קניות בEBAY
אפשר לקנות מהארץ ולשלם ב PAYPAL
לשים לב לרמת בדרוג של המוכר והתגובות עליו.
לבדוק האם קיים משלוח לארץ (לא כולם שולחים).
אם אין אפשר לשקול שליחה דרך צד שלישי (אתרים שמתעסקים עם זה).
לא יודע מה אתה מזמין אבל עם יש לזה גם WIFI או יכולות שידור כאלה או אחרות יכול להיות בעייתי.
בהצלחה
לשים לב לרמת בדרוג של המוכר והתגובות עליו.
לבדוק האם קיים משלוח לארץ (לא כולם שולחים).
אם אין אפשר לשקול שליחה דרך צד שלישי (אתרים שמתעסקים עם זה).
לא יודע מה אתה מזמין אבל עם יש לזה גם WIFI או יכולות שידור כאלה או אחרות יכול להיות בעייתי.
בהצלחה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
עוד הערה מניסיוני האחרון:
אם תפתח חשבון Paypal בסיסי, וגם למוכר שלך יש כזה חשבון (וזה סביר בהנחה שמדובר במוכר מזדמן ולא בסוחר מקצועי), לא תוכל לקנות ממנו.
החשבון שלך ממומן ע"י כרטיס אשראי ולא חשבון בנק (כמו שניתן לבצע בארה"ב). המוכר שלך לא יוכל לקבל תשלומי Paypal מחשבונות כרטיסי אשראי.
רק בעלי חשבונות premiere ו- business יוכלו לקבל ממך תשלומים.
אם תפתח חשבון Paypal בסיסי, וגם למוכר שלך יש כזה חשבון (וזה סביר בהנחה שמדובר במוכר מזדמן ולא בסוחר מקצועי), לא תוכל לקנות ממנו.
החשבון שלך ממומן ע"י כרטיס אשראי ולא חשבון בנק (כמו שניתן לבצע בארה"ב). המוכר שלך לא יוכל לקבל תשלומי Paypal מחשבונות כרטיסי אשראי.
רק בעלי חשבונות premiere ו- business יוכלו לקבל ממך תשלומים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- udif
-
- חבר ותיק

לא הבנתם מה כתבתי:
ל-paypal שלוש רמות של חשבונות:
basic, premiere, business
לכל חשבון מוגדר מה מקור הכסף שמזין אותו. זה יכול להיות כרטיס אשראי או ישירות מחשבון בנק (אפשרי רק לתושבי ארה"ב ועוד כמה מדינות - לא כולל את ישראל).
מה שאמרתי זה שחשבון basic שתפתח, יוזן רק מכרטיס אשראי. חשבון כזה לא יוכל לשלם לחשבון basic אחר. הוא יוכל לשלם לחשבונות premiere ו- business.
הבעיה לא רלוונטית לתושבי ארה"ב שיכולים להעביר לחשבון שלהם מזומן ישר מחשבון בנק ללא כרטיס אשראי.
אם תקנה ב- eBay ממוכרים מזדמנים (אנשים פרטיים) שמכרו פעמיים שלוש בחיים, סביר להניח שיהיה להם חשבון basic ולא תוכל להעביר להם כסף.
אם תקנה מסוחר שמאחוריו מאות ואלפי מכירות, סביר להניח שיש לו חשבון premiere לפחות, ולא תהיה שום בעיה.
ל-paypal שלוש רמות של חשבונות:
basic, premiere, business
לכל חשבון מוגדר מה מקור הכסף שמזין אותו. זה יכול להיות כרטיס אשראי או ישירות מחשבון בנק (אפשרי רק לתושבי ארה"ב ועוד כמה מדינות - לא כולל את ישראל).
מה שאמרתי זה שחשבון basic שתפתח, יוזן רק מכרטיס אשראי. חשבון כזה לא יוכל לשלם לחשבון basic אחר. הוא יוכל לשלם לחשבונות premiere ו- business.
הבעיה לא רלוונטית לתושבי ארה"ב שיכולים להעביר לחשבון שלהם מזומן ישר מחשבון בנק ללא כרטיס אשראי.
אם תקנה ב- eBay ממוכרים מזדמנים (אנשים פרטיים) שמכרו פעמיים שלוש בחיים, סביר להניח שיהיה להם חשבון basic ולא תוכל להעביר להם כסף.
אם תקנה מסוחר שמאחוריו מאות ואלפי מכירות, סביר להניח שיש לו חשבון premiere לפחות, ולא תהיה שום בעיה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- udif
-
- חבר ותיק

זה לא מה שאני הבנתי ממי שמכר לי.MartinHSabag כתב:udif,
הבנתי אותך טוב מאוד וזה לא מדויק.
המקסימום שייקרה לבעל חשבון BASIC הוא שהוא לא יוכל למשוך את הכסף לחשבון הבנק שלו. מה שאומר שהוא ייצטרך להשתמש בו לקנייה אחרת....
זה גם מאד הגיוני - אם אתה משלם בכרטיס אשראי, חברת האשראי מקבלת עמלה. אם אתה לא משלם את העמלה, והמוכר שמקבל את הכסף לא משלם עמלה (חשבון basic פטור מעמלה) אז מי סופג אותה?? בטח לא eBay.
לגבי חוסר האפשרות למשוך מהחשבון, זה ג"כ נכון. למי שיש חשבון basic בארץ אין אפשרות למשוך כסף, כנראה מאותן סיבות שהזכרתי קודם (צריך להעביר את הכסף דרך חברת האשראי). לאמריקאים אין בעיה למשוך כסף, כי אצלם זה עובר ישר לחשבון הבנק.
אני לא יודע מה קורה אתכם, אבל לפני מספר שנים פתחתי חשבון PAYPAL, בפתיחת החשבון שלמתי 2$, כאשר הודעת החיוב הופיע בדף החיובים, מלאתי טופס מיוחד עם הקוד שהופיע שם, קבלתי את הכסף חזרה והחשבון שלי הופעל. כרגע אני במצב חשבון:Israeli-verified .
מאז רכשתי עשרות פעמים ב-ebay ומעולם לא היתה לי בעיה...כולל החזרת מוצרים (במאות שקלים) וקבלת כסף חזרה בכרטיס האשראי.
לגבי הגבלות על חשבון BASIC - זה מה שרשום לגבי היתרונות בחשבונות האחרים:
Premier Accounts include all the benefits of a Personal account plus the ability to:
* accept credit card payments
* accept payments on your website
* set up your PayPal Shopping Cart
* access exclusive, professional customer service seven days a week
* be identified as a Premier account in your reputation pop-up box
Business Accounts include all the benefits of a Premier account. In additon, a Business Account allows you to operate under your business name and use Reporting and eBay Tools.
אני לא רואה יתרונות בחשבון מורחב למי שלא מוכר...
תקנו אותי אם אני טועה...
אורן.
מאז רכשתי עשרות פעמים ב-ebay ומעולם לא היתה לי בעיה...כולל החזרת מוצרים (במאות שקלים) וקבלת כסף חזרה בכרטיס האשראי.
לגבי הגבלות על חשבון BASIC - זה מה שרשום לגבי היתרונות בחשבונות האחרים:
Premier Accounts include all the benefits of a Personal account plus the ability to:
* accept credit card payments
* accept payments on your website
* set up your PayPal Shopping Cart
* access exclusive, professional customer service seven days a week
* be identified as a Premier account in your reputation pop-up box
Business Accounts include all the benefits of a Premier account. In additon, a Business Account allows you to operate under your business name and use Reporting and eBay Tools.
אני לא רואה יתרונות בחשבון מורחב למי שלא מוכר...
תקנו אותי אם אני טועה...
אורן.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
- udif
-
- חבר ותיק

אורן,
שים לב מה אתה כותב.
אם הקניות שלך הן כולם "ממקצועני" eBay שלהם חשבון premiere בודאי שלא היה בעיה.
הבעיה שהצגתי קורית כאשר בן אדם פרטי מהארץ עם חשבון basic (ה-verified או לא, פשוט לא "משחק" כאן), מנסה לקנות חפץ ממוכר פרטי אמריקאי בעל חשבון basic פשוט גם כן.
שים לב - הציטוט שהבאת מראה שהיתרון של חשבון premiere זה היכולת לקבל תשלום מכרטיסי אשראי. מכאן שבחשבון basic זה בלתי אפשרי. כאשר מדובר על קבלת תשלום מכרטיס אשראי מדובר כמובן על כך שהקונה משלם ב- paypa basicl מגובה כרטיס אשראי בניגוד ל- paypal basic מגובה חשבון עו"ש.
כמה פעמים אני צריך לחזור על זה????
הבעיה היא רק כאשר גם המוכר וגם הקונה הם בעלי חשבון basic, והקונה אינו אמריקאי.
שים לב מה אתה כותב.
אם הקניות שלך הן כולם "ממקצועני" eBay שלהם חשבון premiere בודאי שלא היה בעיה.
הבעיה שהצגתי קורית כאשר בן אדם פרטי מהארץ עם חשבון basic (ה-verified או לא, פשוט לא "משחק" כאן), מנסה לקנות חפץ ממוכר פרטי אמריקאי בעל חשבון basic פשוט גם כן.
שים לב - הציטוט שהבאת מראה שהיתרון של חשבון premiere זה היכולת לקבל תשלום מכרטיסי אשראי. מכאן שבחשבון basic זה בלתי אפשרי. כאשר מדובר על קבלת תשלום מכרטיס אשראי מדובר כמובן על כך שהקונה משלם ב- paypa basicl מגובה כרטיס אשראי בניגוד ל- paypal basic מגובה חשבון עו"ש.
כמה פעמים אני צריך לחזור על זה????
הבעיה היא רק כאשר גם המוכר וגם הקונה הם בעלי חשבון basic, והקונה אינו אמריקאי.
- Sanchez
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
חברים...
ישנם פה כמה אי-דיוקים קטנים.
אין שום בעיה (כמעט) לקנות כל מה שרוצים ב EBAY ולשלם ב PAYPAL.
יש פתרון (כמעט) לכל סיטאציה ופלונטר שיכול להיווצר.
אמנם BIDPAY נסגרו, אך גם עם PAYPAL אפשר לסגור (כמעט) כל עסקה.
לכל מי שיש שאלה על כל נושא EBAY, מוזמן לפנות אלי.
אחרי 4 שנים של התעסקות אינטנסיווית וכמעט 550 פידבקים, אני יכול לענות (כמעט) על כל שאלה שקשורה לנושא.
ישנם פה כמה אי-דיוקים קטנים.
אין שום בעיה (כמעט) לקנות כל מה שרוצים ב EBAY ולשלם ב PAYPAL.
יש פתרון (כמעט) לכל סיטאציה ופלונטר שיכול להיווצר.
אמנם BIDPAY נסגרו, אך גם עם PAYPAL אפשר לסגור (כמעט) כל עסקה.
לכל מי שיש שאלה על כל נושא EBAY, מוזמן לפנות אלי.
אחרי 4 שנים של התעסקות אינטנסיווית וכמעט 550 פידבקים, אני יכול לענות (כמעט) על כל שאלה שקשורה לנושא.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
עוד משהו: בנסיון הקניה הראשון שלי בeBay (לא מזמן) ניסיתי לקנות ממוכר שמבצע משלוח רק בארה"ב. כאשר נתתי לו כתובת של חבר, המוכר סירב לשלוח לכתובת זו והעדיף לתת לי refund. מסתבר שגם אם חשבון הpaypal שלך הוא verified/validated, כתובת המשלוח צריכה להיות זהה לכתובת שמוגדרת בחשבון ה-paypal. ובתור ישראלי אתה לא יכול להגדיר כתובת בארה"ב. שאלתי מוכרים פוטנציאלים נוספים וגם הם נוקטים באותה מדיניות.
סתם עוד משהו שצריך לדעת.
סתם עוד משהו שצריך לדעת.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: