תמיכה בשינויים שנכפו ע"י PowerStripe דרך HDMI

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Roi232 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

הטלויזיה ברשותי היא LA32A450 של סמסונג. זאת טלויזיה HDR 1366X768.
הטלויזיה בעלת שלוש כניסות HDMI כשכניסה מספר 2 לפי הצהרת סמסונג ואנשים שרכשו את המסך אמורה לתמוך בNR בחיבור לכרטיס מסך וזו הייתה אחת הסיבות העקריות שלי לרכוש אותה.
כרטיס המסך שלי הוא NVIDIA 9800 GT והוא בעל שתי יציאות DVI.
בחודשים הראשונים היות ולא היה לי מתאם או כבל כדי לחבר את המחשב לכניסת הHDMI השתמשתי בכניסת הVGA של הטלויזיה שתמכה בNR בצורה מושלמת(כמובן עם עניין 6 השורות המתות) ודי השקיטה את הצורך שלי באפשרות אחרת.
לאחרונה הגיע לידי כבל DVI לHDMI והחלטתי לחבר אותו ולבדוק את העניין מתוך סקרנות של וידאופיל מתחיל.
להפתעתי הרבה התמונה שהתקבלה הייתה על הגבול בין להיות "NR" לבין לא. פונטים שחורים על גבי רקע לבן נראים מעט מרוחים אבל בשאר המקומות ככל שיכולתי לשים לב הכל היה די זהה למי שקבלתי בVGA. העניין הזה מצויין בביקורת שערך אתר Cnet על הטלויזיה מה שאומר שלא מדובר בבעיה של כרטיס המסך.
כאן נכנסה התכנה PowerStripe לסיפור.
הצעד הראשון שעשיתי היה לכפות רזולוציה של 1366X768 במקום 1360X786 שהיא ברירת המחדל והשורות המתות התמלאו בפיקסלים החסרים ללא שום בעיה מיוחדת. המצב נשאר ככה גם לאחר שסגרתי את התכנה ואתחלתי את המחשב.
אופטימי ומרוצה שאלתי את עצמי איך אוכל לטפל בבעיית הטשטוש הקל שכן היה ברור שהתמונה שכרטיס המסך מוציא לא נמצאת לגמרי "במקום".
בPowerStripe נכנסתי לDisplay Profiles ושם לAdvanced Timing Options. הסתכלתי על האפשרויות כדי להבין על מה כל אחת מהן אחראית וכדי לא לגרום נזק בלתי הפיך. החלטתי ללחוץ על החץ שאמור להזיז את תמונת המסך ימינה והטלויזיה קפצה למסך שחור וכשהתמונה חזרה נדהמתי. זו הייתה התמונה החדה ביותר שראיתי בחיבור למחשב. הכל היה כלכך מדויק שהעיניים שלי כאבו. מיותר לציין שהייתי המאושר באדם שכן מחבר הHDMI שאכזב אותי רבות עשה לראשונה דבר טוב. ידעתי שלא טוב לשמוח כלכך מהר והחלטתי לעבור ליציאה אחרת בשלט הטלויזיה כדי לראות אם המצב לא יתאפס כשאחזור אל ערוץ הHDMI. לא הופתעתי כאשר חזרתי אל הערוץ והופיעה ההודעה "מצב לא נתמך". מאותו רגע הדרך היחידה לקבל תמונה הייתה ללחוץ על כפתור הריסט ולהפעיל את הווינדואוז מחדש.
כשהווינדואוז עלה הרזולוציה החדשה של 1366X768 נשמרה אבל הטשטוש חזר. חזרתי אל אותו מקום בPowerStripe ובעצם כל פעולה שעשיתי שם בין אם מדובר בהזזת התמונה ימינה, שמאלה, למטה או כל לחיצה על הכפתורים החזירה את התמונה למצב המדויק וכשניסיתי לעבור מערוץ הHDMI/לכבות ולהדליק קבלתי את אותה הודעה מקוללת - "מצב לא נתמך". כל זה לא היה נראה לי מוזר אם הטלויזיה לא הייתה תומכת בשינוי מיקום התמונה כל עוד אני נמצא על הHDMI והייתה מודיעה שהמצב לא נתמך מיד כשהייתי מבצע את השינוי.
דבר נוסף שמרגיז בכל העניין הוא שNVIDIA לא כללה בלוח הבקרה של הכרטיס אפשרות להזיז את התמונה.

תודה למי שטרח לקרוא את כל הפסקה ולמי שמגיב.
אני יודע שמאוד סביר שאף אחד לא ידע לתת תשובה אבל תמיד שווה לנסות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”