האם שווה להשקיע בנגן תקליטורים?
הי, יש לי רסיבר ק"ב ימהה rvx 3800 ואני מאד אוהב להקשיב גם לסטריאו, כיום אני מנגן תקליטורים בנגן DVD של אפקס. חבר טוען שאני חייב נגן תקליטורים יעודי שישפר לי את איכות הצליל ללא היכר. האם זה נכון או סתם קישקוש של אודיופילים?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
נגני תקליטורים ייעודיים רבים יפיקו צליל משופר בהרבה מאשר נגן DVD רגיל.
מאידך, עד כמה אדם מסוים יישמע הבדל, או עד כמה הבדל זה הוא כדאי מחינה כספית – זה אישי ומשתנה מאדם לאדם.
הטוב ביותר שתנסה נגן CD על המערכת שלך ותחליט בעצמך.
מאידך, עד כמה אדם מסוים יישמע הבדל, או עד כמה הבדל זה הוא כדאי מחינה כספית – זה אישי ומשתנה מאדם לאדם.
הטוב ביותר שתנסה נגן CD על המערכת שלך ותחליט בעצמך.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
Joshua_G כתב:נגני תקליטורים ייעודיים רבים יפיקו צליל משופר בהרבה מאשר נגן DVD רגיל.
הטוב ביותר שתנסה נגן CD על המערכת שלך ותחליט בעצמך....
זה תלוי באיכות המערכת שלך ועד כמה אתה שומע את ההבדל.
אגב, איזה רמקולים יש לך?
יש לי רמקולים cav fi exארז_וחני כתב:Joshua_G כתב:נגני תקליטורים ייעודיים רבים יפיקו צליל משופר בהרבה מאשר נגן DVD רגיל.
הטוב ביותר שתנסה נגן CD על המערכת שלך ותחליט בעצמך....![]()
זה תלוי באיכות המערכת שלך ועד כמה אתה שומע את ההבדל.
אגב, איזה רמקולים יש לך?...
הכי טוב שתנסה ותשמע.
אצלי הוספתי נגן CD (ויש לי DVD ברמה גבוהה) והשיפור ניכר.
עדיף שתנסה עם מספר נגני CD שבתקציב שלך ותתן לאוזניך להחליט.
יכול להיות מצב שלא תשמע הבדל או ההבדל יהיה מזערי ולטעמך לא יהיה שווה את ההשקעה. אבל גם יכול להיות שכן תשמע הבדל שלטעמך כן יהיה שווה את ההשקעה.
להערכתי, הסט אפ שיש לך יכול להיות מספיק איכותי על מנת לשמוע הבדל.
אצלי הוספתי נגן CD (ויש לי DVD ברמה גבוהה) והשיפור ניכר.
עדיף שתנסה עם מספר נגני CD שבתקציב שלך ותתן לאוזניך להחליט.
יכול להיות מצב שלא תשמע הבדל או ההבדל יהיה מזערי ולטעמך לא יהיה שווה את ההשקעה. אבל גם יכול להיות שכן תשמע הבדל שלטעמך כן יהיה שווה את ההשקעה.
להערכתי, הסט אפ שיש לך יכול להיות מספיק איכותי על מנת לשמוע הבדל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
partner11,
שים לב כי אם אתה מחבר באמצעות היציאות הדיגיטליות של הנגן, לא יהיה הבדל בין הנגן היקר ביותר לזול ביותר.
שים לב כי אם אתה מחבר באמצעות היציאות הדיגיטליות של הנגן, לא יהיה הבדל בין הנגן היקר ביותר לזול ביותר.
מה שזיו מתכוון זה לבצע השוואה בין החיבור האנלוגי של הקומפקט לבין החיבור הדיגיטלי בין ה DVD לרסיבר. כך תוכל לשמוע את ההבדל בין הממיר של נגן ה CD לבין הממיר של הרסיבר.ziv_r כתב:partner11,
שים לב כי אם אתה מחבר באמצעות היציאות הדיגיטליות של הנגן, לא יהיה הבדל בין הנגן היקר ביותר לזול ביותר....
אגב,
יש מצב לשמוע גם הבדל בין הנגנים כאשר הם מחוברים ביציאה דיגיטלית והבדלים אלו הן בגין איכות הטרנספורט.
יש הטוענים שלא ייתכן שיש שוני כי מדובר בהעברת ביטים ( אפס או אחד) אך לעומתם יש המעידים מניסיון אישי שבסטאפ מסוים הם שומעים הבדל בין טרנספורטים שונים.
מבלי להכנס לויכוח הזה, פשוט תנסה גם את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ארז_וחני,
אני אמרתי לא לבדוק? אני בסך הכל ציינתי את חוסר ההבדלים בין הנגנים השונים כאשר מחברים בצורה דיגיטלית.
אני אמרתי לא לבדוק? אני בסך הכל ציינתי את חוסר ההבדלים בין הנגנים השונים כאשר מחברים בצורה דיגיטלית.
אבל זה לא ייתן לו שום שיפור בשמיעת תקליטורי CD , שלפי הבנתי, זו המטרה של פותח השרשור.ashk כתב:אני הייתי הולך על משהו כמו pioneer-610. חיבור HDMI. הכל (גם DVDA וSACD) במחיר סביר. אם DVDA וSACD תרגיש הבדל...
OK הבנתי.ziv_r כתב:ארז_וחני,
אני אמרתי לא לבדוק? אני בסך הכל ציינתי את חוסר ההבדלים בין הנגנים השונים כאשר מחברים בצורה דיגיטלית....
partner11 ,
למרות דעתו הנחרצת של זיו, קח בחשבון שיש אחרים הסוברים אחרת.
לשיקולך.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הנה אגב שרשור בן 35 עמודים אשר משקף את הצדדים השונים.
איכות הטרנספורטר בנגן דיגיטלי - האם משפיע בכלל על הצליל?
איכות הטרנספורטר בנגן דיגיטלי - האם משפיע בכלל על הצליל?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
partner11,
הייתי ממליץ לך לבדוק כל דבר באופן עיוור, כלומר בלי לדעת מה מחובר ומה מנגן. גם לדעתי לא תבדיל (ולא רק אתה) בין טרנספורטים שונים המחוברים דיגיטלית.
הייתי ממליץ לך לבדוק כל דבר באופן עיוור, כלומר בלי לדעת מה מחובר ומה מנגן. גם לדעתי לא תבדיל (ולא רק אתה) בין טרנספורטים שונים המחוברים דיגיטלית.
Silence speaks louder than words
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לא בהכרח.partner11 כתב:בקיצור אם יש לי רסיבר טוב אזה אתה אומר שחבל על הכסףהמלך כתב:אם אתה מתכוון לחבר דיגיטלית ספק אם תרגיש הבדל.
אנאלוגית זה כבר תלוי באיכות המקור בהשוואה לפענוח הרסיבר....![]()
...
נגן תקליטורים טוב, מהיציאה האנלוגית שלו יכול להישמע יותר טוב ממרבית הרסיברים, אם לא מכולם.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

זה כמעט נכון, משום שיש חשיבות גם לאיכות הטרנספורט.ziv_r כתב:partner11,
שים לב כי אם אתה מחבר באמצעות היציאות הדיגיטליות של הנגן, לא יהיה הבדל בין הנגן היקר ביותר לזול ביותר....
בכל מקרה, זה מתייחס רק לשימוש ביציאה הדיגיטאלית של הנגן.
לקבלת איכות מרבית מנגן תקליטורים, אם הוא מספיק טוב, עדיף להשתמש ביציאה האנלוגית שלו.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

איני משוכנע שבנגינת תקליטורי CD איכותו מגיעה לאיכותם של נגני CD ייעודיים איכותיים.ashk כתב:אני הייתי הולך על משהו כמו pioneer-610. חיבור HDMI. הכל (גם DVDA וSACD) במחיר סביר. אם DVDA וSACD תרגיש הבדל...
רק מבחן ההאזנה השוואתי יוכל לתת תשובה לזה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא