התחדשתי עם ממיר יס מקס HD, מספר שאלות קטנות
קודם כל אני עוקב אחרי האתר כבר זמן רב
ורציתי קודם כל להביע הערכה רבה לאנשים פה על המידע שהפורום נותן
חזק ואמץ ,המשיכו כך
כעת מספר שאלות קלות לגבי הממיר החדש
הממיר מחובר לטלוויזה LG דגם 42LCR HD READY
רציתי לדעת כדי לקבל תמונה טובה ב SD כיצד להגדיר את המצב של 4:3?
בנוסף האם מישהו מכיר בעיה של שמע מקוטע בחיבור כבל אופטי לרסיבר בערוצים שכן משדרים DD 5.1?
תודה ושבוע טוב
ורציתי קודם כל להביע הערכה רבה לאנשים פה על המידע שהפורום נותן
חזק ואמץ ,המשיכו כך
כעת מספר שאלות קלות לגבי הממיר החדש
הממיר מחובר לטלוויזה LG דגם 42LCR HD READY
רציתי לדעת כדי לקבל תמונה טובה ב SD כיצד להגדיר את המצב של 4:3?
בנוסף האם מישהו מכיר בעיה של שמע מקוטע בחיבור כבל אופטי לרסיבר בערוצים שכן משדרים DD 5.1?
תודה ושבוע טוב
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
הגדרה בממיר צריכה להיות "מסך רחב" ב- SD וב- HD. האפשרות של Pillar Box תיצור לך פסים שחורים מימין ומשמאל לתמונה בתכני 4:3 והאופציה של "מתיחה אנכית" אינה טובה ומכילה באגים ולכן לא מומלצת לשימוש כלל.
לכן בחר ב-"מסך רחב" ותשתמש במתיחה האנכית של הטלוויזיה שלך - אם זה אפשרי.
לגבי שמע מקוטע - האם ניסית כבל אחר ?
לגבי שמע מקוטע - האם ניסית כבל אחר ?
למרות שאני אפילו לא מתקרב לרמת הידע של smallville4r, כאן אני חולק עליו.smallville4r כתב:הגדרה בממיר צריכה להיות "מסך רחב" ב- SD וב- HD. האפשרות של Pillar Box תיצור לך פסים שחורים מימין ומשמאל לתמונה בתכני 4:3 והאופציה של "מתיחה אנכית" אינה טובה ומכילה באגים ולכן לא מומלצת לשימוש כלל.
לגבי שמע מקוטע - האם ניסית כבל אחר ?...
הפתרון של מסך רחב היה המומלץ עד שיצאה גרסה 124. אחרי שבגרסה 124 תקנו את הבעיות במצב AUTO,
אם הטלויזיה שלך יודעת לעשות מתיחה טובה - עדיף להגדיר את הרזולוציה במצב AUTO כך ש-SD ישודר באמת ברזולוציית SD, ולתת למסך לבצע את המתיחה בעצמו. בהנחה שהטלויזיה עושה את זה טוב ( לפחות בפיליפס שלי זה המצב) זה עדיף ממתיחה אופקית של הממיר ואחרי זה אנכית שלהטלוויזה.
אבל הכי טוב - נסה את שתי האופציות ובחר את זו שנראת לך הכי טובה. רק ספר מה היה הכי מוצלח.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
smallville4r כתב:הגדרה בממיר צריכה להיות "מסך רחב" ב- SD וב- HD. האפשרות של Pillar Box תיצור לך פסים שחורים מימין ומשמאל לתמונה בתכני 4:3 והאופציה של "מתיחה אנכית" אינה טובה ומכילה באגים ולכן לא מומלצת לשימוש כלל.
לגבי שמע מקוטע - האם ניסית כבל אחר ?[/quote
Pillar Box זה פסים שחורים למעלה ולמטה לא קשור ל3\4
במצב אוטמאט הממיר עובד יותר אך התוצאה טובה בכל הרזולוציות.
אם השמע מקוטע נסה לאפס את הממיר .לרוב זה מסתדר זו תקלת סאונד שנפתרת-לא בעית כבל או חומרה.
*לגבי תמונה טובה בSD רק כיול טוב יתן לך תוצאה קרובה לפני המקס.אם הכיול לא יספק אותך הייתי מחבר
כבל נוסף של סקארט ואסוידיאו ומשיג תמונה טובה לערוצי הSD....
נערך לאחרונה על ידי זורו44 ב 03/08/2009 0:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זורו44 התפקשש לך. פסים שחורים מלמטה ומלמעלה זה מצב Letterbox. מצב Pillarbox זה פסים שחורים מצד שמאל וימין של התמונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
חברים תודה רבה על התגובות המהירות
לגבי מצב הAUTO ישנה בעיה קטנה, כאשר אני שם במצב זה ועובר בין ערוצים רגילים לערוץ HD לוקח לטלויזיה המון זמן לשנות , ולפעמים המסך נתקע ללא אות בכלל
בנוסף שמתי לב לבעיה נוספות עם מישהו מכיר, הכתוביות מקדימות את הדיבור ( הדבר קצת מעצבן) לא בעיה של LIPSINC !!
האם משיהו מכיר פתרון??
לגבי מצב הAUTO ישנה בעיה קטנה, כאשר אני שם במצב זה ועובר בין ערוצים רגילים לערוץ HD לוקח לטלויזיה המון זמן לשנות , ולפעמים המסך נתקע ללא אות בכלל
בנוסף שמתי לב לבעיה נוספות עם מישהו מכיר, הכתוביות מקדימות את הדיבור ( הדבר קצת מעצבן) לא בעיה של LIPSINC !!
האם משיהו מכיר פתרון??
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מצב Auto לא מתאים למי שאוהב לזפזפ בין הערוצים כי הוא דורש מהממיר לשנות רזולוציה ולמסך להסתנכרן מחדש, זה גם אורך זמן וגם גורם להעלמה רגעית ו/או הבהוב של התמונה. לדעתי המצב מיועד יותר למי שיש לו מעבד ווידאו חיצוני או מסך המצוייד במנגנוני עיבוד מתוחכמים יותר מהממוצע ושהבעלים מעוניין למצות את המקסימום מערוצי ה SD.
לגבי התקיעות ובעיית איבוד הסנכרון בין הכתוביות לסרט - יש שרשור שלם הדן בבעיות שחווים עם גירסת הקושחה האחרונה ששיחררו יס לממירים. התקווה היא שזה יפתר בעתיד הקרוב. ספציפית לגבי איבוד הסנכרון: לחץ על הכפתור הצהוב, בחר שפת תרגום שונה (רוסית למשל), המתן שהכתובית הראשונה תופיע, לחץ שוב על הכפתור הצהוב ובחר בעברית מחדש. עצם החלפת שפות התרגום מסנכרנת מחדש את התרגום לסרט משום מה.
לגבי התקיעות ובעיית איבוד הסנכרון בין הכתוביות לסרט - יש שרשור שלם הדן בבעיות שחווים עם גירסת הקושחה האחרונה ששיחררו יס לממירים. התקווה היא שזה יפתר בעתיד הקרוב. ספציפית לגבי איבוד הסנכרון: לחץ על הכפתור הצהוב, בחר שפת תרגום שונה (רוסית למשל), המתן שהכתובית הראשונה תופיע, לחץ שוב על הכפתור הצהוב ובחר בעברית מחדש. עצם החלפת שפות התרגום מסנכרנת מחדש את התרגום לסרט משום מה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.