בעיה בלכידת וידאו דרך כרטיס וידאו...

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
klezer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני לוכד וידאו ממכשיר הוידאו הביתי כבר זמן רב בעזרת כרטיס TV ועריכת וידאו של EZMaker Gold - Aver Media.
(לא יודע אם זה קשור, אבל מכשיר הוידאו עצמו הוא מדגם SHARP VC-AA550).

לפני חודש בערך המחשב התקלקל (XP) ונלקח לתיקון, שם הודיעו לנו שנשרף הלוח-אם, והחליפו לנו ללוח-אם חדש - MSI G31M3-F LGA775 mATX. את כרטיס הוידאו הם החזירו בלי בורג, רופף בחיבורו.
בחוסר בורג, השתדלתי לחבר את הכרטיס היטב וחיברתי את כבל ה-RCA הצהוב כהרגלי כדי ללכוד וידאו. בתחילה ראו מסך מרוצד, מטושטש, אבל עדיין ראו קצת וידאו בצבעים. (כרגע אני מגדיר את זה כ"שלב הגסיסה" של הכרטיס...).
בסופו של דבר המסך הפך ללבן, עם פס קטן שחור מרצד למטה למטה, וסירב להראות תצוגת וידאו על המסך.
ניסיתי הכל: שינוי הגדרות בתוכנה, ניסיון ללכוד וידאו דרך תוכנה אחרת, חיבור בורג כדי לחזק את הכרטיס, החלפת RCA, החלפת מיקום של הכרטיס בלוח-אם, ועדיין - המסך הלבן המשיך להופיע.

לבסוף קניתי כרטיס וידאו חדש מאותו דגם בדיוק, תיארתי לעצמי שהקודם נשרף בגלל החיבור הרופף של הבורג או משהו, אבל התברר שגם בכרטיס החדש הבעיה חוזרת על עצמה באותו אופן בדיוק!! המסך עדיין לבן לחלוטין עם פס שחור מרצד למטה.

מישהו יכול לאבחן את הבעיה?
עכשיו ברור שהבעיה היא לא בכרטיס, וכבר קודם הבנתי שהבעיה לא ב-RCA או בהגדרות התוכנה או בכל דבר אחר שיכולתי לשלוט בו, אם כן האפשרות היחידה שנותרה לי היא שהבעיה היא בלוח-אם החדש! האומנם? האם יש בעיה בחיבור ובשילוב בין הלוח החדש לבין הכרטיס?... אבל בכל זאת, אין לשכוח שבהתחלה כשהמחשב חזר מהתיקון, הייתה תצוגת וידאו על המסך לזמן מסוים. איפה אם כן הבעיה? :מבולבל:

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”