מחיר שערוריתי לביטוח טלביזיה
-
המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בבעלותי במשך שנתיים וחצי טלביזיה מתוצרת טושיבה,37WL68E .הביטוח שרכשתי בקנייה
עומד לפוג בעוד חצי שנה.התקשרתי לשירות לקוחות של טושיבה ונאמר לי שעבור שנה ביטוח
אצטרך לשלם 890 ש"ח ! ועבור שנתיים ביטוח 1500 ש"ח !.
בעיני,זהו מחיר מופרז ביותר.הנימוק שקיבלתי למחיר הוא: "חלקי החילוף יקרים".
האם האמינות של מוצרי טושיבה כל כך נמוכה,שמצדיקה סכום
כזה לטלביזיה חדשה יחסית ?
האם יבואן יכול לקבוע כל מחיר לשירות שכנראה הוא מחוייב בחוק לתת אותו ?
משרד המסחר והתעשייה יכול לעזור בעניין ?
עומד לפוג בעוד חצי שנה.התקשרתי לשירות לקוחות של טושיבה ונאמר לי שעבור שנה ביטוח
אצטרך לשלם 890 ש"ח ! ועבור שנתיים ביטוח 1500 ש"ח !.
בעיני,זהו מחיר מופרז ביותר.הנימוק שקיבלתי למחיר הוא: "חלקי החילוף יקרים".
האם האמינות של מוצרי טושיבה כל כך נמוכה,שמצדיקה סכום
כזה לטלביזיה חדשה יחסית ?
האם יבואן יכול לקבוע כל מחיר לשירות שכנראה הוא מחוייב בחוק לתת אותו ?
משרד המסחר והתעשייה יכול לעזור בעניין ?
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
לדעתי אין הצדקה לבצע ביטוח /אחריות לשום מוצר אלקטרוני מעבר לשנות האחריות הבסיסיות.
אני למשל ,לאחר שמסתיימת האחריות של היצרן למוצרים האלקטרוניים שלי
לא מחדש אחריות ,ואם מתקלקל ברוב המקרים מתקן לבד.
לא מחדש אחריות ,ואם מתקלקל ברוב המקרים מתקן לבד.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
-
המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

איך אתה מתקן
yuria כתב:לדעתי אין הצדקה לבצע ביטוח /אחריות לשום מוצר אלקטרוני מעבר לשנות האחריות הבסיסיות.
לא מחדש אחריות ,ואם מתקלקל ברוב המקרים מתקן לבד....
מסך lcd שהלך לעולמו ? תלמד אותי בבקשה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני מעריך שפשוט אין ממש חלקי חילוף למכשירים ישנים, ואם יש תקלות צריך בעצם להחליף לך את המסך...
-
המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

נכון,אבל
אנחנו מדברים למעשה על ביטוח.אם הפרמייה על הביטוח כל כך גבוהה,oferlaor כתב:אני מעריך שפשוט אין ממש חלקי חילוף למכשירים ישנים, ואם יש תקלות צריך בעצם להחליף לך את המסך......
אז המסקנה שאמינות המוצר היא עלובה.גם בפרמיה של ביטוח רכב נלקח
בחשבון אובדן מלא.כנראה צריך לדרוש בקנייה אחריות
ל 5 שנים,כמו שנותנים במקומות אחרים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
המהנדס,
כשמחשבים עלות ביטוח מחשבים גם את הסיכוי שהמכשיר יתקלקל וגם את העלות של תיקון. השילוב של השניים הוא זה שקבוע את הפרמיה.
במקרה הזה, לדעתי זו לא האמינות שהיא הבעיה אלא העובדה שאין חלקי חילוף זמינים - מה שמקשה מאוד על מחיר פרמיה זול.
כשמחשבים עלות ביטוח מחשבים גם את הסיכוי שהמכשיר יתקלקל וגם את העלות של תיקון. השילוב של השניים הוא זה שקבוע את הפרמיה.
במקרה הזה, לדעתי זו לא האמינות שהיא הבעיה אלא העובדה שאין חלקי חילוף זמינים - מה שמקשה מאוד על מחיר פרמיה זול.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לדעתי מיותר לבטח מסך טלוויזיה
גם ביטוח למזגן אלקטרה עולה סכום דומה של 890 שח.וכאשר תנסה להזמין שרות המוקדנית לא תשכח להזכיר לך שאם
התקלה לא במזגן-ומדובר בתפעול או ניקוי פילטר, שלט וכ"ו תיפרד מבקור טכנאילמרות האחריות 150 שח.כנ"ל במסכי טלוויזיה.
לגביי מסך טלוויזיה-הקדמה והאופנה משתנה בקצב ומסך מאבד מערכו זמן קצר אחרי שנרכש ובמקום תיקון הייתי משדרג
למשהו חדש.מיותר הביטוח לדעתי ספציפית למסך אך אם יש ביטוח או עסקה לכלהבית במחיר מצחיק לא מזיק לבטח וגם
לא מועיל תמיד. היות ויש שורות קטנות בכל פוליסה עם סייגים למינייהם לרעת הצרכן ,והפוליסה משמשת יותר כחתיכת נייר.
התקלה לא במזגן-ומדובר בתפעול או ניקוי פילטר, שלט וכ"ו תיפרד מבקור טכנאילמרות האחריות 150 שח.כנ"ל במסכי טלוויזיה.
לגביי מסך טלוויזיה-הקדמה והאופנה משתנה בקצב ומסך מאבד מערכו זמן קצר אחרי שנרכש ובמקום תיקון הייתי משדרג
למשהו חדש.מיותר הביטוח לדעתי ספציפית למסך אך אם יש ביטוח או עסקה לכלהבית במחיר מצחיק לא מזיק לבטח וגם
לא מועיל תמיד. היות ויש שורות קטנות בכל פוליסה עם סייגים למינייהם לרעת הצרכן ,והפוליסה משמשת יותר כחתיכת נייר.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
גם לפי דעתי מיותר לבטח טלוויזיה בתום האחריות. לי יש עוד 7 חודשים. אם לטלוויזיה יקרה משהו אחרי זה היא תעוף מהחלון
לאחותי שהייתה לה טלוויזיה זהה לשלי (של טושיבה) התקלקלה אחרי שנתיים וניופאן גם ככה לקחה ממנה 1000 ש"ח על החלפת טלוויזיה כי לזו שהייתה לה - בשביל חלקי חילוף הייתה צריכה לחכות חודש וגם אז לא הובטח שהטלוויזיה תהיה תקינה. אז גם במסגרת האחריות לפעמים משלמים סכומים גבוהים ולכן אני חושב שזה מיותר לבטח את הטלוויזיה אחרי זה. התקלקלה - קנה חדשה.
לאחותי שהייתה לה טלוויזיה זהה לשלי (של טושיבה) התקלקלה אחרי שנתיים וניופאן גם ככה לקחה ממנה 1000 ש"ח על החלפת טלוויזיה כי לזו שהייתה לה - בשביל חלקי חילוף הייתה צריכה לחכות חודש וגם אז לא הובטח שהטלוויזיה תהיה תקינה. אז גם במסגרת האחריות לפעמים משלמים סכומים גבוהים ולכן אני חושב שזה מיותר לבטח את הטלוויזיה אחרי זה. התקלקלה - קנה חדשה.
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
Re: איך אתה מתקן
אני מאמין שיש לך ידע טכני ,לפי השם "מהנדס"המהנדס כתב:yuria כתב:לדעתי אין הצדקה לבצע ביטוח /אחריות לשום מוצר אלקטרוני מעבר לשנות האחריות הבסיסיות.
לא מחדש אחריות ,ואם מתקלקל ברוב המקרים מתקן לבד....
מסך lcd שהלך לעולמו ? תלמד אותי בבקשה....
דבר ראשון יש לבדוק האם ספק הכוח עובד ומה הם המתחים שהוא מפיק?..............
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רסיבר Marantz SR7015
-
המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

רק לידיעה
כשרכשתי את הטלביזיה שילמתי רק 300 ש"ח להארכת אחריות משנה ל 3 שנים.כמו שאמרתי,זה ביטוחsmallville4r כתב:גם לפי דעתי מיותר לבטח טלוויזיה בתום האחריות. לי יש עוד 7 חודשים. אם לטלוויזיה יקרה משהו אחרי זה היא תעוף מהחלון![]()
לאחותי שהייתה לה טלוויזיה זהה לשלי (של טושיבה) התקלקלה אחרי שנתיים וניופאן גם ככה לקחה ממנה 1000 ש"ח על החלפת טלוויזיה כי לזו שהייתה לה - בשביל חלקי חילוף הייתה צריכה לחכות חודש וגם אז לא הובטח שהטלוויזיה תהיה תקינה. אז גם במסגרת האחריות לפעמים משלמים סכומים גבוהים ולכן אני חושב שזה מיותר לבטח את הטלוויזיה אחרי זה. התקלקלה - קנה חדשה....
וכמו שעופר אמר,בדרך כלל אין תיקון אלא החלפה במוצר אחר.אז מה,טלביזיה 37 חדשה באיכות סבירה כתחליף
עולה ליבואן כ 3000 ש"ח(ואני בטוח שאני מפריז כלפי מעלה),לאותו יבואן שרוצה להפוך מוצר שנקנה לפני שנתיים וחצי ב 10,000 ש"ח לאויר.
שוב חוזרים לשאלה המרכזית: מה אחוז התקלות ללא יכולת תיקון בטלביזיות טושיבה ? אם זה 20% שזה
בערך התמחור של האחריות,אז אסור לקנות אצלם טלביזיה.דבר אחד בטוח,אני לא ארכוש בעתיד טלביזיה,
אצל יבואן ללא לפחות 5 שנים אחריות.
נערך לאחרונה על ידי המהנדס ב 08/08/2009 21:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
ניופאן עשו את זה גם לחבר שלי.smallville4r כתב:גם לפי דעתי מיותר לבטח טלוויזיה בתום האחריות. לי יש עוד 7 חודשים. אם לטלוויזיה יקרה משהו אחרי זה היא תעוף מהחלון![]()
לאחותי שהייתה לה טלוויזיה זהה לשלי (של טושיבה) התקלקלה אחרי שנתיים וניופאן גם ככה לקחה ממנה 1000 ש"ח על החלפת טלוויזיה כי לזו שהייתה לה - בשביל חלקי חילוף הייתה צריכה לחכות חודש וגם אז לא הובטח שהטלוויזיה תהיה תקינה. אז גם במסגרת האחריות לפעמים משלמים סכומים גבוהים ולכן אני חושב שזה מיותר לבטח את הטלוויזיה אחרי זה. התקלקלה - קנה חדשה....
הוא קנה פלזמה של פיילוט לפני שנתיים ואחרי כמה חודשים הייתה תקלה. לא היו להם חלקים אז הם אמרו לו שזה ייקח זמן, נתנו לו מסך חלופי פחות טוב ויותר קטן והציעו לו להוסיף סכום גבוה (אם אני זוכר נכון קרוב ל-2000 שקל) בשביל מסך אחר של טושיבה.
בהמלצתי, הוא לא שידרג, קיבל החזר על כל העסקה (כולל הובלה ומתקן) וקנה מסך אחר טוב יותר של LG בסכום נמוך יותר.
לא יודע מתי זה קרה אבל היום מוצר באחריות אשר מתקלקל, היבואן מחוייב לתקן אותו תוך 10 ימיםtvholic כתב:ניופאן עשו את זה גם לחבר שלי.smallville4r כתב:גם לפי דעתי מיותר לבטח טלוויזיה בתום האחריות. לי יש עוד 7 חודשים. אם לטלוויזיה יקרה משהו אחרי זה היא תעוף מהחלון![]()
הוא קנה פלזמה של פיילוט לפני שנתיים ואחרי כמה חודשים הייתה תקלה. לא היו להם חלקים אז הם אמרו לו שזה ייקח זמן, נתנו לו מסך חלופי פחות טוב ויותר קטן והציעו לו להוסיף סכום גבוה (אם אני זוכר נכון קרוב ל-2000 שקל) בשביל מסך אחר של טושיבה.
בהמלצתי, הוא לא שידרג, קיבל החזר על כל העסקה (כולל הובלה ומתקן) וקנה מסך אחר טוב יותר של LG בסכום נמוך יותר....
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/8D75 ... F7429F.htm