שאלה לגבי ממיר דיגיטלי ועברית

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
mediaplay פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 253
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

האם יש משמעת לתמיכה בעברית בממיר דיגיטלי לשידורים החדשים? למשל בתמיכה בתרגום, או ב EPG ?

במזרימדיות למשל אנחנו יודעים שיש לכך משמעות. השאלה מה קורה בתחום הזה?

ועוד שאלה קשורה - במה שונים השידורים בארץ מ DVB-T סטנדרטי ולמה צריך לשים לב אם קונים ממיר באירופה ?

תודה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

העברתי את השרשור לפורום המתאים (פורום שידורים דיגיטליים ו-DTT).

לתמיכה בעברית יש כמה רמות:
1. תפריטים - חשוב רק למי שקשה לו עם תפריטים באנגלית.
2. תרגום - כרגע אין שידור של תרגום סימולטני, אך כרגע מתוכן שהתרגום ישודר דרך IFRAME, כלומר אין צורך בממיר מיוחד לתמיכה בזה.
3. ב-EPG, כאן נדרש לא רק פונט אלא גם תמיכה אמיתית בעברית. כמה זה מסובך או שונה מסתם תמיכה בפונט והאם יהיו בעיות "הפיכה" ? לא ידוע, כי עדיין הרשות השניה לא משדרת EPG...

חשוב לציין ש-DVBT מגדיר רק מעטפת אך לא את מה שיש בתוכה. השידורים בארץ הם DVBT תקני לחלוטין. בוידאו מדובר על H264 (מעט לא תקני בגלל סדר ה-PACKETS). באודיו מדובר על AAC HE V2. זה תקן בעייתי כי הוא דבר ראשון מאבד קידוד PROLOGIC בגלל הדרך שהוא עובד (הוא מוצא את המידע המשותף ואז מוצא את ההפרשים - כמו JOINT STEREO ב-MP3).

חוץ מזה גם שיטת השידור שלו בעייתית כי בחרו בקצבי שידור מעט לא תקניים (44.1Khz דגימה, 32Kbps שידור - שזה נמוך מאוד, ו-JITTER גבוה יחסית).

את השילוב המיוחד הזה של התקנים יש כרגע רק בשלושה מקומות: ניו זילנד, צ'כיה ופורטוגל. במקומות אחרים משתמשים בקידוד מעט שונה או באודיו אחר.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #3 

mediaplay כתב:האם יש משמעת לתמיכה בעברית בממיר דיגיטלי לשידורים החדשים? למשל בתמיכה בתרגום, או ב EPG ?

במזרימדיות למשל אנחנו יודעים שיש לכך משמעות. השאלה מה קורה בתחום הזה?

ועוד שאלה קשורה - במה שונים השידורים בארץ מ DVB-T סטנדרטי ולמה צריך לשים לב אם קונים ממיר באירופה ?

תודה...
...
מה ששונה בממירים שמוכרים באירופה לממירים שמוכרים בישראל הוא המפרט הטכני.
מומלץ לקרוא: http://www.rashut2.org.il/idan_lobby.asp

mediaplay פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

oferlaor כתב:העברתי את השרשור לפורום המתאים (פורום שידורים דיגיטליים ו-DTT).

לתמיכה בעברית יש כמה רמות:
1. תפריטים - חשוב רק למי שקשה לו עם תפריטים באנגלית.
2. תרגום - כרגע אין שידור של תרגום סימולטני, אך כרגע מתוכן שהתרגום ישודר דרך IFRAME, כלומר אין צורך בממיר מיוחד לתמיכה בזה.
3. ב-EPG, כאן נדרש לא רק פונט אלא גם תמיכה אמיתית בעברית. כמה זה מסובך או שונה מסתם תמיכה בפונט והאם יהיו בעיות "הפיכה" ? לא ידוע, כי עדיין הרשות השניה לא משדרת EPG...

חשוב לציין ש-DVBT מגדיר רק מעטפת אך לא את מה שיש בתוכה. השידורים בארץ הם DVBT תקני לחלוטין. בוידאו מדובר על H264 (מעט לא תקני בגלל סדר ה-PACKETS). באודיו מדובר על AAC HE V2. זה תקן בעייתי כי הוא דבר ראשון מאבד קידוד PROLOGIC בגלל הדרך שהוא עובד (הוא מוצא את המידע המשותף ואז מוצא את ההפרשים - כמו JOINT STEREO ב-MP3).

חוץ מזה גם שיטת השידור שלו בעייתית כי בחרו בקצבי שידור מעט לא תקניים (44.1Khz דגימה, 32Kbps שידור - שזה נמוך מאוד, ו-JITTER גבוה יחסית).

את השילוב המיוחד הזה של התקנים יש כרגע רק בשלושה מקומות: ניו זילנד, צ'כיה ופורטוגל. במקומות אחרים משתמשים בקידוד מעט שונה או באודיו אחר.
...
תודה על התשובה המעולה.

עכשיו אני פשוט חייב חייב לשאול .... ל-מ-ה ??!!
וסליחה על הבוטות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

אני מניח שאתה מדבר על ה-AAC HE V2?

אם כן, סביר להניח כי רצו את הפורמט "האחרון והחדיש ביותר" גם אם המשמעויות שלו הרסניות.

מהתרשמותי, הקברניטים ברשות השניה אינם אנשים מאוד טכנים ולכן בשלב ההגדרות היה קל מאוד לחברת תומסון (שזכתה במכרז) לשכנע אותם לקחת הכל "הכי חדש" ו "הכי מתוחכם", למרות שזה לא הכי לטובת המדינה.

הציוד והתקן שכן היה צריך לבחור בו ברור לי לחלוטין - מכווץ סטטיסטי (של סקופוס או אחת החברות המתחרות) ולא CBR, שימוש ב-H264 עם אודיו AAC V1.

mediaplay פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

oferlaor כתב:אני מניח שאתה מדבר על ה-AAC HE V2?

אם כן, סביר להניח כי רצו את הפורמט "האחרון והחדיש ביותר" גם אם המשמעויות שלו הרסניות.

מהתרשמותי, הקברניטים ברשות השניה אינם אנשים מאוד טכנים ולכן בשלב ההגדרות היה קל מאוד לחברת תומסון (שזכתה במכרז) לשכנע אותם לקחת הכל "הכי חדש" ו "הכי מתוחכם", למרות שזה לא הכי לטובת המדינה.

הציוד והתקן שכן היה צריך לבחור בו ברור לי לחלוטין - מכווץ סטטיסטי (של סקופוס או אחת החברות המתחרות) ולא CBR, שימוש ב-H264 עם אודיו AAC V1.
...

האם זה יהיה נכון להניח שזה יייקר / יפגע בהיצע הממירים שנקבל לכאן או שזה לא מאד משמעותי?

mediaplay פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

mediaplay כתב:
oferlaor כתב:אני מניח שאתה מדבר על ה-AAC HE V2?

...

האם זה יהיה נכון להניח שזה יייקר / יפגע בהיצע הממירים שנקבל לכאן או שזה לא מאד משמעותי?
...
האמת שכבר התייחסת לזה במאמר "הכל על DTT"

תודה :wink:

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”