שנאי שרוף במגבר כח

איך משהו עובד? למה זה ככה?
hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מגבר של רוטל (פרה+ פאוור) דגם RB850 יש בפאוור שנאי אחד שנשרף כתוצאה מקצר של שני חוטי הרמקול שנפגשו. מישהו יודע איך אני יכול להשיג שנאי מקורי חילופי? או להמליץ לי על מקום שמתעסק בליפוף שנאים (אני מאזור ת"א) כמה זה צריך לעלות?
(במעבדה רצו ממני על תיקון 700 שקל,שזה נשמע לי קצת יקר)
האם המגבר יחזור להיות כמו שהיה אחרי שהשנאי יתוקן?
האם אפשר להרכיב שנאי חילופי עם אותם נתונים?
אם אזיז את המגבר עם השנאי האחד שנשאר (לשני הצדדים)ירד לו הכח משמעותית?

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

בדוק אפשרות לקנות פאוור יד שניה

שליחה #2 

הרוטל הזה מכשיר מצוין ואין על כך ספק.

אני לא בטוח שהתיקון יהיה זול, 700 שקל לא בהכרח יקר.. הרכיבים יקרים!,

ואני עוד יותר לא בטוח שהפאוור יחזור להיות מה שהיה,

צריך מישהו מקצועי מאוד לטובת ניתוח כזה..

את הספק מלפפים..? אני לא בטוח שיתעסקו עם זה ברמת דרג ד' שכזאת.

אם כבר יחליפו לך שנאי.. וכמה עולה שנאי כזה מקורי..? לא זול!! (לא הייתי מרכיב תחליפי גם אם יש)

מה לגבי שאר הדברים, איך אפשר לדעת שלא הלכו רכיבים נוספים בדרך..??

בכל מקרה, אני מציע לך לחפש פאוור כזה בלוחות יד 2 מאשר לתקן אותו..

גם אם יהיה יקר מעט יותר, לך על רכישת פאוור משומש במקום תיקון.

עכשיו אם אני זוכר נכון, כל שנאי אחראי על צד אחר בפאוור הזה, אז איך תשתמש בו ככה לשני הרמקולים?

לא בר-ביצוע, אוליי אפשר להשתמש בו כמונובלוק, לדחוף סנטר או משהו כזה..

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

איך אתה יודע שהשנאי שרוף?

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תציץ בקישור

שליחה #4 

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?Are ... Info=rotel

וללא קשר, מה שאמר לך yairf, מי ביצע את האבחון שהלך הספק בוודאות?

כי בגדול יש למגברים כאלו מעגלי הגנה, לא?

hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

כנראה שלא...

שליחה #5 

מסתבר שאין למגבר הזה מנגנון הגנה כי נשרף לא השנאי כתוצאה מקצר בחוטי הרמקול...
את האבחנה לא אני עשיתי אלה מעבדת אלקטרוניקה("רם אלקטרוניקה" מתחת אולמי רסיטל בת"א למתעקשים...) שם הציעו לי שתי אפשרויות,או לשלוח את השנאי לליפוף או לחבר את השנאי השני כדי לדחוף את שני הצדדים בסטריאו ולא כמונו בלוק על זה דרשו שם 300 ש"ח אבל אמרו לי מראש שהספק המגבר ירד.
יש משהו ששאלתי אותם ולא ברור לי (וגם לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי השאלה) לא הגיוני שרק השנאי נשרף,בטוח שהלך שם עוד משהו בדרך...הם טוענים שזאת הבעיה היחידה לי זה נשמע קצת מוזר
לגבי חלק מקורי כזה,אין. זה רק לתקן את הקיים שזה כשלעצמו נשמע הזוי זה כמו ללפף מנוע שנשרף זה משהו שעושים ביד ולא נראה לי שנשארו בעולם אנשים שיודעו לעשות את זה בצורה סופר מיקצועית כדי להבטיח שזה יחזור למצב המקורי. בקיצור לעשות מהמגבר אנדרטה או לתקן?...

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: כנראה שלא...

שליחה #6 

hifi כתב:מסתבר שאין למגבר הזה מנגנון הגנה כי נשרף לא השנאי כתוצאה מקצר בחוטי הרמקול...
את האבחנה לא אני עשיתי אלה מעבדת אלקטרוניקה("רם אלקטרוניקה" מתחת אולמי רסיטל בת"א למתעקשים...) שם הציעו לי שתי אפשרויות,או לשלוח את השנאי לליפוף או לחבר את השנאי השני כדי לדחוף את שני הצדדים בסטריאו ולא כמונו בלוק על זה דרשו שם 300 ש"ח אבל אמרו לי מראש שהספק המגבר ירד.
יש משהו ששאלתי אותם ולא ברור לי (וגם לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי השאלה) לא הגיוני שרק השנאי נשרף,בטוח שהלך שם עוד משהו בדרך...הם טוענים שזאת הבעיה היחידה לי זה נשמע קצת מוזר
לגבי חלק מקורי כזה,אין. זה רק לתקן את הקיים שזה כשלעצמו נשמע הזוי זה כמו ללפף מנוע שנשרף זה משהו שעושים ביד ולא נראה לי שנשארו בעולם אנשים שיודעו לעשות את זה בצורה סופר מיקצועית כדי להבטיח שזה יחזור למצב המקורי. בקיצור לעשות מהמגבר אנדרטה או לתקן?...
...
בכנות,

אני בספק אם הניתוח הזה יצליח, לא כי אני פאסימי, אלא כמו שאמרת, ללפף שנאי.. לא יודע כמה בעלי מקצוע כאלה נשאר על כדור הארץ..

ולחבר את השנאי ל 2 הערוצים... נשמע פתרון של "חאפרים", לא הייתי מציע אותו אפילו אם הוא אפשרי.

אוליי תנסה לחפש שנאי כזה ב EBAY, וללא קשר תנסה להתייעץ עם האדם הזה, אני יודע שהוא דווקא כן מתעסק בניתוחים כירוגגים כאלה:

http://dudulab.googlepages.com/

הוא אומנם לא מהמרכז, אבל יש משלוחים, תציץ באתר שלו וצור איתו קשר אפילו להתייעצות בלבד.

בכל מקרה, דעתי (שלי בלבד), שהמגבר לא יחזור להיות כשהיה, וחבל על האנרגיות והכסף שלך בלנסות לתקן אותו.

ועדיף (ראית את הקישור ששלחתי) לחפש פאוור דומה יד-2.

בברכה,

שלומי.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

לא מכיר אותם אבל זה נשמע לי לא הגיוני. קרוב לודאי שהשנאי בסדר גמור והלכה הדרגת יציאה. גם הרעיון של ללפף שנאי בארץ נשמע לי רעיון אווילי למדי, בקיצור כבדהו וחשדהו...

Astropower
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

נשמע לי הזו,

השנאי זה החלק הכי חזק במגבר, וגם אם כול הבית יעלה באש, השנאי זה הרכיב היחיד שישרוד את המלחמה.

כמובן שאני ציני,

אבל אם זה היה ספק כוח אלקטרוני, יש אמת מסויימת, שנאי מכני ? וגם אם יש נתק, זה תמיד יקרה בסוף הליפוף משהו שאפשר לתקן באופן דיי פשוט.

יש המון המון רכיבים עדינים לפני השנאי,

אני אישית תיקני באופן פרטי הרבה מגברים לרכב, עבור חנויות ציוד שמע לרכב.

תמיר

hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עלילות השנאי

שליחה #9 

הבעיינ נפתרה בסוף בפחות ממאה שקל...ולכל המעוניינים לא נשרף שום רכיב/הוחלף שום רכיב "לפני" השנאי. לקחתי אותו למעבדת ליפוף והם אמרו לי שהשנאי הזה יכול לעבוד או על 110 או על 230 והבעייה בו היא רק במעגל של ה230. החליפו בפנים פיוז שנשרף ועכשיו הוא עובד על 110 וולט. לא הבנתי איך זה בדיוק יכול עובד מה שכן זה סודר בפחות מחצי שעה ומ100 שקל..הטכנאי אמר לי שהמגבר יאבד קצת מהכח שלו,בדקתי אותו בבית והוא דוחף כמו חמור זה לא מורגש 8)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

מי עובד על 110?? 8O 8O

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #11 

בשנאים כאלו משתמשים בד"כ בכניסה בשני סלילים של 110V. אם רוצים להפעיל את השנאי במתח 110V, מזיזים את המתג שבורר, והוא מחבר אותם במקביל. בכיוון השני, הוא מחבר אותם בטור, ואז אפשר לחבר 220V.

מה שקרה לפותח האשכול, זה שנשרף הפיוז התרמי בשנאי, עניין נפוץ למדי (לפלא הוא שמעבדה שמתעסקת בתיקונים לא מכירה את זה...). ומה שיותר מוזר, שהפיוז הזה לא אמור להשרף מקצר במוצא. הוא נשרף כשטמפרטורת השנאי עולה על המותר, וזה קורה בד"כ בעומס יתר למשך זמן מסויים, ולא בקצר רגעי.
..

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

הכל ברור, אני עדיין לא מבין את העניין של עבודה ב-110, נראה לי שמישהו לא הבין מישהו...

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #13 

גם לי זה לא ממש ברור. יש לשנאים מהסוג הזה שתי קונפיגורציות סלילים ראשוניים. הקונפיגורציה של 230V היא חיבור טורי של שני סלילי ה-115V. הקונפיגורציה של 115V היא חיבור של שני הסלילים של 115V במקביל כדי לשמור על אותו הספק עבודה בשתי הקונפיגורציות. אם ניתקו את אחד הסלילים של ה-115V סביר להניח שהשנאי יהיה מועמס מאוד תחת מתח 115V כי המשני שלו ישקף העמסה לא תואמת לראשוני שצריך להיות ליפוף מקבילי כפול.
בקיצור אם השנאי פועל עכשיו על 115V עם סליל ראשוני אחד מנותק - אזי שעתו קרובה להשיב את נפשו לבורא.
מכיוון שזה שנאי ספק כוח השחזור של ליפוף מחדש לא יכול להיות ממש גרוע וכל מלפף שנאים יוכל להעתיק לך את השנאי 1:1 וישתמש אפילו בליבת השנאי המקורי.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #14 

זה ברור לחלוטין.
כאשר בראשוני של השנאי יש שני סלילים, הם מחוברים בטור למתח של 220 וולט ובמקביל למתח של 110 וולט. כאשר נשרף רק אחד מהם, ניתן להשתמש בשני בלבד – ואז יהיה צורך להזין את המכשיר במתח של 110 וולט. מאחר ובמצב זה משתמשים רק בחצי של הסליל הראשוני, ההספק המרבי שהשנאי יוכל להפיק יהיה נמוך יותר מאשר כאשר משתמשים בשני החצאים. מאחר והיצרנים נותנים בדרך כלל מרווח בטחון להספק השנאי ומאחר וכמעט לא קורה שמגברים מופעלים במלוא הספק המוצא הנקוב שלהם, יש בהחלט סיכוי טוב שהשנאי הזה יגיע לשיבה טובה.
בברכה,
יהושע גומא

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

יהושע,

אם השנאי המקורי התחמם עם שני סלילים ראשוניים ונגרם לו נזק, למה שזה לא יקרה כאשר ישנו רק סלילי אחד? הזרם שיזרום בסליל הזה יהיה כפול (בהנחה שהשנאי אידאלי) ויגרום לסליל הראשוני להתחמם עוד יותר. אני לא מאמין שהשנאי יזכה במצב זה לאריכות ימים. במיוחד אם הבחור שומע בעצמות בריאות עם בסים.
חנן,

תחי המחרשה !!!

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #16 

עדיין יש בעייה בסיסית: לא ממש ברור מאיפה מצא הטכנאי מתח של 110V במגבר כדי לחבר לשנאי. זה אפשרי רק אם הוא הוסיף שנאי מ220 ל110. ולא צויין שנעשה דבר כזה.
מסקנה, לא דובים ולא יער. החלפת פיוז תרמי מחזירה את השנאי למצבו הרגיל, בו שני הסלילים הראשוניים תקינים ופועלים :)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #17 

לא רק שהזרם יהיה כפול, גם מתח המוצא יהיה כפול, מה שאמור להעלות את המגבר בלהבות. בקיצור - לא דובים ולא 110V, כל הסיפור הזה נשמע לי הזוי ויש להניח שהטכנאי רק החליף פיוז בתמורה ל-100 ש"ח, שזה סכום סביר בשביל 2 דק' עבודה...

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

השנאי המקורי בעצם לא נשרף, אלא הנתיך הפנימי שלו נפתח.
זה קרה כתוצאה מקצר על מוצא אחד הרמקולים.
להערכתי, יש סיכוי טוב שהשנאי יחיה עוד שנים רבות. עם זה, קיימת גם אפשרות שהוא יתפגר במהרה.
החלפת שנאי, או ליפוף מחדש של שנאי זאת הוצאה גדולה יחסית. אם ניתן להימנע ממנה – מה טוב. אם יסתבר שאין מנוס – רק אז יגיע הזמן לשקול את כדאיות התיקון.
בברכה,
יהושע גומא

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

לא הבנתי איך קצר על הרמקולים שורף פיוז בשנאי ספק הכוח. האם אין פיוז או מערכת הגנה על דרגת היציאה כדי להגן עליה מפני קצר. האם הפיוז של היציאה לרמקול לא אמור להישרף לפני הפיוז של שנאי ספק הכוח? יש כאן אי בהירות לגבי מהות התקלה ומהות התיקון.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

יש מגברים רבים ללא נתיך במוצא הרמקולים.
בברכה,
יהושע גומא