זקוק לעזרה בהחלטה בין HTPC ליס מקס+סטרימר...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
shykecohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב,
כבר הרבה זמן שאני יושב על הגדר וקורא בשקיקה את הפורום הנהדר הזה.
כיום ברשותי אקס בוקס ישן שמשמש אותי כסטרימר ואני נאלץ להיפרד ממנו בעצב בגלל אי יכולתו לנגן HD
התחדשתי בפנאסוניק pv80 42 ומרחק הצפיה שלי כ3.5-4 מטר.
אני מתכוון בעיקר לצפות בתוכן 720p או 1080p לרוב בקבצי mkv, לשמוע מוזיקה בעיקר קבצי ape וflac, ולצפות בכל אלבומי התמונות שלי באיכות מירבית.

הדברים שחשובים לי לפי סדרי עדיפות:
1. יכולת להקליט תוכן מיס. זה בכדי לרצות את אשתי ולכן קלות התפעול צריכה להיות הכי פשוטה שיש. מאד הייתי רוצה לדעת אם הקלטה דרך מחשב קלה, פשוטה ואינטואיטיבית כמו מכשיר היס מקס?

2. איכות וידאו ואודיו. חשבתי על לוח אם אינטל icedale בעל כרטיס מסך מובנה עם יציאת hdmi וכרטיס קול מובנה עם יציאה אופטית. חשוב לי לדעת האם יהיה הבדל בין שימוש בלוח הזה לעומת האיכות שתתקבל מסטרימר דוגמת פופקורן או אקסטרימר?

3. יכולת גלישה באינטרנט בעיקר עבור משחקים/תוכנות/לומדות עבור הבן שלי (גיל 5). כאן הבנתי שזו נקודת החולשה של המסך שלי. קראתי בזמנו מאמר שעופר פרסם ובו הוא המליץ פחות על HTPC לעומת סטרימר עבור מסך כמו שלי כנראה בגלל הרזולוציה הטבעית של המסך שלי. רציתי לדעת עד כמה מורגש החסרון הזה בשטח ואיך הוא בא לידי ביטוי?

4. ממשק משתמש לוגי, ידידותי ומעוצב. אני מאד מרוצה לדוגמא מהXBMC

מצטער על כמות הפרטים והשאלות ואשמח להמלצות וכיווני חשיבה מבעלי נסיון רב יותר ממני בתחום הזה.

תודה לכולם,

שי

:D

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

בוא ננסה לעזור:

1. מבחינת קלות הקלטה ונגישות הממשק אין ליס מקס מתחרים. גם בגלל שהוא יכול להקליט שתי תוכניות בו זמנית ולאפשר לך לצפות בתוכנית מוקלטת שלישית והן בגלל שממשק ההפעלה שלו מאוד פשוט ומאפשר בלחיצת כפתור בודדת לבצע דברים שקשים מאוד לביצוע ב HTPC - כמו למשל הקלטה אוטומטית של סידרה שלמה.

2. איכות וידאו ואודיו. במבחן החשוב ביותר שהוא מבחן התוצאה, יש יתרון לסטרימר על פני מחשב HTPC הן באיכות התמונה, מעבר אוטומטי בין PAL ל NTSC ול 24FPS והן בתמיכה בפורמטי האודיו החדשים. איכות השמיעה של מוזיקה ו FLAC היא זהה. ההקלטה מיס מקס הרבה יותר טובה ממה שתוכל להגיע מ HTPC

3. יכולת גלישה באינטרנט. כאן אין לך מה לחפש בסטרימר כי רק HTPC יתן לך פתרון וגם זה רק חלקי מהסיבה שסביבה שעוצבה לצפות בסרטים אינה מתאימה לעבודה עם מחשב הן בגלל מרחקי הישיבה והן בגלל גובה המסך וצורת הישיבה. הפתרון שאני מציע? רד מזה וקנה .netbook.

4. ממשק משתמש לוגי. כאן יש עדיפות ל HTPC כי אם הממשק לא נראה לך אתה תמיד יכול לשנות אותו (אלא אם כן אתה נתקעת עם VMC) בזמן שהרבה יותר קשה לשנות את הממשק של סטרימר, אם כי הממשק בסטרימר הוא בדרך כלל מאוד פשוט להפעלה.

דבר אחד שכחת והוא הכושר להתמודד עם הרבה חומר מולטימדיה. אני לא מדבר על עשרות או כמה מאות של שירים וסרטים. אני מתכוון שהסטרימרים אינם מתאימים עבור מי שהשקיע מזמנו והקליט על דיסקים את כל ספריית האודיו והווידאו והגיע למצב של מאות אלבומים, אלפי שירים ומאות כותרי DVD. כאן יש יתרון מוחץ ל HTPC היות וניהול הספריות שלו (למעט ב VMC המצ'וקמק) עדיף בהרבה מכל מה שתמצא בסטרימרים.

דרך אגב, לי בבית יש גם סטרימר, HTPC ויס מקס HD כך שנוכחות האחד אינה מונעת את השני.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

Catskinner כתב: דבר אחד שכחת והוא הכושר להתמודד עם הרבה חומר מולטימדיה. אני לא מדבר על עשרות או כמה מאות של שירים וסרטים. אני מתכוון שהסטרימרים אינם מתאימים עבור מי שהשקיע מזמנו והקליט על דיסקים את כל ספריית האודיו והווידאו והגיע למצב של מאות אלבומים, אלפי שירים ומאות כותרי DVD. כאן יש יתרון מוחץ ל HTPC היות וניהול הספריות שלו (למעט ב VMC המצ'וקמק) עדיף בהרבה מכל מה שתמצא בסטרימרים.
...
זה המצב אצלי (כ-1000 אלבומים מוסיקליים ומאת סרטים), ואני מסתדר מצוין עם סטרימר וכוננים USB. כל ניהול/מיון החומר מתבצע בחיבור דיסקים חיצוניים למחשב. הייתי אומר שעבור הנפחים הגדולים השילוב "סטרימר - כונני USB" הרבה יותר נוח מ-HTPC, כי כאן יש גמישות רבה ביצירה של ספריית הכוננים בנפח המצטבר בלתי מוגבל - דבר שאינו מתאפשר (וגם חסר משמעות) במחשב.
ויטלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

לא התכוונתי לבעיה הפיזית של חיבור כוננים אלא לכך שהרבה יותר קל לשלוף, למיין ולסדר סרטים, אלבומים ושירים ב HTPC. לדעתי שאלת האיחסון הפיזי פחות בעייתית כי תמיד אפשר לחבר NAS ולאגור את כולם במקום אחד ולא להתעסק שוב בהחלפת מדיות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

gilcooper
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 270
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

איכות וידאו בסטרימר מול HTPC

שליחה #5 

Catskinner כתב:בוא ננסה לעזור:

2. איכות וידאו ואודיו. במבחן החשוב ביותר שהוא מבחן התוצאה, יש יתרון לסטרימר על פני מחשב HTPC הן באיכות התמונה, מעבר אוטומטי בין PAL ל NTSC ול 24FPS והן בתמיכה בפורמטי האודיו החדשים. איכות השמיעה של מוזיקה ו FLAC היא זהה. ההקלטה מיס מקס הרבה יותר טובה ממה שתוכל להגיע מ HTPC
...
מדוע לסטרימר יש יתרון באיכות התמונה על פני htpc ? אם יש לך htpc שמפענח את כל הפורמטים בחומרה למה צריך להיות הבדל ?

shykecohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

vitalyi כתב:
Catskinner כתב: דבר אחד שכחת והוא הכושר להתמודד עם הרבה חומר מולטימדיה. אני לא מדבר על עשרות או כמה מאות של שירים וסרטים. אני מתכוון שהסטרימרים אינם מתאימים עבור מי שהשקיע מזמנו והקליט על דיסקים את כל ספריית האודיו והווידאו והגיע למצב של מאות אלבומים, אלפי שירים ומאות כותרי DVD. כאן יש יתרון מוחץ ל HTPC היות וניהול הספריות שלו (למעט ב VMC המצ'וקמק) עדיף בהרבה מכל מה שתמצא בסטרימרים.
...
זה המצב אצלי (כ-1000 אלבומים מוסיקליים ומאת סרטים), ואני מסתדר מצוין עם סטרימר וכוננים USB. כל ניהול/מיון החומר מתבצע בחיבור דיסקים חיצוניים למחשב. הייתי אומר שעבור הנפחים הגדולים השילוב "סטרימר - כונני USB" הרבה יותר נוח מ-HTPC, כי כאן יש גמישות רבה ביצירה של ספריית הכוננים בנפח המצטבר בלתי מוגבל - דבר שאינו מתאפשר (וגם חסר משמעות) במחשב.
...
תודה רבה על התגובה המפורטת.
כרגע אני נוטה יותר לכיוון סטרימר. להקלטות אשתמש ביס מקס.
שמתי עין על dvico 6500a. ראיתי אותו היום בסטריאו סטאר. על פניו נראה ממשק מאד ידידותי ואינטואיטיבי. כל אלבומי הסרטים מוצגים מאד יפה ובפירוט. מהירות התגובה ומעבר בין התפריטים חלק לגמרי.
לא ראיתי את תיקיית התמונות כיוון שלא היה לו חומר בתיקיה. מקווה שהמעברים בין תמונה לתמונה ברזולוצית נייטיב מהירים וחלקים, לפחות כמו במחשב.
הדילמה שלי היא שהמכשיר נמצא בשוק כבר הרבה זמן וכרגע עם כל ההייפ סביב הצ'יפים החדשים אני חושש שמוצר חדש כבר מחכה בסיבוב...
האם להמשיך לשבת על הגדר?

שי
:D

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”