אשמח לקבל חוות דעתכם על מפרט שקיבלתי בחנות

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

הציעו לי בחנות שאיני מעוניין כרגע לנקוב את שמה את המפרט הבא:

רמקולים וורפידל מסדרת מודוס, מצ"ב תמונה שמצאתי באינטרנט, כי אני לא בטוח במספר הסדרה, נראה לי ש-6.
הרמקולים היו בתצוגה בחנות שנה, נקנו ע"י לקוח והוחזרו בטרייד אין לאחר שנתיים מהלקוח.
מחיר הרמקולים 1000 ש"ח. אחריות מהחנות לשנה.

מצ"ב תמונות מהאינטרנט של הרמקולים, אלו תמונות שמצאתי ונראה לי תואמות לדגם שראינו.

רסיבר ימהה RXV-365

DVD פיוניר DV-310

על הרסיבר וה-DVD אחריות מקורית 3 שנים מהיבואן.

כל החבילה ב-3000 ש"ח לאחר הנחה.

המערכת מיועדת בעיקר לשמיעת מוזיקה ואולי בעתיד חיבור לטלויזיה.
ובכוונתנו לחבר אליה כונן נייד עם מוזיקה באופן קבוע.

קבלנו את ההצעה ושומרים לנו על הרמקולים למשך 3 ימים מהיום.
נשמח מאד לחוות דעתכם, כי מעבר לזה אין לנו איך לברר יותר מדי.

הרמקולים השניים שראינו ואהבנו בחנות הם של mission M32
אך הם חרגו מהתקציב.

מותר לציין, שכמובן הגענו למפרט הזה לאחר הרבה שמיעות, ואהבנו את הצליל בהתאם לתקציב של 3000 ש"ח שהקבצנו לעניין.

תודה רבה מראש,
אביעד
נערך לאחרונה על ידי Aviadp ב 07/08/2009 16:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

מפרט לק"ב

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

michael123 כתב:מפרט לק"ב
...
סליחה על הבורות, אבל מה זה לק"ב?

הרסיבר וה-DVD חדשים דרך אגב... שכחתי לציין

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

קולנוע ביתי

בסטראיו רכיבים אחרים

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

שלום,

לא הייתי ממליץ על רסיבר ברמת הכניסה (כלומר, מסדרת 3XX ). איכותם משמעותית נמוכה מהרסיברים בסדרה הבאה (סדרת ה 4XX ).
אתה גם יודע בוודאי שהרסיבר לא תומך בפורמטי האודיו החדשים.

נדמה לי שביד 2 תוכל למצוא רסיברים טובים יותר באותו המחיר.

גם לגבי הרמקולים אני לא רואה "מציאה" - הרמקול בן 3 שנים וזה אמור להיות מחירו פחות או יותר.
גם במקרה זה אפשר למצוא הצעות מענינות ביד 2 , למשל, http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?Are ... ice=&Info=

עוד הצעה שנראית מענינת:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31402

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

למה רסיבר ולא מגבר אינטגרייטד?

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #7 

ההם, אז ככה
1. ראשית ממליץ לך להסתובב כאן באתר ובכלל, וללמוד קצת על המינוחים כמו מה זה- ק"ב, רסיבר, מגבר אינטגרייטד...
2. בשלב השני תעמיק ותלמד עוד לגבי רכיבים עצמם, סוגי מקורת (DVD מול CDP וכו').
3. ההצעה שקיבלת היא מערכת בסיסית לקולנוע ביתי, ולא למוזיקה.
4. הרמקולים- וורפדיל, די בסיסים, אני לא ממש אוהב אותם. נשמעים "חנוקים". בטח לא אידאלים למוזיקה, גם בתקציב שלך.
5. המישן בהחלט יותר נעימים. הסדרות הגבוהות יותר יתנו הרבה יותר, אבל גם יעלו יותר...
6. לגבי מגבר, כאמור מה שהוצע לך זה רסיבר לקולנוע, אישית אני לא מכיר את הדגם (אבל כבר התייחסו לפני לדגם)
בעקרון רסיבר פחות מתאים למוזיקה.
7. מקור DVD, למערכת בסיסית יכול להתאים גם למוזיקה, אבל אם אין לך DVD בבית, אז אני ממליץ לך,
שבביקור הבא בסופר, קנה אחד ב- 200 ש"ח. בהחלט מספיק לבינתיים, עד שיצא הדור הבא של ה- blu ray....
8. לגבי מוזיקה, ממליך לך אחרי שלב הלימוד, ללכת על סט יעודי למוזיקה.
9. תבדוק גם ביד שנייה, בהחלט תוכל למצוא משהו סביר בתקציב שלך, שייתן יותר מההצעה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

barvfr כתב:. מקור DVD, למערכת בסיסית יכול להתאים גם למוזיקה, אבל אם אין לך DVD בבית, אז אני ממליץ לך,
שבביקור הבא בסופר, קנה אחד ב- 200 ש"ח. בהחלט מספיק לבינתיים, עד שיצא הדור הבא של ה- blu ray....
.
...
תוספת לנ"ל - DVD יכול להספיק בחיבור דיגיטלי בלבד. בדרך כלל ה DAC שלהם מאוד בסיסי ומן הסתם ה DAC של הרסיבר יתן תוצאה טובה יותר.

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

דבר ראשון, תודה רבה לכולכם על כל התגובות

אני מועד לזה שעדיף לקנות מגבר סטריאו לשימוש מוזיקה, אך עדיין אנחנו מעדיפים לא להתקבע על ענין הסטריאו(מי יודע, אולי נחבר טלוייזה בעתיד) ולכן נעדיף רסיבר, מה גם שיש בו רדיו. אבל לקחתי לתשומת ליבי את ההערה על מספר הסדר, אבדוק זאת, למרות שהמוכר בחנות טען שההבל היחיד מבחינתנו ברסיבר הוא שהסדרה הגבוהה יותר תומכת ב-HDMI ובפורמטי אודיו שלא רלוונטים לשמיעה בסטריאו. אשמח אם משהו יתם דעתו על כך.

לגבי ה-DVD, גם ככה המחירים לא יותר מדי שונים, אז נעדיף כבר לקחת DVD טוב של פיוניר בתוספת של 100-200 ש"ח. יש לי גם נסיון טוב איתם. וגם נעדיף לקחת DVD ולא CD כדי לא לשלול את האופציה של חיבור לטלויזיה בעתיד.

לגבי חיבורי הדיגיטל, המוכר בחנות אמר לנו שלשמיעה בסטריאו כדאי לחבר בחיבור אנאלוגי את ה-DVD לרסיבר ולא בחיבור הדיגיטלי, אשמח לחוות דתעכם בעניין.

לגבי הרמקולים, ההבדל במחיר די ניכר, עבור ה-MISSION נצטרך להוסיף 1200 ש"ח נוספים, שכרגע אנו מעוניינים לא להוציא...
אהבנו את הצליל של הוורפדיל והמוכר עשה רושם שמצב הרמקולים טוב והמקור שלהם אמין, מה גם שנקבל עליהם שנה אחריות שזה צעד די מרשים מבחינת החנות. נשמח לשמוע עליהם ממשהו שמכיר את הדגם. רק הוסיף ואומר ש-2 רמקולים אחרים ששמענו מחברת וורפדיל (דגם דימונד ודגם אטלנטיק) לא כ"כ אהבנו.

אשמח לשמוע את עצתכם ביציאה מתוך ההנחות הבאות:
לא נרצה לעבור את ה-3500 ש"ח סה"כ
כרגע אנו מעונינים ברסיבר ולא במגבר סטריאו
כרגע אנו מעוניינים בנגן DVD ולא CD
תקציב לרמקולים 1000-1500 ש"ח.

תודה רבה, אתם עוזרים לנו מאד (:

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Aviadp כתב:לגבי חיבורי הדיגיטל, המוכר בחנות אמר לנו שלשמיעה בסטריאו כדאי לחבר בחיבור אנאלוגי את ה-DVD לרסיבר ולא בחיבור הדיגיטלי, אשמח לחוות דתעכם בעניין.
...
הערה כזו מצד מוכר, שאמור להיות מקצועי, לא מריחה טוב. אולי הוא מכיר את הממיר מדיגיטל לאנלוג של הרסיבר הספציפי הזה ויודע שהוא ברמה נמוכה (כמו שציינתי, מדובר בסדרה הבסיסית ביותר ....) אבל מצד שני גם ל DVD בסיסי של פיוניר אין ממיר משובח....
הכי טוב שתחבר גם באנלוגי וגם בדיגיטלי ותחליט בעצמך.

בקשר להבדל בין ה 365 ל 465 :
ל 465 יש ממירים של Burr-Broun והם אמורים להיות ברמה גבוהה יותר מהממירים של ה 365 .זה דווקא חשוב לאיכות הסאונד.
חוץ מזה, ה 465 אכן תומך הפורמטי הסאונד החדשים וחבל לרכוש היום מכשיר חדש בלי זה. אם אתה משוכנע שאין לך צורך בהם, אז עוד יותר כדאי לך לרכוש רסיבר מיד 2 . תוכל למצוא רסיברים איכותיים יותר מבחינת הסאונד במחיר זול יותר משמעותית.

בעניין האחריות על הרמקולים שכל כך חשוב לך - אתה מוזמן להכנס לאתר היבואן (ס.ג.) ולהיוכח שהיבואן נותן אחריות 5 שנים על הרמקולים. זאת אומרת שהרמקולים האלה, בני 3 שנים, ממילא אמורים להיות תחת אחריות היבואן. אז "הצעד המרשים" מצד החנות הוא בעצם כלום ושום דבר...
הנה לינק לאתר היבואן :
http://www.sge.co.il/class.asp

לסיכום:
בתקציב שלך - יד 2 ועוד פעם יד 2 , אלא אם אתה חפץ בפורמטי הסאונד החדשים.

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #11 

אביעד שבוע טוב
נראה "שנפלתם" על איש מכירות טוב. :wink:
1. ממליץ לך מאד, ללכת לפחות לעוד חנות או שתיים ולקבל עוד המלצות לתקציב שלך.
2. את דגם הוורפדל שהציעו לך, יש ביד שניה בפחות מ- 1000 ש"ח ואם אני זוכר טוב הם בני שנה בלבד... :)

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #12 

הערה קטנה ועוד אחת...
מודוס 6 הוא דגם ישן מאד....
DVD של פיוניר 310 במחיר שניתן היום נותן איכות הרבה מעבר למוצר מדבקה במיוחד בחיבור דיגיטלי.
מגבר איכותי יותר גם אם יד שניה גם יתן תוצאה טובה יותר.

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

מכל התגובות שקראתי כאן אני מבין את הדברים הבאים נכון לעכשיו:

אם כבר רסיבר ולא מגבר, אז כדאי לשדרג ל465 של ימהה
DVD פיוניר 310 בחיבור דיגיטל עדיף על אנאלוג

ולגבי הרמקולים, כדאי אולי לחפש את המישן יד שניה מאשר לקנות את הרמקולים הללו שהם די ישנים.

הבנתי נכון?

הבעיה היא , שלצערי שדרוג רסיבר מ365 ל-465 יעלה כמעט אלף שח נוספים... מה לגבי 463?
והאם זה באמת קריטי כל ענין הפרומטי סאונד הנוספים ... בהנחה ואני אשמע רק בסטריאו?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Aviadp כתב:מכל התגובות שקראתי כאן אני מבין את הדברים הבאים נכון לעכשיו:

ולגבי הרמקולים, כדאי אולי לחפש את המישן יד שניה מאשר לקנות את הרמקולים הללו שהם די ישנים.

הבנתי נכון?

הבעיה היא , שלצערי שדרוג רסיבר מ365 ל-465 יעלה כמעט אלף שח נוספים... מה לגבי 463?
והאם זה באמת קריטי כל ענין הפרומטי סאונד הנוספים ... בהנחה ואני אשמע רק בסטריאו?
...
בעניין הרסיבר - אם אתה לא מתכוון להתחבר עם ממיר HD , סטרימר או נגן בלו-ריי , אז אתה לא צריך את הפורמטים החדשים.
במקרה כזה, ממש חבל לרכוש חדש.
יש הצעות אטרקטיביות ביד 2 למשל:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31577
אגב, ה NAD נשמע יחסית נורמלי בסטראו (שוב, לטעמי האישי) בוודאי ביחס לימהה.

אם אתה דווקא מחבב את הסאונד של ימהה, יש למשל את הדגם הזה שבוודאי איכותי יותר בסאונד שלו מכל רסיבר מסדרה 3XX :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31488

עצה נוספת לגבי רסיבר ק"ב - תוודא שאתה קונה רסיבר עם יציאות PRE OUT . אם תרצה פעם לשפר משמעותית את איכות האזנה בסטראו תוכל לשרשר ליציאות האלה מגבר סטראו.

אתה קצת סותר את עצמך - אם תשמע רק סטראו - אז תקנה מגבר סטראו. חבל לקנות מגבר ק"ב בשביל לשמוע רק סטראו.
אם בעתיד תחליט להרחיב את המערכת למערכת ק"ב (שזה מחייב גם רכישת רמקול סנטר וזוג רמקולים אחוריים ורצוי מאוד גם סאב) תוכל לרכוש רסיבר ק"ב שיש לו יציאות PRE-OUT ולהנות משני העולמות באיכות טובה יותר.
כמו שאתה רואה, לא צריך להיות מיליונר בשביל זה. יש רסיברים טובים ואיכותיים לק"ב גם ב 1000 ש"ח.

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

ארז_וחני כתב:
Aviadp כתב:מכל התגובות שקראתי כאן אני מבין את הדברים הבאים נכון לעכשיו:

הבנתי נכון?

...
בעניין הרסיבר - אם אתה לא מתכוון להתחבר עם ממיר HD , סטרימר או נגן בלו-ריי , אז אתה לא צריך את הפורמטים החדשים.
במקרה כזה, ממש חבל לרכוש חדש.
יש הצעות אטרקטיביות ביד 2 למשל:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31577
אגב, ה NAD נשמע יחסית נורמלי בסטראו (שוב, לטעמי האישי) בוודאי ביחס לימהה.

אם אתה דווקא מחבב את הסאונד של ימהה, יש למשל את הדגם הזה שבוודאי איכותי יותר בסאונד שלו מכל רסיבר מסדרה 3XX :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31488

עצה נוספת לגבי רסיבר ק"ב - תוודא שאתה קונה רסיבר עם יציאות PRE OUT . אם תרצה פעם לשפר משמעותית את איכות האזנה בסטראו תוכל לשרשר ליציאות האלה מגבר סטראו.

אתה קצת סותר את עצמך - אם תשמע רק סטראו - אז תקנה מגבר סטראו. חבל לקנות מגבר ק"ב בשביל לשמוע רק סטראו.
אם בעתיד תחליט להרחיב את המערכת למערכת ק"ב (שזה מחייב גם רכישת רמקול סנטר וזוג רמקולים אחוריים ורצוי מאוד גם סאב) תוכל לרכוש רסיבר ק"ב שיש לו יציאות PRE-OUT ולהנות משני העולמות באיכות טובה יותר.
כמו שאתה רואה, לא צריך להיות מיליונר בשביל זה. יש רסיברים טובים ואיכותיים לק"ב גם ב 1000 ש"ח.
...

אני מעריך את כל ההצעות ליד 2, אבל ישנן 2 בעיות:
א. אני אישית מעדיף לקנות ציוד חדש, גם במחיר של ירידה באיכות שמיעה, למי שעדיין לא שם לב, אני ממש בתחילת דרכי ומחפש מערכת בסיסית וטובה.
ב. מיקומי הוא בצפון ובעייתי לי קצת להגיע למרכז לשמוע רסיבר ספציפי שמישהו מוכר, כשהרמקולים שארצה נמצאים בכלל במקום אחר.

כמו כן, אינני מעונין במגבר סטריאו, אני מעוניין במערכת שתוכל לשמש בעתיד כמערכת קולנוע ביתית.

לכן, אני אשמח לקבל הצעות במסגרת התקציב של 3000-3500 ש"ח לציוד חדש

ואני רוצה להבין איזה ענין, בסופו של דבר לשימושי סטריאו ללא HDMI אין עדיפות לסדרה 4 של ימהה על סדרה 3?

תודה רבה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

כמו שכתבתי, הממירים של 465 הם של Burr-Broun והם אמורים להיות ברמה גבוהה יותר מהממירים של ה 365 .זה דווקא חשוב לאיכות הסאונד.
עד כמה זה חשוב - עדיף שתשמע ותחליט.

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

טוב... אז עדכונים מהשטח

הלכתי לחנות נוספת, כדי לשמוע דברים נוספים

את הצליל של המישן ידעתי כבר מקודם שאני אוהב והיתה למוכר הצעה מעניינת

את הM32 המדפיים כבר שמעתי בעבר ואהבתי, אבל היה חסר לי קצת בס.
הוא השמיע לי את ה-M34 שמאד מוצא חן בעיני, אך מחירו קצת חורג מהתקציב שלי.
ולכן הציע את הM33, אמר שיש עליו עכשיו דיל וניתן לקנות אותו במחיר יחסית נמוך (1750 ש"ח).
העניין הוא שלא היה אותו בחנות, אז כרגע הוא הזמין אותו וכשהוא יגיע, אלך לשמוע.

מישהו מכיר את הדגם הזה, כי באתר לא מצאתי עליו יותר מדי . MISSION M33/

העניין הוא שכרגע, בתוספת רסיבר וDVD חדשים אני חורג מהתקציב בכמעט אלף ש"ח.

אז המוכר הציע שנקח רסיבר יד שניה, יש לו בחנות 2 דגמים:
JVC 884
YAMAHA 795

מחיריהם נעים סביב ה-700-800 ש"ח.

מה דעתכם על הדגמעם האלה?

בהנחה ואני יאהב את הרמקולים, האם כדאי לקנות אותם, ולמצוא להם רסיבר יד שניה דרך האינטרנט בלי שאשמע אותם ביחד?

ואומר שוב, תודה רבה על כל העזרה

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

רסיברים אלה לא עולים יותר מ-300 שקל כל אחד :idea:

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #19 

אביעד,

הרשה לי לחזור על מה שכבר הציעו לך כאן.

1. לשמיעת מוסיקה דו-ערוצית, את מרב האיכות בתקציב נתון תקבל ממגבר או רסיבר דו-ערוצי. כאשר תרצה לעבור בעתיד לקולנוע ביתי, המגבר הדו-ערוצי ישרת אותך נאמנה בכך שהוא יתווסף לרסיבר קולנוע ביתי. ככלל, בתקציב נתון, תוכל להשיג מגבר או רסיבר דו-ערוצי איכותי הרבה יותר מאשר רסיבר לקולנוע ביתי. לאיכות מרבית בשמע דו-ערוצי, בכל מקרה, גם כאשר יש רסיבר לקולנוע ביתי, עדיף לשרשר את שני הרמקולים הקדמיים מהרסיבר למגבר הדו-ערוצי.

2. את מרב האיכות בתקציב נתון תקבל מציוד יד שנייה. אם תתאזר בסבלנות ותעיין גם בלוחות של יד 2 ואחרים – מדי פעם תוכל למצוא דברים מתאימים גם באזור הצפון.

3. מגברים, רסיברים – ובעיקר רמקולים – חשוב לשמוע במו אוזנייך. חשוב גם לשמוע את השילוב של המגבר, או הרסיבר עם הרמקולים. חשוב גם לשמוע אותם אצלך בבית, לא רק בחנות, או באולם התצוגה. זה משום שפעמים רבות רמקולים נשמעים שונה במקומות שונים, בשל הבדלים באקוסטיקה. חנויות רבות יסכימו לתת לך לנסות בבית, או לקנות על תנאי, דהיינו, לקנות עם אפשרות להחזיר תוך כמה ימים ולקבל את כספך בחזרה. גם רבים מהמוכרים יד שנייה יסכימו לתת לך לנסות. אם לא יסכימו, אל תקנה מהם.

4. כאשר תראה הצעה ביד שנייה, חזור הנה להתייעץ בקשר למחיר המבוקש.
בברכה,
יהושע גומא

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

michael123 כתב:רסיברים אלה לא עולים יותר מ-300 שקל כל אחד :idea:
...
המחיר שציינתי אינו סופי.