אזהרה לכל בעלי טלפונים המבוססים על WinMo הקשורים לרשת אורנג'

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1 

לא מזמן הייתי בארה"ב וקנדה עם טלפון סלולרי מדגם Blackjack Samsung . טלפון המשתמש במערכת הפעלה Windows Mobile 5 . אחת לכמה דקות הטלפון היה מציג הודעת שגיאה בנושא SIM Toolkit Update שנכשל ודורש לנתק את חיבור ה GPRS. שלוש דברים מאוד משונים התבררו לי:

1. זו תופעה חדשה. שנה לפני כן בארה"ב עם אותו טלפון לא נתקלתי בתופעה הזו.

2. אי אפשר לנתק GPRS - פשוט אין תפריט בטלפון שמאפשר זאת.

3. להודעה אין כפתור ביטול פעיל כך שאי אפשר להסיר אותה מהמסך. הדרך היחידה לצאת ממנה הוא ללחוץ על כפתור ה Start שתמיד מחזיר אותך לתפריט הראשי, אבל ההודעה המעצבנת עדיין פעילה ברקע ותצוץ שוב כעבור מספר שניות.

בברור עם חברת פרטנר התבררו כמה עובדות מעניינות:

1. הם מודעים לקיום הבעיה וטוענים שזה קשור לסנכרון דואר אלקטרוני
2. אין להם פתרון
3. הם מסרבים להודות שיש להם תמיכה בסינכרון דואר אלקטרוני בטלפונים העובדים עם מערכת הפעלה Windows Mobile. הטענה שלהם היא שתמיכה בסנכרון דואר נתמכת היום רק עם טלפונים של NOKIA מדגם E71 או N97 או עם Blackberry.

אם נעזוב לשניה את העובדה שסנכרון דואר אלקטרוני כנגד שרתי דואר Exchange בטלפונים המבוסים על Windows Mobile עובד מצויין ובטח הרבה יותר טוב מאשר ב NOKIA שם מאלצים אותך להשתמש באפליקציה מזעזעת, הרי שהתשובה של פרטנר היא גם לא מספקת וגם נראית כמו מריחה אחת גדולה.

על כן זו אזהרה לכל בעלי הטלפונים העובדים עם מערכת הפעלה Windows Mobile הקשורים לרשת של אורנג' - יש לכם עסק עם חברה שבנושא זה מפגינה חוסר מקצועיות ברמה הטכנית ושהחליטה במהלך השנה האחרונה לסרס לכם את הטלפון בנסיעות לארה"ב וקנדה וייתכן גם שלמדינות נוספות.

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #2 

כל העניין הזה נראה לי די תמוה.
ראשית, מניסיון רב, אורנג' בהחלט מכירים ומודעים לעניין ה EXCHANGE במכשירי WM ואף נותנים תמיכה בנושא. מכשירים אלו גם היו הראשונים לצאת עם תמיכה כזו.
מעבר לכך, זהו אינטרס מובהק של אורנג' שתשתמש באופציה הזו שכן זה יגרום לך לרכוש חבילות גלישה גדולות יותר. שימוש ב EXCHANGE בחו"ל וב GPRS אף עולה לך כסף רב יותר.
האזהרה המכלילה לדעתי אינה במקום משום שמשתמשי WM רובם ככולם משתמשים ב EXCHANGE ללא כל בעיה, גם בחו"ל. כדאי אולי לפני הוצאת אזהרה לבדוק האם הדבר קשור במכשיר הספציפי שלך או בדגם המכשיר.
אגב, אני חושב (לא בטוח) שניתן לבטל את ה GPRS באמצעות לחיצה קצת ארוכה על מקש ה END.
אלי חבוש

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

אז זהו שאת מה שכתבתי ערכתי רק לאחר בירור עם פרטנר'. מאוד יכול להיות שמי שתיקשר איתי בשרות הטכני לא ידע מימינו או משמאלו, אבל על זה אפשר לבוא בטענות רק כלפי פרטנר. מבחינתי זו התשובה הרישמית שלהם.

ידוע לי שהתשובה שלהם מצוצה מהאצבע. אני יודע שקבלת דואר משרת Exchange עובד מצויין אם Windows Mobile, ובוודאי הרבה יותר טוב מאשר עם טלפונים המבוססי S60 ו Symbian.

אבל...האזהרה כן במקום כי השילוב של Windows Mobile ופרטנר בחו"ל פשוט לא עובד - לפחות לא בארה"ב ובקנדה ופרטנר , למרות שהם מודעים לבעיה, אינם מסוגלים או לא מעוניינים לפתור אותה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #4 

ניסית לדבר עם נציג אחר? אני משער ומקווה ששוחחת עם נציג במוקד ה DATA נכון. ולא סתם נציג. למרות שגם נציגי ה DATA לא הכי מקצועיים לפעמים.
בכל מקרה כמו שאמרתי, אני לא מכיר שום בעיה כזו של EXCHANGE בשילוב עם אורנג' בארה"ב. למעשה, אני בעצמי לקוח אורנג' ומשתמש WM זה שנים רבות וניסיתי גם בארה"ב מספר פעמים (קנדה לא יצא לי לנסות).
כמו שאמרתי, אולי הבעיה היא עם המכשיר? הרי המכשיר הוא לא WM קלאסי אלא בעל מערכת הפעלה מסוג סמארטפון ולא phone edition. את זה אני מודה לא בדקתי אבל אני לא מכיר מישהו שנתקל עם מ"ה הזו בבעיה.
אלי חבוש

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

אבל העניין הוא שלפני פחות משנה לא היייתה לי בעיה עם אותו מכשיר בארה"ב. התקלים עם אורנג' בחו"ל זו תופעה חדשה, הייתי יכול לחיות עם זה אילו ידעתי שאני מגובה בחברה רצינית אבל נראה לי שזה לא המקרה.

דרך אגב, עדכוני SIM Toolkit זה פטנט שהוא באחריות ושליטת חברת הסלולאר - במקרה זה פרטנר - עד עכשיו חפרתי וחיפשתי ולא מצאתי סיבה אחת טובה מדוע אני צריך את זה ומי החליט באורנג' לדחוף את הפונקציה הזו כשאתה נמצא בחו"ל.

אני הייתי מאוד שמח לגלות שיש תמיכה טובה יותר ב Windows Mobile, ברם מבחר המכשירים המצטמק והגמגומים מהשרות הטכני מרמזים לי שהמצב הולך להיות הרבה יותר גרוע לפני שיהיה סיכוי שישתפר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #6 

לי יש אפליקציה באומניה שנקראת NO DATA, ולמרות שאצלי זה WM 6.1 היא אמורה לרוץ גם על 5.
היא חוסמת כל חיבור על פי בחירה ועובדת מצויין.
http://mytreo.net/downloads/nodata,1399.html

אגב, אני לא יודע איך זה שווינדוס מובייל 5 , אבל אצלי ב-6.1 יש "מנהל שיחות נתונים" שמאפשר לי לנתק על חיבור נתונים קיים.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #7 

shraga007 כתב:לי יש אפליקציה באומניה שנקראת NO DATA, ולמרות שאצלי זה WM 6.1 היא אמורה לרוץ גם על 5.
היא חוסמת כל חיבור על פי בחירה ועובדת מצויין.
http://mytreo.net/downloads/nodata,1399.html

אגב, אני לא יודע איך זה שווינדוס מובייל 5 , אבל אצלי ב-6.1 יש "מנהל שיחות נתונים" שמאפשר לי לנתק על חיבור נתונים קיים.
...
כמו שכתבתי למעלה, מערכות ההפעלה שונות. לך יש מ"ה הידועה בכינויה הקודם phone edition ולידידנו כאן יש WM for smartphone. תוכנה שעובדת כאן לא תעבוד שם וההיפך. אלא אם יש כמובן גם גרסה עבור השניה.
אלי חבוש

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”