עד היום הייתי רק קורא פסיבי באתר ובפורום ונהניתי מאוד וכעת אני זקוק לעזרתכם בבחירת טלויזיה לסלון עבור ההורים.
נתונים ודרישות:
סוג הטלויזיה המבוקשת - LCD FULL HD (הם לא מוכנים לשמוע אפילו על פלזמה )
גודל - 46 או 47 אינץ' (או כל גודל אחר מעל 42 אינץ' המתאים לתקציב)
מחיר - עד 8000 ש"ח
מרחק צפייה - כ-4.7 מטר
תכנים - כרגע רק YES וסרטי DVD אבל בעתיד כנראה גם YES HD וסטרימר.
אשמח לשמוע מכם המלצות לדגמים שונים ואם יש משהו ששכחתי לציין אני אוסיף אותו בהמשך.
אני לא מבין מה אנשים חושבים ש-FULL HD הופך את הטלוויזיה בשימושים רגילים לטובה יותר? FULL HD בשימושים האלה לא יתן כלום ויכול אפילו להזיק לאיכות בשידורים רגילים.
אני מודע לזה ש-FHD לא מועיל ואף יכול להזיק בשידורי SD ולכן הוספתי גם את האופציה של ה-HDR.
בכל מקרה בעתיד הקרוב הם ירצו להוסיף שידורי HD של YES וגם סטרימר ולכן FHD נראית כרגע כבחירה העדיפה.
אחרי שהסתובבנו היום בכמה חנויות וקיבלנו המלצות על הפיליפס החלטנו בסופו של דבר ללכת על מסך 47 אינץ' LCD של פיליפס.
ההתלבטות האחרונה היא איזה דגם לקנות: 7404 או 8404.
ב-8404 יש תאורה אחורית ו-DLNA (הזרמת סרטים מהמחשב) - השאלה היא האם זה שווה תוספת של כ-1000 ומשהו ש"ח לעומת ה-7404.
התאורה האחורית פחות רלוונטית לדעתי (אבל אולי אני טועה) אבל האופציה האלחוטית היא מאוד אטרקטיבית.
מה אתם אומרים ? האם ב-8404 הזרמת סרטים דרך נתב אלחוטי עובדת טוב (לסרטי 720P ו-1080P) או שפשוט לוותר עליו, לקנות 7404 ולראות סרטים דרך דיסק קשיח חיצוני בחיבור USB ? ומה לגבי תמיכה בעברית בדפדפן ? יש סיכוי שתהיה תמיכה בעברית בעתיד ?
אתה צודק בהחלט. קראתי קצת יותר בפורומים על ה-8404 וגם ראיתי אותה בחנויות ויש לה חיבור חוטי לנתב.
בכל מקרה הוחלט לקנות בסופו של דבר את ה-8404 ועכשיו מבררים מחירים בכמה מקומות.
מה נחשב למחיר סביר לטלויזיה הזאת (כולל הובלה והתקנה) ?
תודה על ההמלצה 9000es אבל המסך של סוני יקר מדי לתקציב שלהם (שגם ככה נמתח בכ-2500 ש"ח יותר מהמתוכנן).
חוץ מזה מדדתי שוב את מרחק הצפייה (הפעם תוך התחשבות בעובי המסך ומיקומי הכורסאות בסלון) והגעתי למרחק צפייה של 3.50-4.30 מטר בערך.
לדעתי ממרחק כזה טלויזית 47 אינץ' תספיק להם בהחלט והם אף אמרו זאת בעצמם כשראו את הטלויזיה בחנות ממרחק של כ-4.5 מטר.
בכל אופן תודה רבה על התגובה.