הכל התחיל אתמול בכך שחבר הזמין אותי לבוא איתו לשמוע זוג רמקולים שהוא כבר שמע ורוצה לרכוש.
כמובן שהסכמתי וישר אחרי העבודה קפצתי הביתה, לקחתי איתי בזריזות את ה scorpions בהופעה מיוחדת עם הפילהרמונית של ברלין, האוסף של tears for fears ויצאתי לדרך (שני הדיסקים בהקלטות DDD)
הרמקולים המדוברים הם של חברת Cabasse, חברה צרפתית שהתחילה בכלל מייצור כינורות ועברה לייצור רמקולים במאה האחרונה. הדגם שהלכנו לשמוע הוא מדפי\רצפתי ונקרא jersey, עלותו באזור ה 5000\7000 ש"ח בהתאמה.
האמת שחבר שלי יותר התלהב מהרצפתי אבל רצה שנשמע את שניהם.
הגענו אחוזי התלהבות למקום (אחוזת הסטריאו בחיפה), קיבל אותנו שם אדם ממש נחמד בשם גמליאל, הכניס אותנו לחדר ההאזנה (שכולו מצויד או ב Jolida וב Cabasse) והסביר לנו קצת על ה setup שאיתו נשמע. מדובר ב מגבר היברידי של Jolida (מצורפות תמונות), חברה אמריקאית שמתמחה בהגברה דו ערוצית, מדגם: JD 1501RC.
המחובר ל CDP של Jolida מדגם JD 100A (איך רשמתי חוויה אנלוגית ואני מדבר פה על CDP...
והרמקולים הם ה Jersey של Cabasse (ניסינו גם את המדפיים וגם את הרצפתיים, התחלנו עם המדפיים)
לפני שהתחלנו לנגן ניסיתי להרים את המגבר ההיברידי הזה וחבר'ה....מה זה הדבר הזה..בקושי הצלחתי להרים אותו (אני קצת מגזים
מבחינת המראה כל הרכיבים של Jolida נראים כמו קופסאות ברזל כסופות ואם יש איזה כפתור אז גם זה יותר מדי, עיצוב נקי ומקצועי.
אני לא יכול לפרט מבחינת החווט בין הרכיבים כי לא שמתי לב..התלהבתי יותר מדי ורציתי רק לשמוע
התחלנו עם ה scorpions - Moment of Glory. בשיר הראשון יש קטע תופים וגיטרה מעולה שמראים את פרצופו האמיתי של הרמקול ואני אומר כך: הרמקול המדפי הזה נתן ביצועים טובים מאוד יחסית לרמקול מדפי ...ב send me an angel שמעו גם טוב אבל אני לא יכול לאמר שחשבתי שאני שומע את השיר בפעם הראשונה אם אתם מבינים...
מה שהפריע לי ברמקול המדפי זה קצת חוסר הבאס אבל אם נסתכל על יחס תועלת עלות הוא שווה כל שקל, הוא פתוח, מפורט ונותן יופי של צליל, מה גם שלא ציפיתי ליותר מדי מבחינת באס ברמקול מדפי כך שממש לא התאכזבתי אך גם לא נפלתי.
עברנו לרצפתיים, המשכנו עם ה scorpions אך הפעם זה כבר נשמע אחרת: הבמה הרבה יותר פתוחה, הצליל הרבה יותר דינמי...אני לא יכול לאמר ששמעתי המון סטאפים בחיים אך שמעתי לא מעט וזה היה משהו אחר.. עברנו ל tears for fears ושוב הרמקול עשה שם עבודה למופת. ממש התלהבנו ואני כבר מתחיל לחשוב על איך אני משכנע את ההנהלה לאשר לי תקציב למגבר, ל cdp ולרמקולים האלו....ואז מגיע בחורציק לחנות עם תקליט ביד...והסיפור מתחיל רק כאן
אני אקדים ואומר כי בחיי לא שמעתי פטיפון בהגברה מקצועית..הייתי מכור לנוחות של המדיה הדיגיטלית.
הבחור שהגיע שמע איתנו את הדיסקים ומשום מה לא נראה כ"כ מתלהב כמו שחשבתי שאמורים להתלהב מסאונד כזה, אחרי זמן מה הוא שאל אם אפשר להשמיע לנו במקום הדיסקים איזה תקליט על הפטיפון שהיה שם בצד, יפייפה דרך אגב,
פטיפון של thorens..(לא זוכר איזה דגם ..מצטער) מסגרת מזכוכית שקופה..ממש אבל ממש מרשים.
אני לא ממש מבין בפטיפונים וראיתי שהוא מדליק איזה מכשיר נוסף שישב מתחת לפטיפון..שאלתי בבושה מה זה, מתברר כי זהו ה phono (גם של Jolida) שנראה ממש כמו פס מתכת עם כפתור הדלקה באמצע...פשוט כך.
הוא התחיל עם תקליט של foreigner והתחיל לנגן את השיר urgent.. נשמעו בהתחלה חריקות קטנות וכבר התחלתי לאמר לעצמי...אה..מה זה הדבר הזה...מה הוא מבזבז לי זמן עכשיו... אבל מהרגע שהתחילו לצאת קולות חשבתי שאני שומע בפעם הראשונה מוזיקה - במילה אחת - מ ט ו ר ף !!!
המוזיקה שטפה אותנו ברמות שלא הכרתי, כ"כ חם ודינמי, פתוח...התאהבתי. שכחתי כבר שבאנו לבדוק רמקולים... לא עניין אותי בכלל, כל מה שחשבתי זה איך אני מארגן לעצמי צלילים כאלו בדיוק בבית שלי!
ואז הוא אמר לי..."זהו, לפי התגובה שלך אתה לא תוכל לחזור אחורה" (לדיסקים) והוא פשוט צודק...אני הבנתי שפשוט לא שמעתי מוזיקה עד היום, הכל היה חיקוי.
המשכנו בתקליטים נוספים ולא הפסקתי להתלהב..תקליט של קליף ריצארדס שחשבתי שנמצא פשוט מולי ושר לי בהופעה פרטית, ועוד ועוד...
לסיום עוד חיברנו שם רמקולים מפלצתיים אחרים בהגברת נורות..שם בכלל חשבתי שאני מתעלף אבל זה כבר לא משנה את העובדה שההבדל בין הסאונד הדיגיטלי לאנלוגי הורגש ובגדול.
אני תמיד שומע פה בפורום ויכוחים בין האסכולה האנלוגית לדיגיטלית והאמת שאף פעם לא הבעתי דעה כי לא שמעתי מדיה אנלוגית בצורה כזו אבל אחרי אתמול אני פשוט חייב לאמר שאני אנלוגי
חבר שלי עוד צריך להביא את המגבר שלו לשם, לבחון סופית לפני הרכישה ואני עוד צריך ללמוד ולהבין איזה פטיפון ואיזה פונו אני קונה...יש לי הרבה למה לשאוף עכשיו.
תודה רבה גם לגמליאל מאחוזת הסטריאו על ההסברים והאדיבות
יצאנו משם עם חוויה יוצאת מהכלל והרגשת המוזיקה שפשוט עטפה אותנו מכל הכוונים עדיין איתי