בעיה רצינית בקירור MA-78GM-S2H
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
בחודש האחרון הלוח הנ"ל מגיע לטמפ' חריגות.
הוא מורכב על מחשב בבית שבכלל לא מנגן מדיה, ומשמש בעיקר לאינטרנט/מיילים/מוזיקה.
ה-NB הגיע לאזור 105 מעלות, וקורה לא פעם שהמחשב פשוט נכבה באמצע עבודה.
אני מניח שהבעיה היא קירור הצ'יפסט הידוע לשמצה בלוח הזה, אע"פ שגם רכיבים אחרים (מעבד, דיסק קשיח) הראו טמפ' יחסית גבוהות.
רציתי לדעת איזה מהפתרונות נשמע עדיף:
הוספת קירור פסיבי ל-NB, (למשל Zalman NBF47) - בערך 50-60 ש"ח.
הוספת קירור אקטיבי ל NB (למשל TT Extreme Spirit 2) בערך 100 ש"ח.
הוספת קירור פסיבי + מאורר 120 מ"מ מקדימה - בערך 150 ש"ח.
המטרה החשובה ביותר היא קירור המחשב והצ'יפסט. שקט זה גם חשוב, אבל פחות.
מישהו התנסה עם אחד מהנ"ל?
תודה רבה!
הוא מורכב על מחשב בבית שבכלל לא מנגן מדיה, ומשמש בעיקר לאינטרנט/מיילים/מוזיקה.
ה-NB הגיע לאזור 105 מעלות, וקורה לא פעם שהמחשב פשוט נכבה באמצע עבודה.
אני מניח שהבעיה היא קירור הצ'יפסט הידוע לשמצה בלוח הזה, אע"פ שגם רכיבים אחרים (מעבד, דיסק קשיח) הראו טמפ' יחסית גבוהות.
רציתי לדעת איזה מהפתרונות נשמע עדיף:
הוספת קירור פסיבי ל-NB, (למשל Zalman NBF47) - בערך 50-60 ש"ח.
הוספת קירור אקטיבי ל NB (למשל TT Extreme Spirit 2) בערך 100 ש"ח.
הוספת קירור פסיבי + מאורר 120 מ"מ מקדימה - בערך 150 ש"ח.
המטרה החשובה ביותר היא קירור המחשב והצ'יפסט. שקט זה גם חשוב, אבל פחות.
מישהו התנסה עם אחד מהנ"ל?
תודה רבה!
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

eagle75, אין Rev 1.2 ללוח הזה. יש Rev 1.0, יש את 1.1 שבה שינו את הheatsink של ה northbridge, ויש את גרסה 2.0 שתומכת בעוד מעבדים וגם מכילה heatsink שונה.
zovirax
הלוח הבעייתי הוא מגרסה 1.0. יתר החומרה הרלוונטית: מעבד AMD 5600 (65W), דיסק קשיח Seagate 320GB, מארז Thermaltake Wing Rs100 עם מאוורר 120 מ"מ בודד שמוציא אוויר. לא התקנתי שום אמצעי אוורור כי הנחתי שהמחשב יהיה בסדר.
יש לי לוח זהה בגרסה 1.1 שגם משמש לניגון סרטי HD, אבל לא מגיע לטמפ' חריגות כאלו, גם תוך כדי ניגון.
תמונת מסך של Speedfan (במנוחה):

הערה: בתמונה רשום שהמאוורר של המארז לא פועל, אבל הוא תמיד פועל במלוא העוצמה - הוא פשוט לא מנוטר.
אני לא יודע מה מאמץ אותו כ"כ כי זה מחשב שמשמש לגלישה באינטרנט, ניגון שירים וקריאת מיילים, אבל מידי פעם בפעם הוא מגיע לטמפ' חריגות.
מתוך הלוגים של Speedfan מצאתי שהNB הגיע פעם אחת ל 106 מעלות, המעבד הגיע ל-85 מעלות (!!!) כשבשגרה הוא על 40-42 מעלות.
zovirax
הלוח הבעייתי הוא מגרסה 1.0. יתר החומרה הרלוונטית: מעבד AMD 5600 (65W), דיסק קשיח Seagate 320GB, מארז Thermaltake Wing Rs100 עם מאוורר 120 מ"מ בודד שמוציא אוויר. לא התקנתי שום אמצעי אוורור כי הנחתי שהמחשב יהיה בסדר.
יש לי לוח זהה בגרסה 1.1 שגם משמש לניגון סרטי HD, אבל לא מגיע לטמפ' חריגות כאלו, גם תוך כדי ניגון.
תמונת מסך של Speedfan (במנוחה):

הערה: בתמונה רשום שהמאוורר של המארז לא פועל, אבל הוא תמיד פועל במלוא העוצמה - הוא פשוט לא מנוטר.
אני לא יודע מה מאמץ אותו כ"כ כי זה מחשב שמשמש לגלישה באינטרנט, ניגון שירים וקריאת מיילים, אבל מידי פעם בפעם הוא מגיע לטמפ' חריגות.
מתוך הלוגים של Speedfan מצאתי שהNB הגיע פעם אחת ל 106 מעלות, המעבד הגיע ל-85 מעלות (!!!) כשבשגרה הוא על 40-42 מעלות.
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

כמו שאמרתי, לכאורה אין שום גורם מאמץ הגיוני. בדקתי עכשיו מה קורה בעת ניגון סרט מאתר אינטרנט, MP3 שרץ ברקע, דפדפן IE שפתוח עם כמה לשוניות ו Outlook Express פתוח גם. הNB מגיע ל 102 מעלות בשיא, המעבד ל 68.zovirax כתב:יש לנו נתונים מאוד דומים.
גם לי יש X2 5600+
איך אתה מגיע למאמץ?...
אני חושב שפשוט אין זרימת אוויר בכלל בתוך המארז. כרגע הוא הגיע לטמפ' האלה כשהמארז פתוח.
יש רק מאוורר אחד שמוציא אוויר, וכנראה שזה לא מספיק.
אולי שווה לי להתחיל עם הוספת מאוורר קדמי, ובמידת הצורך להוסיף משהו נוסף (מאוורר ו/או צלעות קירור על ה NB).
Trip, טעיתי, התכוונתי כמובן לגרסה 2.0 .
אני לא עובר את ה 60 מעלות בעומס. (יש לי התרעה ב 65 מעלות).
גם לי יש 5600+ ומאוורר 80 מ"מ שמוגבל ל 60% מהמהירות המירבית. (speedfan).
ההבדל הוא כל כך משמעותי בין 1.1 ל 2.0? נשמע לי מוזר...
אני לא עובר את ה 60 מעלות בעומס. (יש לי התרעה ב 65 מעלות).
גם לי יש 5600+ ומאוורר 80 מ"מ שמוגבל ל 60% מהמהירות המירבית. (speedfan).
ההבדל הוא כל כך משמעותי בין 1.1 ל 2.0? נשמע לי מוזר...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
SCYTHE SHURIKEN REV BTrip כתב:איזה?zovirax כתב:בטוח תראה שיפור עם כניסת אוויר למארז.
אני בנוסף הזמנתי קירור נוסף למעבד.......
http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1200
הומלץ לי ע"י חברי האתר.
השבוע אני יקבל אותו.
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

התקנתי את ה s-flex.
בנוסף, אילתרתי אוורור עצמאי ל NB ע"י זה שפירקתי מאוורר (מקורי) ישן של P4, והרכבתי אותו עם אזיקונים על ה NB.
הטמפ' שלו במאמץ מגיעה עכשיו ל 87 מעלות ובמנוחה ל 82, והאמת היא שבכלל לא שומעים אותו.
בנוסף, אילתרתי אוורור עצמאי ל NB ע"י זה שפירקתי מאוורר (מקורי) ישן של P4, והרכבתי אותו עם אזיקונים על ה NB.
הטמפ' שלו במאמץ מגיעה עכשיו ל 87 מעלות ובמנוחה ל 82, והאמת היא שבכלל לא שומעים אותו.