?דרייבר אחד לכל התדרים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

לא אחת נתקלתי בעולם האינטרנט בחברות שמפארות עצמן בדרייברים שמייצרים את כל התדרים וטוענות שזוהי הדרך הכי טובה, יעילה ואיכותית שקיימת.
חברות כגון Lowthers, Decware, Daiatone, Altec ועוד
תמיד הדרייברים האלה נמכרים לבד והבוקסה אמורה להיבנות על ידי הקונה...
האם יצא למישהו לשמוע כזה רמקול פעם, ואם כן האם הם באמת כל כך טובים???
ולמה לעזאזל תמיד הבוקסות שבונים להם כל כך מוזרות?!?!?!?!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

חברה אחת ששכחת לציין היא Fostex שמוכרת דרייברים יחסית נפוצים, ויש בארץ זוג או שניים למכירה של החברה (במחיר דיי מתקבל על הדעת).

לי אישית יצא לשמוע רמקולים 1WAY של אנטוני גאלו, רמקול בן כמה שנים טובות (לא יודע כמה בדיוק). זהו רמקול שמשתמש בדרייבר שנראה כמו 7" בערך, ובנוי בתוך כדור מתכת בגודל של כדורסל בערך. הרמקול הזה נשמע מדהים! פשוט מדהים! אחד הטובים ששמעתי מעולם. הוא עובד עם מגבר שפורפרות SET והמגבר מניע אותו בקלות.

אני יכול להבין את הדעה שזו הדרך הטובה ביותר. ככל שיש פחות אלמנטים יש פחות צורך להתאים את האלמנטים אחד לשני, ופחות סיבוך עם התיבה.

ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

anatoli15 כתב:חברה אחת ששכחת לציין היא Fostex שמוכרת דרייברים יחסית נפוצים, ויש בארץ זוג או שניים למכירה של החברה (במחיר דיי מתקבל על הדעת).

אני יכול להבין את הדעה שזו הדרך הטובה ביותר. ככל שיש פחות אלמנטים יש פחות צורך להתאים את האלמנטים אחד לשני, ופחות סיבוך עם התיבה.
...
צודק, פוסטקס בהחלט אחת הנפוצות...
בקשר למה שאמרת עם התיבה.....איך פחות סיבוך?? אתה ראית את התיבות המטורפות האלה שהחברה האלה בונים להם? זה היצירות הכי מוזרות שראיתי בחיים שלי!!
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
8O :מבולבל:
מה שכן, ייאמר לזכותם שהם בהחלט טובים עם פטיש ומסמר

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

העובדה שהם מתכננים תיבות כאלו לא אומרת שזה חובה. לדוגמא כך את הרמקול שדיברתי עליו, כדור עגול לחלוטין. לא מסובך בכלל. גם פוסטקס נותנים תרשימים לא מסובכים בכלל עם רוב הדרייברים שלהם. יש הרבה אנשים שמשתגעים אבל זה לא חובה בכלל.

ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

anatoli15 כתב:העובדה שהם מתכננים תיבות כאלו לא אומרת שזה חובה. לדוגמא כך את הרמקול שדיברתי עליו, כדור עגול לחלוטין. לא מסובך בכלל. גם פוסטקס נותנים תרשימים לא מסובכים בכלל עם רוב הדרייברים שלהם. יש הרבה אנשים שמשתגעים אבל זה לא חובה בכלל.
...
אז מה גורם לבנאדם ללכת ולבנות את הדבר הכי מוזר שהוא ראה בחלומות שלו, רק בשביל לשים בתוכו את הרמקול?
אני מניח שזה עושה משהו לסאונד כל העיצובי שופרים המוזרים האלה...מה אתה אומר?
אגב, הדרייברים האלה יקרים בצורה מיוחדת?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

האמת היא שאני לא יודע מה בדיוק גורם לאנשים לעשות דברים כאלה. אבל אני חייב לציין שראיתי המון עיצובים לא פחות מוזרים עם הרבה יותר מדרייבר אחד. העניין הוא שברגע שיש לך דרייבר בודד כל משחק עם התיבה משנה את הצליל בצורה יחסית ניתנת לחיזוי.

בנוגע למחירים, הם מתילים מכמה עשרות בודדות של דולרים, ומגיעים עד לפי כמה מזה. הכל תלוי בדגם המבוקש.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #7 

ofirharlev, מדובר על תיבות הורן ( כמו שציינת ) שמשומשות רוב הזמן לדרייברים מהסוג הזה בגלל מספר סיבות כאשר הסיבה העיקרית היא שרובם בעלי "מהלך בוכנה" ( מרחק התזוזה הליניארי של הסליל/ממברנה ) מאד קצר מה, שמגביל מאד את תפוקת התדרים הנמוכים. על כן תיבת הורן נופלת יפה שכן מדובר על סגנון עבודה שמפיק את המקסימום מהסיטואציה הזו. מכיון שמשתמשים בדרייבר אחד בלבד, אין מקום לסאבוופר או משהו דומה, אחרת כאילו הורסים את "הרעיון" :lol: תיבת הורן אגב גם תורמת רבות לנצילות (הגבוהה ממילא של אותם דרייברים) וככה נהוג להשתמש בהם עם מגברי שפורפרות. אופי הסאונד המתקבל הוא עניין של טעם.
לגבי המחירים, רוב הזמן זה מאד לא מוצדק, זה פשוט קטע של יוקרה. יש אפילו דגם מסויים שעולה כ 4K $ ליחידה אחת...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

בהמשך למה ש-HazooM כתב, שופר הוא "מגבר אקוסטי".
כלומר, הוא מגביר את האנרגיה האקוסטית ע"י כך שהוא מתעל את גלי הקול שאמורים היו להתפזר בצורה כדורית לצורת קונוס, כלומר הוא יותר יעיל מבחינה כיוונית.
הבעיה בדרייברים שהם FULL RANGE הוא שהם פשרה אחת גדולה.

תראה, דרייבר אידיאלי יהיה בעל מסה אפסית ,התנגדות אויר אפסית וחזק מאוד מאוד ככה הוא יוכל לנוע בקלות ומהירות.
כשמדובר על תדרים נמוכים, בהם יש צורך בדחיפה הרבה אויר, אתה נכנס לבעיה.
מצד אחד אתה צריך דרייבר מאוד גדול, אבל אז המסה שלו עולה בהתאם, כמו כן ההתנגדות של האויר ואם הוא חזק אז הוא כבד ואם הוא קל אז הוא גמיש מידי וכו'....
זו הסיבה שמפרידים את רמקול לכמה דרייברים, כאשר כל אחד מנסה להתפשר כמה שפחות בתחום הייעודי שלו.

רמקולים המבוססים על דרייברי פול-ריינג' חייבים "חיזוק" בנמוכים כי התפוקה שלהם בתדרים הללו נמוכה מאוד, לכן ה"צורות המשונות" הללו שהן למעשה "מגברים אקוסטיים".

מקווה שזה יותר ברור עכשיו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”