אנא עיזרו לי לעשות קצת סדר בדברים...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

אני קורא כאן המון, ולומד הרבה על פטיפונים, ראשים, זרועות, פונוסטייג'ים וסטאפים שונים ועושה רושם שבכדי להינות לגמרי מסאונד אנאלוגי, צריך סטאפ שיהיה בכללותו אנאלוגי (תקנו אותי אם אני טועה).
לכן אני רוצה לציין כאן את הציוד שברשותי ולשאול אתכם, מה אוכל לעשות בציוד הנוכחי שלי על מנת להינות מסאונד טוב בפטיפון מבלי לרכוש ציוד נוסף שאין לי לא כסף ולא מקום עבורו.
נתחיל בפטיפון שלי שהוא מסוג CEC BD-5200 (חושב להחליפו באיזה טכניקס), הזרוע היא כנראה המקורית שהגיעה איתו, מצבו המכני מעולה וכל המכלול כולל הפלטה יושבים על קפיצים.
לגבי הראש יש לי כמה (תוכלו לומר לי מה עדיף): סטנטון 500MK2 חדש, SHURE M70B מחט חדשה, GRADO RED די חדש, לא השתמשתי בו יותר מדי.
פונוסטייג': CAMBRIDGE AUDIO 540P, קניתי בעקבות המלצות כאן בפורום לפני שנתיים.
וכעת לשאלת השאלות: האם שאר הסטאפ שלי מתאים בכלל לסאונד אנאלוגי איכותי?
רסיבר קולנוע ביתי של ONKYO דגם 606 ורמקולים של POLK AUDIO מדגם RTI A5 מוזיקליים ופתוחים מאוד, השאלה היא האם לאנאלוגי? :|
אני יודע לרסיבר שלי יש אפשרות של עקיפת כל מערכות העיבוד (PURE AUDIO או PURE DIRECT), האם זה יכול לעזור?
שלא תבינו לא נכון, אני שומע טוב ואני אוהב את הסאונד האנאלוגי אבל אני מרגיש... איך צדי אומר? ליד!
זה לא ממש זה, לא ממש כמו שאתם מתארים (הבדלים תהומיים בין ראשים או פטיפונים שונים).
אשמח לכל עצה ועזרה. תודה מראש לכולם.
ארז.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

שלום...
אני מבין שיש לך כמה ראשים שאתה יכול לברור ביניהם. הצעד הראשון יהיה לשחק עם הראשים ולנסות להגיע לתוצאה שתראה לך.
צעד נוסף יהיה לשחק עם המצבים ברסיבר כמו שתארת.
אם אתה אוהב את הצליל של המערכת שלך בכללותה ורוצה לשפר את הצליל מהפטיפון הצעד שנדרש לעשות הוא להחליף את הפטיפון.

לא כל כך ברור למה אתה מתכוון לסטאפ אנלוגי בכללותו. שיטת הרמקולים וההגברות לא השתנו במשך השנים. אמנם מגבר סטריאו איכותי יעודי בדרכ ישמע טוב יותר מנגינת סטריאו מרסיבר קולנוע ביתי אבל הייתי מתחיל עם שדרוג הפטיפון לפני שהייתי חושב בשלב הזה לשדרג את מכלול המערכת.

בהצלחה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

תתחיל בלהחליף את הפטיפון

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #4 

האמת אני מתכנן להחליף לטכניקס כלשהוא (אשמח לשמוע הצעות) או טורנס יד שניה.
השאלה בכללותה היא, האם זה יעזור? האם המגבלה שלי היא הרסיבר קולנוע ביתי או הפונוסטייג' ולא הפטיפון?
אגב, מבין הראשים שברשותי, הכי מפורטים ונעימים לאוזן היו הסטנטון והגראדו RED.
אני מבין שהרמקולים שלי טובים, אפילו טובים מאוד, השאלה היא האם לסאונד של פטיפון?
תודה רבה לכולם.

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

לא הייתי ממליץ לך ללכת על טורנס ישן מהרמות הנמוכות - 160,145,166 וכו'..
היו לי בעבר את הפטיפונים הללו וגם את הדביוט 3 והעדפתי את הסאונד של הדביוט.
לאחר מכן ניתקלתי בטכניקס הנעה ישירה שהיה עדיף מבחינתי על הפרוג'קט.
כשמצאתי sl1200mk2 חשבתי שזהו... אבל אז "ניתקלתי" :D בטורנסים טובים יותר כגון td125, td126 שהיו עדיפים על כל דבר אחר שהיה לי.

היום אני מנסה להביא את ה SL1200mk2 לרמות גבוהות יותר ע"י מודיפיקציות DIY, אם בסופו של תהליך הטכניקס לא יהיה עדיף... אשאר עם אחד מהטורנסים כנראה או שאקנה משהו באמת "רציני" מודרני בדמות נוטינגהאם, Teres, scheu וכו'...

יובל.

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

yuvalb
אני מצפה בכיליון עיניים לתוצאה כאחד שמחזיק SL-1210MK2 חדש מהקרטון,
אל תשכח לפתוח פוסט בנושא להעלות תמונות , לחוות דעתך.
אגב אשמח להאזין לו אצלי באולפן לאחר השידרוג , כמובן מתוך עיניין לתוצאה הסופית שלך.
אישית אני חושב שלכעצמו ה-SL - 1210MK2 מכונה רצינית.
מצפה מצפה מצפה..., בהצלחה חבר (f)

תיזכורת קטנה :[/u]
בעבר העלתי לכאן כמה סירטונים איך אפשר לעשות מהפטיפון הנ"ל מכונה ליצור והדפסת תקליטים.
בכל אופן למי שמתעניין שווה בהחלט לחפש את הפוסטים שלי בנושא.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”