חוויה אנלוגית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
geblig פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

אתחיל בכך שאני לא אודיופיל אך בהחלט חובב מוזיקה טובה כך שאם יוצא לי לפספס באיזה פרט טכני...קבלו זאת בהבנה :)
הכל התחיל אתמול בכך שחבר הזמין אותי לבוא איתו לשמוע זוג רמקולים שהוא כבר שמע ורוצה לרכוש.
כמובן שהסכמתי וישר אחרי העבודה קפצתי הביתה, לקחתי איתי בזריזות את ה scorpions בהופעה מיוחדת עם הפילהרמונית של ברלין, האוסף של tears for fears ויצאתי לדרך (שני הדיסקים בהקלטות DDD)
הרמקולים המדוברים הם של חברת Cabasse, חברה צרפתית שהתחילה בכלל מייצור כינורות ועברה לייצור רמקולים במאה האחרונה. הדגם שהלכנו לשמוע הוא מדפי\רצפתי ונקרא jersey, עלותו באזור ה 5000\7000 ש"ח בהתאמה.
האמת שחבר שלי יותר התלהב מהרצפתי אבל רצה שנשמע את שניהם.

הגענו אחוזי התלהבות למקום (אחוזת הסטריאו בחיפה), קיבל אותנו שם אדם ממש נחמד בשם גמליאל, הכניס אותנו לחדר ההאזנה (שכולו מצויד או ב Jolida וב Cabasse) והסביר לנו קצת על ה setup שאיתו נשמע. מדובר ב מגבר היברידי של Jolida (מצורפות תמונות), חברה אמריקאית שמתמחה בהגברה דו ערוצית, מדגם: JD 1501RC.
המחובר ל CDP של Jolida מדגם JD 100A (איך רשמתי חוויה אנלוגית ואני מדבר פה על CDP... 8O עוד מעט הכל יתבהר)
והרמקולים הם ה Jersey של Cabasse (ניסינו גם את המדפיים וגם את הרצפתיים, התחלנו עם המדפיים)
לפני שהתחלנו לנגן ניסיתי להרים את המגבר ההיברידי הזה וחבר'ה....מה זה הדבר הזה..בקושי הצלחתי להרים אותו (אני קצת מגזים :) ) אבל ממש כבד...מה יש שם בפנים? האמת שמהצצה ראשונית הצלחתי לתפוס שם איזה שתי נורות נחמדות בפנים...
מבחינת המראה כל הרכיבים של Jolida נראים כמו קופסאות ברזל כסופות ואם יש איזה כפתור אז גם זה יותר מדי, עיצוב נקי ומקצועי.
אני לא יכול לפרט מבחינת החווט בין הרכיבים כי לא שמתי לב..התלהבתי יותר מדי ורציתי רק לשמוע :P
התחלנו עם ה scorpions - Moment of Glory. בשיר הראשון יש קטע תופים וגיטרה מעולה שמראים את פרצופו האמיתי של הרמקול ואני אומר כך: הרמקול המדפי הזה נתן ביצועים טובים מאוד יחסית לרמקול מדפי ...ב send me an angel שמעו גם טוב אבל אני לא יכול לאמר שחשבתי שאני שומע את השיר בפעם הראשונה אם אתם מבינים...
מה שהפריע לי ברמקול המדפי זה קצת חוסר הבאס אבל אם נסתכל על יחס תועלת עלות הוא שווה כל שקל, הוא פתוח, מפורט ונותן יופי של צליל, מה גם שלא ציפיתי ליותר מדי מבחינת באס ברמקול מדפי כך שממש לא התאכזבתי אך גם לא נפלתי.

עברנו לרצפתיים, המשכנו עם ה scorpions אך הפעם זה כבר נשמע אחרת: הבמה הרבה יותר פתוחה, הצליל הרבה יותר דינמי...אני לא יכול לאמר ששמעתי המון סטאפים בחיים אך שמעתי לא מעט וזה היה משהו אחר.. עברנו ל tears for fears ושוב הרמקול עשה שם עבודה למופת. ממש התלהבנו ואני כבר מתחיל לחשוב על איך אני משכנע את ההנהלה לאשר לי תקציב למגבר, ל cdp ולרמקולים האלו....ואז מגיע בחורציק לחנות עם תקליט ביד...והסיפור מתחיל רק כאן :mrgreen:

אני אקדים ואומר כי בחיי לא שמעתי פטיפון בהגברה מקצועית..הייתי מכור לנוחות של המדיה הדיגיטלית.
הבחור שהגיע שמע איתנו את הדיסקים ומשום מה לא נראה כ"כ מתלהב כמו שחשבתי שאמורים להתלהב מסאונד כזה, אחרי זמן מה הוא שאל אם אפשר להשמיע לנו במקום הדיסקים איזה תקליט על הפטיפון שהיה שם בצד, יפייפה דרך אגב,
פטיפון של thorens..(לא זוכר איזה דגם ..מצטער) מסגרת מזכוכית שקופה..ממש אבל ממש מרשים.
אני לא ממש מבין בפטיפונים וראיתי שהוא מדליק איזה מכשיר נוסף שישב מתחת לפטיפון..שאלתי בבושה מה זה, מתברר כי זהו ה phono (גם של Jolida) שנראה ממש כמו פס מתכת עם כפתור הדלקה באמצע...פשוט כך.
הוא התחיל עם תקליט של foreigner והתחיל לנגן את השיר urgent.. נשמעו בהתחלה חריקות קטנות וכבר התחלתי לאמר לעצמי...אה..מה זה הדבר הזה...מה הוא מבזבז לי זמן עכשיו... אבל מהרגע שהתחילו לצאת קולות חשבתי שאני שומע בפעם הראשונה מוזיקה - במילה אחת - מ ט ו ר ף !!!
המוזיקה שטפה אותנו ברמות שלא הכרתי, כ"כ חם ודינמי, פתוח...התאהבתי. שכחתי כבר שבאנו לבדוק רמקולים... לא עניין אותי בכלל, כל מה שחשבתי זה איך אני מארגן לעצמי צלילים כאלו בדיוק בבית שלי!
ואז הוא אמר לי..."זהו, לפי התגובה שלך אתה לא תוכל לחזור אחורה" (לדיסקים) והוא פשוט צודק...אני הבנתי שפשוט לא שמעתי מוזיקה עד היום, הכל היה חיקוי.
המשכנו בתקליטים נוספים ולא הפסקתי להתלהב..תקליט של קליף ריצארדס שחשבתי שנמצא פשוט מולי ושר לי בהופעה פרטית, ועוד ועוד...
לסיום עוד חיברנו שם רמקולים מפלצתיים אחרים בהגברת נורות..שם בכלל חשבתי שאני מתעלף אבל זה כבר לא משנה את העובדה שההבדל בין הסאונד הדיגיטלי לאנלוגי הורגש ובגדול.
אני תמיד שומע פה בפורום ויכוחים בין האסכולה האנלוגית לדיגיטלית והאמת שאף פעם לא הבעתי דעה כי לא שמעתי מדיה אנלוגית בצורה כזו אבל אחרי אתמול אני פשוט חייב לאמר שאני אנלוגי :D

חבר שלי עוד צריך להביא את המגבר שלו לשם, לבחון סופית לפני הרכישה ואני עוד צריך ללמוד ולהבין איזה פטיפון ואיזה פונו אני קונה...יש לי הרבה למה לשאוף עכשיו.

תודה רבה גם לגמליאל מאחוזת הסטריאו על ההסברים והאדיבות (Y)

יצאנו משם עם חוויה יוצאת מהכלל והרגשת המוזיקה שפשוט עטפה אותנו מכל הכוונים עדיין איתי
:happy:
cabasse - Jersey
 cabasse - Jersey
מגבר היברידי - Jolida
 מגבר היברידי - Jolida
CDP - Jolida
 CDP - Jolida

et-phone-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 473
נתן תודות: 212 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #2 

מאוד נהנתי לקרוא,ממש מרגש.

יישר כח ובהצלחה בהמשך.

(Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

כול הכבוד , עכשיו אני מציע לך לשים את הארנק בכספת ואת ההנהלה בהיכון , מכאן אין דרך חזרה :lol: :lol: :lol:
חששתי מדבר כזה :lol: (עבורך כמובן )

shaysharon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

(Y)
ברוך הבא למועדון האנלוגי!

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

כל הכבוד, תהנה...

אבל, רגע לפני, הצצה לאחת התגובות האחרונות שלי בשרשור הענק "האם יש תחליף לאודיו אנלוגי"

1. המטרה של כולנו היא להנות מ sound טבעי ככל האפשר, כל אחד לפי רמת השמיעה שלו ויכולתו הכלכלית.
2. הבאתי לכם נתונים המראים שהאוזן אנושית שומעת תדרים עד 30 khz וטווח דינאמי של 126db - המבחן שיהושע ערך אכן מחזק את טענתו שהתקליט יותר טוב מ cd (בגלל יכולות ה cd).
3. יהושע פתח שרשור "האם יש תחליף לאודיו אנאלוגי" ועכשיו אנו בודקים זאת ועולים כיתה ומשווים את האודיו האנאלוגי לקבצים דיגיטילים ברזולוציה של 192/24 המכסים את היכולת של האוזן האנושית.
4. הצעתי לכם לשמוע על ציודכם מבחן מעולה המשווה תקליט מעולה מול דיסק דיגיטלי באבחנה גבוהה 192/24.
5. הבאתי לכם את תוצאות המבחן ההשוואתי וכן ביקורת על קובץ ה 192/24.
6. אם בעצמכם תיווכחו שיש תחליף לאודיו אנלוגי האם המשמעות שניצחנו אותכם ??? שטויות במיץ עגבניות - הדבר רק יאפשר לכולנו ובטח לכם להמשיך להנות ממוסיקה איכותית על גבי מדיה דיגיטלית, תוך כיסוי מלא של יכולת השמיעה של האוזן האנושית.

אל תשכחו שהגעתם לטכנולוגיה שנקאת תקליטים בגלל תעשיית המוסיקה, אותה התעשייה הכוללת בתוכה המון אודיופילים התפתחה ומובילה לכיוון חדש.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים

שליחה #7 

אני יכול להבין שיש גוון יותר חם לאנלוגי (למרות שאני חושב שרוב "החום" מתקבל מסוג ההגברה)
אבל קשה לי להאמין שתמצאו פירוט ודיוק באנלוגי יותר מאשר דיגיטלי.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

(Y)

תודה על השיתוף.

לדעתי, מקומה של מחרוזת זאת הוא בפורום "אודיו אנלוגי".

לעניין פטפון, זרוע, ראש ופונו סטייג' – אתה מוזמן לבוא אלי ולהתרשם גם מהציוד שברשותי, בנוסף לדברים אחרים שאני מניח שתשמע.
בברכה,
יהושע גומא

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Joshua_G כתב:(Y)

תודה על השיתוף.

לעניין פטפון, זרוע, ראש ופונו סטייג' – אתה מוזמן לבוא אלי ולהתרשם גם מהציוד שברשותי, בנוסף לדברים אחרים שאני מניח שתשמע.
...
יכול להיות שמחר זו תהיה חוויה דיגיטאלית... :)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

מסכם_עניין כתב:כל הכבוד, תהנה...

אבל, רגע לפני, הצצה לאחת התגובות האחרונות שלי בשרשור הענק "האם יש תחליף לאודיו אנלוגי"

1. המטרה של כולנו היא להנות מ sound טבעי ככל האפשר, כל אחד לפי רמת השמיעה שלו ויכולתו הכלכלית.
2. הבאתי לכם נתונים המראים שהאוזן אנושית שומעת תדרים עד 30 khz וטווח דינאמי של 126db - המבחן שיהושע ערך אכן מחזק את טענתו שהתקליט יותר טוב מ cd (בגלל יכולות ה cd).
3. יהושע פתח שרשור "האם יש תחליף לאודיו אנאלוגי" ועכשיו אנו בודקים זאת ועולים כיתה ומשווים את האודיו האנאלוגי לקבצים דיגיטילים ברזולוציה של 192/24 המכסים את היכולת של האוזן האנושית.
4. הצעתי לכם לשמוע על ציודכם מבחן מעולה המשווה תקליט מעולה מול דיסק דיגיטלי באבחנה גבוהה 192/24.
6. אם בעצמכם תיווכחו שיש תחליף לאודיו אנלוגי האם המשמעות שניצחנו אותכם ??? שטויות במיץ עגבניות - הדבר רק יאפשר לכולנו ובטח לכם להמשיך להנות ממוסיקה איכותית על גבי מדיה דיגיטלית, תוך כיסוי מלא של יכולת השמיעה של האוזן האנושית.

אל תשכחו שהגעתם לטכנולוגיה שנקאת תקליטים בגלל תעשיית המוסיקה, אותה התעשייה הכוללת בתוכה המון אודיופילים התפתחה ומובילה לכיוון חדש.
...
1 -האוזן האנושית שומיעתה זה פנומנה שיש לה הרבה תיאוריות שלא כולן מחזיקות מיים , יש הרבה שינויים בין אדם אחד לשני , ויש המון שינויים בתלות בגיל ובסגנון השמיעה
2 - קבצים של 192/24 לא "מכסים" את הטווח של האוזן האנושית , יש לך טעות בהבנה
4 - קח תקליט של הפינק פלוייד ותבדוק בעצמך
5 דבר אחד ברור התעשיה לא התקדמה אלא נסוגה אחורה , העובדה הפשוטה היא שהיום שמים פילטרים בתהליך הסאונד , מה שלא היו מעיזים בזמן האנלוג
יש אפשרות שהסאונד הדיגיטאלי יהיה יותר טוב , הוא לבטח יותר נוח , אבל הוא עדיין לא היגיע לשם וכשהוא יגיע , זה לבטח לא יהיה CDP רגילים שאתה קונה בחנויות אלא חנויות בוטיק באינטרנט שיוציאו הקלטות של איכות ללא תלות במחיר , וללא רצון לספק את הקהל הגדול שרוצה לשמוע מוסיקה ברמקול של הפלאפון
כול פעם שאני שומע בביקורת של סלולארי , ביקורת על הספיקרפון שלו , ואני שומע שהוא טוב , אני מרחם מראש על המסכנים שיקנו אותו ויחשבו שזה מוסיקה :lol: :lol: , אחרי זה כשאני נזכר למה הם קוראים מוסיקה אני נרגע :lol: :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

noam כתב:אני יכול להבין שיש גוון יותר חם לאנלוגי (למרות שאני חושב שרוב "החום" מתקבל מסוג ההגברה)
אבל קשה לי להאמין שתמצאו פירוט ודיוק באנלוגי יותר מאשר דיגיטלי.
...
ברצינות ?!!!!!! ואולי תסביר לי מי הקליט את כול המוסיקה שהיום על דיסקים ואיך בדיוק היא הוקלטה ?

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

truejoker כתב:
מסכם_עניין כתב:כל הכבוד, תהנה...

...
1 -האוזן האנושית שומיעתה זה פנומנה שיש לה הרבה תיאוריות שלא כולן מחזיקות מיים , יש הרבה שינויים בין אדם אחד לשני , ויש המון שינויים בתלות בגיל ובסגנון השמיעה
5 דבר אחד ברור התעשיה לא התקדמה אלא נסוגה אחורה , העובדה הפשוטה היא שהיום שמים פילטרים בתהליך הסאונד , מה שלא היו מעיזים בזמן האנלוג
יש אפשרות שהסאונד הדיגיטאלי יהיה יותר טוב , הוא לבטח יותר נוח , אבל הוא עדיין לא היגיע לשם וכשהוא יגיע , זה לבטח לא יהיה CDP רגילים שאתה קונה בחנויות אלא חנויות בוטיק באינטרנט שיוציאו הקלטות של איכות ללא תלות במחיר , וללא רצון לספק את הקהל הגדול שרוצה לשמוע מוסיקה ברמקול של הפלאפון
כול פעם שאני שומע בביקורת של סלולארי , ביקורת על הספיקרפון שלו , ואני שומע שהוא טוב , אני מרחם מראש על המסכנים שיקנו אותו ויחשבו שזה מוסיקה :lol: :lol: , אחרי זה כשאני נזכר למה הם קוראים מוסיקה אני נרגע :lol: :lol:
...
חבל שלא אמרת זאת בשרשור "האם יש תחליף לאודיו אנלוגי" - מעניין מה החבר'ה היו אומרים ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

שם לא אמרתי הרבה דברים כי אני שונא דוגמאטיות , אי אפשר להתפתח משום בחינה אלא אם כן אתה מוכן לראות את הצד השני . מאידך כשהצד השני לא מוכן לראות אותך , אזי אני מפסיק :lol:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

יופי של פוסט.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #15 

truejoker כתב: 1 -האוזן האנושית שומיעתה זה פנומנה שיש לה הרבה תיאוריות שלא כולן מחזיקות מיים , יש הרבה שינויים בין אדם אחד לשני , ויש המון שינויים בתלות בגיל ובסגנון השמיעה
...
1. אין כ"כ הרבה תיאוריות... למיטב ידיעתי, עשו מבדקים אינספור ולא מצאו הוכחה לכך שהאוזן שומעת מעל 20 קה"צ למעט מקרים בודדים. יתרה מזו: עם הגיל, הסף העליון רק יורד.
2. תיאורטית, קבצים של 192/24 מכסים את הטווח של האוזן האנושית. הם מציעים טווח דינאמי של 144dB ותדר נייקוויסט של 96 קה"ץ - שגם אם נצטרך לרדת בתדר בשל המגבלות המעשיות, אנו נמצאים מעבר לסף העליון של השמיעה.
5. פילטרים היו שמים תמיד בתהליך הסאונד, גם לפני העידן הדיגיטלי. פילטר הוא אבן יסוד במעגל אלקטרוני/חשמלי. לעניות דעתי, זו שמרנות בלתי מבוססת לומר שהתעשייה נסוגה אחורה. רוב המכשירים וההקלטות הישנות נשמעים פחות טוב ממה שמכשירים מודרניים מסוגלים להציע. זה שיש הרבה *** במחירים זולים - זה נכון.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 08/08/2009 15:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.

geblig פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

Joshua_G כתב:(Y)

תודה על השיתוף.

...

תודה על ההזמנה, אני אשמח

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
קיבל תודות: 1 פעם

אני מתייחס לרגע דווקא לרמקולים

שליחה #17 

למה לא שמעת את סידרת המיורקה (רצפתי) \ מינורקה (מדפי) ? מסדרת MC40 ?

יש להם דרייבר קואקסיאלי מעולה ולדעתי עולה על סדרת הג'רסי. רמקולים מהטובים בטווח המחיר שלהם. שמעתי אותם גם עם ג'ולידה והתוצאה מעולה.

לגבי הוויכוח אנלוגי או לא - אישית עוד לא צללתי לנושא. אולי יום אחד גם אני אדבק בחיידק הטורף הנ"ל.

geblig פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אם אני זוכר נכון המיורקה מתומחר כמעט פי 2 מהג'רסי.

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
קיבל תודות: 1 פעם

MINORCA MC 40

שליחה #19 

מדפי
באס מצויין
פירוט וכו'
עולה 6,000 ש"ח. מחיר טוב לדעתי. תמיד אפשר לקבל קצת הנחה.
אני הכנסתי אותו לרשימה הסופית שלי כשחיפשתי רמקולים (בסוף הלכתי על המורל אוקטאב סיגנצ'ר באותו המחיר)

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

geblig,

ממליץ לך להיכנס לשרשור "האם יש תחליף לאודיו אנלוגי".

פרסמתי ביקורת מעניינת (אותו המבחן שיהושע עשה בין תקליט ל SACD).

בכל מקרה, אנלוגי או דיגיטלי - מאחל לך שתהנה מהמוסיקה...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”