קניתי HTPC ראשון כמה שאלות ובעיות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bala פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי HTPC ויש לי כמה שאלות ובעיות
קודם כל המפרט:
intel e8500
asus p5n7a-vm
pvr 150
Toshiba 42 HD
מערכת הפעלה XP
נגן BSPLAYER
המחשב מחובר לטלויזה בכבל HDMI ולרסיבר בכבל אופטי
1.אז קודם כל באיזה רזולוציה לעבוד כרגע אני על720X1280 זה הכי נורמלי כרגע
2.רואים ממש רגע כאילו לא חד ולא ברור מרחוק יש מה לעשות עם זה
3.המחשב לא נדלק כשכבל הHDMI מחובר אלוי יש משו לעשות עם זה
4.חשבתי לקנות מתאם HDMI DVI גם כדי לפתור בעיה זאת וגם כדאי לראות את הביוס עוד משו זה שהמחשב משדר בHDMI רק שהוא מרגיש שיש יחידת קצה
5. הגדרתי את הFFSHOW לפי המדריך ועדיין אין זהוי של AC3 אוDTS מה עושים
6.נגן מממולץ? או שהBSPLAYER זה בסדר?
7. מערכת הפעלה?XP זה בסדר?
8.יש לי את הPVR 150 ואין לי מוסג איך מתפעלים עם איזה תוכנות ומה היכולות אז אם יש איזה מדריך או שבא למישו להסביר זה יהיה מציון
9.מה אפשר לעשות עם פורמטי האודוי החדשים הרסיבר שלי לא תומך אבל יש לו כניסת HDMI
10.איך אני יכול לדעת איזה פורמט אודוי קיים בסרט?

אני יודע שזה המון שאלות אבל אני אובד עצות אם תעזרו לי זה יהיה מציון
תודה רבה לעוזרים

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1-4. הטושיבות ידועות כעובדות רע מאוד ב-HDMI עם מחשב. נסה להתחבר ב-VGA במקום.
5. האם הגדרת למחשב שיוציא אודיו ב-SPDIF ולא ב-HDMI?
6. נגן מצויין, אם כי תוכנת מדיה סנטר יותר נוחה לעבודה עם שלט. למשל, ויסטה מדיה סנטר, GBPVR או מדיה פורטל.
7. לדעתי עדיף להתקין ויסטה (32 ביט), שנותנת חלקות תמונה טובה יותר בניגון קבצי וידאו.
8. יש בראש הפורום את שרשור המדריכים. אם אתה נשאר בשלב זה עם XP, נסה להתקין את ה-GBPVR. בדיוק יצא מדריך מקיף, צעד אחר צעד:
http://www.hometheater.co.il/article01552
9. אם אין לך רסיבר תומך, אז לא תוכל לנגן אותם באיכות המלאה שלהם. כיום, כל תוכן בלו ריי הכולל את הפורמטים החדשים כולל גם פסקול בפורמטים הישנים.
10. יש, למשל, את התוכנה הקטנה Media Info.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bala פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

כן

שליחה #3 

הגרדתי כמו במדריך של הFFSHOW

bala פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

חבירתי את המחשב עם VGA עכשוי הרזולוציה היחידה שאפשר לעבוד איתה זה 768X1024 ואז אני בוחר באופציה של WIDE בטלויזה ואז זה הופך לכל המסך. שאני בוחר 720 על 1280 אז הצבעים ממש משתגעים.
אני לא מצליח לעבוד עם רזולוציה נורמלית רחבה מה לעשות?
האם יש ירידה באיכות כזשה מוחבר עם VGA?
ועדיין אני לא מצליח לשמוע AC3 DTS או דובלי המחשב מחובר לרסיבר עם כבל אופטי ושמועים מוזיקה או סרטים

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

מהו הדגם המדוייק של המסך שלך? ייתכן שזוהי פלזמה וזוהי הרזולוציה הטבעית שלה (1024 על 768 של פיקסלים מלבניים).

bala פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

טושיבה LCD AV500
אבל מה ההיגיון שהיא תעבוד עם 1024X768 זה רזולוציה ל3:4
יש משו לעשות עם הסאונד?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

על פי המדריך למשתמש של המסך:
http://www.toshibanz.co.nz/Site/Pronto/ ... AV500A.PDF
בעמוד 30 כתוב שם שניתן דרך חיבור VGA להגדיר את הרזולוציה 1360 על 768, וזוהי אכן אמורה להיות הרזולוציה האופטימלית עבור מסך זה. אם היא לא מופיעה בהגדרות כרטיס המסך, בלשונית בה בוחרים את הרזולוציה, נסה לבחור ב-Advanced, ואז לכבות את הריבוע של Show only supported resolutions, ואז חזור אל לשונית בחירת הרזולוציה. בדוק אם הרזולוציה הזו מופיעה שם.
אם זה עדיין לא מופיע, נסה להוריד דרייברים עדכניים של כרטיס המסך (לא מעדכונים אוטומטיים של Windows, אלא מאתר היצרן של כרטיס המסך). אם עדיין לא עוזר, תצטרך ככל הנראה להיעזר בתוכנה Power Strip, שיודעת להוציא גם רזולוציות לא סטנדרטיות.

לגבי הסאונד, הכי פשוט זה להעביר את הסאונד מאחת מיציאות ה-Line Out של הרסיבר שלך (לא מהמחשב) אל כניסת הסאונד שליד חיבור ה-VGA, עם כבל שבצד הרסיבר RCA אדום-לבן ("בננות") ובצד המסך תקע PL (כמו של אוזניות).
איזו יציאה ברסיבר - לדעתי הכי נוח זה לחבר את ה-Front L/R Line Out, ואז תוכל לשלוט על הווליום ממקום אחד - מהרסיבר.

bala פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אתה באמת צודק רק אחרי שעניתי לך נזכרתי ללכת למאפיינים של הטלוויזה ולראות את זה ואז כבר הייתי צריך לזוז לא הספקתי לערוך את התגובה
אז א. באמת תודה!
ב. VGA ולא מוריד את איכות הצפייה?
ג. מהם נקודת הכשל האפשריות שהרסיבר לא מקבל סראונד?
מצטער שאני **** תשכל אבל באמת תודה רבה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

איכות הוידאו של VGA ושל HDMI/DVI היא זהה: מרחב הצבעים זהה ושניהם מסוגלים לתמוך ברזולוציות הגבוהות בהרבה מ 1080 שורות. ההבדל בינהם הוא בשיטת קידוד הוידאו, מיפוי המסך ובכך שתקן ה HDMI מאפשר גם העברת אודיו באותו הכבל. לדעתי אתה לא תראה הבדלים או תרגיש שאתה מפסיד משהו אם תתחבר עם כבל VGA (אלא אם כן חברת טושיבה החליטה לעגל פינות ברכיבים המשמשים לטיפול בוידאו אנלוגי).

הנקודות כשל האפשריות בנוגע לקבלת סראונד הם רבות ובמדריך השתדלתי לתת סקירה מהרמה הנמוכה ביותר שקשורה לחומרה ועד לאפליקציה עצמה. ההבדל היחיד בין מה שכתוב במדריך למה שיש אצלך בבית הוא בדיקת ההגדרות של מערכת ההפעלה. ב XP אתה צריך להיכנס ללוח הבקרה, משם לבחור בצלילים והתקני שמע, לגשת ללשונית השמע ובבחירה של התקן בררת המחדל לבחור ביציאה הדיגיטלית או S/PDIF תלוי מה שמופיע לך שם. כל יתר הדברים שאתה צריך לבדוק הם זהים לחלוטין למה שמפופיע במדריך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bala פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

עברתי על המדריך שוב בדקתי את מה שאמרתה מופיעה שמה realtek hd audio output

bala פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

מצאתי משו בrealtek hd audio manger כשאני נכנס ללשונית קלט\פלט אדיו ואני בוחר שמה באפשרות של בדיקה של הרמקולים כאילו השמעת צלילי בכל רמקול ואני בוחר 6ch זה משמיע לי רק בשני הרמקולים הקדמיים ובשנייים האחוריים בסנטר ובסאב לא משמיע צליל עוד משו זה זה שזה משמיע ברמקולים הקדמיים זה משתמש גם בסאב כאילו מערבב נראה לי שיש גם צליל באחוריים

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”