כבר הרבה זמן שאני יושב על הגדר וקורא בשקיקה את הפורום הנהדר הזה.
כיום ברשותי אקס בוקס ישן שמשמש אותי כסטרימר ואני נאלץ להיפרד ממנו בעצב בגלל אי יכולתו לנגן HD
התחדשתי בפנאסוניק pv80 42 ומרחק הצפיה שלי כ3.5-4 מטר.
אני מתכוון בעיקר לצפות בתוכן 720p או 1080p לרוב בקבצי mkv, לשמוע מוזיקה בעיקר קבצי ape וflac, ולצפות בכל אלבומי התמונות שלי באיכות מירבית.
הדברים שחשובים לי לפי סדרי עדיפות:
1. יכולת להקליט תוכן מיס. זה בכדי לרצות את אשתי ולכן קלות התפעול צריכה להיות הכי פשוטה שיש. מאד הייתי רוצה לדעת אם הקלטה דרך מחשב קלה, פשוטה ואינטואיטיבית כמו מכשיר היס מקס?
2. איכות וידאו ואודיו. חשבתי על לוח אם אינטל icedale בעל כרטיס מסך מובנה עם יציאת hdmi וכרטיס קול מובנה עם יציאה אופטית. חשוב לי לדעת האם יהיה הבדל בין שימוש בלוח הזה לעומת האיכות שתתקבל מסטרימר דוגמת פופקורן או אקסטרימר?
3. יכולת גלישה באינטרנט בעיקר עבור משחקים/תוכנות/לומדות עבור הבן שלי (גיל 5). כאן הבנתי שזו נקודת החולשה של המסך שלי. קראתי בזמנו מאמר שעופר פרסם ובו הוא המליץ פחות על HTPC לעומת סטרימר עבור מסך כמו שלי כנראה בגלל הרזולוציה הטבעית של המסך שלי. רציתי לדעת עד כמה מורגש החסרון הזה בשטח ואיך הוא בא לידי ביטוי?
4. ממשק משתמש לוגי, ידידותי ומעוצב. אני מאד מרוצה לדוגמא מהXBMC
מצטער על כמות הפרטים והשאלות ואשמח להמלצות וכיווני חשיבה מבעלי נסיון רב יותר ממני בתחום הזה.
תודה לכולם,
שי