עזרה ברכישת פטיפון - עד 5000 ש"ח
שלום לכולם,
יש ברשותי מערכת המורכבת ממגבר sugden21a ורמקולים של monitor audio gold. ברצוני להוסיף פטיפון למערכת. שומע בעיקר רוק קלאסי, פופ, ישראלי, וטיפה ג'ז.
מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח (השקעה כוללת, כולל ראש, זרוע וכו'...). מוכן גם לאופציה של יד שניה, אבל מעוניין בפיתרון פשוט, שלא יחייב אותי לשינויים, שיפוצים והתאמות.
אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפיים.
תודה מראש, עידו
יש ברשותי מערכת המורכבת ממגבר sugden21a ורמקולים של monitor audio gold. ברצוני להוסיף פטיפון למערכת. שומע בעיקר רוק קלאסי, פופ, ישראלי, וטיפה ג'ז.
מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח (השקעה כוללת, כולל ראש, זרוע וכו'...). מוכן גם לאופציה של יד שניה, אבל מעוניין בפיתרון פשוט, שלא יחייב אותי לשינויים, שיפוצים והתאמות.
אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפיים.
תודה מראש, עידו
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הייתי מציע לך לקנות פטפון משומש מן העשור האחרון. אם לא השתמשו בפטפון בתור מערבל בטון, אין סיבה לקנות בסכום שברשותך פטפון חדש.
התאזר בסבלנות וחפש בלוחות. אתה תופתע מרמת הפטפונים שתמצא. אם בכל זאת אתה רוצה פטפון חדש, יש לך בעיה. הצעתי: דלג על הפטפונים הפושטים של Project ודומיהם, ושים עין על P3 של Rega, אבל אני חושש שאין בארץ יבואן לפטפונים האלה. בכל מקרה, כדאי לך לבדוק. אם תרצה ללכת יותר רחוק, עם מתיחה קטנטנה של התקציב, אני ממליץ בחום על ה-TecnoDec של חברת Michell האנגלית (היבואן הוא אודיו פריק). זה פטפון שיכול העלות חיוך אפילו בפנים של אודיופילים ותיקים.
התאזר בסבלנות וחפש בלוחות. אתה תופתע מרמת הפטפונים שתמצא. אם בכל זאת אתה רוצה פטפון חדש, יש לך בעיה. הצעתי: דלג על הפטפונים הפושטים של Project ודומיהם, ושים עין על P3 של Rega, אבל אני חושש שאין בארץ יבואן לפטפונים האלה. בכל מקרה, כדאי לך לבדוק. אם תרצה ללכת יותר רחוק, עם מתיחה קטנטנה של התקציב, אני ממליץ בחום על ה-TecnoDec של חברת Michell האנגלית (היבואן הוא אודיו פריק). זה פטפון שיכול העלות חיוך אפילו בפנים של אודיופילים ותיקים.
באופן עקרוני אני מסכים עם אבטליון, עם הערה קטנה - לא להגביל את עצמך בעשור האחרון - פטיפונים טובים לא התחילו בשנות ה-90
. היתרון - אתה לא מפסיד בזמן שדרוג. לדעתי בכלל ב- 5000 ש"ח אפשר להגיע לפטרון די קבוע
אבל צריך סבלנות וקצת מזל
- Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
עידו,
מסכים עם קודמי- בסכום שנקבת אפשר ללא ספק לקנות פטיפון מצויין אך אליה וקוץ בה...
לעניות דעתי הסכום הזה מעט בעייתי לארצנו כיוון שרב הפטיפונים שנמכרים כאן כיד שנייה אינם בסכומים האלה אלא בסביבות ה1500 ש"ח ומטה.
תוכל כמובן לרכוש פטיפון חדש במחיר הזה אך התמורה שתקבל תהייה בד"כ פחותה.
לכן אמליץ לך לשקול בכובד ראש קניית פטיפון מח"ול- באיביי הבריטי יש מגוון עצום של פטיפונים מצויינים (שם גם המתח הוא 220). תוכל בסכום הזה לקנות אולי איזה linn sondek שהוא מעולה.
בהצלחה.
מסכים עם קודמי- בסכום שנקבת אפשר ללא ספק לקנות פטיפון מצויין אך אליה וקוץ בה...
לעניות דעתי הסכום הזה מעט בעייתי לארצנו כיוון שרב הפטיפונים שנמכרים כאן כיד שנייה אינם בסכומים האלה אלא בסביבות ה1500 ש"ח ומטה.
תוכל כמובן לרכוש פטיפון חדש במחיר הזה אך התמורה שתקבל תהייה בד"כ פחותה.
לכן אמליץ לך לשקול בכובד ראש קניית פטיפון מח"ול- באיביי הבריטי יש מגוון עצום של פטיפונים מצויינים (שם גם המתח הוא 220). תוכל בסכום הזה לקנות אולי איזה linn sondek שהוא מעולה.
בהצלחה.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לעניין פטפון יד שנייה, אם תמצא Thorens TD 126 mkII / mkIII עם זרוע SME – זכית.
גם פטפון Linn Sondek הוא אפשרות מומלצת.
פטפון Rega Planar 3 אמור להיות זול יותר ופחות טוב מהטורנס המדובר.
במידה ותמצא פטפון טוב יד שנייה בסכום של עד 3,200 ₪ - ראש מומלץ הוא Grado Reference Sonata . היבואן הוא איל פור והמחירים שלו כמחירי ארה"ב, בתוספת מע"מ.
אתה מוזמן אלי להתרשם מ- Rega Planar 3 עם Grado Reference Sonata .
גם פטפון Linn Sondek הוא אפשרות מומלצת.
פטפון Rega Planar 3 אמור להיות זול יותר ופחות טוב מהטורנס המדובר.
במידה ותמצא פטפון טוב יד שנייה בסכום של עד 3,200 ₪ - ראש מומלץ הוא Grado Reference Sonata . היבואן הוא איל פור והמחירים שלו כמחירי ארה"ב, בתוספת מע"מ.
אתה מוזמן אלי להתרשם מ- Rega Planar 3 עם Grado Reference Sonata .
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
סליחה על השאלה , אבל ההמלצה על עופר שחורי זה באמת בגלל שהפרוזקט לא טובים או אולי בגלל חתול שחור שעבר בינך לבין אייל ?אבטליון כתב:הייתי מציע לך לקנות פטפון משומש מן העשור האחרון. אם לא השתמשו בפטפון בתור מערבל בטון, אין סיבה לקנות בסכום שברשותך פטפון חדש.
התאזר בסבלנות וחפש בלוחות. אתה תופתע מרמת הפטפונים שתמצא. אם בכל זאת אתה רוצה פטפון חדש, יש לך בעיה. הצעתי: דלג על הפטפונים הפושטים של Project ודומיהם, ושים עין על P3 של Rega, אבל אני חושש שאין בארץ יבואן לפטפונים האלה. בכל מקרה, כדאי לך לבדוק. אם תרצה ללכת יותר רחוק, עם מתיחה קטנטנה של התקציב, אני ממליץ בחום על ה-TecnoDec של חברת Michell האנגלית (היבואן הוא אודיו פריק). זה פטפון שיכול העלות חיוך אפילו בפנים של אודיופילים ותיקים....
גילוי נאות יש לי פטיפון של פרוזקט שיושב בבית ללא שימוש , כי למרבא הצער לא יצא לי לרכוש ראש ולהזמין מישהו שיכווין לי אותו . אבל אני לא חושב שהפטיפונים שלהם כ"כ גרועים
לפותח השרשור
לREGA יש זרוע מצויינת , , ולטעמי האישית הפטיפונים של SME שיש פשוט לא טובים מספיק , שמעתי אותם לעומת הטכניקס 1200 שהיה לי פעם , ומשום מה הם לא עשו לי את זה , אולי בגלל הזרוע ואולי בגלל שהטיפול בפטיפון צריך להיות אצל מישהו שיודע מה הוא עושה , וכאלו אין בארץ הרבה
אני מציע לך , אם אין לך נסיון בכיוון פטיפונים , לבדוק אצל מי אתה יכול לקנות פטיפון ופונו סטייג משומש , ולבחור יבואן שאתה יודע שהוא מבין בכוונוון שלהם , כי אחרת אתה יכול לקנות פטיפון יקר ולהתאכזב
תבדוק אצל היבואנים דווקה מה יש להם ביד שניה
ואם תחליט SME , הייתי מציע לך לקנות את הזרוע של REGA ולא את הזרוע הישנה של SME
אבל זה הטעם שלי מקווה שזה עזר לך במשהו
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
ברמות הכניסה, הפטפונים של פרו-ג'קט טובים למחירם. אני מדגיש, יחסית למחירם. ברמות המחירים הגבוהים יותר, החל מ- $1,500 ומעלה לפטפון עם זרוע (במחירי חו"ל, לא כולל מע"מ) – לחברות אחרות, כמו נוטינגהם ואחרות, יש פטפונים טובים הרבה יותר.
פטפון טכניקס 1200 יד שנייה גם זאת אפשרות ראויה.
הזרוע של Rega טובה, אבל אפשרויות הכוונון שלה מוגבלות ומסובכות (כוון גובה, למשל).
ללא כל ספק, זרוע פטפון דורשת כוונון מקצועי.
למי שאין ניסיון בזה, אפשר להיעזר לצורך הכוונים, בתשלום, בבעלי מקצוע כמו איל פור – שהמחירים שלו לכוונון סבירים ביותר.
פטפון טכניקס 1200 יד שנייה גם זאת אפשרות ראויה.
הזרוע של Rega טובה, אבל אפשרויות הכוונון שלה מוגבלות ומסובכות (כוון גובה, למשל).
ללא כל ספק, זרוע פטפון דורשת כוונון מקצועי.
למי שאין ניסיון בזה, אפשר להיעזר לצורך הכוונים, בתשלום, בבעלי מקצוע כמו איל פור – שהמחירים שלו לכוונון סבירים ביותר.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
טכניקס 1200 יד שניה + פונו סטייג טוב ואתה מסודר.
ההמלצה שלי לפונו סטייג טוב הוא של חברת LEHMANN AUDIO
האומנם הדגם שקיים בארץ אינו במסגרת התקציב שלך אבל אתה יכול להזמין דרגה נמוכה יותר בכמה מאות דולרים .
ואם חפצה נפשך בשידרוג קל הייתי שוקל החלפה של ראש.
ההמלצה שלי לפונו סטייג טוב הוא של חברת LEHMANN AUDIO
האומנם הדגם שקיים בארץ אינו במסגרת התקציב שלך אבל אתה יכול להזמין דרגה נמוכה יותר בכמה מאות דולרים .
ואם חפצה נפשך בשידרוג קל הייתי שוקל החלפה של ראש.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
שאלה נוספת - ביחס לפונו סטייג'
א. תודה לכולם על התגובות - נותנות לי מושג קל בעולם האנלוגי שעד כה לא התעניינתי בו
ב. שאלה נוספת - בגדול מה עדיף - לרכוש את הפונו סטייג' המקורי של המגבר שלי (sugden21a) או לרכוש פונו סטייג' חיצוני ?
על פניו נראה לי שעדיף חלק אינטגרלי של המערכת....לא? (תזכורת - המחיר הוא 3000 ש"ח לפונו סטייג')
ב. שאלה נוספת - בגדול מה עדיף - לרכוש את הפונו סטייג' המקורי של המגבר שלי (sugden21a) או לרכוש פונו סטייג' חיצוני ?
על פניו נראה לי שעדיף חלק אינטגרלי של המערכת....לא? (תזכורת - המחיר הוא 3000 ש"ח לפונו סטייג')
זה יתרון תפעולי בלבד .
לגבי הסאונד תדרש לבדוק בעצמך.
לגבי הסאונד תדרש לבדוק בעצמך.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
לעידו,
למיטב ידיעתי, הפונוסטייג' הטוב ביותר שתוכל להשיג בארץ עד 3000 ש"ח הוא של Trichord האנגלית (היבואן: אודיו פריק). השילוב של הפונוסטייג' הזה יחד עם ה-TecnoDec של Michell הוא הדבר הטוב ביותר, להערכתי, שתוכל להשיג בתחומי המחיר האלה.
ל-truejoker,
לשם הדיוק, היבואן של מישל הוא ערן פוגל, ולא מי שציינת.
למיטב ידיעתי, הפונוסטייג' הטוב ביותר שתוכל להשיג בארץ עד 3000 ש"ח הוא של Trichord האנגלית (היבואן: אודיו פריק). השילוב של הפונוסטייג' הזה יחד עם ה-TecnoDec של Michell הוא הדבר הטוב ביותר, להערכתי, שתוכל להשיג בתחומי המחיר האלה.
ל-truejoker,
לשם הדיוק, היבואן של מישל הוא ערן פוגל, ולא מי שציינת.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
Re: שאלה נוספת - ביחס לפונו סטייג'
3000 ש"ח זה כבר הרבה כסף בהתחשב בתקציב שלך.ido855 כתב:א. תודה לכולם על התגובות - נותנות לי מושג קל בעולם האנלוגי שעד כה לא התעניינתי בו
על פניו נראה לי שעדיף חלק אינטגרלי של המערכת....לא? (תזכורת - המחיר הוא 3000 ש"ח לפונו סטייג')...
אין לי מושג מה איכות הפונו הפנימיהזה, אבל קח בחשבון, בלי קשר לביצועים, ש:
1) מצד אחד, הוא חוסך לך כבל של פונו סטייג' וכמה מאות שקלים
2) מצד שני, אם תחליף את המגבר שלך, סביר שאיבדת את כל או רוב ההשקעה.
לדעתי אם אתה צריך חבילה אנאלוגית שכוללת פטיפון, ראש, ופונו סטייג', בתקציב של 5000 - 6000 ש"ח, החלוקה היא בערך:
פטיפון בסביבות 3000 -3500 ש"ח
ראש בסביבות 1000 - 600 ש"ח
פונו סטייג ביתרת הסכום.
קח בחשבון שקשה יחסית להשוות פטיפונים של יצרנים שונים מטעמים פרקטיים, ראשים בכלל בלתי אפשרי להשוות, ופונו סטייגים קל מאוד להשוות - זה המוצר היחיד שאתה יכול להעמיד אחד מול השני ולשמוע את ההבדלים.
איל פור