02.08 כאן - DTT - רשמים ראשונים : מי קולט , איפה , איך ?
בהנחה שאין דחיות של רגע אחרון ושירות ה-DTT יוצא היום לדרך מבקש מכל בעלי הציוד המתאים לשתף אותנו ברשמים הראשונים לגבי השידורים הדיגיטלית - DTT .
האם קיימת קליטה ? איפה ?
אם כן , איך הקליטה ?
אם לא , איפה אין קליטה ומדוע ?
עם איזה ציוד קולטים טוב ואם איזה פחות טוב \ בכלל לא ?
מה לגבי ה-EPG ?
אפשרות הקלטה : כן או לא ?
בטח יהיו עוד שאלות בהמשך ...
האם קיימת קליטה ? איפה ?
אם כן , איך הקליטה ?
אם לא , איפה אין קליטה ומדוע ?
עם איזה ציוד קולטים טוב ואם איזה פחות טוב \ בכלל לא ?
מה לגבי ה-EPG ?
אפשרות הקלטה : כן או לא ?
בטח יהיו עוד שאלות בהמשך ...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
האמת היא שלא ממש חיכיתי אבל חשבתי שאולי נוכל לרכז את כל ההתרשמויות בשרשור אחד . זה לא משנה אם זה יהיה בשרשור הזה או של מישהו אחר .
חשוב שנבין אם העובדה שהשידורים לא נקלטו באזורים נרחבים בארץ בחודשיים של הניסוי היה בגלל שהשידורים היו בעוצמה נמוכה עד כה או בגלל שאולי קיימת בעיה באזורים מסויימים ושם נדרש ציוד יותר מתקדם לקליטת השידורים .
החל מקצת לפני חצות אני לא קולט כלום.
בהתחלה היתה תופעה של מסך שחור בזמן שהQUALITY נשאר על אזור 80, ועכשיו פשוט רשום NO SIGNAL.
אולי זו אחלה התחלה בשביל ה2.8, אולי זה הMAINTENANCE בשביל ההתקנה של הEPG ואולי משהו אצלי בציוד נדפק
מישהו שגר בתל אביב חווה אותו דבר?
עדכון: השידור חזר אחרי שעה של מסך שחור. עדין אין EPG.
בהתחלה היתה תופעה של מסך שחור בזמן שהQUALITY נשאר על אזור 80, ועכשיו פשוט רשום NO SIGNAL.
אולי זו אחלה התחלה בשביל ה2.8, אולי זה הMAINTENANCE בשביל ההתקנה של הEPG ואולי משהו אצלי בציוד נדפק
מישהו שגר בתל אביב חווה אותו דבר?
עדכון: השידור חזר אחרי שעה של מסך שחור. עדין אין EPG.
אני גר בפרדס חנה ואני אשמח לדעת האם אני כבר יכול לקנות ממיר
ממיר כזה?????
או שאין לי עדיין מה לחשוב על זה
או שאין לי עדיין מה לחשוב על זה
אתה יכול להיכנס לכל חנות אלקטרוניקה שמוכרת כזה ממיר שמתאים לשידורים המיוחדים.
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
אזור כפר סבא מערב - רעננה , אין קליטה טובה בכלל, מגיע ל-40% מקסימום 50% קליטה של אות ולא רואים כלום.
ניסיתי שני תדרים : 514 ו-538 בשניהם קליטה מאוד חלשה.
ניסיון נוסף בוצע בחוץ ללא הצלחה , אני ירכיב בימים הקרובים אנטנה חיצונית ואבדוק שוב אם יש משהו.
ניסיון הקליטה נוסה עם הדונגל ללא שם של ה-14$ שנקנה באיביי . ועם האנטנה הפנימית שהם מספקים.
ניסיתי שני תדרים : 514 ו-538 בשניהם קליטה מאוד חלשה.
ניסיון נוסף בוצע בחוץ ללא הצלחה , אני ירכיב בימים הקרובים אנטנה חיצונית ואבדוק שוב אם יש משהו.
ניסיון הקליטה נוסה עם הדונגל ללא שם של ה-14$ שנקנה באיביי . ועם האנטנה הפנימית שהם מספקים.
נערך לאחרונה על ידי itaibe ב 02/08/2009 14:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

נא לציין עם איזה מקלט ועם איזו אנטנה ניסיתם לקלוט.
itaibe,
באיזור שלך, 514 זה התדר הנכון.
itaibe,
באיזור שלך, 514 זה התדר הנכון.
שלב הסיכום הביניים והתודות הגיע
בגלל שהגענו לסיום הפרוייקט DTT אני חושב שאי אפשר לסיים מבלי לברך את האחראים .
אנחנו רצינו מאוד , זה היה יכול להיות מבטיח , אפילו מיום הראשון של השידורים הניסיוניים אנשים הוציאו את כל אנטנות החדר ששכבו בבוידם מזה 20 שנה והצטיידו בכל הרצון הטוב והסקרנות האפשריים .
התרגשנו כשראינו את הניצוץ הראשון של קליטה דיגיטלית מערוץ 10 , התרגשנו לראות במחשב את מיטב חברי הכנסת נואמים בערוץ 99 והנה , הגענו ביום תחילת השידור הדיגיטלי הראשון מלאי תקווה . עברנו דרך ארוכה מסיגנלים חלשים , עד ליותר חלשים ועד שבוע שעבר לחלשים ביותר כדי לגלות היום את אשר חוששים להגיד ברבים - עיניין ה-DTT זה מה זה כישלון אחד גדול וחרטה בעיניים , עבודה MADE IN ISRAEL אופיינית .
גילינו שעבדו עלינו בעיניים .
גילינו שר תקשורת שלא יודע מה מתבצע מאחורי גבו אחרת היה אומר משהו כבר .
גילינו שאין ממש עיניין בלקדם טכנולוגיה בתחום הזה בישראל .
והכי חשוב : גילינו שאין שום קליטת DTT ברוב האזורים בארץ . הגיע הזמן להחזיר את כל הציוד שרכשתם באי ביי , דילאקסטרים , אמזון , אושן 6 , טלרן , אולסייל , וולאשופס , וגם אנטנות החדר שהחבתם 20 שנה לבוידם לעוד איזה 20-30 שנים עד לניסוי ההולוגרמה הראשונה בישראל .
ברכות ותודות לכל האחראים . אפשר להמשיך לפרוייקט הבא ... עם הפרוייקט הזה סיימנו .
אנחנו רצינו מאוד , זה היה יכול להיות מבטיח , אפילו מיום הראשון של השידורים הניסיוניים אנשים הוציאו את כל אנטנות החדר ששכבו בבוידם מזה 20 שנה והצטיידו בכל הרצון הטוב והסקרנות האפשריים .
התרגשנו כשראינו את הניצוץ הראשון של קליטה דיגיטלית מערוץ 10 , התרגשנו לראות במחשב את מיטב חברי הכנסת נואמים בערוץ 99 והנה , הגענו ביום תחילת השידור הדיגיטלי הראשון מלאי תקווה . עברנו דרך ארוכה מסיגנלים חלשים , עד ליותר חלשים ועד שבוע שעבר לחלשים ביותר כדי לגלות היום את אשר חוששים להגיד ברבים - עיניין ה-DTT זה מה זה כישלון אחד גדול וחרטה בעיניים , עבודה MADE IN ISRAEL אופיינית .
והכי חשוב : גילינו שאין שום קליטת DTT ברוב האזורים בארץ . הגיע הזמן להחזיר את כל הציוד שרכשתם באי ביי , דילאקסטרים , אמזון , אושן 6 , טלרן , אולסייל , וולאשופס , וגם אנטנות החדר שהחבתם 20 שנה לבוידם לעוד איזה 20-30 שנים עד לניסוי ההולוגרמה הראשונה בישראל .
ברכות ותודות לכל האחראים . אפשר להמשיך לפרוייקט הבא ... עם הפרוייקט הזה סיימנו .
- oferlaor
- מנהל

- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
Re: שלב הסיכום הביניים והתודות הגיע
אתה לגמרי!! צודק!!Jeff כתב:בגלל שהגענו לסיום הפרוייקט DTT אני חושב שאי אפשר לסיים מבלי לברך את האחראים .
ברכות ותודות לכל האחראים . אפשר להמשיך לפרוייקט הבא ... עם הפרוייקט הזה סיימנו ....
בדיוק מה שעשיתי, מ- 1/6/2009 (תחילת השידורים) ועד היום (בדיוק חודשיים אחרי*), אנחנו מנסים כמה שיותר אנטנות רק בשביל להגיע לאחוז הקליטה המינימלית, בלי ציפצופים ובלי חוסר בקליטה, אך אנחנו מגיעים בקושי ל- 30% קליטה, ומדובר פה על מרכז תל אביב, לא על עזה!!!!!
למי שלא יודע אפשר עכשיו למצוא קטגוריה חדשה של ממירים דיגיטלים בזאפ:
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=E-TVConverter
תהנו!
תהנו!
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
ומה בדיוק אנשים שמתלוננים על שום קליטה באזור מגוריהם אמורים לעשות עם הממירים הדיגיטליים האלה ?
להסתובב עם הממיר והטלויזיה ביד ברחובות , לאתר נקודת קליטה ולהקים במקום עמדת צפיה ב-DTT עבור כל העיר ?
להסתובב עם הממיר והטלויזיה ביד ברחובות , לאתר נקודת קליטה ולהקים במקום עמדת צפיה ב-DTT עבור כל העיר ?
nimrodg כתב:למי שלא יודע אפשר עכשיו למצוא קטגוריה חדשה של ממירים דיגיטלים בזאפ:
תהנו!...