כבלים מונסטר או ואן דר הול
לא זה ולא זה קנה קבלים 2.5 מ"מ עובי ב 5-10 ש"ח למטר אל תתפתה למוצרי וודו שמוכרים אשליות עים שמות פלצניים
(מפלצת המונסטר או החור של ואן דר)
דן
(מפלצת המונסטר או החור של ואן דר)
דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אינטרלינקים, או כבלי רמקול?
בכל מקרה, ברמה הבסיסית (וגם מעליה), אני בספק רב אם יהיה איזה הבדל. יהיה אולי הבדל קטן מהכבלים ה"פושטים".
אצלי היה הבדל קל מה"פושטים" עם החלפת האינטרלינקים. בכבלי הרמקול לא שמעתי שום הבדל.
אצלי היה הבדל קל מה"פושטים" עם החלפת האינטרלינקים. בכבלי הרמקול לא שמעתי שום הבדל.
בכבלי הרמקולים תשקיע הכי הרבה ואתה חייב לבדוק איך נשמעים
יתר הכבלים -לדעתי ,תקנה מחברי ניוטריק ותבנה לבד עם כבל איכותי.
Re: אינטרלינקים, או כבלי רמקול?
היי logankungfu....logankungfu כתב:בכל מקרה, ברמה הבסיסית (וגם מעליה), אני בספק רב אם יהיה איזה הבדל. יהיה אולי הבדל קטן מהכבלים ה"פושטים".
אצלי היה הבדל קל מה"פושטים" עם החלפת האינטרלינקים. בכבלי הרמקול לא שמעתי שום הבדל....
האמת... יצא לי לשמוע הבדל בין כבלי רמקולים. ואפילו בצורה דיי "עיוורת". הנ"ל היה ב"אחוזת הסטראו" בחיפה... אינני זוכר את שמות הכבלים, אך המחירים אני זוכר ממש טוב:)
בחנתי את הצליל עם איזהשהו כבל של 90 ש"ח למטר לעומת איזהשהו משהו מאד עבה ומכוסה בבידוד שחור ומסיבי... הזוג של הכבלים ההם עלה משהו כמו 1K ש"ח ואורך של כל כבל היה כ-2 מטר... התרשמתי מאד אך זה היה יקר לי ולא קניתי...
קצת מוזר לי היה לגלות הבדל כי בצורה לפחות תאורטית אני מבין שאני לא צריך לשמוע הבדל... אמנם ההבדל היה נוכח...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
מלךshaisound כתב:אני רוצה לחבר סטריאו למגבר רוטל ולרמקולים מורל אוקטב + סאב...
הייתי חייב
- logankungfu
- חבר ותיק

עוד חיפאי?? אנחנו על המפה!
לא עשיתי בדיקה עם שום דבר יקר כ"כ. אצלי, החלפתי אינטרלינקים וכבלים למונסטר מהסדרות הנמוכות פלוס במקום הפושטים.
בכבלי רמקול זה היה בזבוז כסף. באינטרלינקים- ההבדל היה קטן אך קיים. לא בזבוז מוחלט, אבל..
בכבלי רמקול זה היה בזבוז כסף. באינטרלינקים- ההבדל היה קטן אך קיים. לא בזבוז מוחלט, אבל..
- logankungfu
- חבר ותיק

יש לי גם בעיה עם סדר גודל המחירים האלה.
מדוע להוציא אלפי שקלים (נניח לכבלי רמקולים וגם אינטרלינקים) כדי לקבל הבדל קטן בצליל (נראה לי שאפילו חובבי הכבלים לא חושבים שמדובר בהבדלים תהומיים), במקום להוציא את אותו סכום על מגבר אחר ולקבל הבדל גדול?
יחס העלות תועלת ומקום השקעת הכסף נראים לי בעיתיים לאנשים עם תקציבים סבירים.
כמובן, אם אתה עשיר ויש לך הגברה ורמקולים שעולים סכומים כאלה שכמה אלפים לא ישנו אותם למשהו עדיף, אז בהחלט לך על זה.
מה שיעשה לך טוב. אולי ברמות האלה ההבדל גדול יותר. לא יודע, לא בדקתי מעולם.
יחס העלות תועלת ומקום השקעת הכסף נראים לי בעיתיים לאנשים עם תקציבים סבירים.
כמובן, אם אתה עשיר ויש לך הגברה ורמקולים שעולים סכומים כאלה שכמה אלפים לא ישנו אותם למשהו עדיף, אז בהחלט לך על זה.
מה שיעשה לך טוב. אולי ברמות האלה ההבדל גדול יותר. לא יודע, לא בדקתי מעולם.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אני השקעתי מעל 1000 שקל הכבלים ואני מדבר רק על הקידמיים ...
חברה לא רק שיש הבדל בסאונד יש הבדל בנשמה..
אני אומר דבר כזה אם אתם משקיעים עשרות אלפי שקלים במערכת למה להזניח את מה שמאחד אותה בעצם?
חברה תפקיד הכבל אינו פחות חשוב מתפקיד הרמקול או המקור תאמינו לי אל תחסכו כאן..
שצריך או שלא עושים בכלל...
אפשר גם ב-600 שקל {שזה כלום מול ההשקעה הכוללת למערכת אודיופילית} להביא אחלה כבל שגם יגרום למערכת להיות אמיתית וטהורה. הן במרכיבים והן בסאונד.
הגעתי למסקנה חד משמעית בנוגע למערכת טובה והיא "אין קיצורי דרך".
לך על קבל טוב איכותי ולא להשקיע 5 שקל למטר ..
חברה לא רק שיש הבדל בסאונד יש הבדל בנשמה..
אני אומר דבר כזה אם אתם משקיעים עשרות אלפי שקלים במערכת למה להזניח את מה שמאחד אותה בעצם?
חברה תפקיד הכבל אינו פחות חשוב מתפקיד הרמקול או המקור תאמינו לי אל תחסכו כאן..
שצריך או שלא עושים בכלל...
אפשר גם ב-600 שקל {שזה כלום מול ההשקעה הכוללת למערכת אודיופילית} להביא אחלה כבל שגם יגרום למערכת להיות אמיתית וטהורה. הן במרכיבים והן בסאונד.
הגעתי למסקנה חד משמעית בנוגע למערכת טובה והיא "אין קיצורי דרך".
לך על קבל טוב איכותי ולא להשקיע 5 שקל למטר ..
Re: עוד חיפאי?? אנחנו על המפה!
כן... חיפאי... מה לעשות....logankungfu כתב:לא עשיתי בדיקה עם שום דבר יקר כ"כ. אצלי, החלפתי אינטרלינקים וכבלים למונסטר מהסדרות הנמוכות פלוס במקום הפושטים.
בכבלי רמקול זה היה בזבוז כסף. באינטרלינקים- ההבדל היה קטן אך קיים. לא בזבוז מוחלט, אבל.....
בואו נעשה את זה מסודר.
למרות העובדה שיש המון מחלוקת בעינייני הכבלים, בואו ננסה לאסוף עובדות לגבי הכבלים. כלומר כל אחד שיש לו קישורית למידע על השפעת הכבלים על הצליל הכללי - יבורך! וכן, נשים את המידע (הקישורית) כאן.
לצערי אין לי מידע מדויק, כלומר, אין לי שום תוצאה אנליטית ומדודה במדויק על הצליל. אך אשמח לראות כזו.
אני זורק כפפה....
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מוכן לחבר לרמקול שלי {שהוא מאוד מפורט ומרגישים כמעט כל שינוי}
כבל אחד ב-8 שקל ומצד שני את הכבל היוקרתי אני בעצמי בדקתי זאת בחנות לפני שרכשתי את הכבל ויש הבדל..
אמנם לא מטורף אבל מספיק בכדי לשדרג.
כבל אחד ב-8 שקל ומצד שני את הכבל היוקרתי אני בעצמי בדקתי זאת בחנות לפני שרכשתי את הכבל ויש הבדל..
אמנם לא מטורף אבל מספיק בכדי לשדרג.
אחלה!נמר כתב:אני מוכן לחבר לרמקול שלי {שהוא מאוד מפורט ומרגישים כמעט כל שינוי}
אמנם לא מטורף אבל מספיק בכדי לשדרג....
בוא נראה דברים יותר מעניינים. כמו לשמוע כבל של 50 ש"ח למטר ולצידו כבל של 150 ש"ח למטר...
ומה שהכי אולי חשוב (כוון שהרבה יותר אובייקטיבי), האם מישהו עשה מדידות של הסאונד?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קודם כל, כדי שנדבר כולנו באותה שפה -
לכבלים שמחברים בין רכיבי אודיו קוראים אינטרקונקטים (Interconnects) ולא אינטרלינקים.
כלומר, נכון שזו מילה לועזית ואין לזה "תרגום רשמי" אבל זה מה שנהוג בתחום הזה בעברית ולמען השפה האחידה נשתמש גם אנחנו באינטרקונקטים.
לגבי איזה כבל.
ובכן, אני מניח שאתה שומע הבדלים בין כבלים (לא אכפת לי במבחן עיוור או לא), אם כך, אז אתה בטח יודע שהתשובה המתבקשת היא :
מה שנשמע לך יותר טוב.
שהרי, אם אין הבדלים - קנה את הזולים יותר/אלה שנראים לך יותר טוב/אלה שיישמרו על ערכם יותר טוב/או כל סיבה אחרת.
ואם יש הבדלים, כדאי שתשמע את הכבלים אצלך במערכת ותחליט לפי מה שנשמע לך יותר טוב.
פשוט לא?
לכבלים שמחברים בין רכיבי אודיו קוראים אינטרקונקטים (Interconnects) ולא אינטרלינקים.
כלומר, נכון שזו מילה לועזית ואין לזה "תרגום רשמי" אבל זה מה שנהוג בתחום הזה בעברית ולמען השפה האחידה נשתמש גם אנחנו באינטרקונקטים.
לגבי איזה כבל.
ובכן, אני מניח שאתה שומע הבדלים בין כבלים (לא אכפת לי במבחן עיוור או לא), אם כך, אז אתה בטח יודע שהתשובה המתבקשת היא :
מה שנשמע לך יותר טוב.
שהרי, אם אין הבדלים - קנה את הזולים יותר/אלה שנראים לך יותר טוב/אלה שיישמרו על ערכם יותר טוב/או כל סיבה אחרת.
ואם יש הבדלים, כדאי שתשמע את הכבלים אצלך במערכת ותחליט לפי מה שנשמע לך יותר טוב.
פשוט לא?