' במיוחד למסך כל כך גדול.
יש לי 2 אופציות:
1. להתקין באמצע התקרה בצורה דקורטיבית על אלמנט גבס (אחרת לא יהיה אישור מהאישה).
2. פיתרון המסילה.
נראה לי שאופציה 1 זולה יותר ופשוטה יותר ואני אלך עליה.
בברכה,
עידן