אז כנראה שאתה לא עושה את הדברים נכון, בלי לפגוע...
remote desktop הוא אופציה מובנית בכל מכשיר מבוסס WM זה שנים. את כל מה שתיארת עם פרינג וסקיים אני עושה על בסיס יומיומי על ה-WM5 שלי פלוס שימוש בתוכנת SIP כדי לבצע שיחות חינם לקווים נייחים וניידים (ואני לא צריך לבטל את האחריות בשביל זה). בנוסף יש לי דפדפן שתומך בצורה מלאה בפלאש, ג'אווה, אג'קס ועוד...
אני משתמש באייגו 8 לצרכי ניווט ואפילו כתבתי נגן מוזיקה שרץ ברקע ומתממשק לאייגו כך שניתן לשלוט עליו מתוך האייגו. שלא לדבר על שימוש ברומים רשמיים ומבושלים לשדרוג מערכת ההפעלה לגרסאות עדכניות ופרופיל BT מלא הניתן לשדרוג גם הוא. גם משחקים לא חסר - Worms, Warcraft 2, Transport Tycoon, SimCity 2000, Rayman, Tomb Raider ועוד ועוד...
הכל עובד מצויין עם 64 זיכרון RAM, כל עוד לא מתקינים תוכנות קיקיוניות שתוקעות את המערכת. לגבי הסוללה, המכשיר שלי הוא לא סלולרי אז זה לא כזה נושא בעייתי. באיזה טעם אתה מעדיף את הכובע?
לגבי הממשק - זה כבר תלוי. CE נכתבה כמערכת הפעלה למחשב כף יד במקור ובאופן טבעי מיקרוסופט ניסתה לדמות אותה ככל הניתן למערכת השולחנית ומכאן גם נובע הממשק והצורך בסטיילוס. אני מסכים בהחלט שהוא לא נוח למשתמש הקז'ואלי שבסה"כ רוצה לשמוע מוזיקה מדי פעם ולחייג לאישה אבל למשתמש הכבד - זה פשוט מאסט. בצורה כזו ניתן להכניס יותר פרטים למסך ללא צורך בגלילה.
אני לא אומר שהמכשיר לא טוב, אני רק אומר מה שהרבה משתמשי אייפון מרגישים - אפל פשוט לא משקיעה מספיק במערכת ההפעלה (כמה שנים לקח להם להוסיף copy paste בסיסי?). מה גם שהם לא טרחו להוסיף חריץ לכרטיס זיכרון.
במחשבה שנייה, אי אפשר לבוא בטענות לאפל. הם לא בנו מחשב כף יד - הם בנו IPOD עם רכיב סלולר. ואם מסתכלים על זה כך - הם עשו עבודה טובה!
ה-P990 מבוסס על סימביאן ולכן לא התייחסתי לחוויה שלך איתו באופן ספציפי.