קונפיגרציות מומלצות ל HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
AdiLev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

על פי בקשת רפי הדביק הזה מיועד לכך שאנשי הפורום ירשמו פה את מכלולי החומרה והתוכנה שעובדים איתם - מה הם מוצלחים ובמה הם חלשים ואילו קומבינציות של כרטיסים ותוכנות פשוט לא עובדים.

1 מיפרטים של מערכות שפועלות ללא תקלות עם פרוט מלא של כל הרכיבים
2 להתריע מפני חומרה ותוכנה בעיתית שמומלץ להתרחק ממנה

נא לדאוג לציין פה חומרה ותוכנה בלבד - זה לא מיועד להמלצה על ספקים או יבואנים - אלו פשוט ימחקו.

כל אחד שברשותו HTPC מוזמן לרשום פה את הקוניפגורציה שלו - חומרה ותוכנה ולציין מה עבד ומה לא עבד, מה טוב ומה פחות טוב. וממה הוא הכי מרוצה ממכלל החומרה והתוכנה אצלו.

שווה לקרוא מאמר זה שדי חדש:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=879
ולהסתכל על:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=28692
וגם על:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=29354
נערך לאחרונה על ידי AdiLev ב 18/04/2007 11:31, נערך 3 פעמים בסך הכל.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

ה-HTPC שלי:

AMD Athlon XP 2500+ Barton
ABIT NF-7
Twinmos 512MB DDR 333Mhz
Western Digital 120GB 7200RPM 8MB Buffer
Gigabyte Radeon 9200 128MB
PowerColor Theater 550Pro
NEC ND-2500A DVDRW
Antec Overture + SmartPower 380W (זה הספק שמגיע עם המארז)
מע' הפעלה - Windows XP MCE
ו-SAGETV 4 כ-Front End.

דעתי על המערכת:
מעבד, לוח, זכרון, HDD - עושים את העבודה בנתיים
כ.מסך - ל-DVD הוא מספיק אבל הבעייה היא שהוא לא מוציא SVIDEO.
כ.טלויזיה - אני דיי מרוצה. דבר אחד בעייתי לדעתי הוא שלא כללו את חיבורי ה-A\V על הכרטיס עצמו אלא כ-Breakout cable, דבר שמוסיף לכבליאדה שגם ככה דיי גדולה מאחורה.
צורב DVD - שקט מאד
ספק כח: כמעט ולא מורגש
מארז - קצת צפוף לדעתי וההרכבה גם לא הכי נוחה. והדבר שהכי מפריע לדעתי הוא המאוורר 92 מ"מ הרועש למדי שנמצא בגב המארז. אני מקווה ש-ANTEC תיקנו את הבעיות הללו בגרסא 2 של המארז.

Windows XP MCE - ה-FRONT END של המערכת נחמד מאד, רק הבעייה שהוא קובע את סוג הסיגנל לפי סוג הטיונר של הכרטיס, גם אם מחברים ממיר לחיבורי ה-A\V של הכרטיס. עקב כך לא יכלתי להשתמש ב-FRONT END של המערכת מכוון שהכרטיס שברשותי בעל טיונר NTSC.

SageTV 4 - תוכנה מאד נחמדה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

rafid
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1042
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

המפרט שלי:
מעבד: AMD ATHLON 3000 64BIT
לוח: GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 BIOS F11
זיכרונות : KINGSTON 2 X 256
דיסקים: 2X WD 200 GB SATA 2
כרטיס מסך: NVIDIA 6600 PCIE
כרטיס לכידה: Hauppauge PVR 500
ספק כוח :THERMALTAKE 420W
קירור מעבד: ZALMAN 7000
מארז: מארז שחור שוכב מתוצרת לא ידועה
כונן DVD מתוצרת LG
מקלדת ועכבר אלחוטי Gyration
כרטיס רשת וכרטיס קול מובנה בלוח
שלט מיקרוסופט
מערכת הפעלה: MCE 2005

עובד יפה מאוד 24 שעות ביממה ללא הפסקה פרט למצב המתנה בS3

הדבר היחיד במערכת שאני לא מרוצה ממנו במאה אחוז הוא הלוח מכיוון שאי אפשר להתקין עליו יותר מכרטיס PVR 150 אחד בעוקבות זאת לא הייתה לי ברירה וקניתי כרטיס PVR 500 כמו כן ניסיתי מספר לוחות נוסף של GIGABYTE עם NFORCE 4 ואף אחד מהם לא הסכים לעבוד עם שני כרטיסים- לצומת לב כל משקונה לוח של GIGABYTE עם הציפסט הנ"ל ומתכנן להוסיף כרטיסי לכידה בהמשך.

idobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

רפי, רעיון מצוין.

מפרט ה HTPC שלי:
מעבד: AMD Athlon XP 3200+ Barton
לוח אם: Epox EP-8RDA3+ Pro Nforce2 Ultra 400Gb
זיכרונות: GeiL 1x512 + OCZ 1x256
דיסק קשיח: WD 200GB 7200RPM 8MB Buffer + Maxtor 40GB
כרטיס מסך: Gigabyte GV-R96P128DH Radeon 9600 Pro AGPx8
כוננים: Pioneer DVD x16 + LG DVD-RW GSA-4163B
כרטיסי לכידה: AverMedia M150 WhiteBox x2
כרטיס קול: Creative Audigy LS
ספק כוח: TT 420W
מארז: מפלצת כחולה DRAGON TX-01BLD TOWER
תוסף למארז: פאנל קידמי SILVERSTONE SST-FP31 AUDIO+USB+FIREWIRE
רכיבים פריפריאליים: Acer Wireless Keyboard, Logitech Cordless Optical Trackman, BT Dongle, Sandisk 8in1 Card Reader, U.are.U Fingerprint Reader
שלט: Microsoft MCE 2005 Remote
מע' הפעלה: Windows MCE 2005 Rollup 2
אמצעי צפייה: עיקרי - Samsung SyncMaster 710T 17" LCD ומשני - חיבור s-video לטלוויזיה פיליפס 29".

סך הכול מאוד מרוצה מהמערכת. MCE עובד מצוין, מעט 'פשוט' מדי לטעמי אבל עם כל התוספים שפיתחו עבורו כבר יש קצת יותר עניין. שני כרטיסי הלכידה עובדים מצוין ביחד - הקלטה בו-זמנית או צפייה בשידור חי והקלטת ערוץ אחר.
כרטיס המסך מעט מאכזב משתי סיבות - יציאת ה s-video אנמית למדי (אחרי המון ניסיונות כוונון) ומעט מקרטע במשחקים חדשים...אבל הוא כבר בהחלט לא מהחדשים בשוק.

orei
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
קיבל תודות: 0

ה- HTPC שלי

שליחה #5 

מראז AHANIX D.vine 5
לוח אם: K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E)
מעבד: AMD 3200MHz 939
זיכונות: DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 *2
כרטיס מסך: Gigabyte 6200 Max 256MB TurboCache, PCI-E
דיסק קשיח: 250G
כרטיס TV: PVR200 Leadtek
צורב DVD: NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8
רשת: Wireless Lan EDIMAX PCI 54Mbps

לאחר מסע שיכנועים (קצר מאוד) של חבר ניכנסמי לתחום HTPC.
בהתלהבות וציפיה חיכיתי לכל הרכיבים וכשהם סוף סוף הגיעו מיד הרכבתי, קינפגתי, חיברתי, התקנתי, התפללתי והחזקתי אצבעות שהכל יעבוד.
לצערי, לאחר הרבה זמן והרבה עבודה עדיין יש בעיות מהותיות:
תצוגת LCD במארז מראה ג'יבריש לאחר כמה דקות עבודה (למרות שיש את הדרייבר האחרון)
החלפת תחנות בטלויזיה לוקחת בערך 5 שניות - המון זמן
HTPC נידלק מעצמו ממצב tand-by לאחר מספר שעות
הצורב רועש
הקלטה מוידאו (שמחובר במקום הממיר) חלקית - מקליט רק 15 דקות במקום שעה
ועוד כהנב וכהנה בעיות

סך הכול אני לא מרוצה מהמערכת. MCE עובד בסדר והוא ידידותי למרות שיש לו עדיין בעיות תוכנתיות. (כמו צריבה של תוכניות טלויזיה לפורמט שרק הוא יודע לקרוא וגם לא תמיד, כל קבצי המוסיקה מסודרים לפי IDV3 ולא לפי התיקיות המקוריות ואי אפשר לשנות וכו')

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

המפרט:
לוח - Abit AN7
מעבד - AMD Athlon XP-M 2500
קרור מעבד - Coolermaster X DREAM III
זכרון - Corsair 256M pc3200 CL2.5 DDR (שתי יחידות)
כרטיס מסך - GeForce FX5200 של Gainward
דיסק - WD 200GB 7200rpm SATA 8MB cache
לכידה - Hauppauge PVR 150
מארז - ThermalTake Tenor
ספק - Seasonic S12 380W
רשת - Edimax 80211G PCI (צ'יפ של Ralink)
מערכת הפעלה - linux (debian), 2.6.8 kernel
פרונטאנד - freevo
מחובר ב svideo ל wega 29, וב spdif לרסיבר (onkyo 601)

הסיבות והביקורת:
הלוח - אחרוני סוקט A , ציפסט nforce2 mcp-t, תומך SATA, יציאת spdif, מאפשר משחקי clocking, עשיר בתכונות. מומלץ.

המעבד - אחרוני ה 32bit, בשביל htpc לא צריך יותר חזק (ה cpu usage מקסימום 10%, במקרים חריגים). mobile כי איננו חסום למשחקי clocking וכי הצריכה נמוכה מאד אינו מתחמם משמע לא צריך לקררו בעוצמה. בפועל עשיתי underclocking ל 85%, הטמפרטורה לא חורגת מ 32c.

קרור מעבד - יחסית מהשקטים (אם כי יש שקטים יותר)

כרטיס מסך - fx5200 עושה את העבודה בשביל htpc (תכני וידאו). אם תכננתם גם על משחקים, צריך כרטיס בעל האצת 3d חזקה יותר. איכות התמונה טובה מאד בשביל svideo כאשר צופים במקור איכותי. מחוות דעת ששמעתי, לוחות בהם GPU ממוקם onboard עם יציאת svideo onboard נחותים משמעותית באיכות.

דיסק - שקט באופן מפתיע (ישנם דיסקים ששורקים בתדר גבוה באופן קבוע, גם כשלא מתבצעות seeks)

ספק - לפי ביקורות שקראתי אמור להיות בין השקטים; ההשוואה היחידה בפועל היא מול הPC הרועש שלי (לא חוכמה...); בזמנו לא יובא לארץ - קנו לי בארה"ב. לצערי יש איתו בעיה קלה: אחרי הפסקת מתח חיצוני אל הספק, הדלקה מחדש בחמש/עשר דקות הסמוכות גורמת לספק להפיק מתחי DC בלתי יציבים כלל (ניתן לראות את ה leds שעל הלוח מהבהבים בצורה גלית ואף לשמוע את ה pc speaker). לא טרחתי לשלוח לתיקון/החלפה בגלל שנרכש בחו"ל.

מארז - באינטרנט כשהזמתי נראה נחמד; בפועל קצת מפלצתי ולא כ"כ אלגנטי. המחיר אמנם שפוי לעומת המארזים הסקסיים. יש לו 3 מאווררים (1 גדול ליד הדיסק, שני יניקה קטנים באזור המעבד) - קצת רועש: כאשר לא צופים, ניתן לשמוע רחש קל ממקום הישיבה; במהלך צפיה לא מבחינים ברעש כלל (הכוונה לרעש כולל של המערכת, לא בדקתי רעשי המארז בלבד). אני מכבה המערכת בתום הצפיה. נראה לי שאפשרי לנתק חלק מהמאווררים כי עושה רושם שהמערכת אינה מייצרת חום רב.

לכידה pvr150 - מבחינתי, האכזבה במערכת זו. איכות הלכידה אינה מרשימה כ"כ (התמונה רכה מדי) - גם לאחר אינספור שינויי פרמטרי לכידה (רזולוציה, פילטר טמפוראלי, bitrate וכו'). לא יכול להשוות לכרטיסים אחרים או ל yesmax כי לא ראיתי בעצמי. תמורה למחיר: סביר מינוס. שימו לב - מבחינת הלכידה ע"י התוכנה (אצלי mencoder) -לכידה כ raw stream (הכרטיס מפיק stream של mpeg2) כמעט ואינה צורכת משאבי cpu, אבל הקובץ עצמו גדול (כמובן, תלוי ברזולוציה ובביטרייט); לכידה עם קידוד על ידי התוכנה (נניח המרה לdivx ולmp3 באודיו) מכווצת משמעותית הקובץ, אך ה cpu usage עולה (30 אחוז ואף יותר, תלוי בפרמרטים).

מע' הפעלה (לינוקס) - יציבה, מהירה, אמינה, מאפשרת שליטה מלאה בכל פיפס של קונפיגורציה. חינמית. _אבל_ (אבל גדול) גם מומחה לינוקס יבלה שעות בקימפול דרייברים, משחק עם config files, קריאת פורומים רבים ושימוש תכוף בגוגל... צריך סבלנות. מערכת כזו לא נבנית ביום וגם לא בשבוע. אם זאת, התוצאה הסופית יכולה להיות איכותית מאד. המלצה: לא למתחילים.

פרונטאנד (freevo) - ממשק משתמש נוח פשוט וידידותי (פרט אולי לתפריטי הקלטה ידנית), ידידותי בהרבה מ mythtv (לא ניסיתי אחרים). מהיר תגובה. יש plugin לספריות mp3, וגם לספריות של תמונות (מאד מרשים בני משפחה), וכו'. עם זאת: אותו _אבל_ של לינוקס.

בעתיד: חיבור דרך vga או dvi לפלזמה (כשתהיה).

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

המפרט:
לוח - MSI K8N Neo4 Platinum
מעבד - Amd 64 Venice 3500
קרור מעבד - Zalman 7700cu
זכרון - pqi 1gb (שתי יחידות)
כרטיס מסך - 6800GT Asus קרור arctic cooling
דיסק - WD 80
דיסקים - שני WD 250gb
מארז - Silverstone LC10s
ספק - Antec true power 2 380
רשת - Level one ראוטר קווי 10/100
מערכת הפעלה - XP
כרטיס ווידאו - Myhd MDP-130+Dvi
מקלדת ועכבר - לוג'יטק media desktop רדיו

המחשב מיועד להקרנת סרטי HD, ניגון DVD, ספריית מוזיקה, משחקים ותמונות.
EPG ולכידות מיס ממש לא מעניינים אותי כרגע, יש לי newsgroups על הראש, אולי בעתיד.
הלוח, מעבד, זכרון, עושים את העבודה.
ה 6800, הסתבר לי בדיעבד, לא נותן כל יתרון על ה 6600 בניגון ווידאו, כי הוא מיועד למשחקים.
משחקים אני לא משחק בסאלון כרגע, ראה סעיף מקלדת.
הקרור של AC לכרטיס מסך ממש שקט, חובה ל HTPC.
ספק - בעקרון הזמנתי seasonic אבל הוא הגיע פגום, לכן הסתפקתי באנטק. שקט למדי, אין בעיה.
מארז - חיפשתי מארז עם מאווררי 80מ"מ אבל לא היה במלאי, לקחתי את זה בחשש, אבל שני מאווררי ה60
שבו, די שקטים.
לדעתי אין מספיק קרור באזור הדיסקים, בקדמת המארז, אני צריך לטפל בזה.
המחשב לא עובד כ"כ הרבה, אז זה לא נורא כרגע.
מקלדת ועכבר בטכנולוגית רדיו - אכזבה, הם עובדים עד כ 2.5 מטר, לא פרקטי.
הפעלה - XP. בגלל שרוב שימוש המחשב זה בניגון עם כרטיס myhd, אז mce לא רלוונטית לצערי.
זה לא הכי נוח להפעיל את המחשב בסאלון, הגדלתי את הפונטים וכו', אבל זה לא זה. לא אלגנטי.

ווידאו MYHD - כרטיס פריסה איכותי לתכני TS, יודע לקחת 1080i ולהפוך ל 720P (שמתאים למקרן), בחומרה.
השקעה זמנית, ברור שכרטיסי הווידאו הרגילים יגיעו מתישהו ליכולות deinterlace טובות, כרגע עוד לא.
בחיבור DVI יש לפנאסוניק 900 שיפט (shift) בתמונה שהוא מקבל מ MYHD, לכן הוא מחובר VGA.
במקביל, יוצאת תמונה ב DVI למסך פלזמה. ה MYHD מאפשר שתי יציאות, אנלוג ודיגיטל, שמראות גם את הדסקטופ וגם את התמונה שלו, מאד נוח

מוזיקה - אני דוגם את ספריית ה CD שלי פנימה, בקרוב אוסיף DAC חיצוני בין ה spdf של המחשב למערכת סטריאו, או כרטיס קול חיצוני, איכותי יותר.
ה coax מחובר לרסיבר להוצאת dd/dts.
סה"כ אני מרוצה, המחשב היה יכול להיות שקט יותר, הייתי מעדיף silent מוחלט כמו רסיבר.
בצפייה בסרטים האיוושה הקלה של המחשב לא נשמעת, בהאזנה למוזיקה, זה טיפה מציק לי.
זה נושא שאני עוד אעבוד עליו.

לסיכום - מכונת HD ומוזיקה מאד מוצלחת, הנאה רבה!
8)

עידכונים בנושא רעש:
החלפתי את הספק של אנטק לסיסוניק, הבדל משמעותי, שקט להפליא!! מומלץ.
הזמנתי סט מאווררים של acoustifan silent, בקרוב ארכיב ואעדכן.
שלושה דיסקים במארז הזה זה יותר מדי, כי אין להם אוורור נאות, לכן אחד הוצא, והושם במחשב רחוק יותר.

Martok
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

המפרט שלי

* לוח אם - Gigabyte GA-MA78G-DS3H מבוסס על AMD 780G, כולל כרטיס מסך תומך DX10, יציאת HDMI ופענוח H.264
בחומרה.
* מעבד AMD 5000 dual core - זול מאוד, פליטת חום של 65W בלבד.
* קירור למעבד - Zalman 7700 AlCu
* מארז - Thermaltake Motzart MediaLab - מארז יפה עם שלט ותצוגה. המארז עצמו דיי רועש במצבו הסטנדארטי ולא נוח להתקנה. מיקום הרד דיסקים בעיתי.לא שווה את המחיר.
* דיסק קשיח - Western digital 500GB SATA
* כונן DVD - LG X 20 SATA
* זיכרונות : Corsair 6400 XMS CAS 4 2GB - במחיר שהם נמכרים היום חבל לקנות משהוא פשוט יותר.
* מערכת הפעלה - Vista ultimate

אני ממליץ להתחיל כל מפרט דווקא במארז - צריך שהעיצוב יתאים לשאר חלקי המערכת.
כדאי להשקיע במארז איכותי אחרת נסבול מהתקנה קשה, רעש וויברציות.
המארז הכי טוב שעבדתי איתו הוא Zalman HD160XT Plus.
המארז עשוי אלומניום מלא (לא פח), כולל מסך מגע 7" ושלט רחוק.
איוורור מצויין ושקט מאוד, התקנה קלה מאד של רכיבים, ניתן להתקין גוף קירור גבוה יחסית כמו ה Zalman 9500.
המחיר כ 2500 ש"ח אמנם גבוה מאוד אבל כך גם האיכות.
המסך מגע דיי מאכזב בגלל שהוא לא ממש שימושי.

לגבי שילוב לוח אם/מעבד - כל לוח שמבוסס על 780G מתאים (עד שיצא ה 790G שכבר הוכרז),
המעבד המומלץ כרגע הוא ה 5000, מעבד חזק, זול עם פליטת חום נמוכה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”