האם יש עדכונים לגבי הבעיות (באגים) באפסון tw5000?
מהנאמר בפורום הבנתי שיש 2 בעיות למקרן אפסון tw5000 :
1. רעש מהאייריס האוטומטי.
2. בריחת הפוקוס אחת לתקופה או כשמכבים את המקרן.
האם מישהו בעל מקרן הנ"ל יכול לעדכו אותי לגבי 2 הבעיות הנ"ל אצלו?
האם אפסון פתרו את הבעיות (עדכון תוכנה וכו')?
האם אפסון פתרו את הבעיות (עדכון תוכנה וכו')?
תשובה
שלום רב,
אתה מוזמן לראות את תשובתי לגבי שאלתך בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 4&start=30
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 4&start=30
הייssssy כתב:מהנאמר בפורום הבנתי שיש 2 בעיות למקרן אפסון tw5000 :
האם אפסון פתרו את הבעיות (עדכון תוכנה וכו')?...
המקרן אצלי בשימוש כבר חודשיים וחצי.
1.רעש קיים רק אם אני ממש מתאמץ לשמוע .בטח לא מפריע כשהמקרן צמוד לתקרה.
2.מעולם הפוקוס לא ברח.
קנה ותהנה.
רוני
הבנתי שה tw5000 הוא מקביל ל 7500ub
האם הtw4000 מקביל ל 6500ub?Ronylit כתב:שלום רב,
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 4&start=30...
מה ההבדל המדויק בין ה 4000 ל 5000 ?
רנו אני חולק על דעתך.
Ronylit כתב:שלום רב,
עמדתך אינה אובייקטיבית מייצגת דעה של נציג החברה המוכרת את מקרן האפסון tw5000
ראה את תגובתי לתשובותיך על הטענות לגבי באגים במקרן בשרשור הנ"ל.
תמונה טובה אינה הצדקה לרכישת מקרן בסכום כזה גבוה.
השיקולים הנוספים בבחירת מקרן מלבד מחירו האטרקטיבי לעומת מקרנים אחרים מתחרים הנם:
1. גודלו של המקרן - אני מניח שאף אחד לא יניח בסלון מקרן גדל ממדים (מוכנת כביסה)כדוגמת ה crt אפילו בתמורה לתמונה מדהימה.
2. עיצובו של המכשיר - הרי במרבית המקרים הוא נתלה בסלון.
3. אמינות המקרן - מידת התקלות בו. תאר לך מקרן בעל ביצועים מעולים , אבל מספר התקלות בו הוא גבוה אשר מאלץ את הרוכש לפרקו מהתקרה ולרוץ למעבדת שירותמספר פעמים בשנה.אני מניח שהקונה השקול היה מוותר על תענוג זה למרות התמונה היפה.
4. באגים וכל מיני רעות חולות אשר אינם עומדים בקטגוריה של תקלה במכשיר אלא בעיה שצריך לחיות איתה עם המקרן - דוגמת בריחת פוקוס, רעש מהמקרן וכו'....
5. ומידת שביעות הרצון מהשירות של החברה בארץ.
6. מחיר- בכל הפרמטרים הנ"ל צריך להוסיף את הערך המוסף של המקרן לעומת המתחרים - אם בכלל ולשאול האם תוספת המחיר אכן מצדיקה את הבחירה במקרן הנבחר.
לאחר סימון עבר או נכשל של הרשימה הנ"ל עבור מקרן האפסון לא נראה לי כי בשלב זה ארכוש את המקרן
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
אוקיי , אז הצלחת לשכניע את כולם שאתה לא מעוניין לרכוש את המקרן,
מה הלאה?
1-תמתין להכרזה על המקרן הבא , מתי שלא תהיה..
2-תמתין להשקה...
3-תמתין שיגיע לארץ..
4-תמתין לביקורת מקצועית
5-תמתין שמשהו ירכוש וימצא באגים
6-ואז תשאל אם תיקנו את הבאגים
7-ואז שוב לא תרכוש
וכו , וכו , וכו,
רק אל תשכח לעדכן מה רכשת בסוף
מה הלאה?
1-תמתין להכרזה על המקרן הבא , מתי שלא תהיה..
2-תמתין להשקה...
3-תמתין שיגיע לארץ..
4-תמתין לביקורת מקצועית
5-תמתין שמשהו ירכוש וימצא באגים
6-ואז תשאל אם תיקנו את הבאגים
7-ואז שוב לא תרכוש
וכו , וכו , וכו,
רק אל תשכח לעדכן מה רכשת בסוף
1.איך אתה קובע שאף אחד לא ישים את המקרן בסלון? רבים עשו כך. המיצובישי 7000? קטן יותר? ממש לא..
2.כנל
3.אמינות מכשיר יכולה להיות בכל מוצר אלקטרוני, זה יכול לקרות לך בכל מקרן.
4.אני בטוח שאפסון ידאגו לאלה שרכשו מקרן עם באגים.
5.כנל
תמיד יהיה לך מוצר עם חסרון כלשהו.
יש כאלה שלקחו את החסרון (כמוני) ונהנים ויש כאלה שרק מחפשים מקרנים "מושלמים" ומחכים...ומחכים...ומחכים...
2.כנל
5.כנל
יש כאלה שלקחו את החסרון (כמוני) ונהנים ויש כאלה שרק מחפשים מקרנים "מושלמים" ומחכים...ומחכים...ומחכים...
מי אמר מושלם? איךהבנת את זה בכלל?
לא מחפש את המקרן המושלם.Nba כתב:1.איך אתה קובע שאף אחד לא ישים את המקרן בסלון? רבים עשו כך. המיצובישי 7000? קטן יותר? ממש לא..
2.כנל
5.כנל
יש כאלה שלקחו את החסרון (כמוני) ונהנים ויש כאלה שרק מחפשים מקרנים "מושלמים" ומחכים...ומחכים...ומחכים......
בסך הכל הצגתי את השיקולים שלי לגבי קניית מקרן. כל אחד ושיקוליו הוא.
אתה לא חייב לאמץ אותם. אבל אינך יכול להתכחש להגיון שבהם.
רק מה שניסיתי להסביר כי תמונה מעולה היא חשובה אך צריך לבחון את המקרן בפרמטרים נוספים לא פחות חשובים.
הבטחון שלך לגבי דאגת אפסון הוא בגדר תקווה. אני אכן גם מקווה שהם יעמדו מאחורי השירות שהבטיחו.
בעידן המקרנים הנוכחי שהגענו לתוצאות כמעט רוויות באיכות התמונה, ההבדלים בין המקרנים בדור הנוכחי הינם מזעריים. כמו כן חשוב לדעת כי ההבדלים המזעריים הללו נמחקים מהר מאוד כשחברות מתחרות מאמצות ומשפרות תמיד את איכות התמונה. דווקא מכיוון שכך, יש לתת משקל רב יותר לאמינות המקרן השירות, והעדר באגים ובעיות.
אחרות.
ושאלת השאלות היא שאלת המחיר. שאלה זו אינה רלוונטית כשמשווים 2 מקרנים לדוגמת מקרן מהדור הנוכחי עם מקרן 4 דורות אחורה 800/600 רזולוציה. כי אי אפשר להשוות מחירו של מללפון למחיר תפוחים.
המחיר אכן מכריע כשההבדלים ניתנים להבחנה בבדיקה מעמיקה עם שימת לב מיוחדת וזכוכית מגדלת.
Re: רנו אני חולק על דעתך.
SSSY , אני אכן נציג של חברת אפסון אך לכל אורך הדרך אני מציג עובדות בלבד ואין אני נכנס לדיונים אחרים מכל סוג שהוא.ssssy כתב:Ronylit כתב:שלום רב,
השיקולים הנוספים בבחירת מקרן מלבד מחירו האטרקטיבי לעומת מקרנים אחרים מתחרים הנם:
1. גודלו של המקרן - אני מניח שאף אחד לא יניח בסלון מקרן גדל ממדים (מוכנת כביסה)כדוגמת ה crt אפילו בתמורה לתמונה מדהימה.
3. אמינות המקרן - מידת התקלות בו. תאר לך מקרן בעל ביצועים מעולים , אבל מספר התקלות בו הוא גבוה אשר מאלץ את הרוכש לפרקו מהתקרה ולרוץ למעבדת שירותמספר פעמים בשנה.אני מניח שהקונה השקול היה מוותר על תענוג זה למרות התמונה היפה.
4. באגים וכל מיני רעות חולות אשר אינם עומדים בקטגוריה של תקלה במכשיר אלא בעיה שצריך לחיות איתה עם המקרן - דוגמת בריחת פוקוס, רעש מהמקרן וכו'....
6. מחיר- בכל הפרמטרים הנ"ל צריך להוסיף את הערך המוסף של המקרן לעומת המתחרים - אם בכלל ולשאול האם תוספת המחיר אכן מצדיקה את הבחירה במקרן הנבחר.
לאחר סימון עבר או נכשל של הרשימה הנ"ל עבור מקרן האפסון לא נראה לי כי בשלב זה ארכוש את המקרן...
ומכיוון שאני מדבר על עובדות בלבד תרשה לי גם לחלוק עליך ועל הטענות הלא מבוססות שלך:
1. גודל של מקרן - אין זה נושא שעלי להגיב, לכל יצרן יש מקרנים גדולים וקטנים כאחד ולכל לקוח השיקולים הפרטיים שלו, לגיטימי. רק אציין שהמתחרים הישירים של ה TW5000 רובם ככולם זהים בגודלם.
2. עיצוב המכשיר - עניין סובייקטיבי לחלוטין גם כן מיותר להיכנס לזה. אני אישית לא שמעתי לעולם מילה רעה על עיצוב המקרנים של אפסון, אבל אתה מוזמן להיות הראשון ואני מבטיח שאת הערותיך העיצוביות אשלח למחלקת המחקר והפיתוח של אפסון.
3. הסטטיסטיקה נמצאת אצלנו ואין שום הצבעה על תקלות חריגות מעבר לממוצע הנהוג בתחום.
מדובר על מכשיר אמין ביותר.
4. כל הבאגים וחבלי הלידה תוקנו ואין אנו עדים לתלונות מלקוחות בהקשר זה.
5. מידת שביעות הרצון של השירות? האם יש לך עובדות לשתף אותי בהן? או שהמידע הזה ניתן לך באחת החנויות שלא עובדת ומחזיקה מוצרים של אפסון וזו הדרך היחידה שיש להם "ללכלך" על המוצר.
לפני שאתה תוקף ומדבר על דברים חסרי בסיס אתה מוזמן לשאול אנשים שהייתה להם בעיה כל שהיא או חשבו שיש להם בעיה על רמת השירות שלנו.
6. אין ספק שלמחיר צריך להוסיף את הערך המוסף אך מכיוון שרוב רובן של הטיעונים שהעלת אינם מדויקים החישוב שעשית לא נכון.
תהנה מכל אשר תחליט תרכוש!
רוני. יפה מאוד שאתה מציג את המוצר שלך באור חיובי בלבד.
Ronylit כתב:SSSY , אני אכן נציג של חברת אפסון אך לכל אורך הדרך אני מציג עובדות בלבד ואין אני נכנס לדיונים אחרים מכל סוג שהוא.ssssy כתב:Ronylit כתב:שלום רב,
לאחר סימון עבר או נכשל של הרשימה הנ"ל עבור מקרן האפסון לא נראה לי כי בשלב זה ארכוש את המקרן...
ומכיוון שאני מדבר על עובדות בלבד תרשה לי גם לחלוק עליך ועל הטענות הלא מבוססות שלך:
1. גודל של מקרן - אין זה נושא שעלי להגיב, לכל יצרן יש מקרנים גדולים וקטנים כאחד ולכל לקוח השיקולים הפרטיים שלו, לגיטימי. רק אציין שהמתחרים הישירים של ה TW5000 רובם ככולם זהים בגודלם.
2. עיצוב המכשיר - עניין סובייקטיבי לחלוטין גם כן מיותר להיכנס לזה. אני אישית לא שמעתי לעולם מילה רעה על עיצוב המקרנים של אפסון, אבל אתה מוזמן להיות הראשון ואני מבטיח שאת הערותיך העיצוביות אשלח למחלקת המחקר והפיתוח של אפסון.
3. הסטטיסטיקה נמצאת אצלנו ואין שום הצבעה על תקלות חריגות מעבר לממוצע הנהוג בתחום.
מדובר על מכשיר אמין ביותר.
4. כל הבאגים וחבלי הלידה תוקנו ואין אנו עדים לתלונות מלקוחות בהקשר זה.
5. מידת שביעות הרצון של השירות? האם יש לך עובדות לשתף אותי בהן? או שהמידע הזה ניתן לך באחת החנויות שלא עובדת ומחזיקה מוצרים של אפסון וזו הדרך היחידה שיש להם "ללכלך" על המוצר.
לפני שאתה תוקף ומדבר על דברים חסרי בסיס אתה מוזמן לשאול אנשים שהייתה להם בעיה כל שהיא או חשבו שיש להם בעיה על רמת השירות שלנו.
6. אין ספק שלמחיר צריך להוסיף את הערך המוסף אך מכיוון שרוב רובן של הטיעונים שהעלת אינם מדויקים החישוב שעשית לא נכון.
תהנה מכל אשר תחליט תרכוש!...
אתה עושה את מלאכתך נאמנה. וזה לגיטימי.
עד כמה זה לגיטימי לעשות שימוש בבמת הפורום ולהתערב באופן נמרץ בדו שיח של חברים פרטיים (לא מסחריים) להחלפת דיעות רשמים והתייעצויות - אני ממש לא יודע.
אני מניח שאתה מודע לכך שהפורום הוא כלי מצויין של המון מתעניינים בתחום האודיו והוידאו להשיג אינפורמציה בלתי תלויה ונטולת אינטרסים מסחרים עד כמה שניתן.
זאת בניגוד למידע המאוד סלקטיבי שהם יקבלו בחנויות ואצל נציגי מכירות, במידע פרסומי ובהשקות המוצרים ע"י החברות.
לשאלות , התשובות ההתייעצויות והרשמים כאן יש ערך מוסף וכמעט ללא תחליף ממקומות אחרים.
תאר לך שנציגי מכירות של חברות רבות ומתחרות היו עושים להם מנהג קבוע ומגיבים לכל שאלה לכל פניה או לכל תלונה באופן מרובה. או שהיו מיחצנים ומשמשים את הפורום כבמת פרסום ושווק למוצרי החברה..........
איך היה נראה הפורום? אתר מכירות אחד גדול. במהרה היה מאבד את היתרונות הבלתי תלויים שלו או את היותו בלתי מסחרי.
עצם ההדגשה כי אתה נציג אפסון אינה מורידה מטענותי הללו.
אני חושב כי השבחים ושירי ההלל למוצר שלך, מקומם מעל דפי הפרסום השווק וכנסי ההשקה.
יש לכם אמצעים רבים וכספים רבים להציג את דיעותכם הסוביקטיביות על המוצרים אשר אתם מוכרים.
אנו דלי אמצעים למתוח בקורת לשאול לטעון ולהתלונן על מוצרים. הפורום הוא בין הבודדים שנותרו לנו.
בכל אופן אשמח אם תציג נתונים סטטיסטים אמינים של תקלות באפסון העולמית ובאפסון ישראל. מספרים אחוזים יחס והשוואה למתחרים. לבוא ולטעון כי הטענות שלי אינן מבוססות, הטיעונים לא מדויקים והחישובים אינם נכונים. זה הכי קל.
אתה כנציג חברה רשאי לטעון כך רק עם אתה מבסס את טיעוני הנגד שלך בעובדות מבוססות ובחישובים מדויקים.
לצערי עד כה, לא הצגת שום טיעון מבוסס מדויק עובדות ותחשיבים.
מה שכן קראתי ממה שכתבת אלו אמירות שווקיות ויחצנות למוצר גרידא.
את ההחלטה מה לקנות איך ומתי, אני משאיר לעצמי. ובטוח לא אסמוך על דעתם של מוכרים נציגי חברות וגורמים אינטרסנטיים מסחריים.
ראוי לציין כי התרומה מהמידע ברשת בכלל ובפורום הזה בפרט , היא רבה , מועילה ובעלת ערך שלא היה קיים בעבר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
ssssy,
לעוסקים בתחום מותר בהחלט להתייחס לטענות או לשאלות ספציפיות למוצרים שלהם.
לגבי נושא התקלות, חובת ההוכחה לא מוטלת על החברה - לא הם טוענים טענה כלשהי, אלא על אותו אחד שטוען שיש בעיה חריגה. כרגע זה על תקן של "לך תוכיח שאין לך אחות".
לפני כמה שנים היו לנו באתר דיווחים חריגים על תקלות במסכי פלזמה של NEC. פשוט היו המון חברי אתר עם תקלות עד שזה ממש הדאיג אותנו. פתחנו באתר סקר בכדי לנסות ולכמת עד כמה הבעיה נפוצה. כל אחד שהיתה לו בעיה או שלא היתה לו בעיה רשם את המותג של המסך שלו והאם הוא חווה בעיה.
מה התברר? שלכולם היה בדיוק אותו אחוז של תקלות (בדקנו את זה 10 פעמים כי זה היה ממש מדהים) אבל מה שהיה מדהים יותר היה שפשוט היו יותר אנשים עם NEC באתר מאשר מיצרני מסכים אחרים... זה גרם לכך שזה נראה כאילו ל-NEC יש המון תקלות בעוד שפשוט היו המון אנשים עם NEC. כלומר, מספרית היו יותר אנשים עם NEC עם בעיות, אך ביחס לאחוז התקלות - לכל החברות היו בדיוק אותם אחוזי תקלות...
לגבי נושא התקלות, חובת ההוכחה לא מוטלת על החברה - לא הם טוענים טענה כלשהי, אלא על אותו אחד שטוען שיש בעיה חריגה. כרגע זה על תקן של "לך תוכיח שאין לך אחות".
לפני כמה שנים היו לנו באתר דיווחים חריגים על תקלות במסכי פלזמה של NEC. פשוט היו המון חברי אתר עם תקלות עד שזה ממש הדאיג אותנו. פתחנו באתר סקר בכדי לנסות ולכמת עד כמה הבעיה נפוצה. כל אחד שהיתה לו בעיה או שלא היתה לו בעיה רשם את המותג של המסך שלו והאם הוא חווה בעיה.
מה התברר? שלכולם היה בדיוק אותו אחוז של תקלות (בדקנו את זה 10 פעמים כי זה היה ממש מדהים) אבל מה שהיה מדהים יותר היה שפשוט היו יותר אנשים עם NEC באתר מאשר מיצרני מסכים אחרים... זה גרם לכך שזה נראה כאילו ל-NEC יש המון תקלות בעוד שפשוט היו המון אנשים עם NEC. כלומר, מספרית היו יותר אנשים עם NEC עם בעיות, אך ביחס לאחוז התקלות - לכל החברות היו בדיוק אותם אחוזי תקלות...
מקבל את עמדתך
יתכן כי זה המצב. אבל חובת ההוכחה בעניין זה היא על החברה או שתמלא פיה במים. לא אני אמור לעשות את מבחני הסטטיסטיקה. להם הנתונים והמידע. אדרבא שיציגו נתונים באחוזים כמו כן זכותם לפרש את אחוז התקלות כאחוז תקלות לא חריג מהשוק בכללו ובלבד שיהיה שיבססו את זה על נתונים עובדתיים.oferlaor כתב:ssssy,
מה התברר? שלכולם היה בדיוק אותו אחוז של תקלות (בדקנו את זה 10 פעמים כי זה היה ממש מדהים) אבל מה שהיה מדהים יותר היה שפשוט היו יותר אנשים עם NEC באתר מאשר מיצרני מסכים אחרים... זה גרם לכך שזה נראה כאילו ל-NEC יש המון תקלות בעוד שפשוט היו המון אנשים עם NEC. כלומר, מספרית היו יותר אנשים עם NEC עם בעיות, אך ביחס לאחוז התקלות - לכל החברות היו בדיוק אותם אחוזי תקלות......
הדווחים ברשת דיברו לא אחת על על התקלות שציינתי ועוד איזה תקלה נוספת בנושא הפריים הנוסף בין כל 3 תמונות שאפסון הכניסו. לא אני דווחתי על התקלות. אני קראתי.
חובתה של החברה או היבואן המייבא את האפסון tw5000 לפרסם את עמדתה על התקלות אחוז התקלות במכשירים והאם אחוז זה הינו ממצוע סביר או חריג מהתקלות האופייניות במקרנים מהדור הנוכחי.
לצערי התגובה לא היתה מהסוג הנ"ל. חשבון אנו קצת יודעים.
בכל אופן תודה ליאור על הסבלנות במתן התשובות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אפסון חייבת לך משהו?
לא רוצה? אל תקנה.....וסיבותיך יכולות להיות כל סיבה שהיא (עיצוב, שמועה או מה שתרצה), אבל הצורה שבה אתה עושה את זה ובדרך גם מיתמם, היא לא לעיניין ופוגעת ללא שיש לך כל הוכחה.
אתה יודע טוב מאוד שם יגידו מספיק פעמים שיורד גשם בחוץ באמצע אוגוסט בסוף יהיה איזה מישהו שיקח איתו מטריה.....
לא רוצה? אל תקנה.....וסיבותיך יכולות להיות כל סיבה שהיא (עיצוב, שמועה או מה שתרצה), אבל הצורה שבה אתה עושה את זה ובדרך גם מיתמם, היא לא לעיניין ופוגעת ללא שיש לך כל הוכחה.
אתה יודע טוב מאוד שם יגידו מספיק פעמים שיורד גשם בחוץ באמצע אוגוסט בסוף יהיה איזה מישהו שיקח איתו מטריה.....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
רק להבהיר את דברי עופר בהתחלה,
לעוסקים בתחום מותר לתת מידע אינפורמטיבי לגבי המוצרים שלהם. לא יכולים להתייחס למכשירים אחרים ברמה לא אינפורמטיבית וכד'.
לעוסקים בתחום מותר לתת מידע אינפורמטיבי לגבי המוצרים שלהם. לא יכולים להתייחס למכשירים אחרים ברמה לא אינפורמטיבית וכד'.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
גרסא 1.11 אמורה לתקן בעיית חימום יתר במקרן , משהו כזה , אין מה להתעסק עם הגרסא הזו,frankym כתב:יצא לי לקרוא על כל מיני עידכונים ברת מ 1.09 ל1.11 אני לא בטוח אבל האם מישהו יודע על עדכון חדש שיצא ל5000 שמתקן את הFI...
אין שום חידושים כרגע לגבי תיקון ה FI
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לדעתי הבעיות ב-FI של ה-TW5000 הן חלק מהמעבד עצמו ולא משהו שאפשר יהיה לתקן בשדרוג קושחה.