?דרייבר אחד לכל התדרים?
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
לא אחת נתקלתי בעולם האינטרנט בחברות שמפארות עצמן בדרייברים שמייצרים את כל התדרים וטוענות שזוהי הדרך הכי טובה, יעילה ואיכותית שקיימת.
חברות כגון Lowthers, Decware, Daiatone, Altec ועוד
תמיד הדרייברים האלה נמכרים לבד והבוקסה אמורה להיבנות על ידי הקונה...
האם יצא למישהו לשמוע כזה רמקול פעם, ואם כן האם הם באמת כל כך טובים???
ולמה לעזאזל תמיד הבוקסות שבונים להם כל כך מוזרות?!?!?!?!
חברות כגון Lowthers, Decware, Daiatone, Altec ועוד
תמיד הדרייברים האלה נמכרים לבד והבוקסה אמורה להיבנות על ידי הקונה...
האם יצא למישהו לשמוע כזה רמקול פעם, ואם כן האם הם באמת כל כך טובים???
ולמה לעזאזל תמיד הבוקסות שבונים להם כל כך מוזרות?!?!?!?!
חברה אחת ששכחת לציין היא Fostex שמוכרת דרייברים יחסית נפוצים, ויש בארץ זוג או שניים למכירה של החברה (במחיר דיי מתקבל על הדעת).
לי אישית יצא לשמוע רמקולים 1WAY של אנטוני גאלו, רמקול בן כמה שנים טובות (לא יודע כמה בדיוק). זהו רמקול שמשתמש בדרייבר שנראה כמו 7" בערך, ובנוי בתוך כדור מתכת בגודל של כדורסל בערך. הרמקול הזה נשמע מדהים! פשוט מדהים! אחד הטובים ששמעתי מעולם. הוא עובד עם מגבר שפורפרות SET והמגבר מניע אותו בקלות.
אני יכול להבין את הדעה שזו הדרך הטובה ביותר. ככל שיש פחות אלמנטים יש פחות צורך להתאים את האלמנטים אחד לשני, ופחות סיבוך עם התיבה.
לי אישית יצא לשמוע רמקולים 1WAY של אנטוני גאלו, רמקול בן כמה שנים טובות (לא יודע כמה בדיוק). זהו רמקול שמשתמש בדרייבר שנראה כמו 7" בערך, ובנוי בתוך כדור מתכת בגודל של כדורסל בערך. הרמקול הזה נשמע מדהים! פשוט מדהים! אחד הטובים ששמעתי מעולם. הוא עובד עם מגבר שפורפרות SET והמגבר מניע אותו בקלות.
אני יכול להבין את הדעה שזו הדרך הטובה ביותר. ככל שיש פחות אלמנטים יש פחות צורך להתאים את האלמנטים אחד לשני, ופחות סיבוך עם התיבה.
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

צודק, פוסטקס בהחלט אחת הנפוצות...anatoli15 כתב:חברה אחת ששכחת לציין היא Fostex שמוכרת דרייברים יחסית נפוצים, ויש בארץ זוג או שניים למכירה של החברה (במחיר דיי מתקבל על הדעת).
אני יכול להבין את הדעה שזו הדרך הטובה ביותר. ככל שיש פחות אלמנטים יש פחות צורך להתאים את האלמנטים אחד לשני, ופחות סיבוך עם התיבה....
בקשר למה שאמרת עם התיבה.....איך פחות סיבוך?? אתה ראית את התיבות המטורפות האלה שהחברה האלה בונים להם? זה היצירות הכי מוזרות שראיתי בחיים שלי!!

מה שכן, ייאמר לזכותם שהם בהחלט טובים עם פטיש ומסמר
העובדה שהם מתכננים תיבות כאלו לא אומרת שזה חובה. לדוגמא כך את הרמקול שדיברתי עליו, כדור עגול לחלוטין. לא מסובך בכלל. גם פוסטקס נותנים תרשימים לא מסובכים בכלל עם רוב הדרייברים שלהם. יש הרבה אנשים שמשתגעים אבל זה לא חובה בכלל.
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

אז מה גורם לבנאדם ללכת ולבנות את הדבר הכי מוזר שהוא ראה בחלומות שלו, רק בשביל לשים בתוכו את הרמקול?anatoli15 כתב:העובדה שהם מתכננים תיבות כאלו לא אומרת שזה חובה. לדוגמא כך את הרמקול שדיברתי עליו, כדור עגול לחלוטין. לא מסובך בכלל. גם פוסטקס נותנים תרשימים לא מסובכים בכלל עם רוב הדרייברים שלהם. יש הרבה אנשים שמשתגעים אבל זה לא חובה בכלל....
אני מניח שזה עושה משהו לסאונד כל העיצובי שופרים המוזרים האלה...מה אתה אומר?
אגב, הדרייברים האלה יקרים בצורה מיוחדת?
האמת היא שאני לא יודע מה בדיוק גורם לאנשים לעשות דברים כאלה. אבל אני חייב לציין שראיתי המון עיצובים לא פחות מוזרים עם הרבה יותר מדרייבר אחד. העניין הוא שברגע שיש לך דרייבר בודד כל משחק עם התיבה משנה את הצליל בצורה יחסית ניתנת לחיזוי.
בנוגע למחירים, הם מתילים מכמה עשרות בודדות של דולרים, ומגיעים עד לפי כמה מזה. הכל תלוי בדגם המבוקש.
בנוגע למחירים, הם מתילים מכמה עשרות בודדות של דולרים, ומגיעים עד לפי כמה מזה. הכל תלוי בדגם המבוקש.
ofirharlev, מדובר על תיבות הורן ( כמו שציינת ) שמשומשות רוב הזמן לדרייברים מהסוג הזה בגלל מספר סיבות כאשר הסיבה העיקרית היא שרובם בעלי "מהלך בוכנה" ( מרחק התזוזה הליניארי של הסליל/ממברנה ) מאד קצר מה, שמגביל מאד את תפוקת התדרים הנמוכים. על כן תיבת הורן נופלת יפה שכן מדובר על סגנון עבודה שמפיק את המקסימום מהסיטואציה הזו. מכיון שמשתמשים בדרייבר אחד בלבד, אין מקום לסאבוופר או משהו דומה, אחרת כאילו הורסים את "הרעיון"
תיבת הורן אגב גם תורמת רבות לנצילות (הגבוהה ממילא של אותם דרייברים) וככה נהוג להשתמש בהם עם מגברי שפורפרות. אופי הסאונד המתקבל הוא עניין של טעם.
לגבי המחירים, רוב הזמן זה מאד לא מוצדק, זה פשוט קטע של יוקרה. יש אפילו דגם מסויים שעולה כ 4K $ ליחידה אחת...
לגבי המחירים, רוב הזמן זה מאד לא מוצדק, זה פשוט קטע של יוקרה. יש אפילו דגם מסויים שעולה כ 4K $ ליחידה אחת...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בהמשך למה ש-HazooM כתב, שופר הוא "מגבר אקוסטי".
כלומר, הוא מגביר את האנרגיה האקוסטית ע"י כך שהוא מתעל את גלי הקול שאמורים היו להתפזר בצורה כדורית לצורת קונוס, כלומר הוא יותר יעיל מבחינה כיוונית.
הבעיה בדרייברים שהם FULL RANGE הוא שהם פשרה אחת גדולה.
תראה, דרייבר אידיאלי יהיה בעל מסה אפסית ,התנגדות אויר אפסית וחזק מאוד מאוד ככה הוא יוכל לנוע בקלות ומהירות.
כשמדובר על תדרים נמוכים, בהם יש צורך בדחיפה הרבה אויר, אתה נכנס לבעיה.
מצד אחד אתה צריך דרייבר מאוד גדול, אבל אז המסה שלו עולה בהתאם, כמו כן ההתנגדות של האויר ואם הוא חזק אז הוא כבד ואם הוא קל אז הוא גמיש מידי וכו'....
זו הסיבה שמפרידים את רמקול לכמה דרייברים, כאשר כל אחד מנסה להתפשר כמה שפחות בתחום הייעודי שלו.
רמקולים המבוססים על דרייברי פול-ריינג' חייבים "חיזוק" בנמוכים כי התפוקה שלהם בתדרים הללו נמוכה מאוד, לכן ה"צורות המשונות" הללו שהן למעשה "מגברים אקוסטיים".
מקווה שזה יותר ברור עכשיו.
כלומר, הוא מגביר את האנרגיה האקוסטית ע"י כך שהוא מתעל את גלי הקול שאמורים היו להתפזר בצורה כדורית לצורת קונוס, כלומר הוא יותר יעיל מבחינה כיוונית.
הבעיה בדרייברים שהם FULL RANGE הוא שהם פשרה אחת גדולה.
תראה, דרייבר אידיאלי יהיה בעל מסה אפסית ,התנגדות אויר אפסית וחזק מאוד מאוד ככה הוא יוכל לנוע בקלות ומהירות.
כשמדובר על תדרים נמוכים, בהם יש צורך בדחיפה הרבה אויר, אתה נכנס לבעיה.
מצד אחד אתה צריך דרייבר מאוד גדול, אבל אז המסה שלו עולה בהתאם, כמו כן ההתנגדות של האויר ואם הוא חזק אז הוא כבד ואם הוא קל אז הוא גמיש מידי וכו'....
זו הסיבה שמפרידים את רמקול לכמה דרייברים, כאשר כל אחד מנסה להתפשר כמה שפחות בתחום הייעודי שלו.
רמקולים המבוססים על דרייברי פול-ריינג' חייבים "חיזוק" בנמוכים כי התפוקה שלהם בתדרים הללו נמוכה מאוד, לכן ה"צורות המשונות" הללו שהן למעשה "מגברים אקוסטיים".
מקווה שזה יותר ברור עכשיו.