התלבטות בנושא רשת מדיה ביתית (צרות של עשירים)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
IProgrammer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

לאחרונה רכשתי כרטיס DVB-S2 וקורא כרטיסים ואני מתכנן לעבור להקלטה דיגיטלית. כחלק מהמעבר אני גם רוצה לעבור לתצורת client-server מבוסס Sage או משהו דומה.

המצב הנוכחי:

1. מחשב ישן מסוג P4 Prescott עם 512MB זיכרון עם XP PRO. מהווה שרת אימיול וקבצים וכו'. ללא מסך ופועל תמידית.
2. מחשב desktop מבוסס QuadCore עם 4G זיכרון. מריץ ויסטה 64 ובקרוב נעבור ל- win7. המחשב משמש לעבודה רגילה, גלישה, משחקים וכו'.
3. מחשב HTPC בסלון. מבוסס Athlon (לא זוכר כמה אבל 64bit וישן) עם לוח אם K8-Ultra-V-Pro ו 512MB זיכרון. כרטיס מסך ATI (בזמנו היה חזק, אבל מאוד מיושן וללא HDMI. ברור שאני אצטרך לשדרג). המחשב מריץ. XP MCE 2005. אגב, הלוח אם אינו מבוסס PCI-X והכרטיס מסך הינו AGP.
4. מחשב HTPC בחדר שינה. מבוסס Core2, 2GB זיכרון. מריץ VMC, כרטיס מסך מובנה, עם יציאת HDMI אבל ללא תמיכה ב- H264.

המטרה כאמור, לבנות שרת Sage להקלטות של טלוויזיה כולל HD וצפיה בתכנים בסלון ובחדר.

ההתלבטות שלי היא לגבי איזה מחשב יריץ את השרת Sage. יתרון למחשב שרת אימיול שלי, הוא שיש לו (והוא היחיד) יציאה טורית. לגבי השאר, אני אצטרך לקנות כרטיס נוסף או ממיר USB. מצד שני הוא המחשב הכי חלש. נראה לכם שהוא יעמוד במשימה ?. אני גם יכול לבצע זאת במחשב desktop אבל אני לא כלכך אוהב כי בכל רגע מישהו יכול לעבוד עליו, או לדפוק לו ריסטרט וכו', אבל מצד שני, הוא מפלצת מחשוב.

לגבי צפייה ב- HD. נראה לי שהמחשב החדר מספיק חזק בכדי לפענח H264 בתוכנה. אולם המחשב בסלון הוא חלש. אני בדיוק לפני נסיעה לארה"ב ויכול לנצל את שער הדולר הנמוך לשידרוגים. אני מתלבט האם להחליף אותו לגמרי במחשב חזק יותר, או לנסות לשדרג אותו. המגבלה היא שהוא תומך רק ב- DDR1 (עד 400MHZ) וב- AGP. ככה שגם שידרוג הזיכרון יקר וגם לך תמצא כרטיס מסך HD טוב בפורמט AGP. מה נראה לכם ? בנוסף לזה, אני ארצה כבר לרכוש לו כונן BD אם כבר... ולקוות שאישתי לא תתגרש ממני :lol:

לתגובתכם...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

הכל לפני הכל - אתה מדבר על תכנים מצלחת לווין או מיס?

IProgrammer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תכנים מ- YES. מתכוון להשתמש בפתרונות המוצעים כאן לגבי השימוש ב- NDSCAM וכו'.

IProgrammer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

IProgrammer כתב:תכנים מ- YES. מתכוון להשתמש בפתרונות המוצעים כאן לגבי השימוש ב- NDSCAM וכו'.
...
שכחתי להגיד שכרגע אני משתמש בשני מחשבי ה- HTCP ב- PVR150 - הקלטה אנלוגית ב media center של מיקרוסופט. בסלון זה MCE2005 ובחדר VMC

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”