צריך קצת עזרה בבחירת סטרימר וכונן חיצוני

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
sBaB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

תחילה אציין כי זהו הפורום המקיף והמקצועי ביותר שמצאתי בתחום הבידור הביתי - כל הכבוד!
(Y) אני חדש בתחום וקראתי רבות בפורום, כי החלטנו שהגיע הזמן להפסיק לצרוב סרטים וסדרות (איכות הסביבה ואיכות בכלל) ולעבור למזרימדיה.
בשל תקציב מצומצם נראה לי כי אסתכן ואלך על האקסטרימר (יודע שהוא חדש ועדיין בעל בעיות בגרות) ואחבר לו כונן חיצוני בעל נפח גדול שבו נאחסן את כל המידה שלנו.
בפי כמה שאלות:
1. האם האקסטרימר מספיק טוב לצפייה בקבצי AVI (רוב הסרטים שלנו) וקצת 720P?
2. מה דעתכם על כונן חיצוני זה: Seagate 1.5 TB USB 2.0 Desktop External Hard Drive ST315005EXA101-RK? מצאתי אותו במחיר טוב (130$) באמזון ויש לי משפחה בארה"ב שמגיעים לארץ ואם לא מה הוא הכונן החיצוני המומלץ שלכם (במחיר סביר כמובן)?
3. שאלה קצת תמימה - אם יש לי רשת אלחוטית ביתית (שני מחשבים ניידים וראטור) - אני צריך לחבר את הכונן החיצוני לראוטר (חוטית) כדי לעביר לו מידע מהמחשבים הניידים? או שרק בחיבור ישיר של המחשב לכונן נוכל להעביר לו מידע? משם הכונן יהיה מחובר חוטית לסטרימר או שיש דרך טובה יותר להזרמת המידע?
על כל עזרה הודה!

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

לגבי הכונן החיצוני אני תמיד מעדיף כונן שניתן להחלפה ולא קבוע
רכשתי מארז קשיח לכונן חיצוני של חברת קולר מאסטר (מארז מעולה ואיכותי) הכנסתי כונן של 1 TB ובא לציון גואל אם נוצרת בעיה בכונן או במארז תמיד ניתן להפריד בין השניים ולא לאבד את הכל
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

sBaB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

shay1 כתב:לגבי הכונן החיצוני אני תמיד מעדיף כונן שניתן להחלפה ולא קבוע
רכשתי מארז קשיח לכונן חיצוני של חברת קולר מאסטר (מארז מעולה ואיכותי) הכנסתי כונן של 1 TB ובא לציון גואל אם נוצרת בעיה בכונן או במארז תמיד ניתן להפריד בין השניים ולא לאבד את הכל
...
תודה על התשובה.
אשמח אם תוכל לתת את הדגם המדוייק של המארז והכונן המומלצים.
האם יש למישהו תשובה לגבי הדגם הספציפי ששאלתי ואשר השאלות. תודה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

תחילה אציין כי זהו הפורום המקיף והמקצועי ביותר שמצאתי בתחום הבידור הביתי - כל הכבוד!
אני חדש בתחום וקראתי רבות בפורום, כי החלטנו שהגיע הזמן להפסיק לצרוב סרטים וסדרות (איכות הסביבה ואיכות בכלל) ולעבור למזרימדיה.
בשל תקציב מצומצם נראה לי כי אסתכן ואלך על האקסטרימר (יודע שהוא חדש ועדיין בעל בעיות בגרות) ואחבר לו כונן חיצוני בעל נפח גדול שבו נאחסן את כל המידה שלנו.
בפי כמה שאלות:
1. האם האקסטרימר מספיק טוב לצפייה בקבצי AVI (רוב הסרטים שלנו) וקצת 720P?
Avi זו סיומת קובץ שלא מעידה על קידוד , אני מניח שהתכוונת לאיכותdivx/xvid אותו כל סטרימר יודע לנגן , לגבי 720p תוכל לראות בשרושר של הxstreamer שלרוב אין עם זה בעיה.

2. מה דעתכם על כונן חיצוני זה: Seagate 1.5 TB USB 2.0 Desktop External Hard Drive ST315005EXA101-RK? מצאתי אותו במחיר טוב (130$) באמזון ויש לי משפחה בארה"ב שמגיעים לארץ ואם לא מה הוא הכונן החיצוני המומלץ שלכם (במחיר סביר כמובן)?
לא רע בכלל.

3. שאלה קצת תמימה - אם יש לי רשת אלחוטית ביתית (שני מחשבים ניידים וראטור) - אני צריך לחבר את הכונן החיצוני לראוטר (חוטית) כדי לעביר לו מידע מהמחשבים הניידים? או שרק בחיבור ישיר של המחשב לכונן נוכל להעביר לו מידע? משם הכונן יהיה מחובר חוטית לסטרימר או שיש דרך טובה יותר להזרמת המידע?
הכונן החיצוני הזה מתחבר ב usb , אם יש לך ראוטר שמאפשר חיבור דיסק ב usb אז ניתן לחבר אותו לראוטר והוא יהיה נגיש לכל המחשבים והסטרימר , אם אין לך תצטרך לחבר אותו ישירות למחשב או סטרימר.
שים לב ! שמומלץ לחבר לסטרימר דיסק ישירות ולא להזרים מהרשת , לצורך ביצועים טובים יותר (בודאי בתכני 720pומעלה )
נערך לאחרונה על ידי uris ב 06/08/2009 10:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

sBaB כתב: 2. מה דעתכם על כונן חיצוני זה: Seagate 1.5 TB USB 2.0 Desktop External Hard Drive ST315005EXA101-RK? מצאתי אותו במחיר טוב (130$) באמזון ויש לי משפחה בארה"ב שמגיעים לארץ ואם לא מה הוא הכונן החיצוני המומלץ שלכם (במחיר סביר כמובן)?
...
יש לי שניים כאלה (שניהם עובדים עם הסטרימר TVIX6500), והם טובים. בקנייה בארץ יש עליהם אחריות של 5 שנים.
ויטלי

sBaB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

uris וויטלי תודה רבה על התשובות, עזרתם לי רבות (Y) .
שאלה נוספת, האם יש אפשרות לחברת את האקסטרימר לראוטר (חוטית) ולהעביר את הקבצים מהמחשב לכונן החיצוני שמחובר דרך הרשת הביתית? (מחשב -אלחוטית- ראוטר- חוטית -מזרימדיה - חוטית - כונן חיצוני)
או שאני יהיה חייב לנתק את הכונן מהסטרימר לחבר בחמשב (הכל בUSB כמובן) להעביר את הקבצים ואז לחבר מחדש לאקס כדי לצפות?

sBaB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

sBaB כתב:uris וויטלי תודה רבה על התשובות, עזרתם לי רבות (Y) .
שאלה נוספת, האם יש אפשרות לחברת את האקסטרימר לראוטר (חוטית) ולהעביר את הקבצים מהמחשב לכונן החיצוני שמחובר דרך הרשת הביתית? (מחשב -אלחוטית- ראוטר- חוטית -מזרימדיה - חוטית - כונן חיצוני)
או שאני יהיה חייב לנתק את הכונן מהסטרימר לחבר בחמשב (הכל בUSB כמובן) להעביר את הקבצים ואז לחבר מחדש לאקס כדי לצפות?
...
סליחה שאני מקפיץ - אבל למישהו יש תשובה לשאלתי האחרונה?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

לי אין רשת, אני מעביר את כונן ה-USB מסטרימר למחשב לצורך העתקה/מיון ; זה לא טרחה רבה. רק ממליץ להעביר את הכונן יחד עם כבל USB (כלומר, לנתק את הכבל מסטרימר ולא מהכונן) כי החיבור mini USB לא עמיד במיוחד.
ויטלי

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”